Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενδεχόμενο συνάντησης Αραφάτ-Τσέινι
  • [02] Σηκώνει ''τείχη'' στις ΗΠΑ ο Μπους
  • [03] ''Καθαροί'' Ολυμπιακοί από την Αθήνα
  • [04] ''Ετοιμη για όλα'' η ελληνική Λίγκα
  • [05] ''Γυμνή'' συμπαράσταση στα ζώα

    [01] Ενδεχόμενο συνάντησης Αραφάτ-Τσέινι

    Πηγή: ΑΠΕ 20/3/2002 9:40:00 μμ

    Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα συναντηθεί ο παλαιστίνιος πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Ντίκ Τσέινι, σύμφωνα με παλαιστίνιο αξιωματούχο, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, χωρίς, όμως, να διευκρινίσει, πού θα γίνει η συνάντηση αυτή.

    Στην Ουάσινγκτον αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας συνάντησης ανάμεσα στους κ.κ. Τσέινι και Αραφάτ την προσεχή εβδομάδα στο Κάιρο.

    "Γίνονται προετοιμασίες στην Αίγυπτο ενόψει μιας τέτοιας συνάντησης", δήλωσε από την πλευρά της μια πηγή από την αιγυπτιακή προεδρία, χωρίς όμως να δώσει διευκρινήσεις για την ημερομηνία ή τον τόπο.

    [02] Σηκώνει ''τείχη'' στις ΗΠΑ ο Μπους

    Πηγή: ΑΠΕ 20/3/2002 11:07:00 μμ

    Στην ίδρυση μιας νέας υπηρεσίας, που θα διενεργεί πιεστικό και αποτελεσματικό έλεγχο στο "ποιοι και τι μπαίνει" στη χώρα, στην προσπάθεια του να την μετατρέψει σε απόρθητο φρούριο, προσανατολίζεται ο αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ουάσινγκτον Ταιμς». Η νέα υπηρεσία θα προκύψει από τη συγχώνευση τμημάτων της ''προβληματικής'' υπηρεσίας Μετανάστευσης και Πολιτογράφησης και της Τελωνειακής Αρχής και θα υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

    NEW TITLE

    Η έγκριση, όμως, του Κογκρέσου, που απαιτείται για μια τέτοια ενέργεια δεν είναι καθόλου σίγουρη, καθώς η δημοκρατική πλειοψηφία στη Γερουσία εκφράζει μεγάλο σκεπτικισμό, ενώ η ρεπουμπλικανική ηγεσία στη Βουλή προβλέπει ότι η πρόταση Μπους θα συναντήσει, μεταξύ άλλων, τη σθεναρή αντίδραση των τελωνειακών.

    Στο μεταξύ, οι δημοκρατικοί αλλά και ευάριθμοι ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ο επικεφαλής της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας Τομ Ριτζ πρέπει να υποχρεωθεί να καταθέσει στο Κογκρέσο, ώστε να πληροφορηθεί με κάθε λεπτομέρεια ο αμερικανικός λαός τα μέτρα που λαμβάνονται για την ασφάλεια της χώρας.

    Ο πρόεδρος Μπους υποστηρίζει ότι ο κ. Ρίτζ έχει την ιδιότητα του προεδρικού συμβούλου και επομένως δεν είναι υποχρεωμένος να εμφανισθεί ενώπιον του κοινοβουλίου. Υπολογίζεται ότι 1,3 εκ. άτομα, 340.000 οχήματα και 58.000 εμπορεύματα δια θαλάσσης μπαίνουν στις ΗΠΑ κάθε μέρα.

    [03] ''Καθαροί'' Ολυμπιακοί από την Αθήνα

    Πηγή: ΑΠΕ 20/3/2002 10:16:00 μμ

    Την εγγύηση ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει καθαρούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 έδωσε ο γ.γ Αθλητισμού, Νίκος Εξαρχος, στη διάσκεψη για το ντόπινγκ, που έγινε σήμερα στις Βρυξέλλες και στην οποία μετείχαν όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το σχέδιο διακήρυξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Ολυμπιακού Κινήματος στον αγώνα κατά του ντόπινγκ στον αθλητισμό.

    NEW TITLE

    Στο μεταξύ ο υφυπουργός αθλητισμού κ.Κουράκης πρόκειται να καταθέσει στην Βουλή νόμο, στον οποίο θα ενσωματωθούν, μεταξύ άλλων και τα εξής μέτρα:

    -Εναρμόνιση των κανονισμών όλων των Ομοσπονδιώνμε τους κανονισμούς του ΔΟΕ και του WADA.

    -Εφαρμογή ενοποιημένου συστήματος ποινικών κυρώσεων για όλα τα αθλήματα και τις αθλητικές ομοσπονδίες.

    - Εφαρμογή υποχρεωτικών τακτικών και εκτάκτων ελέγχων ντόπινγκ για όλα τα αθλήματα και τις αθλητικές ομοσπονδίες.

    -Συντονισμό μεταξύ των αρμοδίων δημοσίων υπηρεσιών και φορέων για την επίτευξη αποτελεσματικού ελέγχου της διακίνησης, πρόληψης και καταστολής της εισαγωγής, πώλησης διακίνησης και κατανάλωσης απαγορευμένων ουσιών.

    [04] ''Ετοιμη για όλα'' η ελληνική Λίγκα

    Πηγή: ΑΠΕ 20/3/2002 11:28:00 μμ

    Με αποχή από τη νέα Ευρωλίγκα απειλεί η ελληνική Λίγκα, εάν το ελληνικό μπάσκετ δεν τύχει της ίδιας μεταχείρισης με το ιταλικό. Στη σημερινή γενική συνέλευση αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς την ULEB, με την οποία θα απαιτηθούν λύσεις στις οικονομικές εκκρεμότητες, που έχουν δημιουργηθεί με τους τέσσερις εκπροσώπους μας και να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα.

    Επίσης η ελληνική πλευρά, έπειτα από σχετική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε και στην οποία δεν συμμετείχε ο Ολυμπιακός, θα ζητήσει και την κατάργηση των εγγυημένων συμβολαίων από την μεθεπόμενη περίοδο.

    [05] ''Γυμνή'' συμπαράσταση στα ζώα

    20/3/2002 10:06:00 μμ

    Βγήκαν κυριολεκτικά από τα ρούχα τους δύο αμερικανίδες, που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ζώων. Μπροστά από το Λευκό Οίκο κλείστηκαν μέσα σε κλουβιά σχεδόν γυμνές. Τη διαμαρτυρία τους κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 20 March 2002 - 21:54:37 UTC