Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ για υποψηφίους
  • [02] Εκδηλώσεις επετείου στο Μεσολόγγι
  • [03] Δολοφονία ανήλικης στη Φθιώτιδα
  • [04] Αγνοούνται δύο Ρώσοι ναυτικοί στη Χαλκιδική
  • [05] Διαπραγματεύσεις για το Ναό της Βηθλεέμ
  • [06] Η ΑΕΚ κυπελλούχος Ελλάδας
  • [07] Αυστραλιανή εφημερίδα υπέρ των Μαρμάρων

    [01] Ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ για υποψηφίους

    28/4/2002 11:21:00 πμ

    Ο υποψήφιος του

    ΠΑΣΟΚ

    Ο Σπύρος Βούγιας θα είναι ο υποψήφιος για το δήμο της Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, όπως αποφάσισε το επιτελικό όργανο του κόμματος και ανακοίνωσε ο γραμματέας της ΚΕ Κώστας Λαλιώτης. Ωστόσο, το επιτελικό όργανο, δεν κατάφερε να αναδείξει τον υποψήφιο για τη νομαρχία Θεσσαλονίκης και παρέπεμψε το θέμα στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος. Οπως τόνισε ο κ. Λαλιώτης, διεκδικητές της υποψηφιότητας είναι η Χρύσα Αράπογλου και ο Γρηγόρης Χατζησάββας, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος νομάρχης στις εκλογές του Οκτωβρίου.

    [02] Εκδηλώσεις επετείου στο Μεσολόγγι

    28/4/2002 11:17:00 πμ

    Οι εκδηλώσεις για την 176η επέτειο της Εξόδου της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων κορυφώνονται σήμερα στο Μεσολόγγι, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Θα ψαλεί επίσημη δοξολογία και θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον τύμβο των ηρώων. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος και την Αξιωματική Αντιπολίτευση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Προκόπης Παυλόπουλος. Επίσης θα παραστούν ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και αντιπροσωπεία από 16 ευρωπαϊκά κράτη. Τιμές θα αποδώσουν 20 φιλαρμονικές.

    [03] Δολοφονία ανήλικης στη Φθιώτιδα

    28/4/2002 11:14:00 πμ

    Φρικτό θάνατο βρήκε ένα δεκατριάχρονο κορίτσι, το οποίο δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του, στην Πελασγία Φθιώτιδας. Πρόκειται για τη Βασιλική Βουλγαράκη του Χρήστου, η οποία βρέθηκε νεκρή από γείτονες έχοντας ένα μαχαίρι καρφωμένο στο λαιμό της. Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της Αθανασία, η οποία είναι σε διάσταση με τον σύζυγό της και μένει στην Αθήνα, ζήτησε από τους γείτονες να επικοινωνήσουν με την κόρη της γιατί είχε να μιλήσει από την Πέμπτη. Ο πατέρας της δεκατριάχρονης Χρήστος Βουλγαράκης είναι εξαφανισμένος.

    [04] Αγνοούνται δύο Ρώσοι ναυτικοί στη Χαλκιδική

    28/4/2002 11:25:00 πμ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη ναυτική επιχείρηση με σκάφη του λιμενικού από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική στη θαλάσσια περιοχή Κασσανδρείας Χαλκιδικής για τον εντοπισμό δύο ναυτικών, οι οποίοι αγνοούνται από τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και Νέων Μουδανιών σήμερα μετά τις 2 τα ξημερώματα ο καπετάνιος του ρωσικού πλοίου Giprostroitel Alexantrov, που έπλεε στην περιοχή ανοιχτά του κόλπου Κασσανδρείας επικοινώνησε με το λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και δήλωσε την εξαφάνιση του ανθυποπλοιάρχου Ντιμίτρι Αντίποφ, 24 χρόνων και του ναύτη Αλεξάντερ Τσερνόταλοφ, 39 χρόνων. Το φορτηγό πλοίο είχε αποπλεύσεις στις 1.15 μετά μεσάνυχτα από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Ρωσία. Στην περιοχή έσπευσαν περίπου 9 σκάφη για τον εντοπισμό των ναυτικών και πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 4 ως 5 μποφόρ.

    [05] Διαπραγματεύσεις για το Ναό της Βηθλεέμ

    28/4/2002 10:46:00 πμ

    Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές πρόκειται να έχουν και σήμερα συνομιλίες, για τον τερματισμό του αποκλεισμού του Ναού της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Χθες, ο επικεφαλής των Παλαιστινίων Σάλαχ αλ-Ταμάαρι δήλωσε πως έχει νέες οδηγίες από τον Γιάσερ Αραφάτ, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιες είναι αυτές. Εν τω μεταξύ, σήμερα ο Σιμόν Πέρες ανακοίνωσε πως το Ισραήλ δεν αποδέχεται το αίτημα της αποστολής του ΟΗΕ, η οποία θα διερευνήσει τη σφαγή στον καταυλισμό της Τζενίν, να καλέσει όποιον μάρτυρα επιθυμεί εκείνη.

    Πρόταση της Χεζμπολάχ

    Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ ότι διέπραξε "σφαγές" στην Τζενίν, με πολλές εκατοντάδες νεκρούς στον καταυλισμό προσφύγων της πόλης, γεγονός που αρνείται το Ισραήλ.

    Η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στην απελευθέρωση των Ισραηλινών που έχει συλλάβει, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των Παλαιστινίων που βρίσκονται ακόμα αποκλεισμένοι στο Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ και άλλων τεσσάρων που καταζητούνται από το Ισραήλ και είναι επίσης αποκλεισμένοι στη Ραμάλα. Η πρόταση της Χεζμπολάχ διατυπώνεται σε ανακοίνωση του γενικού της γραμματέα σείχη Χασάν Νασράλα, η οποία μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο της οργάνωσης Αλ Μανάρ.

    Στα χέρια της Χεζμπολάχ βρίσκονται από τον Οκτώβριο 2000 τέσσερις Ισραηλινοί, τρεις στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην αμφισβητούμενη περιοχή των αγροκτημάτων Σεμπάα και ένας έφεδρος, ο συνταγματάρχης Τένενμπαουμ, ο οποίος εμφανίζεται από την οργάνωση ως μέλος των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ και από το Ισραήλ ως επιχειρηματίας. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνελήφθη δεν έχουν διευκρινισθεί.

    Αιματηρό επεισόδιο από μεθυσμένο Ισραηλινό στρατιώτη

    Εν τω μεταξύ τη νύχτα στη δυτική Ιερουσαλήμ σημειώθηκε επεισόδιο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα. Αρχικά το στρατιωτικό ραδιόφωνο είχε μεταδώσει ότι πρόκειται για επίθεση Παλαιστινίου, ωστόσο αργότερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης ήταν ένας Ισραηλινός στρατιώτης, ο οποίος ήταν μεθυσμένος. Ο στρατιώτης που συνελήφθη, λογομάχησε με έναν Παλαιστίνιο κι άρχισε να πυροβολεί τραυματίζοντας τον. Στο σημείο βρίσκονταν και άλλοι Ισραηλινοί στρατιώτες, οι οποίοι με τη σειρά τους άρχισαν να πυροβολούν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας περαστικός.

    Σύμφωνα με την αστυνομία το επεισόδιο δεν σχετίζεται με "εθνικιστική βία", όπως χαρακτηρίζουν οι αρχές τις επιθέσεις ενόπλων Παλαιστινίων.

    [06] Η ΑΕΚ κυπελλούχος Ελλάδας

    27/4/2002 11:38:00 μμ

    "Κιτρινόμαυρο" χρώμα είχε το φετινό Κύπελλο Ελλάδος. Η ΑΕΚ στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο παρουσία περίπου 45.000 θεατών, επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος για την περίοδο 2001-2002.

    Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Κωνσταντινίδης (52') και Ιβιτς (83'), ενώ για τους "ερυθρόλευκους" σκόραρε στο 70' ο Τζιοβάνι, ο οποίος 10 λεπτά αργότερα πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, μετά την κόκκινη κάρτα που του έδειξε ο διαιτητής Μπριάκος για φάουλ πάνω στον Κωνσταντινίδη.

    [07] Αυστραλιανή εφημερίδα υπέρ των Μαρμάρων

    28/4/2002 11:27:00 πμ

    Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα δεν είναι μόνο αίτημα των απανταχού Ελλήνων. Στο πλευρό τους συντάσσονται και άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και της πολιτικής, οι οποίοι με κάθε τρόπο προσπαθούν να βοηθήσουν στην εκστρατεία που έχει ξεκινήσει. Από τους υπέρμαχους της εκστρατείας είναι και η αυστραλιανή εφημερίδα The Sunday Herald Sun, καθώς και ο αρχισυντάκτης της Αλαν Χάου.

    Ο Αυστραλός δημοσιογράφος σε εκδήλωση που οργανώθηκε στη Μελβούρνη για να τιμηθεί η προσφορά του ίδιου και της εφημερίδας του, δήλωσε ότι θα συνεχίσουν τη σθεναρή υποστήριξή τους για να στεφθεί από επιτυχία η εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Ο Αλαν Χάου, που κατέχει πολύ καλά το θέμα, τόνισε ότι τα επιχειρήματα των Βρετανών, που αρνούνται να επιστρέψουν τα Γλυπτά, δεν στέκουν πλέον και εξέφρασε την ελπίδα ότι ως το 2004 αυτά θα βρίσκονται στην Αθήνα.

    Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού (Ωκεανίας) σε συνεργασία με επιχειρηματικούς φορείς της ομογένειας.

    Η εφημερίδα The Sunday Herald Sun υποστηρίζει δυναμικά το αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών, δημοσιεύοντας ακόμα και κουπόνια για να τα υπογράφουν οι αναγνώστες της.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 28 April 2002 - 9:08:40 UTC