Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς τέλος τα αιματηρά επεισόδια

    [01] Χωρίς τέλος τα αιματηρά επεισόδια

    27/4/2002 7:53:00 μμ

    Ο κύκλος βίας και αίματος δεν λέει να σταματήσει στη Μέση Ανατολή. Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν το απόγευμα στην τοποθεσία Τούφα έναν ένοπλο Παλαιστίνιο και στη Γάζα ένα μαχητικό στέλεχος των Παλαιστινίων, καθώς προσπαθούσε να διεισδύσει σε ισραηλινό οικισμό. Πυροβολισμοί ακούστηκαν το μεσημέρι και στη Βηθλεέμ, στο Ναό της Γέννησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 18χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από σφαίρα που δέχθηκε στην πλάτη μέσα στο Ναό. Το πρωί ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκότωσαν τέσσερις έποικους Ισραηλινούς και τραυμάτισαν άλλους έξι, μεταξύ των οποίων και 2 παιδιά.

    Τετραμερής διάσκεψη την Πέμπτη

    Στη Ραμάλα, ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει εκατοντάδες Παλαιστίνιους που διαδήλωναν ζητώντας την απελευθέρωση του ηγέτη τους Γιασέρ Αραφάτ.

    Τα αιματηρά επεισόδια σημειώθηκαν μια μέρα μετά το αυστηρό μήνυμα Μπους για αποχώρηση των Ισραηλινών από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη "εδώ και τώρα".

    Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν αποδέχτηκε ισραηλινό αίτημα για καθυστέρηση της αποστολής ομάδας διεθνών εμπειρογνωμόνων που θα ερευνήσουν τις καταγγελίες για τα δραματικά γεγονότα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν.

    Το Στέητ Ντηπάρτμεντ προανήγγειλε τη διεξαγωγή μιας τετραμερούς διάσκεψης πιθανότατα στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών την ερχόμενη Πέμπτη για το Μεσανατολικό. Στη διάσκεψη θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ε.Ε., της Ρωσίας και του ΟΗΕ για να εκτιμήσουν τη κατάσταση, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει νέα περιοδεία του Κόλιν Πάουελ στη Μέση Ανατολή.

    Νέα συνάντηση Ισραηλινών και Παλαιστινίων διαπραγματευτών

    Εν τω μεταξύ, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές αποφάσισαν να συνεχίσουν αύριο Κυριακή τις συνομιλίες με σκοπό τον τερματισμό του αποκλεισμού από τα ισραηλινά στρατεύματα του Ναού της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ. Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ομάδας των Παλαιστινίων διαπραγματευτών, Σάλαχ αλ-Ταμάαρι δήλωσε πως μετά τη συνάντησή του με τον Γιάσερ Αραφάτ, έχει νέες οδηγίες, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιες είναι αυτές. Στη συνάντηση αυτή, στην Ραμάλα, ήταν παρών και ο Ευρωπαίος διπλωμάτης Αλιστερ Κουκ.

    Οι μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις ανάμεσα και σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους κατέληξαν σε αδιέξοδο, εξαιτίας της άρνησης του Ισραήλ να μεταφέρει τους ένοπλους Παλαιστίνιους στη Γάζα, αλλά και της άρνησης των Παλαιστινίων να τους εξορίσουν ή να τους παραδώσουν στους Ισραηλινούς.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 27 April 2002 - 20:55:00 UTC