Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Ευταξά: Ο Κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει πως έχει διεισδυτικότητα στους ψηφοφόρους
  • [02] Κατασχέθηκαν 10 τόνοι λαθραίο οινόπνευμα και παράνομα προϊόντα
  • [03] Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας για τον Δεκαπενταύγουστο
  • [04] Απαγόρευση κίνησης φορτηγών και «μυστικοί» τροχονόμοι τον Δεκαπενταύγουστο
  • [05] Φωτιές στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής από πτώσεις κεραυνών
  • [06] Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Εύβοια
  • [07] Πυρκαγιές στην νότια Πορτογαλία
  • [08] Αίθρια μουσείων - «οάσεις» δροσιάς και γούστου στην Αθήνα
  • [09] Ο πρώτος διεμφυλικός αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων σε διαφημιστική καμπάνια
  • [10] Μία συναυλία για το «Game of Thrones»

  • [01] Β. Ευταξά: Ο Κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει πως έχει διεισδυτικότητα στους ψηφοφόρους

    Στη διεισδυτικότητα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στους ψηφοφόρους της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε η νέα πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Βασιλική Ευταξά, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

    «Έχει διεισδυτικότητα και αυτό αποδείχτηκε με τη διαδικασία εκλογής προέδρου που κάναμε ως κόμμα και από τα στοιχεία όλης της περιοχής. Επίσης, αποδεικνύεται από τις μετέπειτα μετρήσεις ενώ και με τη φυσική του παρουσία κερδίζει τους ανθρώπους»είπε η κ. Ευταξά στην εκπομπή «Πρωινό στο Πρακτορείο».

    Για τη Θεσσαλονίκη και το γεγονός ότι αποτελούσε το «ισχυρό χαρτί»της ΝΔ, η κ. Ευταξά υποστήριξε πως «το ότι μειώθηκε η δύναμη της ΝΔ ποσοτικά στη Θεσσαλονίκη δεν σημαίνει ότι έχασε όλο τον κόσμο που κάποτε την στήριξε. Το καλύτερο που τους πείθει είναι τι συμβαίνει τώρα στην πολιτική ζωή, τι ζούμε καθημερινά. Επίσης, κι εδώ είναι και ο δικός μου ρόλος, να βρεθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στον πολιτικό λόγο που θα φέρουν τους ανθρώπους αυτούς πίσω στο κόμμα».

    Τη συνέντευξη πήραν η Αναστασία Καρυπίδου και η Σοφία Παπαδοπούλου

    [02] Κατασχέθηκαν 10 τόνοι λαθραίο οινόπνευμα και παράνομα προϊόντα

    Περίπου δέκα τόνοι λαθραίο οινόπνευμα και 20.000 «μαϊμού» προϊόντα είναι -μεταξύ άλλων- η «σοδειά» του ΣΔΟΕ από ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν σήμερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

    «Θα βγουν σήμερα τα αποτελέσματα από τους ελέγχους που έκανε το ΣΔΟΕ όλο αυτό το διάστημα, που έπιασε τόνους από λαθραίο οινόπνευμα, μαϊμού προϊόντα" σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης και εξήγησε ότι οι περίπου δέκα τόνοι λαθραίο οινόπνευμα και τα περίπου 20.000 «μαϊμού» προϊόντα θα κατέληγαν σ' εμάς, τους καταναλωτές.

    «Ειδικά τα θέματα της λαθρεμπορίας του αλκοόλ έχουν σχέση με την υγεία μας» τόνισε, εξηγώντας πως «όλο αυτό το οινόπνευμα θα κατέληγε στους πολίτες μέσα από τη διαδικασία των λαθραίων ποτών, που το μόνο για το οποίο δεν φημίζονται είναι τα θέματα υγείας».

    Ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται, εξηγώντας πως «υπάρχει ένας σχεδιασμός κι ένας συντονισμός της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ξέρουμε τον αντίπαλό μας και είμαστε αποφασισμένοι και να δώσουμε τη μάχη και να πετύχουμε αυτά που πρέπει».

    Σε ό,τι αφορά το θέμα του πλαστικού χρήματος, τόνισε την ανάγκη επέκτασης της χρήσης του διότι θα βοηθήσει, όπως είπε, στην πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

    Προηγουμένως «δεν υπήρχαν τα αντίστοιχα κίνητρα, ενώ με το νομοσχέδιο που προωθείται δίνουμε κίνητρα στους πολίτες και από την άλλη βάζουμε και υποχρεωτικά μέτρα απέναντί τους, όπως γίνεται σε άλλες χώρες» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

    Για την πορεία των εσόδων, αφού επισήμανε πως «έξι μήνες που τα έσοδα ήταν πάνω από το όριο του προϋπολογισμού δεν υπήρχε πουθενά σαν είδηση -τουλάχιστον σε μία κατηγορία ΜΜΕ που θέλουν να υποκαταστήσουν την αντιπολίτευση στον ρόλο τους απέναντι στην κυβέρνηση- και όταν τον Ιούλιο είχαμε κάποια άλλη εξέλιξη, αμέσως έγινε πρώτο θέμα και μάλιστα υπερτονισμένο» παρέθεσε τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

    «Είχαμε υπέρβαση εσόδων 954 εκατ. στο εξάμηνο. Στον μήνα Ιούλιο, τον πιο δύσκολο για τα έσοδα, που είχαμε στόχο 5,6 δισ, αντί γι αυτά πιάσαμε περίπου 5,25 δισ. στα έσοδα. Ικανοποιήσαμε τον στόχο κατά 95% [...]. Τον Ιούλιο είμαστε κατά 333 εκατ. κάτω από τον στόχο για τον μήνα αυτόν, στο επτάμηνο όμως είμαστε πάνω από τον στόχο του προϋπολογισμού και με τους ελέγχους που ξεκινήσαμε θα πάμε πολύ καλύτερα» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης.

    Δεν θα υποχωρήσουμε στα φαινόμενα βίας ή εκφοβισμού

    Μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να συμβιβαστεί ή να εφησυχάσει με τα φαινόμενα φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου ή διαφθοράς, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

    «Θα είμαστε σε μία διαρκή σύγκρουση, ειδικά με τα θέματα φοροδιαφυγής» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό στο Πρακτορείο», και πρόσθεσε:

    «Είναι δεδομένο ότι η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και η διαφθορά ψάχνουν συνεχώς να βρουν νέους τρόπους για να συνεχίσουν αυτό που είχαν ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια και είναι δεδομένο ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για να συγκρουστούμε με αυτά τα φαινόμενα και αυτά που βλέπετε το τελευταίο διάστημα είναι η κορυφή του παγόβουνου».

    Σχετικά με τα φαινόμενα φοροδιαφυγής αλλά και την προσπάθεια ορισμένων επιχειρηματιών να ξεφύγουν από την «τσιμπίδα» του νόμου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σχολίασε πως «δυστυχώς, κάποιοι επιχειρηματίες θέλησαν να παίξουν με τη φωτιά» παρά το γεγονός ότι το υπουργείο είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για το τι πρέπει να γίνει.

    Έστειλε δε μήνυμα «σε όλους αυτούς, οι οποίοι με διάφορους μεθόδους βίας ή εκφοβισμού προσπαθούν να αποφύγουν τον έλεγχο είτε απειλώντας τους υπαλλήλους που πάνε να κάνουν τους ελέγχους είτε αφήνοντας κάποια υπονοούμενα κ.λπ" ξεκαθαρίζοντας ότι "δεν υπάρχει περίπτωση εμείς ως Δημόσιο, ως κράτος, ως Πολιτεία, να υποχωρήσουμε σ' αυτά τα φαινόμενα».

    Προειδοποίησε επίσης ότι «όσοι εμποδίζουν τον έλεγχο ή προσπαθούν να παρεμποδίσουν ή να εκφοβίσουν τους ελεγκτές να ξέρουν ότι έχουν κλείσει συμβόλαιο για να κατασκηνώσουμε στα καταστήματά τους» και συμπλήρωσε: «Θα στοχοποιηθούν τα καταστήματά τους και όσοι δημιουργούν αυτά τα προβλήματα θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να κλέβει, να συλλαμβάνεται την ώρα της κλοπής και να επιτίθεται σ' αυτούς που τον συνέλαβαν για την κλοπή. Είναι απαράδεκτα πράγματα».

    Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στην ευθύνη των πολιτών απέναντι στη «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής, λέγοντας πως θα «πρέπει να αποφασίσουμε σ' αυτή την κοινωνία, αν είμαστε πολίτες ή υπήκοοι» καθώς «όταν είμαστε πολίτες έχουμε δικαιώματα και έχουμε και υποχρεώσεις και δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από την Πολιτεία να βάλει έξω από κάθε κατάστημα έναν εφοριακό ή έναν αστυνομικό για να κάνει ελέγχους».

    Υπογράμμισε πως «όσα μέτρα και να πάρουμε, όσους θεσμούς κι αν αλλάξουμε ό,τι και να γίνει, πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες ότι τα θέματα της φοροδιαφυγής αφορούν τους ίδιους και δεν είναι κάποιος εξυπνακισμός ή τέλος πάντων μια -κατά το κοινώς λεγόμενο- μαγκιά να γίνονται αυτά τα πράγματα».

    Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, «πρέπει οι πολίτες να έχουν την κουλτούρα να ζητούν αποδείξεις και να καταγγέλλουν αυτά τα φαινόμενα», καθώς «αν εμείς δεν καταλάβουμε ότι ως πολίτες πρέπει να αντιστεκόμαστε σε αυτά τα φαινόμενα, τότε αυτά τα φαινόμενα θα πολλαπλασιάζονται».

    [03] Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας για τον Δεκαπενταύγουστο

    Επιστρέφονται απο αύριο, Τετάρτη 10 Αυγούστου, με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

    Όπως ανακοινώθηκε απο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας, που αφαιρούνται ή κατατίθενται στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα, 9 Αυγούστου 2016.

    Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, για παραβάσεις που βεβαιώνονται μέχρι και σήμερα, 9 Αυγούστου 2016.

    Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

    -Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

    -Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.

    -Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.

    -Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

    -Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

    -Οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.

    Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

    Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    [04] Απαγόρευση κίνησης φορτηγών και «μυστικοί» τροχονόμοι τον Δεκαπενταύγουστο

    Αυξημένα μέτρα, μεταξύ των οποίων απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, καθώς και εντατικούς ελέγχους με συμβατικά αυτοκίνητα για επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις, έχει προγραμματίσει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

    Τα μέτρα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται από σήμερα το πρωί, αλλά θα κορυφωθουν την Παρασκευή και όλο το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

    Ειδικά για τα φορτηγά ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων θα απαγορεύεται η κυκλοφορία τους στις εθνικές οδούς ως εξής:

    Για το ρεύμα εξόδου, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 από ώρα 16.00 έως 21.00 και το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 από 06.00 έως 16.00. Για την επιστροφή, τη Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα, από 16.00 έως 23.00.

    Την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 ισχύουν οι απαγορεύσεις θερινής περιόδου, δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στο ρεύμα εισόδου απο 15.00 έως 22.00.

    Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα φορτηγα οδικής βοήθειας, μεταφοράς ευπαθών τροφίμων και ζώων, ψυγεία, οι υδροφόρες και βυτιοφόρα για ανεφοδιασμό πυροσβεστικών οχημάτων, φορτηγά ΕΛ.ΤΑ και διανομής τύπου, τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έκτακτης ανάγκης και κάποιες ακόμα ειδικές κατηγορίες, εφόσον συντρέχει λόγος.

    Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέτρα, τοπικού κυρίως χατακτήρα, περιλαμβάνουν αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση σε όλο το οδικό δίκτυο, ανάλογα με τις τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, στα αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς, κ.λ.π., ρύθμιση κυκλοφορίας απο τροχονόμους σε κόμβους, διόδια και περιοχές που γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς και ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

    Παλάλληλα, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

    Επιπλέον, καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

    Απο την Τροχαία επισημαίνετα ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

    Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί παρακαλούνται:

    ? να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου,

    ? να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,

    ? να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,

    ? να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,

    ? να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

    [05] Φωτιές στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής από πτώσεις κεραυνών

    Στο «πόδι» ήταν όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία από φωτιές που εκδηλώθηκαν στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, λόγω πτώσεων κεραυνών.

    Όπως έγινε γνωστό, συνολικά ξέσπασαν εννέα φωτιές σε διάφορες δασικές εκτάσεις, οι οποίες στην πλειονότητά τους βρίσκονται υπό έλεγχο. Κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με 18 υδροφόρα οχήματα.

    [06] Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Εύβοια

    Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην Κυμη, ενώ καλύτερη εικόνα απρουσιάζει η πυρκαγιά στην Κάρυστο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση απο το Κεντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

    Για την κατάσβεση των δύο πυρκαγιών παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις, ενώ έχουν αποχωρήσει τα εναέρια μέσα.

    Πριν απο περίπου μισή ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγια και στην Παλαιά Φώκαια Αναβύσσου, αλλά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο απο τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

    [07] Πυρκαγιές στην νότια Πορτογαλία

    Περίπου 300 άνθρωποι απομακρύνθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας από το νησί Μαδέρα και από τη νότια Πορτογαλία λόγω των δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν στις περιοχές αυτές αφού έπληξαν πρώτα κυρίως το βόρειο τμήμα της χώρας.

    Στη Μαδέρα, πολλά σπίτια έγιναν παρανάλωμα του πυρός από διάφορες πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή Φουνσάλ, πρωτεύουσα του αρχιπελάγους, ενώ περίπου 250 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και πέρασαν τη νύχτα με ασφάλεια σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ανέφερε η αξιωματούχος της περιφερειακής κυβέρνησης, αρμόδια για την πολιτική προστασία Ρουμπίνα Λεάλ.

    «Δεν γνωρίζω για να πω πόσα σπίτια καταστράφηκαν γιατί οι ομάδες διάσωσης βρίσκονται ακόμη επιτόπου και πρέπει πρώτα να υποστηρίξουμε τον εκτοπισθέντα πληθυσμό και να θέσουμε υπό έλεγχο την πυρκαγιά», δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Lusa.

    Στην κοινότητα Σίλβες, στο νότιο τμήμα της χώρας, περίπου πενήντα κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους προτού μια δασική πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο σήμερα το πρωί, χάρη στις προσπάθειες περισσότερων από 350 πυροσβεστών με την υποστήριξη περίπου εκατό οχημάτων.

    «Δεν έχουμε κανέναν τραυματία ούτε σημαντικές υλικές ζημιές. Εκτός από ορισμένα χαλάσματα και αγροτικά υποστατικά κανένα σπίτι δεν έχει καεί», διευκρίνισε ο διοικητής των επιχειρήσεων διάσωσης Ρισάρ Μαρκές.

    Το βόρειο τμήμα της χώρας παραμένει ωστόσο η περιοχή της Πορτογαλίας που έχει πληγεί περισσότερο από τις πυρκαγιές οι οποίες μαίνονται από το Σάββατο συνεπικουρούμενες από ευνοϊκές για τις πυρκαγιές μετεωρολογικές συνθήκες, με θερμοκρασίες που γύρω στους 35 βαθμούς.

    Σήμερα το πρωί μόνο για τρεις μεγάλες πυρκαγιές στις περιοχές Αβέιρο και Μπράγκα είχαν κινητοποιηθεί 785 πυροσβέστες και 270 οχήματα.

    [08] Αίθρια μουσείων - «οάσεις» δροσιάς και γούστου στην Αθήνα

    Στην Αθήνα, η εβδομάδα πριν από τον Δεκαπενταύγουστο είναι η πιο «άδεια» από κόσμο και εκδηλώσεις. Όμως, αν η πρωτεύουσα «χάνει» προσωρινά τους κατοίκους της, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις μικρές οάσεις της, που δεν είναι άλλες από τα υπαίθρια καφέ των μουσείων, τα οποία παραμένουν πιστά στα ραντεβού με τους φιλόμουσους, καθώς και με όσους τα επιλέγουν για μια ανάσα δροσιάς.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε επτά μικρές «στάσεις» στα υπαίθρια καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Μουσείου Ακρόπολης, του Μουσείου Μπενάκη, του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου, του Νομισματικού Μουσείου, του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, αποκαλύπτοντας κάποια από τα μυστικά τους.

    - Το ανανεωμένο αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Πατησίων 44) έχει γίνει ακόμα πιο θελκτικό, καθώς ο κήπος του εμπλουτίστηκε πρόσφατα με ελληνικά φυτά που συνδέονται με τις δοξασίες της αρχαιότητας, καθώς και με έργα πέντε καλλιτεχνών, τα οποία πλαισιώνουν την έκθεση «Κεραμική Χθες-Σήμερα, 2016». Η Μαρία Βλαντή, η Βούλα Γουνελά, η Χριστίνα Μόραλη, η Λίλη Μπακογιάννη και η Έφη Σπηλιώτη έφτιαξαν έργα από πηλό που, εμπνεόμενα από τις συλλογές του μουσείου, «διηγούνται» ιστορίες από τη ζωή και το θάνατο, τους μύθους, τις λατρείες, τις αντιλήψεις, τις συνήθειες και τις ανάγκες των ανθρώπων από τις νεολιθικές κοινωνίες της 7ης χιλιετίας ως τους ρωμαϊκούς χρόνους (5ος μ.Χ. αι.). Τόσο η έκθεση, που θα διαρκέσει ως το τέλος Οκτωβρίου, όσο και η ανανέωση του κήπου έγιναν στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων για τα 150 χρόνια από τη θεμελίωση του μουσείου. Το καφέ λειτουργεί από τις 08:00 ως τις 20:00, ενώ θα παραμείνει (όπως και το μουσείο) ανοιχτό και τον Δεκαπενταύγουστο.

    [09] Ο πρώτος διεμφυλικός αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων σε διαφημιστική καμπάνια

    Ο πρώτος διεμφυλικός αθλητής που συμμετέχει στην Ολυμπιακή ομάδα ανδρών των ΗΠΑ είναι ο πρωταγωνιστής της νέας τηλεοπτικής καμπάνιας μεγάλης εταιρείας αθλητικών ειδών. Πρόκειται για τον Κρις Μόζιερ που ήταν αθλήτρια στο δίαθλο και ξεκίνησε την μετάβασή της το 2010 και το 2015 εντάχθηκε στην εθνική ομάδα ανδρών των ΗΠΑ.

    «Ότι έχω κάνει τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια, από τότε που άρχισα την μετάβαση, έχει να κάνει με το μήνυμα «απλά κάντο», δήλωσε ο Μόζιερρ και συμπλήρωσε: «δεν ήξερα αν θα αγωνιστώ με τους άνδρες, απλά το έκανα. Κάθε επιτυχία που είχα από τότε, μου έδειξε ότι όλα είναι δυνατά. Με το να μην σταματάω τον εαυτό μου, να μην του βάζω όρια, τα κατάφερα. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία έμαθα πολλά για μένα και μου έδωσε την ευκαιρία να προωθήσω τη συζήτηση για την ένταξη των τρανς στον αθλητισμό».

    Η διαφήμιση είναι ενταγμένη στην εκστρατεία «Unlimited» της εταιρείας και δείχνει τον Μόζιερ να αθλείται. Ο αφηγητής εξηγεί ποιος είναι ο Κρις Μόζιερ και ο αθλητής απαντάει σε ερωτήσεις σχετικά με την προετοιμασία του για να ενταχθεί στην ομάδα ανδρών, ενώ υπάρχουν και στιγμιότυπα από τα αποδυτήρια.

    «Το να είσαι ο πρώτος τρανς άνθρωπος στην εθνική ομάδα ανδρών των ΗΠΑ ήταν ένα όνειρο για μένα, που έγινε πραγματικότητα. Είναι μία καταπληκτική ευκαιρία για τον κόσμο να ταυτιστεί με την επιτυχία ενός τρανς άντρα στον αθλητισμό», δήλωσε ο αθλητής.

    [10] Μία συναυλία για το «Game of Thrones»

    Καθώς τα νέα επεισόδια της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones» θα καθυστερήσουν να προβληθούν στην μικρή οθόνη, για τους θαυμαστές του παγκόσμιου φαινομένου έρχεται μία έκπληξη μέσω της μουσικής.

    Όπως ανακοινώθηκε της νέας σεζόν θα προηγηθεί μία συναυλία με τίτλο «Game of Thrones Live Concert Experience». Η παρουσίαση της συναυλίας έγινε από μία μπάντα που παρέλασε στην Σάνσετ Μπούλεβαρντ, του Λος 'Αντζελες.

    Σύμφωνα με το Ρόιτερς ο συνθέτης της σειράς Ραμίν Τζουγάντι, σχεδιάζει να μεταφέρει τον φανταστικό κόσμο του Γουέστερος πάνω στη σκηνή, δίνοντας μία συναυλία με τα καταπληκτικά τοπία μέσα σε μία μουσική περιήγηση στις διάφορες περιοχές του βασιλείου.

    «Θα είναι μία συναρπαστική εμπειρία», δήλωσε ο Τζουγάντι και πρόσθεσε: «Θα φτιάξουμε τη δική μας σκηνή, η οποία θα είναι 360 μοιρών, ώστε όλοι να μπορούν να δουν από οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκονται στην αρένα. Τα σκηνικά που έχουν σχεδιαστεί θα θυμίζουν μερικές από τις πιο σημαντικές σκηνές της σειράς, καθιστώντας την συναυλία σε μία μεγάλη μουσική εμπειρία, αλλά ταυτόχρονα και σε μία μεγάλη εμπειρία θεάματος».

    Ο συνθέτης έχει γράψει τη μουσική για τους τίτλους της σειράς, αλλά και για όλους του κύριους οίκους και χαρακτήρες της σειράς, όπως για την 'Αρια Σταρκ, τον Τζον Σνόου και την Ντινέρις Ταργκάριαν.

    Η σειρά που είναι υποψήφια για 23 βραβεία ΕΜΜΥ το τρέχον έτος, θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, με την όγδοη σεζόν της. Η συναυλία θα ξεκινήσει την περιοδεία στις 15 Φεβρουαρίου του 2017 από το Κάνσας του Μιζούρι και θα ολοκληρωθεί στις 2 Απριλίου στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, αφού προηγουμένως περάσει από διάφορε πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 August 2016 - 10:32:53 UTC