Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αθλια επίθεση κατά Στεφανόπουλου
  • [02] ΕΛΤΑ και ΟΛΠ μπαίνουν στο ΧΑΑ
  • [03] Εντοπίστηκε ακατάλληλο βοδινό στου Ρέντη

    [01] Αθλια επίθεση κατά Στεφανόπουλου

    31/1/2002 10:10:00 μμ

    Την αποδοκιμασία σύσσωμου του πολιτικού κόσμου προκάλεσε η απαράδεκτη επίθεση κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής. Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση καταδίκασαν το γεγονός κάνοντας λόγο για άθλια και αήθη δημοσιογραφική πρακτική, ενώ μίλησαν για ύποπτα σενάρια, που έχουν στόχο τη δημοκρατική ομαλότητα.

    Απόλυτη η εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στο πρόσωπο του

    Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε γραπτή του δήλωση πριν από λίγο τόνισε τα εξής "Μου είναι εξαιρετικά δυσάρεστο ότι το όνομά μου ανεμίχθη στο θέμα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Δεν διανοήθηκα ποτέ ότι θα μπορούσε να μου αποδοθεί οποιαδήποτε σχέση με δραστηριότητες αντίθετες στο νόμο και την ηθική". Καταλήγοντας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και προς όλους όσους του εξεδήλωσαν την εμπιστοσύνη τους και την εκτίμησή τους.

    Η εν λόγω φραστική επίθεση έγινε στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ιδιωτικού καναλιού. Ο παρουσιαστής ισχυρίστηκε ότι μέλη της οικογένειας του κυρίου Στεφανόπουλου είναι συνιδιοκτήτες σε οίκημα στην Πάτρα, που υπενοικιάστηκε σε επιχείρηση ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και του μετέφερε τις αντιδράσεις όλων των βουλευτών στην επίθεση που δέχθηκε ο ανώτατος άρχων και τον διαβεβαίωσε ότι τα αισθήματα του σώματος και ολόκληρου του ελληνικού λαού προς το πρόσωπό του παραμένουν αναλλοίωτα όπως την ημέρα της εκλογής του. "Οι βουλευτές είναι κοντά σας", είπε στον Κ. Στεφανόπουλο ο Πρόεδρος της Βουλής.

    Για το θέμα ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα στο Βέλγιο. Αμέσως επικοινώνησε μαζί του και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση την άμεση και πλήρη κάλυχη του κ. Στεφανόπουλου. Σε δηλώσεις του λίγο μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα έκανε λόγο για προσπάθεια αποσταθεροποίησης των θεσμών και για αθλιότητες.

    "Η άθλια δημοσιογραφική πρακτική που εκδηλώθηκε εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, συναντά την καθολική καταδίκη και την αποστροφή όλων μας, όλου του ελληνικού λαού και πιστεύουμε και του συνόλου του πολιτικού κόσμου", δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εκφράζει τον βαθύ σεβασμό και την απόλυτη εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Προέδρου κυρίου Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, ο οποίος στην μακρόχρονη και διάφανη πολιτική διαδρομή του, έχει αναδείξει ένα πρότυπο ήθους και εντιμότητας.

    "Καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο κάθε απόπειρα σπίλωσης του προσώπου του. Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει σε κανένα, να προωθήσει ύποπτα σενάρια σε βάρος της Δημοκρατίας και των θεσμών της. Επιτέλους υπάρχουν και όρια." κατέληξε στη δήλωση του ο κ. Πρωτόπαπας.

    Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης στήριξε πλήρως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλο και δήλωσε ότι ελληνικός λαός έχει εκφράσει και εκφράζει διαχρονικά την απόλυτη εμπιστοσύνη του, την απεριόριστη εκτίμηση του και το βαθύ σεβασμό του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Ο κ. Λαλιώτης τόνισε ότι ο ελληνικός λαός είναι σίγουρο ότι δεν θα ανεχθεί και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί κάθε αήθης επίθεση στο Πρόσωπό του, είναι πράξη σε βάρος της Δημοκρατίας και των Θεσμών της.

    Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων αφού επεσήμανε ότι "υπάρχουν ορισμένα πράγματα στον τόπο αυτό που πρέπει να τα αφήσουμε αμόλυντα και αλώβητα" τόνισε στη συνέχεια ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανήκει σε όλους τους Έλληνες.

    Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον φορέα του αξιώματος του αρχηγού του κράτους ως μία "συγκολλητική ουσία για την κοινωνία μας" και προειδοποίησε λέγοντας: "Αλίμονο αν η κοινωνία αυτή χάσει τους αρμούς της, αλίμονο αν το θεσμικό οικοδόμημα της δημοκρατίας χάσει τη συγκολλητική του ουσία".

    Εντονη αποδοκιμασία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

    Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο επικοινώνησε τηλεφωνικά και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, εκφράζοντας του την πλήρη στήριξή του.

    Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε την επίθεση αήθη, συμπληρώνοντας ότι το ήθος και η ακεραιότητα του Προέδρου αναγνωρίζονται από ολόκληρο τον ελληνικό λαό, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο πραγματικός στόχος των κέντρων διαπλοκής και αδιαφάνειας είναι η δημοκρατική ομαλότητα του Τόπου.

    "Η Νέα Δημοκρατία εδώ και χρόνια επίμονα επισημαίνει τους κινδύνους που συνεπάγεται για το δημοκρατικό μας πολίτευμα η ασύδοτη δράση των εξωθεσμικών παράκεντρων. Είναι πλέον η ώρα της ευθύνης. Είναι πλέον καιρός ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος, όλοι οι δημοκράτες πολίτες να αντισταθούν. Το οφείλουμε στη Δημοκρατία, το οφείλουμε στον τόπο μας" τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

    Επίσης και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευ. Μεϊμαράκης σε δήλωση του τόνισε ότι κάθε προσπάθεια σπίλωσης του θεσμού, αλλά και του προσώπου του κ. Στεφανόπουλου, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, πλήττει το Δημοκρατικό πολίτευμα και είναι καταδικαστέα.

    Από την πλευρά του πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος εξέφρασε την αμέριστη εκτίμηση για το πρόσωπο του κ. Στεφανόπουλου και τόνισε την εικόνα και την πολιτεία του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να την θίξει κανείς. Η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του θεσμού του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι στοιχείο της δημοκρατικής σταθερότητας και της πολιτικής ομαλότητας.

    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας αφού επεσήμανε ότι δεν τίθεται κανένα ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι "αποτελεί υποκρισία ο θόρυβος των τελευταίων ημερών σε σχέση με το τζόγο, ο οποίος έχει γίνει η ιδεολογία του συστήματος". Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι "εδώ και αρκετό καιρό, κάποιοι εξωθεσμικοί παράγοντες, αξιοποιώντας τη δουλειά ορισμένων προσώπων, θέλουν να στήσουν το νέο ελεγχόμενο και πάλι απ' αυτούς πολιτικό σκηνικό".

    Τέλος όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα επικοινώνησε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αύριο το πρωί θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το ΚΚΕ.

    Με επικρίσεις κατά της στάσης των κομμάτων στο θέμα συνόδευσε τη δήλωσή του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σύμβολο ενότητας. Το γενικό αντιπολιτικό κλίμα, η αμφισβήτηση των θεσμών έχουν δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας στον ελληνικό λαό. Η αντίδραση της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης έδειξε αδικαιολόγητο πανικό μπροστά σε ένα θέμα που δεν μπορεί να τρώσει τη δημοκρατία".

    Αμεσες υπήρξαν και στην Αχαΐα οι αντιδράσεις για την επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πλήγμα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος χαρακτήρισε απόψε με δηλώσεις του το θέμα ο νομάρχης Αχαΐας Στάθης Σερέτης. Ο νομάρχης επισήμανε την εντιμότητα και το ήθος του Προέδρου και υπογράμμισε ότι ο λαός της Αχαΐας καταδικάζει τέτοιου είδους επιθέσεις. "Ευτυχώς που όπως έγινε γνωστό ο κ. Στεφανόπουλος δεν πρόκειται να προκαλέσει πολιτειακό ζήτημα. Η επίθεση είναι μπούμερανγκ για τους λασπολόγους" πρόσθεσε.

    Στο μεταξύ συνεδριάζει εκτάκτως αύριο το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας με μοναδικό θέμα την επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επίσης βουλευτές του νομού απ' όλα τα κόμματα με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την επίθεση που στόχο έχει όπως λέγουν την απαξίωση των πολιτικών και του δημοκρατικού πολιτεύματος.

    [02] ΕΛΤΑ και ΟΛΠ μπαίνουν στο ΧΑΑ

    Πηγή: NET 105,8 fm 31/1/2002 10:23:00 μμ

    Το δρόμο για τη Σοφοκλέους παίρνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς. Για την περίπτωση των ΕΛΤΑ ανακοινώθηκε ήδη στους προεπιλεγέντες επενδυτές, δηλαδή τα ολλανδικά και τα γαλλικά Ταχυδρομεία, για την πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΤΑ και τη δημιουργία κοινοπραξίας στις ταχυμεταφορές.

    Η στρατηγική συνεργασία αφορά στην αγορά μετοχών που αντιστοιχούν στο 10% των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όσον αφορά στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου θα έχει κατατθεί στη διοίκηση του Χρηματιστηρίου και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο φάκελος για την εισαγωγή ποσοστού 25,5% στη Σοφοκλέους.

    [03] Εντοπίστηκε ακατάλληλο βοδινό στου Ρέντη

    31/1/2002 8:42:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Περίπου τριάντα τόνους ακατάλληλο βοδινό κρέας, κατέσχεσε η ομάδα των κτηνιάτρων της νομαρχίας Πειραιά από τα ψυγεία εννέα συνολικά χονδρεμπόρων της κρεαταγοράς του Ρέντη, οι οποίοι θα τα προμήθευαν σε δεκάδες κρεοπωλεία της Αττικής. Η ποσότητα, η οποία ήταν γαλλικής, γερμανικής και βελγικής προέλευσης, δεσμεύτηκε.

    Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με εντολή της νομάρχου Μαίρης Σορώτου-Τσανάκη, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως ακατάλληλα, 20 εμπρόσθια μόσχου, τέσσερα μοσχάρια Γαλλίας, συνολικού βάρους 1.200 κιλών, έξι μόσχοι Βελγίου, (1.300 κιλά), 18 εμπρόσθια μόσχου Βελγίου (1.600 κιλά), 5 μόσχοι Γαλλίας (1.500 κιλά) και 25 εμπρόσθια Γερμανίας (1.250 κιλά).

    Ακόμα δεσμεύτηκαν 40 τεταρτημόρια μόσχου Γαλλίας (4.000 κιλά), 3 μόσχοι Βελγίου (1.172 κιλά) και 10 τεταρτημόρια μόσχου Γαλλίας (1.093 κιλά). Η κτηνιατρική υπηρεσία της νομαρχίας Πειραιά δέσμευσε επίσης 12 μόσχους Γαλλίας (4.800 κιλά), 30 τεταρτημόρια μόσχου Γερμανίας (3.000 κιλά), 40 τεταρτημόρια μόσχου Γαλλίας (4.000 κιλά) και 5 ακόμα μόσχους Γαλλίας (2.100 κιλά).

    Με εντολή της νομάρχου Πειραιά θα συνεχιστούν οι έλεγχοι ώστε να δεσμευτούν και άλλες τυχόν ποσότητες ακατάλληλου βόειου κρέατος και να διαφυλαχθεί η υγεία του πολίτη.

    Τα κατασχεθέντα κρέατα εισαγωγής θα καταστραφούν με μέριμνα της Νομαρχίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 31 January 2002 - 21:55:17 UTC