Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας για την απόφαση του ΣτΕ για τις ατομικές συμβάσεις
  • [02] Απάντηση της Θεοδώρας Τζάκρη στη Ν Δ για το σ/ν για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων
  • [03] Εurostat : Πάνω από ένας στους τέσσερις νέους στην Ελλάδα χωρίς απασχόληση, εκπαίδευση και κατάρτιση
  • [04] «Δεν χρειάζονται διχαστικές λογικές στη διεκδίκηση πόρων από το ΕΣΠΑ», τονίζει ο πρ. της ΠΕΔΑ
  • [05] Τουλάχιστον 21 νεκροί από έκρηξη σε σταθμό παραγωγής ενέργειας στην κεντρική Κίνα
  • [06] Ανοίγει ξανά τις πύλες του το Θαλάσσιο Ενετικό Φρούριο Rocca a Mare
  • [07] Παραπληγικοί εμφάνισαν βελτίωση με τη βοήθεια συστήματος ρομποτικού εξωσκελετού

  • [01] Δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας για την απόφαση του ΣτΕ για τις ατομικές συμβάσεις

    Αμετάκλητη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, αποτελεί η απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία και η προάσπιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αναφέρει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά στις Ατομικές Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου, για την καθαριότητα των νοσοκομείων.

    Σημειώνει επίσης, ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει, εντός του Αυγούστου, νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα κατοχυρώνει αυτή την πολιτική επιλογή, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, εξοικονόμησης πόρων, προστασίας των εργαζομένων και προάσπισης της δημόσιας υγείας.

    [02] Απάντηση της Θεοδώρας Τζάκρη στη Ν Δ για το σ/ν για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων

    «Οι Υπουργικές Αποφάσεις της ΝΔ περί δήθεν απλοποίησης, καταργούσαν την άδεια λειτουργίας ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ όμως όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν για την έκδοση της!» Αυτό σημειώνει η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδια για τα θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, σε απάντησή της με αφορμή ανακοίνωση της ΝΔ για το σχέδιο νόμου «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις», που βρίσκεται σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση.

    Η υφυπουργός έκανε την εξής δήλωση:

    «Η Νέα Δημοκρατία με τα λόγια έχτιζε ανώγια και κατώγια.

    Υπερασπίζεται άλλη μία από τις γνωστές αποτυχημένες μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της, όπου όλως τυχαίως, για μία ακόμη φορά, τα είχε ξεκινήσει όλα αλλά δεν είχε τελειώσει τίποτε.

    Ο νόμος Χατζηδάκη ήταν όπως η γνωστή πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά για "wi-fi παντού": ένα ακόμη πολιτικό ανέκδοτο, που δυστυχώς όμως έφερνε την οικονομία και τις επιχειρήσεις κάθε μέρα σε αδιέξοδο.

    Για να καταλάβει και ο ελληνικός λαός: η ΝΔ ψήφισε ένα νόμο πλαίσιο και παρέπεμπε στο μέλλον, όπως έκανε σε όλα τα πράγματα, για να εφαρμοστεί, δηλαδή στην έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων έτσι ώστε να προχωρήσει η πραγματική διαδικασία της απλοποίησης.

    [03] Εurostat : Πάνω από ένας στους τέσσερις νέους στην Ελλάδα χωρίς απασχόληση, εκπαίδευση και κατάρτιση

    Πάνω από ένας στους τέσσερις νέους, ηλικίας 20-24 ετών στην Ελλάδα (26,1%), δεν έχει απασχόληση, ούτε βρίσκεται σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

    Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα στη δεύτερη υψηλότερη θέση στην ΕΕ, μετά την Ιταλία (31,1%), ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται η Κροατία και η Ρουμανία (24,1%) και ακολουθούν η Βουλγαρία (24%), η Ισπανία και η Κύπρος (22,2%).

    Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά νέων, ηλικίας 20-24 ετών, χωρίς απασχόληση, εκπαίδευση και κατάρτιση, καταγράφονται στην Ολλανδία (7,2%), στο Λουξεμβούργο (8,8%) και στη Δανία, Σουηδία και Γερμανία (9,3%).

    Στην ίδια κατάσταση, δηλαδή χωρίς εκπαίδευση, εργασία ή κατάρτιση (ΝΕΕΤ -Neither in employment nor in Education and Training), βρίσκονται περίπου 5 εκατομμύρια νέοι ηλικίας 20-24 ετών (17,3%) στην ΕΕ.

    [04] «Δεν χρειάζονται διχαστικές λογικές στη διεκδίκηση πόρων από το ΕΣΠΑ», τονίζει ο πρ. της ΠΕΔΑ

    «Σήμερα εκείνο που προέχει είναι η κατοχύρωση των απαραίτητων χρηματοδοτικών πόρων για την υλοποίηση των έργων που προβλέπει ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) σε συνεργασία των δήμων της Αττικής με την Περιφέρεια», τονίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Νίκος Σαράντης, με αφορμή τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από την μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΕΔΣΝΑ στην Περιφέρεια Αττικής.

    Με γνώμονα τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα, σημειώνει ο κ. Σαράντης, μακριά από εντυπωσιοθηρικές κινήσεις, οι δήμοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μπορούν να κάνουν τα αποφασιστικά βήματα. «Όσοι επιλέγουν διχαστικές λογικές την ώρα που δήμοι και Περιφέρεια διεκδικούν πόρους του ΕΣΠΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο πλαίσιο μιας δύσκολης και ανταγωνιστικής διαδικασίας, όχι μόνο δεν εξυπηρετούν την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, αλλά στην ουσία υπονομεύουν τα συμφέροντα των πολιτών της Αττικής, που έχουν δικαίωμα σε μια νέα σύγχρονη, οικονομικά βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία διαχείριση των απορριμμάτων», προσθέτει.

    [05] Τουλάχιστον 21 νεκροί από έκρηξη σε σταθμό παραγωγής ενέργειας στην κεντρική Κίνα

    Τουλάχιστον 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα πέντε τραυματίστηκαν, τρία εκ των οποίων σοβαρά, από έκρηξη αγωγού που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) σε σταθμό παραγωγής ενέργειας στην επαρχία Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα, σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής.

    Ένας αγωγός υψηλής πίεσης εξερράγη στο σταθμό παραγωγής Madian Gangue, στην πόλη Ντανγκγιάνγκ, γύρω στις 15:20 τοπική ώρα. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις αρχές.

    Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

    [06] Ανοίγει ξανά τις πύλες του το Θαλάσσιο Ενετικό Φρούριο Rocca a Mare

    Με μια συναυλία, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Πανσέληνο του Αυγούστου, ανοίγει ξανά τις πύλες του για το κοινό το Θαλάσσιο Ενετικό Φρούριο Rocca a Mare (Κούλες) Ηρακλείου, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016.

    Το Φρούριο παρέμεινε κλειστό από τα τέλη του 2010 λόγω εργασιών αποκατάστασης, οι οποίες περιελάμβαναν τη στερέωση και αποκατάσταση του μνημειακού κελύφους, την αντικατάσταση και αναβάθμιση των υποδομών εξυπηρέτησης κοινού και τη δημιουργία επισκέψιμων εκθεσιακών χώρων και χώρων πληροφόρησης και υποδομών πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

    Στους υποβλητικούς χώρους του φρουρίου είναι επισκέψιμα για πρώτη φορά τα ευρήματα από τα ναυάγια της υποβρύχιας έρευνας που πραγματοποίησε στη νησίδα Ντία, ο θρυλικός Γάλλος ερευνητής Ζακ-Υβ Κουστώ, το 1976, υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση πρωτοπόρων Ελλήνων ενάλιων αρχαιολόγων του τότε Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών.

    Τα επίσημα εγκαίνια του μνημείου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016.

    Στο ενδιάμεσο διάστημα το μνημείο θα είναι προσβάσιμο για το κοινό από τις 8.00 ως τις 15.00 με ελεύθερη είσοδο. Μετά τις 16/9/16 το μνημείο θα είναι επισκέψιμο με το προβλεπόμενο εισιτήριο.

    [07] Παραπληγικοί εμφάνισαν βελτίωση με τη βοήθεια συστήματος ρομποτικού εξωσκελετού

    Οκτώ παραπληγικοί άνθρωποι, που εδώ και χρόνια είχαν μείνει πλήρως παράλυτοι από τη μέση και κάτω, μετά από τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης, επανέκτησαν σε ένα βαθμό τις αισθήσεις του αγγίγματος και του πόνου, καθώς και τον μυικό έλεγχο των κάτω άκρων τους, χάρη σε ένα ολοκληρωμένο, υψηλής τεχνολογίας, πρόγραμμα αποκατάστασης, που επιτυγχάνει σημαντική νευρολογική βελτίωση των ασθενών.

    Το επίτευγμα προσφέρει ελπίδα στους παράλυτους ανθρώπους (λόγω τραύματος, εγκεφαλικού, νευροεκφυλιστικής πάθησης ή άλλης αιτίας) ότι θα αποκτήσουν ξανά, εν μέρει τουλάχιστον, δύναμη και αυτόνομη κινητικότητα στα άκρα τους.

    Το μη επεμβατικό πρόγραμμα «Περπατώ Ξανά» (Walk Again Project), με επικεφαλής τον βραζιλιανικής καταγωγής νευροεπιστήμονα Μιγκουέλ Νικολέλις, καθηγητή και διευθυντή του Κέντρου Νευρομηχανικής του αμερικανικού πανεπιστημίου Ντιουκ, περιλαμβάνει διάφορες συσκευές-διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής, όπως ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας (με το οποίο οι ασθενείς χρησιμοποιούν το νου τους, για να προσομοιώσουν την κίνηση των ποδιών τους), ένα ρομποτικό εξωσκελετό κ.α.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 August 2016 - 14:32:41 UTC