Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι προσωπικές επιθέσεις μόνο ως ένδειξη αδιαλλαξίας μπορούν να θεωρηθούν», απαντά η Αθήνα στο τουρκικό ΥΠΕΞ
  • [02] Έγκλημα με θύμα ιδιοκτήτη ψιλικατζήδικου στον Άγιο Παντελεήμονα
  • [03] Θεσσαλονίκη: Ορφανοί νεοσσοί στην «αγκαλιά» της Δράσης για την Άγρια Ζωή
  • [04] Να παλεύουμε και να επιμένουμε για το όνειρό μας, λέει η Μ. Ασλανίδου στο Πρακτορείο 104,9 FM
  • [05] Τουρκία: Τρεις ακόλουθοι από τις πρεσβείες σε Ελλάδα και Βοσνία, αγνοούνται μετά την ανάκλησή τους
  • [06] Να παλεύουμε και να επιμένουμε για το όνειρό μας, λέει η Μ. Ασλανίδου στο Πρακτορείο 104,9 FM
  • [07] Ρίο 2016: (Ολυμπιακά) μουσικά ακούσματα
  • [08] Εννέα οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες

  • [01] «Οι προσωπικές επιθέσεις μόνο ως ένδειξη αδιαλλαξίας μπορούν να θεωρηθούν», απαντά η Αθήνα στο τουρκικό ΥΠΕΞ

    Με μία λιτή ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών απαντά στη σημερινή επίθεση δια ανακοινώσεως του τουρκικού ΥΠΕΞ εναντίον του υπουργού Νίκου Κοτζιά. «Οι προσωπικές επιθέσεις αντί απάντησης, μόνο ως ένδειξη αδιαλλαξίας μπορούν να θεωρηθούν και κάθε άλλο παρά να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνοντας ότι «για άλλη μια φορά η Άγκυρα δείχνει να μη θέλει να απαντήσει στο ερώτημα εάν υπάρχουν ή όχι πραξικοπηματίες ανάμεσα στα στρατεύματα κατοχής».

    Παράλληλα επαναλαμβάνει την σταθερή θέση του κ. Κοτζιά για την επίλυση του Κυπριακού ότι «η κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος εγγυήσεων και η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο συνιστούν προϋποθέσεις εκ των ων ουκ άνευ για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού» καθώς «η εισβολή και η συνεχιζόμενη παρουσία του κατοχικού στρατού στην Κύπρο είναι μόνο πηγές αστάθειας, ανασφάλειας και δεινών για όλους τους κατοίκους της νήσου».

    Το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στη σημερινή του ανακοίνωση του χαρακτηρίζει ως «ατυχή προσέγγιση» αυτή που «συνεχίζει ο κ. Κοτζιάς» όπως διαφαίνεται από την «ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις 2 Αυγούστου στην ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών», και με την ευκαιρία αυτή, όπως αναφέρει, υπενθυμίζει «ότι η Ελλάδα εθελοτυφλούσε στην κατάρρευση του κοινού κράτους (Οrtakl?k Devleti) και η ελληνική χούντα στήριξε το πραξικόπημα που επιδιώχθηκε να διενεργηθεί στο νησί. Όσο για το γεγονός ότι το πραξικόπημα δεν καρποφόρησε, αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη χρήση εκ μέρους της Τουρκίας, του δικαιώματός της να παρέμβει - δικαίωμα που απέρρεε από το σύστημα των εγγυήσεων».

    «Αυτή την περίοδο» καταλήγει η ανακοίνωση «που το τουρκικό έθνος, με το μεγάλο δημοκρατικό αγώνα του αποτελεί εμπόδιο στη διενέργεια πραξικοπήματος, και είναι πυκνές οι διαπραγματεύσεις προς την επίλυση του κυπριακού, αναμένουμε ότι η Ελλάδα, ως εγγυήτρια χώρα, θα υιοθετήσει μια εποικοδομητική και ρεαλιστική προσέγγιση»

    [02] Έγκλημα με θύμα ιδιοκτήτη ψιλικατζήδικου στον Άγιο Παντελεήμονα

    'Αγριο έγκλημα με θύμα αλλοδαπό, αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωί στον 'Αγιο Παντελεήμονα. Στο πατάτι καταστήματος ψιλικών, στην οδό Λιοσίων 150, το οποίο ανήκει σε υπήκοο Μπαγκλαντές, βρέθηκε νεκρός ένας άνδρας, ο οποίος ήταν δεμένος χειροπόδαρα με καλώδιο και έφερε χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία θύμα είναι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ως πιθανότερο κίνητρο της ανθρωποκτονίας θεωρίται η ληστεία. Ωστόσο, το κατάστημα δεν φαίνεται αναστατωμένο, ενώ η είσοδος ήταν ανοικτή και όχι παραβιασμένη.

    Στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονται αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, ενώ αναμένεται ιατροδικαστής, ο οποίος θα κάνει αυτοψία και θα αποφανθεί για τα αίτια θανάτου.

    [03] Θεσσαλονίκη: Ορφανοί νεοσσοί στην «αγκαλιά» της Δράσης για την Άγρια Ζωή

    Ορφανούς νεοσσούς που τραυματίστηκαν από ατυχία στις πρώτες τους πτήσεις ή εξαντλήθηκαν γιατί έχασαν τους γονείς τους και δεν μπορούσαν να κυνηγήσουν, "υιοθετούν" τα μέλη της Δράσης για την Άγρια Ζωή, περιθάλποντας κάθε χρόνο εκατοντάδες ζώα.

    "Ειδικά το καλοκαίρι που είναι η περίοδος των νεοσσών, αφού η αναπαραγωγή διαρκεί από τον Μάιο έως τον Αύγουστο, δεχόμαστε περίπου 300 πουλιά μηνιαίως" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πηνελόπη Καραγιάννη από τη Δράση.

    Τα πουλιά προέρχονται από διάφορα μέρη της βόρειας Ελλάδας και φιλοξενούνται στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της οργάνωσης που λειτουργεί σε χώρο κοντά στο Γαλλικό ποταμό και διαθέτει ιατρείο, εργαστήριο, χώρους καραντίνας για τυχόν μεταδιδόμενα νοσήματα,δύο κλωβούς επανένταξης πουλιών καθώς και ένα υπαίθριο χώρο σταδιακής επανένταξης πουλιών.

    "Μας φέρνουν διάφορα πουλιά, όπως χελιδόνια και σταχτάρια που πέφτουν από τις φωλιές τους σε διάφορα μέρη της Θεσσαλονίκης, ακόμα και νεοσσούς αρπακτικά όπως έναν σφηκιάρη κι έναν πετρίτη που παραλάβαμε πρόσφατα" λέει η κ.Καραγιάννη και συμβουλεύει όποιον βρίσκει κάποιο ζώο τραυματισμένο να επικοινωνεί άμεσα με την οργάνωση προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενδεδειγμένες κινήσεις.

    Παράλληλα, επειδή η Δράση για την Άγρια Ζωή επειδή είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, η κ.Καραγιάννη τονίζει ότι είναι αναγκαία η εθελοντική εργασία, προσκαλώντας άτομα να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν τη λειτουργία του Σταθμού ή που να μπορούν να μεταφέρουν ζώα από την πόλη της Θεσσαλονίκης και τις γύρω κοντινές περιοχές προς το Σταθμό.

    [04] Να παλεύουμε και να επιμένουμε για το όνειρό μας, λέει η Μ. Ασλανίδου στο Πρακτορείο 104,9 FM

    Για τους ίδιους δρόμους, πάνω στους οποίους "βαδίζουν" οι αθλητές και οι καλλιτέχνες, τις απογοητεύσεις που "γεύονται" μέχρι να καταφέρουν να πετύχουν τα όνειρα τους, για την κρίση και πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, αλλά και για τα νέα της τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο, μίλησε η τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου, στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

    Η Μελίνα Ασλανίδου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Πρωινό στο Πρακτορείο", με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα και έχει τίτλο "Καλοκαίρι αγκαλιά μου", ανέφερε πως ο τίτλος της περιοδείας της κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι. "Θα πρέπει να έχουμε συνέχεια το καλοκαίρι στην καρδιά μας, που σημαίνει να προσπαθούμε να είμαστε καλά, να είμαστε ευτυχισμένοι, για το υπέροχο δώρο της ζωής και να μην μένουμε στα σπίτια μας" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Το "Μες στο σπίτι δεν μένει κανείς" είναι ένα από τα καινούρια τραγούδια της Μελίνας Ασλανίδου, σε στίχους και μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο ως κομμάτι ενός ολοκληρωμένου άλμπουμ από την εταιρία Heaven.

    Εάν υπάρχουν "μυστικά συστατικά" για να γίνει ένα τραγούδι επιτυχία, η κ. Ασλανίδου ανέφερε πως "θα πρέπει το τραγούδι για να γίνει επιτυχία να ακουμπήσει τις καρδιές των ανθρώπων", δήλωσε "ευλογημένη που έχει πραγματικούς φίλους μέσα στον καλλιτεχνικό χώρο", ενώ έστειλε το μήνυμα πως "τίποτα δεν είναι ρόδινο και η ζωή είναι ένας αγώνας, γεμάτος από μαθήματα".

    Η Μελίνα Ασλανίδου χαρακτήρισε επίσης όμοιους τους δρόμους που ακολουθούν αθλητές και καλλιτέχνες, υποστηρίζοντας πως "όλοι παλεύουμε και επιμένουμε για το όνειρο μας", γιατί "τίποτα δεν είναι εύκολο"

    "Είναι μια ιστορία που θα πρέπει να έχεις γερό στομάχι, να επιμένεις και να κλείνεις τα αυτιά σου, να βλέπεις μόνο αυτό που θέλεις να πετύχεις", τόνισε, ενώ συνεχάρη τη χρυσή Ολυμπιονίκη, Αννα Κορακάκη, για την κατάκτηση των μεταλλίων και το γεγονός ότι έκανε όλους τους Έλληνες να νιώσουν υπερήφανοι.

    Τη συνέντευξη πήραν η Αναστασία Καρυπίδου και η Σοφία Παπαδοπούλου

    [05] Τουρκία: Τρεις ακόλουθοι από τις πρεσβείες σε Ελλάδα και Βοσνία, αγνοούνται μετά την ανάκλησή τους

    Τρεις τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι, δύο της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα και ένας στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Βοσνία, αγνοούνται μετά την ανάκλησή τους από την Αγκυρα στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, δήλωσε σήμερα τούρκος αξιωματούχος στο Reuters.

    «Γνωρίζουμε ότι οι δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι στην Ελλάδα προσπάθησαν να φύγουν στο εξωτερικό. Οι πληροφορίες που λάβαμε δείχνουν ότι είναι πιθανόν να πήγαν στην Ιταλία...Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, θα ενημερώσουμε σχετικά τις ιταλικές αρχές», δήλωσε ο τούρκος αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομασθεί λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα του θέματος.

    Ο στρατιωτικός ακόλουθος στη Βοσνία δεν έχει εντοπισθεί. Συνολικά, 160 τούρκοι στρατιωτικοί που καταζητούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την απόπειρα πραξικοπήματος δεν έχουν εντοπισθεί, συμπεριλαμβανομένων εννέα στρατηγών, πρόσθεσε ο τούρκος αξιωματούχος.

    [06] Να παλεύουμε και να επιμένουμε για το όνειρό μας, λέει η Μ. Ασλανίδου στο Πρακτορείο 104,9 FM

    Για τους ίδιους δρόμους, πάνω στους οποίους "βαδίζουν" οι αθλητές και οι καλλιτέχνες, τις απογοητεύσεις που "γεύονται" μέχρι να καταφέρουν να πετύχουν τα όνειρα τους, για την κρίση και πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, αλλά και για τα νέα της τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο, μίλησε η τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου, στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

    Η Μελίνα Ασλανίδου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Πρωινό στο Πρακτορείο", με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα και έχει τίτλο "Καλοκαίρι αγκαλιά μου", ανέφερε πως ο τίτλος της περιοδείας της κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι. "Θα πρέπει να έχουμε συνέχεια το καλοκαίρι στην καρδιά μας, που σημαίνει να προσπαθούμε να είμαστε καλά, να είμαστε ευτυχισμένοι, για το υπέροχο δώρο της ζωής και να μην μένουμε στα σπίτια μας" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Το "Μες στο σπίτι δεν μένει κανείς" είναι ένα από τα καινούρια τραγούδια της Μελίνας Ασλανίδου, σε στίχους και μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο ως κομμάτι ενός ολοκληρωμένου άλμπουμ από την εταιρία Heaven.

    Εάν υπάρχουν "μυστικά συστατικά" για να γίνει ένα τραγούδι επιτυχία, η κ. Ασλανίδου ανέφερε πως "θα πρέπει το τραγούδι για να γίνει επιτυχία να ακουμπήσει τις καρδιές των ανθρώπων", δήλωσε "ευλογημένη που έχει πραγματικούς φίλους μέσα στον καλλιτεχνικό χώρο", ενώ έστειλε το μήνυμα πως "τίποτα δεν είναι ρόδινο και η ζωή είναι ένας αγώνας, γεμάτος από μαθήματα".

    Η Μελίνα Ασλανίδου χαρακτήρισε επίσης όμοιους τους δρόμους που ακολουθούν αθλητές και καλλιτέχνες, υποστηρίζοντας πως "όλοι παλεύουμε και επιμένουμε για το όνειρο μας", γιατί "τίποτα δεν είναι εύκολο"

    "Είναι μια ιστορία που θα πρέπει να έχεις γερό στομάχι, να επιμένεις και να κλείνεις τα αυτιά σου, να βλέπεις μόνο αυτό που θέλεις να πετύχεις", τόνισε, ενώ συνεχάρη τη χρυσή Ολυμπιονίκη, Αννα Κορακάκη, για την κατάκτηση των μεταλλίων και το γεγονός ότι έκανε όλους τους Έλληνες να νιώσουν υπερήφανοι.

    Τη συνέντευξη πήραν η Αναστασία Καρυπίδου και η Σοφία Παπαδοπούλου

    [07] Ρίο 2016: (Ολυμπιακά) μουσικά ακούσματα

    Στα γήπεδα, στα κωπηλατοδρόμια, στις διαδρομές, τα γυμνασμένα σώματα προσπαθούν, ήδη. Για μετάλλια, για ρεκόρ. Η Βραζιλία στο παγκόσμιο προσκήνιο. Η Βραζιλία, με την ανεξάντλητη μουσική παράδοση και σύγχρονη σκηνή.

    Μια σύντομη βόλτα. Να θυμηθούμε. Να γνωρίσουμε.

    Ξεκινάμε με choro, είδος που εξελίχθηκε στο Ρίο, τον 19ο αιώνα. Θυμίζει αμυδρά το ragtime της Νέα Ορλεάνης, και ο Pixinguinha μπορεί να θεωρηθεί ο Scott Joplin της Βραζιλίας.

    Σάμπα από τον Noel Rosa. Πέθανε από φυματίωση, στα 26 του. Το 1937. Ήρωας των τραγουδιών του ήταν ο απατεωνάκος για τον οποίο η σάμπα ήταν πηγή υπερηφάνειας και δύναμη για ζωή.

    Εντάξει, η Carmen Miranda είναι γνωστή. Γεννήθηκε στην Πορτογαλία, μεγάλωσε στο Ρίο. Για τους Αμερικανούς σκηνοθέτες ήταν η «lady in the tutti-frutti hat». Εδώ, τραγουδά μια από τις πρώτες επιτυχίες της: «Τι είν' αυτό που έχει η γυναίκα απ' την Μπαΐα;»

    «Asa Branca» από τον Luiz Gonzaga. Το «λευκό φτερό» είναι ένα περιστέρι που πιστεύεται ότι είναι το τελευταίο πουλί που φεύγει όταν η ξηρασία πλήττει - και συμβαίνει συχνά - την καμένη γη των βορειοανατολικών περιοχών της χώρας, το Nordeste. Επιτυχία του 1947, έγινε γρήγορα ένα είδος «ύμνου» για τον νοσταλγό που έρχεται στη μεγαλούπολη.

    Η μπόσα νόβα ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '50. Με το «Chega de Saudade», ο Joao Gilberto όρισε την bossa nova.

    Για τους ψαράδες της Μπαΐα, στο Nordeste, τραγουδάει ο Dorival Caymmi.

    Το «O Barquinho» το τραγούδησαν πολλοί. Κανείς, όμως, σαν την Maysa (Matarazzo), το 1961.

    Ο Moacir Santos συνέθετε και έπαιζε πολλά όργανα. Το «Coisa No. 5» (1965), αργότερα, με στίχους, έγινε μεγάλη επιτυχία.

    «Tropicalia» και Caetano Veloso. Ήρωας - μαζί με τον Gilberto Gil - αυτού του μουσικού ρεύματος, που ανησύχησε τη χούντα και οδήγησε στην φυλάκιση, αρχικά, και εξορία, στη συνέχεια, το 1968, των δύο ανερχόμενων αστέρων στο Λονδίνο.

    Το «Construcao » του Chico Buarque έγινε κλασικό όταν κυκλοφόρησε, το 1971, την περίοδο της χούντας. Σε πρώτο επίπεδο, είναι η ιστορία ενός που δουλεύει οικοδομή και πέφτει - ή μήπως πηδάει - ν' αγκαλιαστεί με τον θάνατο. Είναι πολλά - πολλά περισσότερα, όμως.

    Το 1972, ο Gilberto Gil επέστρεψε στην Βραζιλία. Το «Expresso 2222» είναι για ένα εξπρές που ξεκινά από τον σταθμό Bonsucesso στο Ρίο (ο Gil ήταν υπουργός Πολιτισμού από το 2003 ως το 2008).

    Στα μέσα της δεκαετίας του '70, ο Antonio Carlos Jobim (τον ξέρουμε από το «The Girl from Ipanema») συνέθετε ευφάνταστα ορχηστρικά. Το «Matita Pere» είναι από τα καλύτερα.

    Μια από τις πιο παλιές και δυνατές σχολές σάμπα στις φτωχογειτονιές του Ρίο ήταν η Mangueira και ένας από τους ιδρυτές της, ο συνθέτης και τραγουδοποιός Cartola. Τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής του, τη δεκαετία του '60, γνώρισε επιτέλους μεγάλη επιτυχία. «'Ακου με, αγάπη/ ο κόσμος είναι ένας μύλος/ θα συνθλίψει τα όνειρά σου» συμβουλεύει έναν νέο, στο «O Mundo e Um Moinho».

    Postsamba και Jorge Ben: Το « Xica Da Silva», από το άλμπουμ «Africa Brasil», είναι η πραγματική ιστορία μιας Αφρικάνας σκλάβας που, τον 18ο αιώνα, έγινε ερωμένη ενός Πορτογάλου εργολάβου σε ορυχείο.

    «Λειτουργία των Σκλάβων». Από τον Hermeto Pasoal. Τζαζ, ελεύθεροι αυτοσχεδιασμοί, κλασικές και φολκ φόρμες, ψαλμωδίες, γέλια, θρήνοι, γρυλίσματα γουρουνιών.

    Ο καθαρός, αγνός ήχος της φωνής του Milton Nascimento. Το «Maria Maria», φόρος τιμής στη δύναμη των γυναικών της Βραζιλίας, στην καθημερινότητά τους.

    Μαρία Μπετάνια, ένας θρύλος. Στα τέλη της δεκαετίας του '60, η Maria Beth?nia τελειοποίησε ένας είδος καμπαρέ ποπ, ιδιαίτερα συναισθηματικό. Ένας από τους δημοσιογράφους των «Τάιμς της Ν. Υόρκης» που συνέθεσαν αυτό το μουσικό πανόραμα αναφέρει ότι ήξερε έναν υπάλληλο στο East Village Tower Records, ο οποίος τη δεκαετία του '80 όποτε επιθυμούσε να ωθήσει τους πελάτες να αγοράσουν έπαιζε το «Mel».

    Ο Gonzaguinha γεννήθηκε σε μια φαβέλα του Ρίο, το 1945 (πατέρας του, ο Luiz Gonzaga). Το «O Que, O Que» το ξέρουν απέξω οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι: «Να ζεις/ Να μη φοβάσαι/ Να δείχνεις την ευτυχία σου.»

    Chico Science e Nano Zumbi: Το βραζιλιάνικο ισοδύναμο των Public Enemy, Rage Against the Machine και Calle 13.

    Ροκ από τους Sepultura (πέρασαν από thrash metal και death metal).

    Δείγμα (της πρώτης περιόδου) funk carioca από τους De Falla. Εμφανείς οι επιρροές από Beastie Boys και πρώιμους Run-DMC.

    Deize Trigona, μια από τις πιο δυνατές γυναικείες παρουσίες στη baile funk σκηνή. Η baile funk είναι η βασίλισσα στα μεταμεσονύκτια πάρτι στις φαβέλες του Ρίο.

    «Infinito Particular» (ιδιωτικό άπειρο) από την Marisa Monte: «Μόνο να μη χαθείς όταν μπεις στο ιδιωτικό μου άπειρο» συμβουλεύει. Και αινιγματικά, προσθέτει: «Είναι μόνον μυστήριο, μυστικό δεν υπάρχει».

    Μεγάλη δύναμη, από τη δεκαετία του '80, στη βραζιλιάνικη μουσική σκηνή ο Carlinhos Brown. Το 2012, έκανε ξανά επίσκεψη στο «Magalenha», επιτυχία που έγραψε στις αρχές του '90 για τον Sergio Mendes.

    To 2014, το baile funk είχε αφήσει πίσω όλα τα δάνεια από την παράδοση του Μαϊάμι: «Bololo Haha» από τον MC Bin Laden.

    «Choque (Semana Maluca)»: Baile funk από τον MC Picachu.

    Η Elza Soares ξεκίνησε, τη δεκαετία του 1950, να τραγουδάει σάμπα. Η διαδρομή ήταν μεγάλη: φανκ, ροκ, χιπ χοπ. Τώρα, στο τέλος της καριέρας, ένα αριστούργημα για τις πλευρές της βραζιλιάνικης καθημερινότητας που η μουσική συνήθιζε να αγνοεί.

    Νέα δύναμη στη βραζιλιάνικη μουσική, η Ava Rocha (εμφανίζεται Παρασκευές βράδυ στη Joe's Pub, στο πλαίσιο του φετινού Brasil Summerfest).

    )

    [08] Εννέα οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες

    Ανακοινώθηκε ο οριστικός κατάλογος των υποψηφίων για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Νωρίτερα, σήμερα, αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τις προδικαστικές προσφυγές, που είχαν καταθέσει όλοι οι υποψήφιοι και εξετάστηκαν από την Ειδική Επιτροπή Ενστάσεων, και εν συνεχεία η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού ανακοίνωσε τον οριστικό κατάλογο των υποψηφίων.

    Οι υποψήφιοι είναι:

    1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

    2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

    3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

    5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

    6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)

    7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

    8. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

    9. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED,

    Η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (MEGA CHANNEL), αποκλείστηκε από την περαιτέρω διαδικασία για τους λόγους που αναφέρονται στην σχετική απόφαση με Αρ.Πρωτ.202/10.8.2016


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 August 2016 - 10:32:49 UTC