Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πενήντα χρόνια από την ίδρυση της ΕΔΑ
  • [02] Οι αγρότες προαναγγέλουν κινητοποιήσεις
  • [03] Εγκύκλιος για το θέμα αμίαντου στα σχολεία
  • [04] Εξτρά πρίμ για τους παίκτες του Ολυμπιακού
  • [05] ΑΕΚ: Η επόμενη μέρα
  • [06] ΠΑΟΚ: Στο χειρουργείο ο Λουτσιάνο
  • [07] Καταγγελίες καρκινοπαθών για ιατρική πρακτική
  • [08] Μεγάλη συναυλία για τον Εθελοντισμό
  • [09] Ασύλληπτη απανθρωπιά από δόκιμο αξιωματικό

    [01] Πενήντα χρόνια από την ίδρυση της ΕΔΑ

    21/1/2002 10:47:00 μμ

    Εβδομάδα εκδηλώσεων για τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της ΕΔΑ, είναι η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο θέατρο Ακροπόλ, εκδήλωση με βασικούς ομιλητές ιστορικά στελέχη του κόμματος. Την εκδήλωση συντόνισε ο Μανώλης Γλέζος και απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της βουλής Α. Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης και ο Λεωνίδας Κύρκος.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραμάτισε η ΕΔΑ μετά τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα και την προσφορά της στην πορεία της χώρας, τονίζοντας ότι ο ΣΥΝ σήμερα είναι το κόμμα που αποτελεί τη συνέχεια όλων των ανανεωτικών εγχειρημάτων στο χώρο της Αριστεράς. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ευχήθηκε να υπάρξει σήμερα η πνευματική και πολιτική τόλμη για να "πλησιάσουμε το παράδειγμα της ΕΔΑ".

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι σήμερα το δημοκρατικό πολίτευμα, σε σχέση με την προδικτατορική περίοδο, λειτουργεί άψογα. Υποστήριξε όμως ότι θεσμικά και πολιτικά εξακολουθεί να διαπνέεται από την καχυποψία προς την Αριστερά και τον αυτόνομο ρόλο της. Τα δύο μεγάλα κόμματα, πρόσθεσε, έχουν μετεξελιχθεί και έχουν εκσυγχρονιστεί.

    Ομως, συνέχισε, εξακολουθούν να βλέπουν την Αριστερά με ένα ιδιόμορφο "ρατσιστικό" τρόπο γιατί αντιλαμβάνονται το πολιτικό παιχνίδι στην Ελλάδα ως ένα παιχνίδι αποκλειστικής εναλλαγής ανάμεσα στους δύο και υπ' αυτό το πρίσμα κρίνουν και αντιμετωπίζουν την Αριστερά. Γι' αυτό δεν κρίνουν την ουσία των πολιτικών της επιλογών αλλά προσπαθούν να της αποδώσουν προθέσεις υποβοήθησης του ενός ή του άλλου στην προσπάθεια κατάληψης ή παραμονής στην εξουσία.

    Απευθυνόμενος σε παλαιά στελέχη της ΕΔΑ που βρίσκονταν στην αίθουσα ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι και αυτοί αντιμετώπισαν τέτοιου είδους διλήμματα. Ομως, σημείωσε, όπως δεν υποχώρησαν αυτοί έτσι δεν θα υποχωρήσει και ο Συνασπισμός, γιατί σε ένα δημοκρατικό σύστημα η Αριστερά δικαιούται το δικό της ρόλο, τη δική της αξιοπρέπεια, τη δική της αξιοπιστία και παρουσία.

    Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο στην ΕΔΑ και για το ρόλο της στη μετεμφυλιοπολεμική Ελλάδα. Η ΕΔΑ, είπε ο κ.Καραμανλής, θέλησε να γίνει γέφυρα για την ψυχική αποκατάσταση του βασανισμένου λαού. Δίδαξε μετριοπάθεια και ήθος. Εδωσε πολλά και πήρε λίγα. Ο κ.Καραμανλής είπε ότι αυτό που ζητά σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι η συνεννόηση, ο διάλογος και η συνεργασία στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχθηκε ότι δεν συμπίπτουμε σε θέσεις, εκτιμήσεις και πολιτικές επιλογές. Ωστόσο, πρόσθεσε, έχουμε χρέος να αναβαθμίζουμε το δημόσιο βίο αναζητώντας αυτά που μας ενώνουν.

    Ο πρόεδρος της βουλής Απόστολος Κακλαμάνης στο σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι οι ιδέες και τα οράματα της ΕΔΑ δεν είναι παρελθόν αλλά έχουν και μέλλον. Μετά τον εμφύλιο, πρόσθεσε, η ΕΔΑ άνοιξε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του τόπου που δεν έχει μελετηθεί ακόμη. Ο πρόεδρος της βουλής υπογράμμισε ότι η ΕΔΑ αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο για την ομαλοποίηση της πολιτικής ζωής και τον εκδημοκρατισμό της χώρας τη δύσκολη εκείνη περίοδο.

    Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης - ενώ την ίδια στιγμή αποχωρούσε από την αίθουσα ο Κ. Καραμανλής - ο οποίος είπε ότι η δύναμη της ΕΔΑ πήγαζε από το γεγονός ότι λειτούργησε ως πολυτασικός σχηματισμός.

    Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι σήμερα οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά δεν είμαστε αντίπαλοι ούτε εχθροί κάτι που διαφοροποιεί τη σημερινή εικόνα της χώρας από αυτή της προ δικτατορικής περιόδου. Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση, είπε ο κ.Λαλιώτης και πρόσθεσε ότι όσο υπάρχουν αντιθέσεις θα έχει νόημα η πολιτική.

    Για την Αριστερά και την Κεντροαριστερά, επισήμανε, είναι ανοιχτό το πεδίο του διαλόγου και της συνεργασίας, ενώ διευκρίνισε ότι στα μεγάλα εθνικά ζητήματα μπορούν να επιτευχθούν οι μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις. Οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, οφείλουν μέσα από ανοιχτό και αξιόπιστο διάλογο να βρουν την κοινή συνισταμένη και ένα κοινό βηματισμό ώστε να δημιουργηθούν όροι προγραμματικής σύγκλισης και γιατί όχι και διακυβέρνησης.

    Ο κ.Λαλιώτης αναφέρθηκε σε παραδείγματα συνεργασιών σε ευρωπαϊκές χώρες όπου οι συνεργαζόμενες δυνάμεις λειτούργησαν με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα κάθε κόμματος. Εχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου και στην Ελλάδα για ένα διάλογο χωρίς ηγεμονισμούς, προαπαιτούμενα και αποκλεισμούς, τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Το παράδειγμα της ΕΔΑ μπορεί έτσι να αξιολογηθεί μετά από πενήντα χρόνια κατέληξε ο κ.Λαλιώτης.

    Τέλος, ο Λεωνίδας Κύρκος στην ομιλία του είπε ότι η ΕΔΑ γεννήθηκε ως ένας συνασπισμός κομμουνιστών, σοσιαλιστών και προοδευτικών δημοκρατικών αστών και δεν είχε ενιαία ιδεολογία. Είχε όμως ένα κοινό πρόγραμμα επεξεργασμένο από όλους και δεσμευτικό για όλους.

    Ο κ. Κύρκος αναφέρθηκε στη δράση και τη λειτουργία της ΕΔΑ κάτω από τις δυσμενείς συνθήκες της περιόδου εκείνης. Η πολιτική "η Αριστερά στη γωνία" με εργαλείο τα καλπονοθευτικά συστήματα αποτέλεσε την πηγή μιας διαρκούς ανανεούμενης ανωμαλίας που συνεχίζεται και στις μέρες μας, είπε ο κ. Κύρκος για να προσθέσει στη συνέχεια ότι αυτή η πολιτική πρέπει να εγκαταλειφθεί οριστικά για να λειτουργήσει ομαλά το πολιτικό μας σύστημα και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να δράσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

    [02] Οι αγρότες προαναγγέλουν κινητοποιήσεις

    21/1/2002 8:22:00 μμ

    Συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή ζητούν οι αγρότες της Μακεδονίας-Θράκης οι οποίοι ξεκινούν κινητοποιήσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Σε σύσκεψη εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποφασίστηκε ομόφωνα στις 26 και 27 Ιανουαρίου να παραταχθούν προειδοποιητικά τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και στις 28 Ιανουαρίου να παραταχθούν σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών.

    Οι συνδικαλιστές άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο οι αγρότες να αποκλείσουν τις εθνικές οδούς.

    [03] Εγκύκλιος για το θέμα αμίαντου στα σχολεία

    21/1/2002 8:26:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Την άμεση αντικατάσταση του αμιάντου από τις σχολικές μονάδες ζητά με εγκύκλιό του από τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα σε ορισμένα σχολεία τα οποία έχουν κατασκευασθεί πριν από το 1980. Το υπουργείο Παιδείας έχει θέσει στη διάθεση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων πόρους ύψους 250 δισ.δρχ (733,7 εκ.ευρώ) ενώ συνολικά το πρόγραμμα σχολικής στέγης για το 2000-2006 ανέρχεται σε 800 δισ.δρχ (2,35 δισ.ευρώ) έτσι ώστε να υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι για κάθε σχετική παρέμβαση.

    Τέλος, για να επιταχυνθούν τα σχετικά έργα, με απόφαση που υπεγράφη στις 30.10.2001 παρέχεται η δυνατότητα στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις να ζητήσουν τη συνδρομή του ΟΣΚ για την ταχεία αντιμετώπιση του θέματος.

    Στις σχολικές μονάδες που κατασκευάζει ο ΟΣΚ από τις αρχές της δεκαετίας του '80 τηρούνται απαρεγκλίτως όλες οι σχετικές κοινοτικές οδηγίες ως προς τα υλικά των σχολικών κτιρίων.

    [04] Εξτρά πρίμ για τους παίκτες του Ολυμπιακού

    Πηγή: ΑΠΕ 21/1/2002 8:15:00 μμ

    Πανευτυχής ήταν σήμερα ο Σωκράτης Κόκκαλης, μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση του Ολυμπιακού στο "Νίκος Γκούμας" και την νίκη επί της ΑΕΚ με 3-2. Ο πρόεδρος των "ερυθρολεύκων", που πλέον απολαμβάνουν την "μοναξιά της κορυφής", βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και αφού τους συνεχάρη, τους υποσχέθηκε έξτρα πριμ.

    Ο κ Κόκκαλης παρακολούθησε και το φιλικό που έδωσε σήμερα ο Ολυμπιακός με την Χαλκηδόνα, στο οποίο οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 1-0, χάρη στο γκολ του νεαρού Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο στο 38ο λεπτό.

    Ο Τάκης Λεμονής χρησιμοποίησε όσους δεν έπαιξαν στο χθεσινό ντέρμπι (με εξαίρεση τους Νινιάδη, Αλβες που μπήκαν στα τελευταία λεπτά) και αρκετούς ερασιτέχνες. Οι υπόλοιποι έκαναν αποθεραπεία, ενώ Αλεξανδρής και Καρεμπέ ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα, καθώς αισθάνθηκαν ενοχλήσεις.

    Από την προπόνηση απουσίασαν για προσωπικούς λόγους οι Ζε Ελίας, Πουρσανίδης και Ζέτερμπεργκ.

    [05] ΑΕΚ: Η επόμενη μέρα

    Πηγή: ΑΠΕ 21/1/2002 8:08:00 μμ

    Εντονος προβληματισμός και συγκρατημένη αισιοδοξία, είναι τα δύο στοιχεία που κυριαρχούν στο "στρατόπεδο" της ΑΕΚ, μία ημέρα μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-2. Ενα αποτέλεσμα που ήρθε να προστεθεί στην ήττα με το ίδιο σκορ από τον Ηρακλή, που ουσιαστικά "κόστισαν" στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος την κορυφή της βαθμολογίας. Μετά από 11 Κυριακές στις οποίες η ΑΕΚ απολάμβανε την πρώτη θέση της κατάταξης και βάδιζε ολοταχώς για τον τίτλο, ήρθαν τα δύο αυτά "ανάποδα" αποτελέσματα που άλλαξαν την κατάσταση.

    Κακή η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ

    Βέβαια, τίποτα δεν γίνεται ξαφνικά στην ζωή και πολύ περισσότερο αναίτια. Οπως είναι γνωστό, προηγήθηκαν αρκετά εξωαγωνιστικά περιστατικά, που "τάραξαν τα ήρεμα νερά". Κατ' αρχήν η "κόντρα" για τα τηλεοπτικά και οι δικαστικές αποφάσεις για αλλαγή τηλεοπτικής στέγης και στην συνέχεια η παραίτηση του Φερνάντο Σάντος. Τελικά με την παρέμβαση των ...ψυχραιμοτέρων τα πράγματα ηρέμησαν, όμως το κακό είχε γίνει.

    Και όταν λέμε κακό, αναφερόμαστε κυρίως στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών που είναι ηλίου φαεινότερον πως άλλαξε προς το χειρότερο. Αυτό άλλωστε φάνηκε ξεκάθαρα στο δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού ντέρμπι, που η ΑΕΚ είχε όλες τις προϋποθέσεις να πανηγυρίσει μία σπουδαία νίκη, όμως έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με σκυμμένο κεφάλι.

    Με το μυαλό στη Τούμπα

    Αυτό που απομένει τώρα να διαπιστωθεί, είναι σε ποιο βαθμό έχουν επηρεάσει όλα αυτά τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι καλούνται στο επόμενο ντέρμπι, αυτό της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ότι εξακολουθούν να πιστεύουν στην κατάκτηση του τίτλου ή τουλάχιστον στην συμμετοχή τους στο τσάμπιονς λιγκ.

    Απέναντι σε έναν αντίπαλο που προέρχεται από επίσης "ανάποδο" αποτέλεσμα, όμως διψασμένο για διάκριση και μάλιστα με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις να τα καταφέρει. Ακρως καθοριστικό λοιπόν για την ΑΕΚ, είναι το παιχνίδι της Τούμπας.

    Αγωνιστικά ο Φερνάντο Σάντος, που για πρώτη φορά χθες, έδειξε ανήμπορος να αντιδράσει από τον πάγκο, καλείται να λύσει το πρόβλημα που του δημιουργεί η απουσία του τιμωρημένου Μιχάλη Κασάπη.

    Οσον αφορά στους παίκτες της ΑΕΚ, που είναι και οι άμεσοι πρωταγωνιστές, σε "πηγαδάκια" τόσο χθες, όσο και σήμερα, έλεγαν πως "χάθηκε μία μάχη και όχι ο πόλεμος" και γενικά έδειχναν πως είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν μέχρι το τέλος

    [06] ΠΑΟΚ: Στο χειρουργείο ο Λουτσιάνο

    Πηγή: ΑΠΕ 21/1/2002 7:59:00 μμ

    Σε χειρουργική επέμβαση θα υποβληθεί αύριο το πρωί ο Βραζιλιάνος μέσος του ΠΑΟΚ Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, σε μία προσπάθεια να ξεπεράσει τα σοβαρά προβλήματα με την κήλη, στη μέση του, που τον έχουν καθηλώσει εδώ και δυο εβδομάδες εκτός ομάδας. Ο παίκτης υποβλήθηκε σε προκαταρκτικές εξετάσεις το πρωί, ενώ το απόγευμα είχε συζήτηση με τον προπονητή του για το θέμα αυτό. Σύμφωνα με τον γιατρό του ΠΑΟΚ Γιώργο Οικονομίδη, ο παίκτης θα μείνει ενάμιση με δυο μήνες εκτός γηπέδων.

    Ο Σλοβάκος Ζέμαν συνεχίζει τις δοκιμές

    Εν τω μεταξύ, κανονικά συνέχισε σήμερα την δοκιμή του ο Σλοβάκος Ζέμαν, που ενδέχεται να αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ μετά τον τραυματισμό του την περασμένη Πέμπτη. Ο ξένος παίκτης απέφυγε να χρησιμοποιήσει το κεφάλι στην προπόνηση και έδειξε φανερά επηρεασμένος από την ατυχία του.

    Πληροφορίες ανέφεραν πως ο Ζέμαν θα έρθει για έξι μήνες στον ΠΑΟΚ χωρίς συμβόλαιο, με προοπτική να πείσει στο διάστημα αυτό και να υπογράψει στην συνέχεια από το καλοκαίρι οριστικό συμβόλαιο.

    Από σήμερα κυκλοφορούν τα 25.000 εισιτήρια του αγώνα της Κυριακής με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

    [07] Καταγγελίες καρκινοπαθών για ιατρική πρακτική

    21/1/2002 8:33:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της απάτης, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος βιοπαθολόγου, μετά από μήνυση των Χαράλαμπου και Χρύσας Σωτηροπούλου, η μητέρα των οποίων πέθανε το 2000 από καρκίνο. Σύμφωνα με του μηνυτές, ο κατηγορούμενος γιατρός υποσχόταν ότι θεράπευε μορφές καρκίνου μέσω πρωτοποριακής μεθόδου αφαίρεσης αμινοξέων από τα καρκινικά κύτταρα. Το περιβάλλον του γιατρού υποστηρίζει οτι σε καμμία περίπτωση η μέθοδος δεν υποσχέθηκε θαύματα. Εντούτοις η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

    Με βάση τα στοιχεία που μελέτησε ο εισαγγελέας, ο βιοπαθολόγος Δημήτρης Γιαννίτσης, έχει γραφείο στην Αθήνα αλλά παραπέμπει τους ενδιαφερόμενους ασθενείς σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στη Γερμανία.

    Οι μηνυτές υποστηρίζουν επίσης ότι από τους 25 έλληνες που μετέβησαν το 2000 στο εν λόγω κέντρο, οι 15 απεβίωσαν.

    Για τις δραστηριότητες του γιατρού διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία της Γερμανίας, μετά από καταγγελίες που έγιναν εκεί.

    Την υπόθεση της μήνυσης Σωτηροπούλου ανέλαβε τακτικός ανακριτής.

    [08] Μεγάλη συναυλία για τον Εθελοντισμό

    21/1/2002 7:49:00 μμ

    Με την ευκαιρία της παρουσίασης της επίσημης αίτησης Εθελοντισμού στις 30 Ιανουαρίου 2002, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, τρεις εθελοντές ενώνουν τη φωνή τους στη μεγάλη Συναυλία του Εθελοντισμού. Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Μάριος Φραγκούλης, και ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγουδούν εθελοντικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και απευθύνουν πρόσκληση συμμετοχής στη μεγάλη Γιορτή του Εθελοντισμού. Η είσοδος στη συναυλία θα είναι ελεύθερη. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ, θα παρουσιάσει η Πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004, κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, την ερχόμενη Πέμπτη.

    [09] Ασύλληπτη απανθρωπιά από δόκιμο αξιωματικό

    21/1/2002 10:18:00 μμ

    Σοκ έχει προκαλέσει η ενέργεια δόκιμου αξιωματικού να σκοτώσει με τσεκούρι οκτώ κουτάβια σε στρατόπεδο του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον δόκιμο Δημήτρη Τάχα που κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων. Δύο στρατιώτες που τον είδαν να προβαίνει στην απεχθή αυτή πράξη, του επιτέθηκαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή του στρατοδικείου για επίθεση σε ανώτερό τους.

    Οπως έγινε γνωστό ο Τάχας μαζί με τους στρατιώτες βρήκαν μέσα στο στρατόπεδο μια σκυλίτσα με τα οκτώ κουτάβια της. Ο Τάχας διέταξε τους δύο στρατιώτες να του φέρουν ένα τσεκούρι, ισχυριζόμενος ότι τα ζώα αποτελούν εστία μικροβίων. Αυτοί όμως αρνήθηκαν και τότε πήγε ο ίδιος, πήρε το τσεκούρι και αποκεφάλισε τα οκτώ σκυλάκια. Οι δύο στρατιώτες βλέποντας το θέαμα αυτό του επιτέθηκαν και σήμερα απολογήθηκαν στον ανακριτή του στρατοδικείου. Ο Τάχας αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης από 10 ημέρες έως 6 μήνες, ενώ οι δύο στρατιώτες από 6 μήνες έως 5 χρόνια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 21 January 2002 - 21:55:18 UTC