Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα η συνάντηση Σημίτη-Παπαδόπουλου
  • [02] Αυλαία για τις πανελλαδικές εξετάσεις
  • [03] Στις ΗΠΑ ο Κώστας Καραμανλής
  • [04] Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και του ΙΚΑ
  • [05] Στεφανόπουλος για καταπολέμηση τρομοκρατίας
  • [06] Συνομιλίες Σημίτη-Αθνάρ για ευρωστρατό
  • [07] Εκρηξη σε ΑΤΜ της Eurobank στην Καισαριανή
  • [08] Επικράτηση της κεντροδεξιάς στη Γαλλία
  • [09] Συλλήψεις μελών της Μαφίας στην Ιταλία
  • [10] Αφγανιστάν:Ξεκινούν οι εργασίες της Λόγια Τζίργκα
  • [11] Καταστροφικές πλημμύρες στην Κίνα
  • [12] Αδοξο τέλος για αεροπειρατές στην Αιθιοπία
  • [13] Νέες εισχωρήσεις Ισραηλινών στη Δ. Οχθη
  • [14] Δολοφονία Σέρβου ανώτατου αξιωματικού
  • [15] Ενδιαφέρον Π.Βαρδινογιάννη για την Ολυμπιακή
  • [16] Ο Ηρακλής ενδιαφέρεται για τον Λιολίδη
  • [17] Αισιοδοξία για παραμονή Καραγκούνη στον ΠΑΟ
  • [18] Απεργία Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

    [01] Σήμερα η συνάντηση Σημίτη-Παπαδόπουλου

    Πηγή: NET 105,8 fm 10/6/2002 9:01:00 πμ

    Aποφασισμένος να δώσει άμεση λύση στο θέμα της "προαναγγελθείσας παραίτησης" του υπουργού Υγείας φέρεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος συναντάται στις 12 το μεσημέρι με τον Αλέκο Παπαδόπουλο. Το κλίμα, αλλά και οι ενδείξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, παραπέμπουν σε αποχώρηση του Αλέκου Παπαδόπουλου από την κυβέρνηση, αν και όλα, ακόμα και η παραμονή του, είναι πιθανά.

    Φήμες περί μίνι ανασχηματισμού

    Πληροφορίες θέλουν τον Κώστα Σημίτη να προχωρά σε μίνι ανασχηματισμό, καθώς οι υφυπουργοί Βούγιας και Κουράκης πρέπει να αντικατασταθούν λόγω της υποψηφιότητάς τους στις δημοτικές εκλογές. Πιθανότεροι αντικαταστάτες του Αλέκου Παπαδόπουλου θεωρούνται οι: Πάγκαλος, Μανίκας, Αυγερινός και Κρεμαστινός.

    [02] Αυλαία για τις πανελλαδικές εξετάσεις

    10/6/2002 8:57:00 πμ

    Τελευταία ημέρα των πανελληνίων εξετάσεων για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, που έχουν πάρει μάθημα επιλογής τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Οι μαθητές της Δ' τάξης των Εσπερινών Λυκείων διαγωνίζονται στα Λατινικά, τη Βιολογία, τη Χημεία-Βιοχημεία και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

    Το υπουργείο Παιδείας αναμένεται έως το τέλος Ιουνίου να δώσει στη δημοσιότητα τις βαθμολογίες των γραπτών από τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες θα καθορίσουν τις βάσεις εισόδου στα πανεπιστήμια και τις τεχνολογικές σχολές. Σύμφωνα πάντως με τα έως τώρα στοιχεία από τις βαθμολογίες των γραπτών οι επιδόσεις των υποψηφίων στα περισσότερα μαθήματα είναι μέτριες, γεγονός που σημαίνει ότι οι βάσεις θα παραμείνουν αμετάβλητες.

    [03] Στις ΗΠΑ ο Κώστας Καραμανλής

    10/6/2002 9:30:00 πμ

    Στην Ουάσινγκτον μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να μετάσχει στη συνάντηση κορυφής της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενωσης, με κύριο ομιλητή τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπους. Στη συνάντηση, παίρνουν μέρος περίπου 40 ηγέτες κεντροδεξιών κομμάτων.

    Στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής θα αναφερθεί στη σημερινή θέση της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή και θα θίξει τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μας.

    Επίσκεψη σε Τορόντο

    Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να επικεντρωθεί στην πορεία του Κυπριακού και την ευκαιρία που προσφέρεται για λύση του προβλήματος με την επικείμενη ένταξη της Κύπρου την ΕΕ, στις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τον ρόλο της Ελλάδας, αλλά και στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει αύριο κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Ντικ Τσέινι και τον υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ.

    Ο κ. Καραμανλής χθες πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στο Τορόντο, όπου είχε συναντήσεις με την ομογένεια. Κατά την παραμονή του στο Σικάγο μιλώντας σε συγκέντρωση ομογενών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα εθνικά μας θέματα με έμφαση στο Κυπριακό.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι δεν χωρούν κομματισμοί στους χειρισμούς των ζητημάτων αυτών, ενώ υιοθέτησε σκληρή στάση έναντι της Τουρκίας και κυρίως του στρατιωτικού κατεστημένου.

    [04] Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και του ΙΚΑ

    10/6/2002 9:29:00 πμ

    Απεργιακές κινητοποιήσεις αρχίζουν από σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ από την επόμενη ξεκινούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά. Οπως αποφάσισε η διοίκηση της ΕΙΝΑΠ, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα προχωρήσουν σε τρεις 48ωρες απεργίες στις 13 και 14, 20 και 21, 27 και 28 Ιουνίου αντίστοιχα.

    Οι γιατροί του ΙΚΑ, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, θα πραγματοποιήσουν έξι 24ωρες απεργίες, στις 10, 13, 18, 21, 25 και 28 Ιουνίου.

    Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν νέο ιατρικό μισθολόγιο, να είναι συντάξιμος ο χρόνος των εφημεριών και να χαρακτηριστεί ανθυγιεινός ο χώρος των νοσοκομείων. Από την πλευρά τους, οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν τη μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους και την καταβολή επιδομάτων.

    [05] Στεφανόπουλος για καταπολέμηση τρομοκρατίας

    10/6/2002 9:21:00 πμ

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, τόνισε ότι πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια "για να προστατεύσουμε τον τρόπο ζωής και να βρούμε τα αιτία που οδηγούν σε τρομοκρατικές πράξεις γιατί μόνο έτσι μπορούν να καταπολεμηθούν ''. Μεταξύ άλλων, ο κ. Στεφανόπουλος ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία της χώρας για τη στήριξή της στο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

    Αναφερόμενος στη Μέση Ανατολή, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι διαφορετικό "το να καταγράφουμε τα όσα συμβαίνουν εκεί και διαφορετικό το πως το βιώνουν οι λαοί".

    [06] Συνομιλίες Σημίτη-Αθνάρ για ευρωστρατό

    10/6/2002 9:12:00 πμ

    Το θέμα του ευρωστρατού αναμένεται να συζητηθεί αύριο, κατά τη συνάντηση που θα έχουν στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Ισπανό ομόλογό του και προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χοσέ Μαρία Αθνάρ. Η επίσκεψη αυτή του κ. Αθνάρ πραγματοποιείται στο πλαίσιο των καθιερωμένων επισκέψεών του στις πρωτεύουσες των ''15'', ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σεβίλη.

    Στο μεταξύ, το θέμα που έχει δημιουργηθεί από το λεγόμενο έγγραφο της Αγκυρας για τον ευρωστρατό έθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης στη διάσκεψη των προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη. Με το έγγραφο αυτό, τόνισε, υπονομεύεται η αυτονομία, το κύρος και οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς πρόκειται για ένα κείμενο που έγινε χωρίς καμία εξουσιοδότησή της.

    [07] Εκρηξη σε ΑΤΜ της Eurobank στην Καισαριανή

    10/6/2002 10:08:00 πμ

    Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό από 6 γκαζάκια τοποθέτησαν στις 3.55 τα ξημερώματα, δύο άτομα στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων της Eurobank, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 158, στη Καισαριανή. Από τον μηχανισμό εξερράγησαν τα δύο μόνο, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στο μηχάνημα. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες διέφυγαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού.

    [08] Επικράτηση της κεντροδεξιάς στη Γαλλία

    Πηγή: NET 105,8 fm 10/6/2002 10:20:00 πμ

    Ο Γάλλος πρωθυπουργός

    Oι δυνάμεις της κεντροδεξιάς που υποστηρίζουν τον συντηρητικό πρόεδρο Ζακ Σιράκ πέτυχαν σημαντική νίκη κατά τον χθεσινό πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, στη Γαλλία. Συγκεκριμένα συγκέντρωσαν ποσοστό 44%, ενώ ακολουθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς (Σοσιαλιστές - Κομμουνιστές και Πράσινοι) με 37%. Το Εθνικό Μέτωπο του Ζαν Μαρί Λεπέν υποχώρησε στο 11% από το 15% των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών, χάνοντας και τις εντυπώσεις που κέρδισε κατά την πρόσφατη προεδρική αναμέτρηση. Παρά τις εκκλήσεις του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ζαν Πιερ Ραφαρέν για αυξημένη συμμετοχή, η αποχή έφθασε το 36%.

    Εκκληση για προσέλευση των ψηφοφόρων

    Ο πρώτος γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα "όλες και όλους που δεν ψήφισαν την Κυριακή στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες στις 16 Ιουνίου" στο δεύτερο γύρο. "Οι λόγοι αυτής της μεγάλης αποχής οφείλονται χωρίς αμφιβολία σε μια αποστροφή του κόσμου προς την πολιτική αλλά επίσης και στην στρατηγική που ακολούθησε η Δεξιά αρνούμενη κάθε αντιπαράθεση με τους αξιωματούχους της Αριστεράς", τόνισε ο κ. Ολάντ. "Τίποτε δεν θα είναι χειρότερο για το μέλλον της χώρας μας από το να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές ένα πολιτικό στρατόπεδο από λάθος ή από την αποχή του πολίτη", εκτίμησε ο σοσιαλιστής πολιτικός.

    [09] Συλλήψεις μελών της Μαφίας στην Ιταλία

    10/6/2002 11:15:00 πμ

    Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε σήμερα πενήντα άτομα στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής επιχείρησης για την εξάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος. Στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν μέλη της ρωσικής Μαφίας, όπως επίσης Ιταλοί και ξένοι επιχειρηματίες που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα. Στην επιχείρηση μετείχαν ακόμη η αστυνομία της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Μόντε Κάρλο και το FBI. Η ιταλική αστυνομία ανακρίνει άλλα 150 άτομα και αργότερα σήμερα πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει λεπτομέρειες για την επιχείρηση.

    [10] Αφγανιστάν:Ξεκινούν οι εργασίες της Λόγια Τζίργκα

    10/6/2002 10:36:00 πμ

    Στην Καμπούλ βρίσκονται 1.551 αντιπρόσωποι από τις 381 περιοχές του Αφγανιστάν για τις εργασίες της Λόγια Τζίργκα, της παραδοσιακής εθνοσυνέλευσης της χώρας, που ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν επί μία εβδομάδα, με στόχο να εκλέξει την μεταβατική κυβέρνηση που θα καθοδηγήσει τα πεπρωμένα του κράτους για την επόμενη διετία. Η Καμπούλ βρίσκεται σε κλοιό ασφαλείας. Περίπου 5.000 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί από την προσωρινή κυβέρνηση για το μεγάλο γεγονός, στήνοντας οδοφράγματα παντού μέσα στην πόλη για να εμποδίσουν κάθε απόπειρα επίθεσης.

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

    Ο πρώην μονάρχης του Αφγανιστάν, Μοχάμαντ Ζάχερ Σαχ, 87 ετών, που επέστρεψε στην Καμπούλ έπειτα από 29 χρόνια εξορίας του στην Ιταλία, θα προεδρεύσει στη σύνοδο της Λόγια Τζίργκα, που θα ξεκινήσει στις 15:00 τοπική ώρα. Ο Σαχ θα επιδιώξει να εκλεγεί με δημοψήφισμα στο ανώτατο αξίωμα της χώρας, το οποίο θα έχει συμβολικό κι όχι εκτελεστικό χαρακτήρα.

    Ο πρόεδρος της προσωρινής κυβέρνησης, Χαμίντ Καρζάι, που επιλέχθηκε κατά τις συμφωνίες της Βόννης, ανάμεσα σε όλες τις αφγανικές πολιτικές και φυλετικές δυνάμεις τον περασμένο Δεκέμβριο, αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του στην ηγεσία της χώρας.

    Γύρω από το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο, που έχει μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής των αντιπροσώπων, έχει τοποθετηθεί περίφραξη ύψους τριών μέτρων με συρματοπλέγματα στο πάνω μέρος και φυλάσσεται από άνδρες της Εθνοφρουράς, η οποία συστάθηκε πρόσφατα από τη διεθνή δύναμη ασφαλείας (ISAF). Παράλληλα, Βρετανοί στρατιώτες της ISAF έχουν στήσει επίσης παρατηρητήρια στους δύο λόφους που δεσπόζουν στο Ινστιτούτο. Η πρόσβαση στην τεράστια σκηνή, στην οποία θα διεξαχθούν οι συζητήσεις, απαγορεύεται σε κάθε ένοπλο φρουρό.

    Στη σύνοδο της Εθνοσυνέλευσης θα συμμετέχει ολόκληρη η αφγανική κοινωνία: πολέμαρχοι, πανεπιστημιακοί, διανοούμενοι, παλιές πολιτικές προσωπικότητες, ιερωμένοι, μέλη της βασιλικής οικογένειας, κι ανώνυμοι πολίτες.

    [11] Καταστροφικές πλημμύρες στην Κίνα

    10/6/2002 9:40:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Εννιά άτομα σύνολικά έχασαν τη ζωή τους και επτά αγνοούνται μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σάρωσαν μεγάλες περιοχές της Κίνας το Σαββατοκύριακο, μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης στο Πεκίνο.

    Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή από τις καταρρακτώδεις βροχές στην επαρχία Σαανξί, στη βόρεια Κίνα, οι οποίες προκάλεσαν την κατάρρευση μιας γέφυρας κοντά στην πρώην περιφερειακή πρωτεύουσα Ξιάν. Λόγω της κατάρρευσης της γέφυρας παρέλυσαν οι συγκοινωνίες ανάμεσα στην Ξιάν και την υπόλοιπη Κίνα, με αποτέλεσμα να σταματήσουν 300 αμαξοστοιχίες που μετέφεραν 10.000 επιβάτες.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο "Νέα Κίνα", άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και επτά αγνοούνται στην επαρχία Σετσουάν.

    [12] Αδοξο τέλος για αεροπειρατές στην Αιθιοπία

    10/6/2002 9:38:00 πμ

    Δύο νεαροί που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν χθες αεροπειρατεία σε αεροσκάφος εσωτερικών πτήσεων στην Αιθιοπία, σκοτώθηκαν από πράκτορες της εθνικής ασφαλείας, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στους επιβάτες. Οι δύο επίδοξοι αεροπειρατές ήταν ηλικίας 20 και 22 ετών. Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση από το Μπαχίρ Ντάρ, στα βορειοανατολικά της χώρας. με προορισμό την Αντίς Αμπέμπα. Μέχρι στιγμής αγνοείται το κίνητρο των αεροπειρατών.

    [13] Νέες εισχωρήσεις Ισραηλινών στη Δ. Οχθη

    10/6/2002 9:14:00 πμ

    Ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν τα ξημερώματα στη Ραμάλα, της Δ. Οχθης όπου κατέλαβαν θέσεις γύρω από το αρχηγείο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ και άνοιξαν πυρ καταστρέφοντας τουλάχιστον 8 κτίρια της Παλαιστινιακής Αρχής. Από τα πυρά ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίσθηκαν. Νωρίτερα περίπου 40 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από έκρηξη σε σπίτι αξιωματούχου της παλαιστινιακής στρατιωτικής αντικατασκοπίας στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπαλίγια, όπως ανακοίνωσαν πηγές της παλαιστινιακής ασφάλειας.

    Ανασχηματισμός υπουργικού συμβουλίου του Αραφάτ

    Οπως τόνισαν, τα αίτια της έκρηξης είναι ακόμη άγνωστα, όμως η κατοικία ενός αξιωματούχου της παλαιστινιακής στρατιωτικής αντικατασκοπείας υπέστη σοβαρότατες καταστροφές.

    Επίσης, δυο ανώτατοι αξιωματούχοι του ριζοσπαστικού ισλαμικού κινήματος Τζιχάντ συνελήφθησαν στη Γάζα από τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας. Και οι δύο θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε επίθεση αυτοκτονίας που έγινε στις 5 Ιουνίου σε λεωφορείο, στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ που στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους περιλαμβανόμενου και του "καμικάζι" βομβιστή.

    Εν τω μεταξύ λίγο πριν την συνάντηση του προέδρου Μπους με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, ο Γιάσερ Αραφάτ προχώρησε χθες σε ανασχηματισμό του υπουργικού του συμβουλίου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη θεσμοθέτηση υπουργείου Εσωτερικών με επικεφαλής τον υποστράτηγο Ραζάκ αλ Χάγια, ο οποίος αντικαθιστά για πρώτη φορά τον Παλαιστίνιο πρόεδρο στην κεφαλή των υπηρεσιών ασφαλείας.

    [14] Δολοφονία Σέρβου ανώτατου αξιωματικού

    Πηγή: ΑΠΕ 10/6/2002 10:12:00 πμ

    Ένας ανώτερος αξιωματούχος της σερβικής αστυνομίας, ο στρατηγός Μπόσκο Μπούχα, τραυματίσθηκε θανάσιμα σήμερα τα ξημερώματα από πυρά που δέχθηκε στον χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου "Ιντερκοντινένταλ" του Βελιγραδίου, όπως μεταδίδει το κρατικό δίκτυο ραδιοτηλεόρασης RTS.

    Ο στρατηγός Μπούχα, αναπληρωτής του αρχηγού της αστυνομίας της Σερβίας, δέχθηκε πυροβολισμούς στο στήθος από τουλάχιστον δύο αγνώστους, που σκόπευσαν το θύμα τους από απόσταση περίπου 20 μ. Το επεισόδιο συνέβη περί τις 03:45, ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο Μπούχα εξέπνευσε μία ώρα αργότερα στον σταθμό Πρώτων Βοηθειών, όπου διακομίσθηκε σε κρίσιμη κατάσταση. Ο στρατηγός Μπούχα ήταν αρχηγός της αστυνομίας του Βελιγραδίου επί καθεστώτος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

    [15] Ενδιαφέρον Π.Βαρδινογιάννη για την Ολυμπιακή

    Πηγή: NET 105,8 fm 10/6/2002 10:11:00 πμ

    Εξελίξεις σημειώθηκαν στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8, ο επιχειρηματίας Παύλος Βαρδινογιάνης κατέθεσε στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Βερελή εγγυητική επιστολή ύψους 35 δισ. δρχ. για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου του εθνικού μας αερομεταφορέα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Βαρδινογιάννης μετείχε και στο σχήμα της αυστραλιανής κοινοπραξίας που είχε επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά τελικά η προσπάθεια δεν απέδωσε λόγω αδυναμίας του γνωστού επιχειριματία να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές. Τέλος, έντονο ενδιαφέρον για την εξαγορά πακέτου της Ολυμπιακής διατηρούν και οι πιλότοι της εταιρείας, οι οποίοι προτίθεται να συμμετάσχουν με το ποσό των 10 εκατ. δολαρίων.

    [16] Ο Ηρακλής ενδιαφέρεται για τον Λιολίδη

    10/6/2002 11:29:00 πμ

    Τον Απόστολο Λιολίδη βολιδοσκοπεί ο Ηρακλής για την ενίσχυση του στον επιθετικό τομέα. Ο ποδοσφαιριστής του Αρη που μετά την λήξη του συμβολαίου του, έχει καταθέσει προσφυγή για να εισπράξει τα χρήματα του, είναι από τους βασικούς στόχους του νέου προπονητή των "κυανολεύκων" Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Επίσης, ο Ηρακλής ενημέρωσε τον Γιώργο Νασιόπουλο, πως αν δεν βρεθεί ομάδα που να δίνει τα χρήματα με τα οποία τον κοστολογεί, τότε ο παίκτης θα παραμείνει στο δυναμικό της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Τέλος, ο Γιώργος Βακουφτσής που ολοκλήρωσε την συνεργασία του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης θα επιστρέψει την προσεχή εβδομάδα στην Ιταλία για να συζητήσει με τους ιθύνοντες της Φιορεντίνα, ώστε να αποφασίσει αν θα μείνει στην δύναμη της ή θα συζητήσει με άλλους συλλόγους.

    [17] Αισιοδοξία για παραμονή Καραγκούνη στον ΠΑΟ

    10/6/2002 11:21:00 πμ

    Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Γιώργου Καραγκούνη σχετικά με το αν θα παραμείνει ή όχι στον Παναθηναϊκό αναμένεται να παίξουν οι εκδηλώσεις αγάπης οπαδών της ομάδας, οι οποίοι του ζητούν να μείνει. Ο 24χρονος μέσος αν και απέφυγε να ξεκαθαρίσει την θέση του και απαντούσε με ένα χαμόγελο σε όσους του ζητούσαν να μείνει στην ομάδα, δείχνει να έχει επηρεαστεί από τις εκδηλώσεις του κόσμου και είναι διάχυτη η αισιοδοξία, ότι θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Στην επόμενη συνάντηση του 24χρονου μέσου με τον Αγγελο Φιλιππίδη, αναμένεται να υπάρξει η πολυπόθητη συμφωνία και αμέσως μετά να "πέσουν οι υπογραφές". Οσον αφορά στον μεταγραφικό τομέα υπάρχει στασιμότητα αυτές τις ημέρες. Τα βλέμματα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι στραμμένα στο Μουντιάλ, όπου αγωνίζονται με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους πέντε "πράσινοι" παίκτες (Σάριτς, Βλάοβιτς, Ολιζαντέμπε, Χένρικσεν και Μικάελσεν) και οι μεταγραφικές ενέργειες θα εξαρτηθούν από το ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα φύγουν.

    [18] Απεργία Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

    10/6/2002 9:41:00 πμ

    Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν αύριο και μεθαύριο οι αρχαιολόγοι σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη συζήτηση που γίνεται τις ίδιες ημέρες, στη Βουλή, για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την "Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς".

    Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων θα διακοπούν όλα τα πραγματοποιούμενα και εποπτευόμενα από τους αρχαιολόγους έργα, όπως σωστικές ανασκαφές, ανασκαφές και παρακολουθήσεις εκσκαφών στο πλαίσιο των μεγάλων Δημοσίων Εργων κ.λπ.

    Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής του σχεδίου νόμου για την "Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς", ο υπουργός Πολιτισμού έκανε αποδεκτές αρκετές από τις προτάσεις του Σ.Ε.Α.

    Οσον αφορά στη διάταξη του άρθρου 25 για το δανεισμό κινητών μνημείων, ο κ. Βενιζέλος εισηγήθηκε ως προς τη διάρκεια του δανεισμού την πενταετία με απεριόριστη δυνατότητα ανανέωσης, χωρίς να διευκρινιστούν όμως οι περιπτώσεις και οι προϋποθέσεις, ώστε να διασφαλίζεται η αμοιβαιότητα και η προώθηση των επιδιώξεων της χώρας. Αμετάβλητη παρέμεινε η σχετική με την αναταλλαγή αρχαίων κινητών μνημείων με άλλα πολιτιστικά αγαθά παράγραφος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 10 June 2002 - 9:28:52 UTC