Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισχυρός σεισμός στο νότιο Αιγαίο
  • [02] Επαφές Σημίτη στη Σόφια
  • [03] Ενοπλη ληστεία σε Αγροτική στον Αγ.Νικόλαο
  • [04] Αύριο η ορκομωσία του νέου υφ. Εξωτερικών
  • [05] Υποβολή αιτήσεων για εισαγωγικές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [06] Πυρκαγιά σε εστιατόριο δίπλα στο Κάραβελ
  • [07] Έργα συντήρησης στην οδό Θηβών
  • [08] Επικρίσεις Καραμανλή προς την κυβέρνηση
  • [09] Επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στην Καλκούτα
  • [10] Εισβολή Ισραηλινών σε παλαιστινιακή πόλη
  • [11] Συλλήψεις και κρατήσεις Ταλιμπάν σε στρατόπεδο
  • [12] Αβάσιμες οι φήμες περί παραίτησης Αραφάτ
  • [13] Αναχώρηση της Εθνικής ανδρών για το Τελ Αβίβ
  • [14] Τελευταία αγωνιστική για τον Λοράν Μπλαν
  • [15] Ικανοποιημένο το κλιμάκιο της ΔΟΕ
  • [16] Στην Εθνική Αυστρίας ο Χανς Κρανκλ
  • [17] Προς αναζήτηση επιτελικού χαφ ο Αρης

    [01] Ισχυρός σεισμός στο νότιο Αιγαίο

    Πηγή: ΕΡΑ 22/1/2002 10:59:00 πμ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τέσσερα λεπτά πριν τις 7 το πρωί την Κρήτη και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 370 χλμ νοτιοανατολικά της Αθήνας,στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Αστυπάλαιας και Κω και είχε μεγάλο εστιακό βάθος. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Ηράκλειο, όπου οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θύματα.

    Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αναφέρει ο κ. Σταυρακάκης

    Η σεισμική δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Ηράκλειο, τα Χανιά, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη και την Αμαλιάδα.

    Ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Σταυρακάκης μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 δήλωσε ότι το χαρακτηριστικό του σεισμού ήταν το μεγάλο εστιακό βάθος γι' αυτό και έγινε αισθητός σε μεγάλες αποστάσεις. Επεσήμανε δέ ότι οι σεισμοί αυτοί πρακτικά έχουν συνήθως μικρή μετασεισμική δραστηριότητα. "Δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί, τόνισε ο κ. Σταυρακάκης.

    Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αίγυπτο. 'Οπως μεταδίδει το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, η δόνηση έγινε αισθητή στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, όπου προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους.

    [02] Επαφές Σημίτη στη Σόφια

    Πηγή: ΕΡΑ 22/1/2002 10:43:00 πμ

    Στη Σόφια βρίσκεται από το πρωί ο Πρωθυπουργός για επίσημη μονοήμερη επίσκεψη, ενώ αναμένεται να υπογράψει διμερείς συμφωνίες, κυρίως οικονομικού περιεχομένου. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Βούλγαρο ομόλογο του Συμεών Σαξκομπουρσκόφσκι, ενώ στη συνέχεια θα παραστεί στη τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου προέδρου της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνωφ. Μετά την τελετή ορκομωσίας θα υπογραφεί συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την αποφυγή διπλής φορολογίας.

    Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου και το απόγευμα ο κ. Σημίτης θα μεταβεί στο Πανεπιστήμιο Σόφιας, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ, και θα μιλήσει για τη σημασία της ευρωπαϊκής διεύρυνσης για τη σταθερότητα και τη συνεργασία στα Βαλκάνια.

    [03] Ενοπλη ληστεία σε Αγροτική στον Αγ.Νικόλαο

    Πηγή: ΕΡΑ 22/1/2002 9:58:00 πμ

    Δυο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στις 8.40 το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Αγιο Νικόλαο Αττικής και με την απειλή πιστολιού και χειροβομβίδας ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες. Οι δράστες πήραν 32.000 ευρώ, βγήκαν από την Τράπεζα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε κλεμμένη μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκαν. Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές Αρχές για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες.

    [04] Αύριο η ορκομωσία του νέου υφ. Εξωτερικών

    Πηγή: ΕΡΑ 22/1/2002 8:58:00 πμ

    Ορκίζεται αύριο ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος, με αρμοδιότητα στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, μετά την παραίτηση του Γιάννη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος επικαλέστηκε διαφωνίες σε θέματα βαλκανικής πολιτικής.

    Πολιτικές διαφωνίες μπορούν να υπάρχουν και τιμά τον πολιτικό να παίρνει τέτοιες αποφάσεις σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Για αδυναμία υλοποίησης προγραμμάτων και δυσλειτουργίες στο εσωτερικό της ίδιας της κυβέρνησης κάνει λόγο η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

    [05] Υποβολή αιτήσεων για εισαγωγικές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

    22/1/2002 8:46:00 πμ

    Από την 1η έως τις 10 Φεβρουαρίου θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση οι κάτοχοι απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου ή άλλου τύπου Λυκείου, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης του Ενιαίου Λυκείου για την εισαγωγή τους σε σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.

    Με την αίτηση αυτή, εκτός από την εκδήλωση της επιθυμίας συμμετοχής στις εξετάσεις δηλώνουν και την κατεύθυνση στα μαθήματα της οποίας επιθυμούν να εξετασθούν, καθώς και τα τυχόν ειδικά μαθήματα ή τις πρακτικές δοκιμασίες ή τις προκαταρκτικές εξετάσεις και τις Υγειονομικές εξετάσεις που θα λάβουν μέρος.

    Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί στο λύκειο που αποφοίτησαν.

    [06] Πυρκαγιά σε εστιατόριο δίπλα στο Κάραβελ

    Πηγή: ΕΡΑ 22/1/2002 10:04:00 πμ

    Ολοσχερώς καταστράφηκε η καφετέρια με την επωνυμία "Mike's", δίπλα στο Κάραβελ, από πυρκαγιά, που ξέσπασε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Απο τους πυκνούς καπνούς δημιουργήθηκε πανικός στην 5όροφη πολυκατοικία, ενώ πέντε άτομα εγκλωβίστηκαν στην ταράτσα, όπου τους απομάκρυναν τελικά οι πυροσβέστες, χωρίς να πάθει κανείς το παραμικρό.

    Για τα αίτια της πυρκαγιάς κάνει έρευνες το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

    [07] Έργα συντήρησης στην οδό Θηβών

    Πηγή: ΕΡΑ 22/1/2002 9:40:00 πμ

    Προσοχή συνίσταται στους οδηγούς που θα κινηθούν στην οδό Θηβών, από το ύψος του Γ' Νεκροταφείου μέχρι και την οδό Ιερολοχιτών, καθώς από τις 7:30 έως τις 21:00 θα πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και κατά τις επόμενες ημέρες.

    [08] Επικρίσεις Καραμανλή προς την κυβέρνηση

    21/1/2002 10:48:00 μμ

    Οξεία κριτική και στην κυβέρνηση για το θέμα της ματαίωσης της συγχώνευσης Εθνικής - Alpha άσκησε απόψε ο προεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε εκδήλωση της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων. Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για κυβερνητική ανευθυνότητα και κομματικό καιροσκοπισμό, καθώς όπως είπε, αρχικά η κυβέρνηση πανηγύριζε, ενώ όταν προέκυψαν τα πρώτα σύννεφα άρχισε να δηλώνει ότι δεν παρεμβαίνει.

    Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι όταν πιστοποιήθηκε η αποτυχία η κυβέρνηση εξαφανίστηκε, ενώ σημείωσε ότι οι ευθύνες της είναι δεδομένες. Ο κ. Καραμανλής συνέστησε στους μετόχους, τους επενδυτές, τη χρηματαγορά και το κοινό να επιδείξουν ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα. Σημείωσε ακόμη ότι η ΝΔ ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη συνιστά εμπιστοσύνη στην ανοιχτή και ελεύθερη αγορά γιατί λύσεις υπάρχουν και μπορεί να βρεθούν. Με μεθόδους και ρυθμούς ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζεται η νέα εποχή, είπε ο κ. Καραμανλής, κατηγορώντας την κυβέρνηση για λάθος κράμα στην οικονομική της πολιτική, αφού, όπως είπε, επιδίωξε μόνο την ονομαστική και όχι την πραγματική σύγκλιση. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται να υιοθετεί στα λόγια φιλελεύθερες κατευθύνσεις αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν θέλει και δεν μπορεί να τις ακολουθήσει.

    [09] Επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στην Καλκούτα

    22/1/2002 9:16:00 πμ

    Τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 14 τραυματίσθηκαν από δύο ενόπλους, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Καλκούτα, στις ανατολικές Ινδίες, σύμφωνα με επίσημες πηγές. Η ινδική αστυνομία έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας, κυρίως στις περιοχές όπου βρίσκονται οι ξένες διπλωματικές αποστολές. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

    Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην ινδική πρωτεύουσα αποκάλυψε επίσης ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν λάβει αρκετές αναφορές για πιθανή τρομοκρατική επίθεση ενόψει της εθνικής εορτής για την Ημέρα της Δημοκρατίας, που είναι το Σαββατοκύριακο. "Οι απειλές προέρχονται από διάφορες εξτρεμιστικές οργανώσεις", δήλωσε ο Σουρές Ρόι.

    [10] Εισβολή Ισραηλινών σε παλαιστινιακή πόλη

    Πηγή: ΑΠΕ 22/1/2002 10:09:00 πμ

    Πέντε Παλαιστίνοι έχασαν τη ζωή τους από πυρά ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια της εισβολής τους στην πόλη Ναμπλούς, στα βόρεια της Δυτικής Οχθης. Οπως ανακοινώθηκε από ισραηλινό εκπρόσωπο, οι δυνάμεις σκότωσαν στη Ναμπλούς πέντε υπόπτους ως μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, στη διάρκεια της "προμελετημένης επιχείρησης" αυτής, όπως την χαρακτήρισε. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από την παλαιστινιακή πλευρά. Οι ισραηλινές πηγές αναφέρουν πως η εισβολή στη Ναμπλούς πραγματοποιήθηκε γιατί οι υπηρεσίες τους διέθεταν την πληροφορία ότι οι ύποπτοι διατηρούσαν εργαστήριο για την κατασκευή βομβών και σκόπευαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στο Ισραήλ.

    Το Ισραήλ δηλώνει ότι αποχώρησε από την Τουλκαρέμ

    Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωνε πως οι δυνάμεις του αποχώρησαν από την αυτόνομη παλαιστινιακή πόλη Τουλκαρέμ, στην οποία είχαν εισβάλλει χθες, προσθέτοντας ότι θα παραμείνουν στην περίμετρο της πόλης. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το γενικό επιτελείο στρατού δεν σχεδιάζει να καταλάβει μόνιμα την Τουλκαρέμ.

    Εντούτοις, ο κυβερνήτης της πόλης, Εζεντίν αλ Σεΐχ, δήλωσε πως δεν έχει αντιληφθεί αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων. "Μέχρι στιγμής, τα ισραηλινά άρματα μάχης βρίσκονται πάντοτε στην Τουλκαρέμ, εξάλλου μπορώ να τα βλέπω από το γραφείο μου", υπογράμμισε ο παλαιστίνιος κυβερνήτης.

    Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν επέκρινε χθες το Ισραήλ για την ανατίναξη του παλαιστινιακού ραδιοσταθμού "Φωνή της Παλαιστίνης" στην Ραμάλα και την εισβολή στην παλαιστινιακή πόλη Τουλκάρεμ κατά παράβαση των υπογεγραμμένων διμερών συμφωνιών. Ο γ.γ. του ΟΗΕ επανέλαβε την πεποίθησή του ότι μία λύση στη σύγκρουση Ισραηλινών και Παλαιστινίων δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη βία.

    [11] Συλλήψεις και κρατήσεις Ταλιμπάν σε στρατόπεδο

    Πηγή: ΝΕΤ 22/1/2002 11:06:00 πμ

    Κάτω από τη διεθνή κατακραυγή για τις συνθήκες αιχμαλωσίας των 158 Ταλιμπάν στο στρατόπεδο του Γκουαντανάμο συνεχίζεται η μεταφορά μελών της "Αλ Κάιντα". Οι αιχμάλωτοι δεν έχουν ακόμη ανακριθεί, δεν τους έχει επιτραπεί η πρόσληψη δικηγόρου και είναι άγνωστο αν και πότε θα τους αποδοθούν δικαιώματα αιχμαλώτων πολέμου.

    Ωστόσο, οι αντιδράσεις είχαν ως αποτέλεσμα να αρχίσουν οι εργασίες εγκατάστασης νοσοκομειακής υποδομής.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δώσει την άδεια σε ειδικές στρατιωτικές επιτροπές να ανακρίνουν τους υπόπτους για τρομοκρατία "κρατούμενους" ή παράνομους μαχητές, όπως λέγονται επίσημα από τις Ηνωμένες Πολιτειες.

    [12] Αβάσιμες οι φήμες περί παραίτησης Αραφάτ

    22/1/2002 10:41:00 πμ

    Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Χαβιέρ Σολάνα χαρακτήρισε σήμερα ως "εικοτολογίες" τα περί ενδεχόμενης παραίτησης του Παλαιστίνιου προέδρου Γιάσερ Αραφάτ. Ο Ισπανός διπλωμάτης πρόσθεσε ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει την αναζήτηση "μιας φόρμουλας διαλόγου" ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που υπάρχει αυτή τη στιγμή μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

    Πιθανή η αποχή της Παλαιστίνης από την αραβική διάσκεψη κορυφής

    Ο Παλαιστίνιος υπουργός Πληροφοριών δήλωσε χθες ότι η χώρα του δεν θα μετάσχει στην αραβική διάσκεψη κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Λίβανο στις 27 και 28 Μαρτίου, εάν δεν μπορέσει να μεταβεί εκεί ο πρόεδρος Αραφάτ, ο οποίος βρίσκεται ακόμη αποκλεισμένος από τους Ισραηλινούς στο γραφείο του στη Δυτική Οχθη. Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι χωρίς την παλαιστινιακή συμμετοχή η διάσκεψη θα είναι άνευ νοήματος, εφόσον θέμα της θα είναι ακριβώς η σύγκρουση Παλαιστινίων-Ισραηλινών.

    [13] Αναχώρηση της Εθνικής ανδρών για το Τελ Αβίβ

    22/1/2002 11:37:00 πμ

    Αναχώρησε για το Τελ Αβίβ η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών, όπου αύριο θα δώσει τον τέταρτο αγώνα της για την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με την αντίστοιχη του Ισραήλ. Στην αποστολή μετέχουν 15 παίκτες από τους οποίους αύριο ο Γιάννης Ιωαννίδης θα επιλέξει την τελική 12άδα. Δεν ακολούθησε την αποστολή μόνο ο τραυματίας Γιάννης Γιαννούλης.

    Η απουσία του Γαννούλη είναι πρόβλημα

    Στις τάξεις της εθνικής μας επικρατεί αισιοδοξία και όλοι προσβλέπουν στο "καλύτερο αύριο" του αθλήματος από το καθοριστικό αυτό ματς. Ο Γιάννης Ιωαννίδης αναφερόμενος στην ομάδα του Ισραήλ, υποστήριξε ότι διαθέτει ψηλούς παίκτες και προτιμά τη ζώνη, ενώ παίζει δυνατή άμυνα. Ακόμη είπε ότι οι παίκτες του πρέπει ν' αποφύγουν τα λάθη και να προσέξουν ιδιαίτερα στα ριμπάουντ.

    Ακόμη, πρόσθεσε ότι όλα εξαρτώνται από εμάς. Η απουσία του Γαννούλη είναι πρόβλημα γιατί ήταν σε καλή κατάσταση. Θέλουμε τη νίκη γιατί προσπαθούμε να φέρουμε πάλι τον κόσμο κοντά μας. Γνωρίζουε ότι θα παίξουμε σε καυτή έδρα αλλά αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα.

    Εξάλλου ο Θοδωρής Παπαλουκάς τόνισε ότι: "Αν κερδίσουμε στο Ισραήλ θα έχουμε εξασφαλίσει κατά μεγάλο βαθμό την πρόκριση στα τελικά του ευρωμπάσκετ της Σουηδίας. Ξέρουμε ότι το "Γιαντ Ελιάου" είναι καυτή έδρα αλλά δεν πρέπει να μας επηρεάσει αν θέλουμε να επιστρέψουμε νικητές."

    [14] Τελευταία αγωνιστική για τον Λοράν Μπλαν

    Πηγή: ΑΠΕ 22/1/2002 11:15:00 πμ

    Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά το τέλος της φετινής χρονιάς εκδήλωσε ο Λοράν Μπλαν. Μιλώντας σε εκπμοπή του τηλεοπτικού σταθμού "France 3", ο 36χρονος αμυντικός είπε χαρακτηριστικά: "Ο χρόνος μας προλαβαίνει. Θέλω να ευχαριστηθώ όσο το δυνατόν περισσότερο αυτή τη χρονιά, γιατί θα είναι σίγουρα η τελευταία μου". Πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης με την Εθνική Γαλλίας, ο Μπλαν μεταγράφηκε στις αρχές της περιόδου από την 'Ιντερ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ευελπιστεί να πανηγυρίσει έναν μεγάλο τίτλο και σε συλλογικό επίπεδο.

    [15] Ικανοποιημένο το κλιμάκιο της ΔΟΕ

    22/1/2002 9:02:00 πμ

    Σημαντική πρόοδο στη πορεία των ολυμπιακών έργων διαπίστωσε το κλιμάκιο της ΔΟΕ που βρίσκεται στην Αθήνα, με επικεφαλής τον Ντένις Οσβαλντ. Ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ τόνισε ότι αν συνεχίστούν με αυτό το ρυθμό τα ολυμπιακά έργα τότε το στοίχημα θα κερδηθεί. Μάλιστα, χαρακτήρισε μικρές τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε ορισμένα έργα που έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

    Σήμερα ο κ. Οσβαλντ θα συναντηθεί με τον υπουργό Πολιτισμού και άλλα κυβερνητικά στελέχη και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

    [16] Στην Εθνική Αυστρίας ο Χανς Κρανκλ

    Πηγή: ΑΠΕ 22/1/2002 11:24:00 πμ

    Μία μεγάλη δόξα του αυστριακού ποδοσφαίρου στο "τιμόνι" της εθνικής ομάδας της χώρας. Ο πρώην διεθνής επιθετικός, Χανς Κρανκλ, διαδέχθηκε τον Οτο Μπάριτς στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Αυστρίας. Ο 48χρονος Κρανκλ, είχε πετύχει 34 γκολ σε 69 διεθνείς εμφανίσεις, ενώ είχε αναδειχθεί σε εθνικό ήρωα, όταν με δύο τέρματα του είχε "πετάξει" την Εθνική Γερμανίας έξω από το παγκόσμιο κύπελλο του 1978 στην Αργεντινή, νικώντας την 3-2 στην Κόρδοβα.

    Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Οτο Μπάριτς, είχε αναλάβει την Αυστρία τον Απρίλιο του 1999 και το συμβόλαιό του έληγε με την ολοκλήρωση των προκριματικών αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου. Μετά την αποτυχία του να εξασφαλίσει την πρόκριση η συνεργασία των δύο πλευρών δεν ανανεώθηκε.

    Τελευταίοι "σταθμοί" στην προπονητική καριέρα του Κρανκλ ήταν η Αυστριακή Αντμίρα Βάκερ, ενώ το 2000 μεταπήδησε στην γερμανική Κολωνία.

    [17] Προς αναζήτηση επιτελικού χαφ ο Αρης

    Πηγή: ΑΠΕ 22/1/2002 11:17:00 πμ

    Εναν επιτελικό χαφ θέλει ο Ρισάρ Ταρντί στον Αρη για τη συνέχεια της σεζόν και αυτό το συζήτησε χθες το βράδυ με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Ζαχουδάνη. Μεταξύ των ονομάτων που αναφέρθηκαν στη συζήτηση προέδρου και προπονητή είναι και αυτό του Τάκη Γκώνια, για τον οποίο τις επόμενες μέρες ίσως υπάρξει κλιμακωμένο ενδιαφέρον και πρόταση μετακίνησης του στον Αρη από τον Πανιώνιο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 January 2002 - 9:56:03 UTC