Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σφοδρή σύγκρουση ασθενοφόρου με λεωφορείο
  • [02] Επίσκεψη Β. Παπανδρέου στη Β. Ελλάδα
  • [03] Πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ την Μ. Δευτέρα
  • [04] Σύγκρουση ασθενοφόρου με λεωφορείο
  • [05] Έληξε ο συναγερμός για τις ιογενείς λοιμώξεις
  • [06] Εγνατία Οδό: Εργασίες βελτίωσης-επικάλυψης
  • [07] Βράβευση προσκόπων από τον κ. Στεφανόπουλο
  • [08] Συνελήφθη Ελληνας για μεγάλες απάτες
  • [09] Πρόταση-κάλεσμα Καραμανλή σε ψηφοφόρους
  • [10] Στην Ηλεία ο πρωθυπουργός
  • [11] Σύλληψη δύο ατόμων για αρπαγή τσαντών
  • [12] Θάνατος 56χρονης από τσίμπημα μέλισσας
  • [13] Κατηγορείται 15χρονος για φόνο
  • [14] Γαλλία: Δημοσκόπηση για προεδρικές εκλογές
  • [15] Αφγανιστάν: Επίθεση ετοιμάζουν οι Αμερικανοί
  • [16] Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στον Ειρηνικό
  • [17] Σήμερα ο τελικός Κυπέλλου
  • [18] Χάλκινο μετάλλιο ο Σπύρου στην Αττάλεια
  • [19] Κακόγουστη φάρσα ο ιός!
  • [20] Εκθεση για εσωτερικό τουρισμό των χωρών της ΕΕ

    [01] Σφοδρή σύγκρουση ασθενοφόρου με λεωφορείο

    27/4/2002 5:55:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Υπέκυψε στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός" ο ασθενής που μεταφερόταν με το ασθενοφόρο, το οποίο συγκρούσθηκε στη 1.30 το μεσημέρι με τουριστικό λεωφορείο, στη διασταύρωση Βασιλίσσης Σοφίας και Μεσογείων στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για τον Αντώνη Καραΐσκου 23 χρόνων, παραπληγικός, ο οποίος μεταφερόταν με το ασθενοφόρο από την κλινική "Μετροπόλιταν" του Παλαιού Φαλήρου. Εκτός κινδύνου είναι η αδελφή του Καραΐσκου, ο οδηγός του ασθενοφόρου Γιάννης Μάρκου και ο γιατρός Γρηγόρης Στουραΐτης.

    Το δυστύχημα έγινε όταν το ασθενοφόρο που ανέβαινε τη Βασιλίσσης Σοφίας με αναμμένο τον φάρο και την σειρήνα, πέρασε με κόκκινο και συγκρούσθηκε με το τουριστικό λεωφορείο που την ώρα εκείνη περνούσε κανονικά το φανάρι της Μεσογείων. Το ασθενοφόρο ανατράπηκε και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί ο άτυχος ασθενής που ήταν ήδη διασωληνωμένος.

    [02] Επίσκεψη Β. Παπανδρέου στη Β. Ελλάδα

    27/4/2002 3:16:00 μμ

    Στα τέλη του 2003 θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα της Εγνατίας οδού που συνδέει τα Γρεβενά με τη Βέροια, ενώ η παράκαμψη της Καστανιάς θα είναι έτοιμη μέχρι τέλος του 2004. Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου κατά τη σημερινή της επίσκεψη στα εργοτάξια της δυτικής Εγνατίας, στη Λευκόπετρα Ημαθίας και τον Πολύμυλο Κοζάνης.

    Η κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι έχει δώσει εντολή για την επίσπευση των εργασιών, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί νωρίτερα το έργο και έλαβε την υπόσχεση της εταιρίας και των εργολάβων ότι η παράκαμψη της Καστανιάς μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ πιο πριν από τα χρονοδιαγράμματα και πιθανότατα στο τέλος του 2003.

    Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση της για τους ρυθμούς με τους οποίους προχωρά η κατασκευή της Εγνατίας. Η υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, το μεγαλύτερο οδικό δίκτυο που κατασκευάζεται στην Ευρώπη, ενώ επισήμανε και τις δυσκολίες που συναντώνται κατά την υλοποίησή του εξαιτίας της μορφολογίας και της γεωλογίας του εδάφους.

    Η κ. Παπανδρέου ξεναγήθηκε στα εργοτάξια της Ηπείρου μέσω της Εγνατίας οδού και στο Δρίσκο Ιωαννίνων παρακολούθησε τη έναρξη των εργασιών διάνοιξης της μεγαλύτερης οδικής σήραγγας στην Ελλάδα, μήκους 4,7 χλμ.

    [03] Πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ την Μ. Δευτέρα

    Πηγή: NET 105,8 fm 27/4/2002 2:15:00 μμ

    Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλε για τη Μεγάλη Δευτέρα η ΑΔΕΔΥ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν νέα μισθολόγια και εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    [04] Σύγκρουση ασθενοφόρου με λεωφορείο

    27/4/2002 1:52:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Τουριστικό λεωφορείο συγκρούστηκε με ασθενοφόρο στη 1:30 το μεσημέρι, στη διασταύρωση Β. Σοφίας και Μεσογείων, στην Αθήνα. Τραυματίες είναι ο οδηγός και ο συνοδηγός του ασθενοφόρου καθώς και ένας ασθενής και ο συνοδός του, τους οποίους μετέφερε.

    [05] Έληξε ο συναγερμός για τις ιογενείς λοιμώξεις

    27/4/2002 1:34:00 μμ

    Αίρονται από την Δευτέρα, τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεων, μετά την ύφεση που παρουσίασε η επιδημία τα τελευταία 24ωρα. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τις προσεχείς ημέρες θα γίνει η λεπτομερής ταυτοποίηση του ιού. Ο Υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι σχολαστικοί έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, επισημαίνει με έγγραφό της, ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για περιορισμό των συναλλαγών και των ταξιδιών από και προς την Ελλάδα.

    Ικανοποίηση για τα προληπτικά μέτρα που έλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει και η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Μετά την άρση των μέτρων, κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα φροντιστήρια της χώρας.

    [06] Εγνατία Οδό: Εργασίες βελτίωσης-επικάλυψης

    27/4/2002 12:20:00 μμ

    Κλειστό θα παραμείνει μετά το Πάσχα και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, το τμήμα της οδού Εγνατίας από τον Αγιο Σίλα Καβάλας και μέχρι τον Αγιο Ανδρέα Παγγαίου. Αυτό γνωστοποίησαν εκπρόσωποι της κατασκευάστριας τεχνικής εταιρίας, συνεργεία της οποίας θα προβούν σε εργασίες βελτίωσης και επικάλυψης του εθνικού και διεθνούς αυτού δρόμου με αντιολισθητικό τάπητα.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρίας Εγνατία ΑΕ μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν παραδοθεί συνολικά στην κυκλοφορία, περίπου 200 χλμ του οδικού αυτού δικτύου από την παράκαμψη της Καβάλας (Αγιος Ανδρέας) έως και τη Νέα Γέφυρα Κήπων του Έβρου (ελληνοτουρκικά σύνορα).

    [07] Βράβευση προσκόπων από τον κ. Στεφανόπουλο

    27/4/2002 6:45:00 μμ

    Τη σημασία και την αξία του προσκόπου στην πατρίδα και στους συνανθρώπους εξήρε ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος στην τελετή ανακήρυξης των νέων προσκόπων του Εθνους, στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδας. Ο κ. Στεφανόπουλος τίμησε την εκδήλωση, επιδίδοντας σε 210 νέους το πτυχίο και το χαρακτηριστικό γαλάζιο μαντήλι με τον άσπρο μαίανδρο. Στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στις προσωπικές του εμπειρίες από την προσκοπική του Κίνηση και ενθάρρυνε τους νέους προσκόπους να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην πατρίδα και τον συνάνθρωπο. Τέλος, επεσήμανε και ανέλυσε τη σημασία της αυτοδέσμευσης -που πηγάζει από την προσκοπική υπόσχεση- για τον κάθε άνθρωπο του Σώματος.

    Ο πρόεδρος του ΔΣ του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων καθηγητής Γ. Ασημακόπουλος επέδωσε στον κ. Στεφανόπουλο δερματόδετο τεύχος με τη διαβεβαίωση των Προσκόπων ότι θα εκτελούν το καθήκον προς τον Θεό και την πατρίδα, θα βοηθούν κάθε άνθρωπο σε κάθε περίπτωση και θα τηρούν το νόμο του προσκόπου (10 άρθρα).

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ''αναλλοίωτες αρχές'' που διέπουν την προσκοπική κίνηση προτρέποντας τα παιδιά να ''πράττουν το καλύτερο''.

    [08] Συνελήφθη Ελληνας για μεγάλες απάτες

    27/4/2002 5:47:00 μμ

    Χιλιάδες άνθρωποι από την Καμπότζη, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη είχε εξαπατήσει ο οικονομολόγος Ιωάννης Πετρόπουλος, 56 χρόνων, ο οποίος συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής, μετά από σήμα της Ιντερπόλ και εξονυχιστικής έρευνας στη χώρα μας.

    Ο Πετρόπουλος είχε συστήσει εταιρία στον Καναδά, μέσω της οποίας υποσχόταν εργασία σε μεγάλα τεχνικά έργα στην Αττική, σε άτομα από την Καμπότζη, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη, αποσπώντας από τον καθένα 500 έως 1000 δολάρια.

    Συγκεκριμένα από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο του 2001, ο Πετρόπουλος μαζί με την -ελληνικής καταγωγής- Μαρία Ρεβέλης, είχαν φτιάξει στον Καναδά την εταιρία JRN International Corp., με το όνομα Τζον Πέτρις ή Τζον Πάτρικ και μαζί με άλλους τέσσερις τουλάχιστον Ελληνες -τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν εξακριβωθεί- πήγαν στην Καμπότζη, όπου με την υπόσχεση ανεύρεσης εργασίας στην Ελλάδα για μεγάλα τεχνικά έργα, έπεισαν τουλάχιστον 1.263 ανθρώπους να υπογράψουν συμφωνητικά. Μάλιστα, ανάλογα με τη θέση που προσέφεραν έπαιρναν από τον καθένα από 500 έως 1000 δολάρια. Συνολικά από την απάτη αυτή απέσπασαν 600.000 δολάρια.

    Το ίδιο έκαναν στην Ταϊλάνδη και στην Ινδονησία.

    Οι υπήκοοι Ταϊλάνδης μετά από αντιδράσεις αποζημιώθηκαν από την κυβέρνηση της χώρας τους, ενώ από την ελληνική Δικαιοσύνη ύστερα από έγγραφο της Ιντερπόλ ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του Πετρόπουλου και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

    Οπως διαπιστώθηκε από την αστυνομία, πριν από ένα μήνα, ο Πετρόπουλος είχε ιδρύσει εταιρία με την επωνυμία ''Century 21'', στην οδό Αχαρνών 461, μέσω της οποίας συνέχιζε τις παράνομες δραστηριότητές του με παρόμοια μέθοδο στη χώρα μας.

    Σε έρευνα που έγινε στα γραφεία και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καταστατικά, σφραγίδες και ονομαστικές καταστάσεις 1.263 υπηκόων Καμπότζης, συμβάσεις σύναψης εργασίας, 500 ιατρικές εξετάσεις και ακτινογραφίες Καμποτζιανών, βιβλιάρια Τραπεζών και πιστωτικές κάρτες, αλληλογραφία και αγγελίες διαφημιστικές της εταιρίας JRN και ένα αυτοκίνητο Μερσεντές με γερμανικές πινακίδες, οι οποίες ήταν κλεμμένες.

    Σε βάρος του Πετρόπουλου εκκρεμούν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 59 μηνών, για παράβαση του νόμου περί επιταγών και μη καταβολής εισφορών στο ΙΚΑ.

    Ο Πετρόπουλος οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών.

    [09] Πρόταση-κάλεσμα Καραμανλή σε ψηφοφόρους

    27/4/2002 4:23:00 μμ

    Ανοιγμα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων πραγματοποίησε εκ νέου από τη Βοιωτία όπου περιοδεύει, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα συμμετέχουν στελέχη μόνο του κόμματός του.

    [10] Στην Ηλεία ο πρωθυπουργός

    27/4/2002 4:20:00 μμ

    Το σπίτι του παππού του στο Κορακοχώρι Ηλείας, κοντά στο Κατάκωλο, το οποίο ανακαινίζεται επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός. Ο κύριος Σημίτης με συγκίνηση αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του παππού του, που ήταν στρατιωτικός γιατρός και είχε διακριθεί για τη μεγάλη κοινωνική προσφορά του στην ευρύτερη περιοχή.

    [11] Σύλληψη δύο ατόμων για αρπαγή τσαντών

    Πηγή: ΑΠΕ 27/4/2002 1:14:00 μμ

    Σωρεία αρπαγών τσαντών στις περιοχές Αλίμου, Δάφνης, Ελληνικού, Ηλιούπολης, Γλυφάδας, Βούλας και Βουλιαγμένης, είχαν διαπράξει δυο άτομα που συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στη Γλυφάδα από ομάδα πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας. Πρόκειται για τον Μιχαήλ Ασβεστά του Στυλιανού 35 ετών και τον Κωνσταντίνο Μπλάνη του Λάζαρου 27 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

    Οι συλληφθέντες κυκλοφορούσαν με μοτοσυκλέτα που ανήκει στον Ασβεστά και το τελευταίο εξάμηνο άρπαζαν τσάντες από γυναίκες που περπατούσαν αμέριμνες ή μέσα από αυτοκίνητα, σπάζοντας το τζάμι του συνοδηγού.

    Λίγο πριν από τη σύλληψή τους είχαν αρπάξει δύο τσάντες από διερχόμενες γυναίκες και δύο από αυτοκίνητα, στην Ανω Γλυφάδα, την Ηλιούπολη και την Αργυρούπολη.

    Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από 12 άτομα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες πράξεις

    [12] Θάνατος 56χρονης από τσίμπημα μέλισσας

    27/4/2002 12:51:00 μμ

    Μοιραίο αποδείχθηκε το τσίμπημα μια μέλισσας για μια 56χρονη αφού έχασε τη ζωή της. Πρόκειται για την Φρειδερίκη Χλουβεράκη, από το χωριό Ρούσσα Εκκλησιά της Σητείας μητέρα δυο παιδιών, η οποία ενώ βρισκόταν με τον σύζυγο της στο χωράφι τους για γεωργικές εργασίες την τσίμπησε μέλισσα στα χείλη. Αμέσως παρουσίασε συμπτώματα αλλεργικού σοκ και μεταφερόμενη στο Νοσοκομείο Σητείας υπέκυψε. Ο καθηγητής της Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μανόλης Μιχαλοδημητράκης δήλωσε ότι η γυναίκα υπέστη αλλεργικό σοκ και ο θάνατός της οφείλεται σε ασφυξία.

    [13] Κατηγορείται 15χρονος για φόνο

    27/4/2002 12:18:00 μμ

    Ένας 15χρονος μαθητής γυμνασίου συνελήφθη από την αστυνομία για το φόνο της 68χρονης Λάουρας Δεμενικιώτη, η οποία βρέθηκε νεκρή πριν από τρεις μέρες με δύο μαχαιριές στην καρδιά, στο διαμέρισμα που έμενε στην οδό Σειρήνων 23, στο Βύρωνα. Ο 15χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα και οδηγήθηκε στην ασφάλεια, όπου ομολόγησε την πράξη του. Κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία. Ο ανήλικος κρατείται ενώ σήμερα εστάλη στον εισαγγελέα ανηλίκων η δικογραφία για την υπόθεση.

    [14] Γαλλία: Δημοσκόπηση για προεδρικές εκλογές

    27/4/2002 1:17:00 μμ

    Με ποσοστό 81% αναμένεται να επανεκλεγεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, έναντι 19% του υποψηφίου της ακροδεξιάς Ζαν Μαρί Λεπέν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τη δημοσκόπηση της εταιρείας CSA, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Λε Παριζιάν".

    Σύμφωνα με τα ευρήματα το 29% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα απέχει, θα ψηφίσει λευκό, ή άκυρο στον δεύτερο γύρο των εκλογών, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαίου.

    Το βράδυ του πρώτου γύρου των εκλογών, σύμφωνα με τη CSA, το 77% είχε απαντήσει πως θα ψηφίσει Σιράκ, το 23% ΛεΠέν, ενώ το 26% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα απέχει από την ψηφοφορία.

    Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 23-24 Απριλίου, λαμβάνοντας ως δείγμα 1000 ενηλίκους από 18 ετών και πάνω.

    Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται από την περασμένη Δευτέρα για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

    Οι εταιρείες δημοσκόπησης επιρίθηκαν ότι απέτυχαν οικτρά να προβλέψουν την ακριβή πρόθεση ψήφου του εκλογικού σώματος της Γαλλίας στον πρώτο γύρο.

    Καμία από τις δημοσκοπήσεις δεν είχε προβλέψει την άνοδο στη δεύτερη θέση του ακροδεξιού υποψηφίου, πίσω από τον Σιράκ, και την καταβαράθρωση του σοσιαλιστή ηγέτη Λιονέλ Ζοσπέν.

    Για να φυλάξει τα νώτα της η εταιρεία CSA συνοδεύει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησής της με το προειδοποιητικό σημείωμα ότι "η πρόθεση ψήφου συνιστά μία έκθεση για την κατανομή του εκλογικού σώματος κατά τη στιγμή που πραγματοποιείται η έρευνα. Σε καμία περίπτωση αυτή η πρόθεση ψήφου δεν μπορεί να θεωρηθεί ως πρόβλεψη των αποτελεσμάτων κατά την ημέρα της ψηφοφορίας".

    [15] Αφγανιστάν: Επίθεση ετοιμάζουν οι Αμερικανοί

    Πηγή: NET 105,8 fm 27/4/2002 7:33:00 μμ

    Εαρινή επίθεση ετοιμάζουν οι Αμερικανοί κατά του Αφγανιστάν και όπως μετέδωσε το Reuters, ο Yπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ ήδη έχει συγκροτήσει δύναμη 12.000 στρατιωτών. Εν τω μεταξύ, μαίνονται οι μάχες στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανάμεσα σε ομάδες τοπικών πολεμάρχων για τον έλεγχο της πόλης Γκαρντέζ. Στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από εκατό. Νωρίτερα σήμερα το αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύσουσας χτυπήθηκε από πυραύλους, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

    [16] Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στον Ειρηνικό

    27/4/2002 12:06:00 μμ

    Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,2 Βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στο νησί Γκουάμ, στον Ειρηνικό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα η ζημιές.

    [17] Σήμερα ο τελικός Κυπέλλου

    27/4/2002 3:42:00 μμ

    Στις 9 το βράδυ θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο τελικός Κυπέλλου ποδοσφαίρου, μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Τον ποδοσφαιρικό αγώνα θα παρακολουθήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Ο προπονητής του Ολυμπικακού Τάκης Λεμονής δήλωσε πως το παιχνίδι αυτό θα είναι διαφορετικό από εκείνο του προηγούμενου Σαββάτου και χρειάζεται να παίξουμε πολύ καλά για να φθάσουμε στην κατάκτηση του τροπαίου. Δεν πρέπει να μείνουμε στο αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα, γιατί στόχος του Ολυμπιακού είναι το νταμπλ. Από την πλευρά του ο Φερνάντο Σάντος εξέφρασε την πεποίθησή του στις δυνατότητες της ομάδας του, ότι μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός.

    Μέτρα της Τροχαίας για τον αγώνα

    Η Τροχαία Αττικής θα λάβει από το απόγευμα μέτρα για τον τελικό. Συγκεκριμένα από τις 7 το απόγευμα ως τις 9.30 το βράδυ και από τις 22.30 ως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Σπύρου Λούη, όπως επίσης και στη λεωφόρο Κηφισίας και συγκεκριμένα στο ύψος της γέφυρας στην είσοδο προς τη Σπύρου Λούη.

    Στην οδό Ριζάρη στο Χαλάνδρι θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορία των οχημάτων προς την οδό Μικράς Ασίας, ενώ η κυκλοφορία επί της λεωφόρου Κύμης θα εκτρέπεται στην οδό Μαρίνου Αντύπα, αριστερά ή δεξιά, ανάλογα με τον προορισμό.

    [18] Χάλκινο μετάλλιο ο Σπύρου στην Αττάλεια

    27/4/2002 3:04:00 μμ

    Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ελληνας πρωταθλητής Χρήστος Σπύρου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών της Αττάλειας, "σηκώνοντας" 170κ. στη δεύτερη του προσπάθεια στο αρασέ, στην κατηγορία των 85 κιλών. Ο Σπύρου στην τρίτη του προσπάθεια ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στη μέση του, γεγονός που τον επηρέασε και στο ζετέ, όπου με τρεις άκυρες προσπάθειες μηδενίσθηκε και έχασε την ευκαιρία για περισσότερα μετάλλια.

    Με το χάλκινο του Χρήστου Σπύρου η συγκομιδή της ελληνικής αποστολής έφτασε τα 12 μετάλλια (3 χρυσά-5 ασημένια-4 χάλκινα).

    [19] Κακόγουστη φάρσα ο ιός!

    27/4/2002 1:55:00 μμ

    Αν λάβετε κάποιο Εmail που σας καλεί να σβήσετε από τον υπολογιστή σας το αρχείο jdbgmgr.exe, καλό θα ήταν να το αγνοήσετε. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο προειδοποιητικό μήνυμα δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια κακόγουστη φάρσα, αφού το εν λόγω αρχείο εγκαθίσταται αυτόματα στο PC μας με την εγκατάσταση των Windows και είναι ένα πρόγραμμα της Microsoft για τη γλώσσα Java.

    Το παραπλανητικό μήνυμα

    Το μήνυμα που έλαβαν τις τελευταίες μέρες πάρα πολλοί Έλληνες χρήστες είναι το παρακάτω :

    ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Κυκλοφορεί ένας ιός που μεταδίδεται με το Messenger ή με την αντζέντα των διευθύνσεων.

    Μπορεί να είναι σιωπηλός για 14 μέρες μέχρι να καταστρέψει το σύστημα. Για να τον εξουδετερώσετε :

    Πηγαίνεται στο Start και στην εντολή Find 2. Στο "Files or Folders" γράψτε το όνομα jdbgmgr.exe 3. Κάντε την αναζήτηση στο C: (Συνήθως αποθηκεύεται στο C:\WINNT\System32) Πατήστε το find Αν εμφανιστεί ο ιός (το εικονίδιό του είναι ένα αρκουδάκι), θα έχει το όνομα jdbgmgr.exe ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΤΕ!!! Επελέξτε το με το δεξί κλικ και κάντε delete Πηγαίνετε σον κάδο απορριμμάτων και πετάξτε το οριστικά. ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΖΕΝΤΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ.

    Σύμφωνα με τη Symantec, ο υποτιθέμενος ιός δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα " Java Debugger Manager", (πρόγραμμα της Microsoft για τη γλώσσα Java).

    Τι πρέπει να κάνετε;

    Σε περίπτωση που έχετε ήδη σβήσει το συγκεκριμένο αρχείο είναι πολύ πιθανό να μη λειτουργούν σωστά κάποια Java applets.

    Αν θέλετε να αντικαταστήσετε το συγκεκριμένο αρχείο, μπορείτε να το πάρετε από κάποιον άλλον υπολογιστή και να το εγκαταστήσετε στο δικό σας.

    Οι χρήστες του Internet που έχουν κάνει εγγραφή στο Mail Service της ΕΡΤonline, έχουν ήδη ενημερωθεί για το συγκεκριμένο παραπλανητικό μήνυμα και επομένως δε χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη κίνηση.

    Οι διαφορετικές version του HOAX

    Το συγκεκριμένο μήνυμα φάρσα, "αποστέλλεται" σε διάφορες γλώσσες. Παρακάτω θα βρείτε την αγγλική αλλά και τη γαλλική του version.

    Στα αγγλικά:

    " I found the little bear in my machine because of that I am sending this message in order for you to find it in your machine. The procedure is very simple: The objective of this e-mail is to warn all Hotmail users about a new virus that is spreading by MSN Messenger. The name of this virus is jdbgmgr.exe and it is sent automatically by the Messenger and by the address book too. The virus is not detected by McAfee or Norton and it stays quiet for 14 days before damaging the system. The virus can be cleaned before it deletes the files from your system.

    In order to eliminate it, it is just necessary to do the following steps:

    1. Go to Start, click "Search"

    2. In the "Files or Folders option" write the name jdbgmgr.exe

    3. Be sure that you are searching in the drive "C"

    4. Click "find now"

    5. If the virus is there (it has a little bear - like icon with the name of jdbgmgr.exe DO NOT OPEN IT FOR ANY REASON

    6.Right click and delete it (it will go to the Recycle bin)

    7.Go to the recycle bin and delete it or empty the recycle bin.

    IF YOU FIND THE VIRUS IN ALL OF YOUR SYSTEMS SEND THIS MESSAGE TO ALL OF YOUR CONTACTS LOCATED IN YOUR ADDRESS BOOK BEFORE IT CAN CAUSE ANY DAMAGE.

    Στα γαλλικά

    " JE VIENS D'ETRE INFECTE PAR UN DE MES FOURNISSEUR FAITES CE QU'IL Y A D'ECRIT EN DESSOUS ET TOUT SE PASSERA BIEN LE NOM DU VIRUS EST jdbgmgr.exe

    L'ICONE EST UN PETIT OURSON. IL EST TRANSMIS AUTOMATIQUEMENT PAR LE CARNET D'ADRESSES. LE VIRUS N'EST PAS DETECTE PAR VOTRE ANTIVIRUS ET RESTE EN SOMMEIL PENDANT 14 JOURS AVANT DE S'ATTAQUER AU DISQUE DUR. IL PEUT DETRUIRE TOUT LE SYSTEME !!! JE VIENS MOI MEME DE LE TROUVER SUR MON DISQUE DUR !!!

    AGISSEZ DONC TRES VITE POUR L' ELIMINER COMME SUIT:

    1. Aller dans DEMARRER, faire "RECHERCHER"

    2. dans la fenetre FICHIERS-DOSSIERS taper le nom du virus: jdbgmgr.exe

    3. Assurez vous de faire la recherche sur votre disque dur "C"

    4. Appuyer sur "RECHERCHER MAINTENANT"

    5. Si vous trouvez le virus L'ICONE EST UN PETIT OURSON son nom "jdbgmgr.exe " ---&gt; NE L'OUVREZ SURTOUT PAS!!!!!

    6. Appuyer sur le bouton droit de la souris pour l'Eliminer aller la CORBEILLE) vous pouvez aussi l'effacer en appuyant sur SHIFT DELETE afin qu'il ne reste pas dans la corbeille.

    7. aller la CORBEILLE et l'effacer definitivement ou bien vider la corbeille. Mais SURTOUT NE L'OUVREZ PAS , SUPPRIMER - LE DIRECTEMENT !!!!=! SI VOUS TROUVEZ LE VIRUS SUR VOTRE DISQUE DUR ENVOYEZ CE MESSAGE A TOUS VOS CORRESPONDANTS FIGURANT SUR VOTRE CARNET D'ADRESSES CAR CE VIRUS PASSE VRAIMENT PARTOUT ET TRES VITE !!! !!! !!! . DESOLE POUR CET INCIDENT MAIS, MOI AUSSI, JE ME SUIS FAIT AVOIR !!! !!! ET MERCI D'AGIR VITE.

    [20] Εκθεση για εσωτερικό τουρισμό των χωρών της ΕΕ

    27/4/2002 3:31:00 μμ

    H Κρήτη είναι η ελληνική περιοχή με το μικρότερο ποσοστό εσωτερικού τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη την εθνικότητα των πελατών στις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα, ενώ η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη είναι η περιοχή με τον υψηλότερο εσωτερικό τουρισμό. Αυτό προκύπτει από στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του τουρισμού στις περιοχές της ΕΕ το 1999.

    Ειδικότερα, οι διανυκτερεύσεις Ελλήνων πολιτών σε ξενοδοχεία και καταλύματα στην Κρήτη αφορούν μόνο το 6,6% των συνολικών διανυκτερεύσεων, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη φτάνουν το 68,9%.

    Στην Ελλάδα το 24,3% των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα γίνονται από Ελληνες. Με εξαίρεση το Λουξεμβούργο (9,4%), η Ελλάδα εμφανίζει με το κριτήριο της εθνικότητας των πελατών στις διανυκτερεύσεις το μικρότερο ποσοστό εσωτερικού τουρισμού στην ΕΕ.

    Υψηλό εσωτερικό τουρισμό εμφανίζουν η Γερμανία (86,5%), η Σουηδία (78,4%) και η Φινλανδία (75,8%).

    Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι η Αθήνα συγκεντρώνει, με 788 ξενοδοχεία, το 9,6% των συνόλου των τουριστικών καταλυμάτων στην Ελλάδα. Παράλληλα, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη συγκεντρώνουν το 43,7% των τουριστικών καταλυμάτων στην Ελλάδα και το 53,9% των συνολικών διανυκτερεύσεων για το 1999.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 27 April 2002 - 16:57:53 UTC