Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γερμανία: Στο χειρότερο σημείο της τελευταίας τριετίας το κλίμα στην παγκόσμια οικονομία
  • [02] ΔΝΤ: Συμφωνία 3ετούς χρηματοδότησης ύψους 12 δισεκ. δολαρίων με το Κάιρο
  • [03] Υπεγράφη η φετινή ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι
  • [04] Άννα Κορακάκη: «Θέλω να γίνω κίνητρο για τους νέους»
  • [05] Το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας συζήτησε την ενίσχυση της ασφάλειας στην Κριμαία
  • [06] Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι αποσπασμένοι στην Ελλάδα διέφυγαν στην Ιταλία
  • [07] Οι βαυαρικές υπηρεσίες Πληροφοριών προειδοποιούν για είσοδο «ομάδων κρούσης» του ΙΚ, μαζί με πρόσφυγες
  • [08] Έγκλημα με θύμα ιδιοκτήτη ψιλικατζήδικου

  • [01] Γερμανία: Στο χειρότερο σημείο της τελευταίας τριετίας το κλίμα στην παγκόσμια οικονομία

    Στο χειρότερο σημείο τουλάχιστον της τελευταίας τριετίας βρίσκεται το κλίμα στην παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου.

    Σύμφωνα με το Βαρόμετρο του Ifo, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και αφορά το καλοκαιρινό τρίμηνο, ο σχετικός δείκτης έπεσε κατά 4,5 μονάδες στις 86,0. Η τάση του, συνεπώς, βρίσκεται σαφώς κάτω από τον εδώ και χρόνια μέσο όρο των περίπου 96 μονάδων.

    Η έρευνα του Ifo διεξήχθη μεταξύ 1.086 ειδικών από 115 χώρες, των οποίων οι αξιολογήσεις παρέμειναν δυσμενείς. Οι προσδοκίες τους ήταν σαφώς πιο αρνητικές από ό,τι κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

    «Το κλίμα στην παγκόσμια οικονομία είναι πεσμένο», δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Κλέμενς Φούεστ και επισήμανε ότι ειδικά στην Ευρώπη το οικονομικό κλίμα «θόλωσε» λόγω του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit.

    [02] ΔΝΤ: Συμφωνία 3ετούς χρηματοδότησης ύψους 12 δισεκ. δολαρίων με το Κάιρο

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (staff-level agreement) με την Αίγυπτο για τριετή χρηματοδοτική διευκόλυνση ύψους 12 δισεκ. δολαρίων προκειμένου να στηρίξει το κυβερνητικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που στόχο έχει τη μείωση του χρηματοδοτικού κενού και τη βελτίωση της αγοράς συναλλάγματος.

    Η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, το οποίο αναμένεται να εξετάζει το αίτημα της Αιγύπτου τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε ανακοίνωση του ΔΝΤ.

    Σύμφωνα με το Ταμείο, το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Αιγύπτου έχει στόχο να βελτιώσει τις αγορές ξένου συναλλάγματος, να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα και να επιταχύνει την ανάπτυξη. Η κεντρική τράπεζα θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση των συναλλαγματικών διαθεσίμων και τη μείωση του πληθωρισμού σε μονοψήφια επίπεδα.

    Το ΔΝΤ είπε ότι η στροφή της Αιγύπτου προς ένα ευέλικτο καθεστώς συναλλαγματικών ισοτιμιών θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, θα αυξήσει τις εξαγωγές και θα προσελκύσει ξένες άμεσες επενδύσεις.

    [03] Υπεγράφη η φετινή ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι

    Οριστικοποιήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη η φετινή ρυθμιστική για το κυνήγι, η οποία και υπεγράφη την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016. Προηγουμένως ο κ. Τσιρώνης είχε συνάντηση με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

    Όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ, οι διαφοροποιήσεις στο κυνήγι της πέρδικας στον Χελμό ή στη διάρκεια θήρευσης της ασπρομέτωπης χήνας, σκοπό έχουν την διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και την προστασία του φυσικού μας πλούτου.

    Σε σχέση με τις αλλαγές της νέας Ρυθμιστικής, ελήφθει υπόψη το πόρισμα του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών, καθώς επίσης και το έγγραφο του ΥΠΑΑΤ όπου ζητήθηκε ενίσχυση της ενεργητικής επιτήρησης της Λύσσας.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, αυξήθηκε κατά ένα θηρεύσιμο άτομο το κυνήγι του αγριογούρουνου και ειδικά για την Πελοπόννησο και την Εύβοια αυξήθηκε κατά δέκα θηρεύσιμα άτομα ανά ομάδα κυνηγών. Μειώθηκε κατά 10 μέρες το κυνήγι της ασπρομέτωπης χήνας, ενώ απαγορεύτηκε το κυνήγι της πετροπέρδικας (Alectoris graeca) στο Εθνικό Πάρκο Χελμού Βουραικού.

    Τέλος, συνεχίζεται η απαγόρευση της Θήρας στο Δάσος της Στροφυλλιάς.

    [04] Άννα Κορακάκη: «Θέλω να γίνω κίνητρο για τους νέους»

    Η «χρυσή» Αννα Κορακάκη πάτησε Ελλάδα. Εφτασε λίγο με τις 13:15, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με δίωρη καθυστέρηση, μετά την περιπέτεια που είχε στη Ρώμη στον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αρχές για τα όπλα που είχε μαζί της. Δεκάδες Έλληνες κρατώντας σημαίες, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο.

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, υποδέχθηκε την χρυσή Ολυμπιονίκη και τον πατέρα της. «Είναι από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου. Έρχεται η ελπίδα από την προσπάθεια ενός παιδιού, που κάτω από δύσκολες συνθήκες με όπλο την επιμονή και τη θέληση έκανε το όνειρο πράξη. Είναι ένα παράδειγμα για όλους. Να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες και επιστρατεύοντας ο καθένας τα αποθέματα που έχει μέσα του, μπορούμε να κερδίσουμε τη συνολική και την προσωπική προσπάθεια. Η Άννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων. Η πολιτεία θα κάνει όσα δεν έκανε μέχρι σήμερα. Οφείλει να τα κάνει, να μη μένει σε λόγια, αλλά να τα κάνει πράξεις», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

    Αμέσως μετά το λόγο πήρε η Αννα Κορακάκη: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Θα μου πάρει λίγο καιρό. Με βοηθάτε σε αυτό, γιατί εκεί δεν το είχα καταλάβει. Τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα. Ήταν όνειρο ζωής για μένα πριν καν γίνω αθλήτρια, γιατί θαύμαζα τους αθλητές και τους πρωταθλητές. Εγώ του θαυμάζω όλους ανεξάρτητα από αποτελέσματα,» είπε η Αννα Κορακάκη. Δούλεψα πολύ σκληρά για να έρθουν αυτά τα δύο μετάλλια. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη. Ήθελα ένα μετάλλιο, αλλά το όνειρό μου εκπληρώθηκε εις διπλούν. Ευελπιστούσα να είμαι στον τελικό και στα δύο αγωνίσματα, διαχειρίστηκα σωστά τα συναισθήματά μου και πήρα τα δύο μετάλλια», τόνισε η ίδια.

    «Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι η πρώτη Ελληνίδα με δύο μετάλλια σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων και ελπίζω να μην είναι τελευταία. Θέλω να δώσω κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με τον ελληνικό αθλητισμό και όσοι ήδη είναι αθλητές να πάνε ακόμη πιο ψηλά. Στόχος μου είναι να γίνει πιο γνωστή η σκοποβολή, γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αθλητών ολοένα μειώνεται».

    Για μία ακόμα φορά η Αννα Κορακάκη αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε: «Αυτά τα μετάλλια δεν αναιρούν τίποτα. Ακόμη κι αν δεν πετύχαινα, θα τα ανέφερα όλα λεπτομερώς. Θέλω να ευχαριστήσω αποκλειστικά την οικογένειά μου, τους φίλους μου, όσους με στηρίζουν πριν γίνει όλο αυτό και όσους θα με στηρίζουν αφού τελειώσει όλο αυτό».

    Στη συνέχεια μίλησε ο πατέρας της Τάσος Κορακάκης, που είναι φυσικά και ο προπονητής της: «Υπήρχαν δυσκολίες με τις προπονήσεις, εντάσεις μεγάλες, αλλά πρώτα είναι η σχέση πατέρα-προπονητή. Υπήρχε μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα και έγιναν σκληρές προπονήσεις. Δεν γινόταν να καθίσουμε κι άλλο χρόνο εκεί για να γυρίσουμε με την υπόλοιπη αποστολή, γιατί θέλαμε να ξεκουραστούμε».

    [05] Το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας συζήτησε την ενίσχυση της ασφάλειας στην Κριμαία

    Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σε σύσκεψη τους κυριότερους αξιωματούχους της χώρας για να συζητήσουν την ενίσχυση της ασφάλειας στην Κριμαία, όπου οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι ματαίωσαν "επιθέσεις" που ετοίμαζε η Ουκρανία, ανέφερε σήμερα το Κρεμλίνο.

    Κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην οποία συμμετείχαν πολιτικοί αξιωματούχοι και αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας, "συζητήθηκαν επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών και των ζωτικών υποδομών της Κριμαίας", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

    Οι συμμετέχοντες "μελέτησαν σε λεπτομέρειες τα σενάρια που αφορούν τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας ώστε να προστατευθούν τα χερσαία σύνορα, τα χωρικά ύδατα και ο εναέριος χώρος της Κριμαίας", ανέφερε η ίδια πηγή.

    Στο Συμβούλιο Ασφαλείας συμμετέχουν κυρίως ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, οι υπουργοί Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και Εσωτερικών Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ, καθώς και οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών εσωτερικού (FSB) Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ και των υπηρεσιών πληροφοριών εξωτερικού (SVR) Μιχαήλ Φραντκόφ.

    Την Τετάρτη (χθες), η FSB δήλωσε ότι απέτρεψε "τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχο κρίσιμα στοιχεία υποδομών" της Κριμαίας, της ουκρανικής χερσονήσου που προσαρτήθηκε τον Μάρτιο του 2014 από τη Ρωσία, και που είχαν με απώτερο σκοπό "να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση".

    Η FSB κατηγορεί το Κίεβο ότι είχε ετοιμάσει σειρά ένοπλων επιδρομών "τρομοκρατών δολιοφθορέων" στις αρχές Αυγούστου στην Κριμαία που κατέληξαν σε ένοπλες συγκρούσεις και είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο, σύμφωνα με τη Μόσχα, ενός πράκτορα της FSB και ενός ρώσου στρατιωτικού. Οι ουκρανικές αρχές το διέψευσαν.

    [06] Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι αποσπασμένοι στην Ελλάδα διέφυγαν στην Ιταλία

    Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι αποσπασμένοι στην Ελλάδα διέφυγαν στην Ιταλία αφού ανακληθηκαν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και οι τουρκικές αρχές θα έρθουν σε επαφή με ιταλούς αξιωματούχους για την επιστροφή τους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

    Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ακόμη στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV πως δύο τούρκοι δημόσιοι λειτουργοί στο Μπανγκλαντές διέφυγαν στη Νέα Υόρκη.

    Ο τούρκος ΥΠΕΞ διευκρίνισε πως η προθεσμία που είχε δοθεί στους τούρκους διπλωμάτες για να επιστρέψουν στην Άγκυρα στο πλαίσιο των ερευνών για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα εξέπνευσε σήμερα και πως νομικές ενέργειες θα αναληφθουν εναντίον εκείνων που δεν επέστρεψαν.

    Ο ίδιος δήλωσε πως η Άγκυρα εξακολουθεί να περιμένει μια απάντηση από τους αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά μ' έναν τούρκο αξιωματικό αποσπασμένο στο ΝΑΤΟ ο οποίος ζήτησε άσυλο στις ΗΠΑ αφού ανακλήθηκε από την κυβέρνηση.

    Ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης πως επιλύθηκαν τα προβλήματα που είχαν προκληθεί από την απόπειρα πραξικοπήματος στην αεροπορική βάση του Ίντσιρλικ στη νότια Τουρκία, που χρησιμοποιείται από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Στο εξής η Τουρκία θα συμμετέχει ενεργά στις επιχειρήσεις του συνασπισμού με πολεμικά αεροπλάνα, δήλωσε.

    Ο τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ακόμη πως η Τουρκία ενδέχεται να επιδιώξει άλλες επιλογές, εκτός του ΝΑΤΟ, για συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία, αν και η πρώτη επιλογή της είναι πάντα η συνεργασία με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως η χώρα του κάλεσε τη Ρωσία σε κοινές επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

    "Θα συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες. Ανέκαθεν καλούσαμε τη Ρωσία σε επιχειρήσεις εναντίον του Νταες", δήλωσε χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.

    Ο Τσαβούσογλου επέμεινε πάντως πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει πολιτική μετάβαση στη Συρία με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

    [07] Οι βαυαρικές υπηρεσίες Πληροφοριών προειδοποιούν για είσοδο «ομάδων κρούσης» του ΙΚ, μαζί με πρόσφυγες

    Ο υποδιευθυντής των βαυαρικών υπηρεσιών Πληροφοριών Μάνφρεντ Χάουζερ δήλωσε στο BBC ότι ο κίνδυνος πραγματοποίησης μεγάλης τρομοκρατικής επίθεσης στο γερμανικό έδαφος είναι υψηλός.

    Γερμανοί πράκτορες ερευνούν εκατοντάδες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει στείλει «ομάδες κρούσης» στη Γερμανία χρησιμοποιώντας ως κάλυψη το πλήθος των προσφύγων που έχουν εισέλθει στη χώρα.

    «Πρέπει να αποδεχθούμε το γεγονός ότι έχουμε ομάδες κρούσης και εν υπνώσει πυρήνες στη Γερμανία», δήλωσε σήμερα ο Μάνφρεντ Χάουζερ στο BBC.

    [08] Έγκλημα με θύμα ιδιοκτήτη ψιλικατζήδικου

    'Αγριο έγκλημα με θύμα αλλοδαπό, αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωί. Στο πατάρι καταστήματος ψιλικών, στην οδό Λιοσίων 150, το οποίο ανήκει σε υπήκοο Μπαγκλαντές, βρέθηκε νεκρός ένας άνδρας, ο οποίος ήταν δεμένος χειροπόδαρα με καλώδιο και έφερε χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία θύμα είναι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ως πιθανότερο κίνητρο της ανθρωποκτονίας θεωρίται η ληστεία. Ωστόσο, το κατάστημα δεν φαίνεται αναστατωμένο, ενώ η είσοδος ήταν ανοικτή και όχι παραβιασμένη.

    Στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονται αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, ενώ αναμένεται ιατροδικαστής, ο οποίος θα κάνει αυτοψία και θα αποφανθεί για τα αίτια θανάτου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 August 2016 - 12:32:48 UTC