Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «άσφαιρη και ανεύθυνη αντιπολίτευση» κατηγορεί τη ΝΔ το υπ. Παιδείας
  • [02] Θετική απήχηση βρίσκει η πρωτοβουλία Τσίπρα για συνάντηση των «7» του Νότου της ΕΕ
  • [03] Ελαφρύς τραυματισμός φωτορεπόρτερ συνεργάτη του ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [04] Προφυλακιστέα η 26χρονη που σκότωσε την πρώην σύζυγο του συντρόφου της στο Κορωπί
  • [05] Αρχιζει η γιορτή στο Ρίο
  • [06] Ορκίστηκαν στο Κ.Ε.Νεοσυλλέκτων στον Αυλώνα ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο

  • [01] Για «άσφαιρη και ανεύθυνη αντιπολίτευση» κατηγορεί τη ΝΔ το υπ. Παιδείας

    Για «άσφαιρη και ανεύθυνη αντιπολίτευση» της ΝΔ, όσον αφορά στο θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

    Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το υπουργείο κατηγορεί τη ΝΔ και τον πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «επιζητούν σε κάθε ευκαιρία τη σύγκρουση και την όξυνση, στο πλαίσιο του δόγματος "τάξη και ασφάλεια", αδιαφορώντας για το κόστος ακόμη και σε ανθρώπινες απώλειες».

    «Η ΝΔ που κόπτεται δήθεν για τα χρήματα των φορολογουμένων φαίνεται ότι προτιμά αυτά να κατασπαταλώνται σε πανάκριβες προμήθειες χημικών και δακρυγόνων ή σε αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα θύματα της βίας και του αυταρχισμού τύπου "ζαρντινιέρας"», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και προστίθεται: «Ας σοβαρευτεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι καιρός να αντιληφθεί ότι τα οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα όπως το προσφυγικό ή αυτά της νεολαίας, πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία, περίσκεψη και τις κατάλληλες πολιτικές. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν πεδίο άσφαιρης και ανεύθυνης αντιπολίτευσης. Ας πάψει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης να αναζητούν την ταυτότητά τους στον αυταρχισμό και στον παρηκμασμένο συντηρητισμό άλλων εποχών».

    Στη συνέχεια, στην ανακοίνωση-απάντηση του υπουργείου αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της κατάληψης στους χώρους του ΑΠΘ, η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον πρύτανη του πανεπιστημίου, Περικλή Μήτκα, αλλά και σε συνεχή διαβούλευση με το υπουργείο Δικαιοσύνης, τις αστυνομικές αρχές και τους τοπικούς εμπλεκόμενους φορείς, με απώτερο σκοπό να αποφευχθούν βίαια επεισόδια και να αποσοβηθούν πιθανές καταστροφές εντός και εκτός του Ιδρύματος.

    Το υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι το περιστατικό αντιμετωπίστηκε «με σύνεση και υπομονή από όλους τους εμπλεκόμενους και την πανεπιστημιακή κοινότητα, διασφαλίζοντας την ηρεμία και το δημόσιο συμφέρον κατά τον καλύτερο τρόπο».

    Διαβάστε επίσης:

    ΝΔ: Ο κ. Φίλης απέναντι στους ικανούς, δίπλα στους μπαχαλάκηδες

    [02] Θετική απήχηση βρίσκει η πρωτοβουλία Τσίπρα για συνάντηση των «7» του Νότου της ΕΕ

    Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να καλέσει σε συνάντηση τους ηγέτες των έξι χωρών του Νότου της ΕΕ φαίνεται πως βρίσκει θετική απήχηση.

    Με αφορμή δημοσιεύματα για την επικείμενη άτυπη σύνοδο των χωρών του Νότου στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου, ηυφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας Μαργκαρίτα Μαρκές υπενθύμισε στο twitter πως σχεδιάζει να επισκεφτεί και η ίδια τη χώρα μας, συμμετέχοντας στη δεύτερη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, όπου οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα παραστούν φιλοξενούμενοι του ομολόγου τους, Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Ξυδάκη.

    Τη δημοσίευση της Πορτογαλίδας υφυπουργού επανέλαβε, επίσης στο twitter, ο Ιταλός υφυπουργός Σάντρο Γκότσι, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, που έσπευσε να την επικροτήσει επαναλαμβάνοντας το tweet της Πορτογαλίδας υφυπουργού (https://twitter.com/mmarques_se/status/761461595176337408).

    Στα tweet των ομολόγων του απάντησε ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αναφέροντας: «Η Ελλάδα θα καλωσορίσει τους εταίρους μας του ευρωπαϊκού Νότου. Προσωπικά προσβλέπω στην επικείμενη συνάντηση με τους συναδέλφους μου» (https://twitter.com/nikoxy/status/761512860749008896).

    Ο κ. Ξυδάκης, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, έχει κεντρικό ρόλο στην οργάνωση της συνάντησης υπουργών Ευρωπαϊων Υποθέσεων. Πρόσφατα μάλιστα, μετά την πρόσκληση του Ιταλού ομολόγου του, είχε βρεθεί στη Ρώμη, στις 15 Ιουλίου, στην τακτική συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Η ακριβής ημερομηνία της συνάντησης των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, έχει προγραμματιστεί πάντως για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Φαίνεται πως θα λειτουργήσει ως προοίμιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Σεπτεμβρίου στην Μπρατισλάβα αλλά και της άτυπης συνόδου των χωρών του Νότου της ΕΕ που προγραμματίζεται στην Αθήνα.

    Προσκεκλημένοι του Αλέξη Τσίπρα θα είναι ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο επικεφαλής της υπηρεσιακής ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

    Η ελληνική πλευρά με την πρωτοβουλία αυτή, στοχεύει να προωθήσει τη στενότερη συνεργασία των χωρών του Νότου της ΕΕ όχι μόνο στα οικονομικά ζητήματα, αλλά και στο προσφυγικό και στην αναζήτηση γεωπολιτικής σταθερότητας στη Μεσόγειο.

    [03] Ελαφρύς τραυματισμός φωτορεπόρτερ συνεργάτη του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ελαφρά εγκαύματα υπέστη ο φωτορεπόρτερ Βαγγέλης Μπουγιώτης, ο οποίος συνεργάζεται με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ώρα που κάλυπτε τη φωτιά, που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην περιοχή Λευκάκια του Ναυπλίου.

    Ο Βαγγέλης Μπουγιώτης, ενώ βρισκόταν κοντά στο πύρινο μέτωπο και φωτογράφιζε, ξαφνικά κυκλώθηκε από την φωτιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πρόσωπο και τα πόδια. Αμέσως μετά πήγε στο νοσοκομείο, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, αποχώρησε. Όσον αφορά την φωτιά, καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

    Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες και 10 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα, με πέντε άτομα. Επίσης, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

    Φωτιά στην περιοχή Λέτρινα Σπιάτζας, του Πύργου

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα στην περιοχή Λέτρινα Σπιάτζας, στον Πύργο της Ηλείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και στην περιοχή επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο.

    [04] Προφυλακιστέα η 26χρονη που σκότωσε την πρώην σύζυγο του συντρόφου της στο Κορωπί

    Μετανιωμένη εμφανίστηκε στην ανακρίτρια, ενώπιον της οποίας ολοκλήρωσε την απολογία της πριν από λίγο και κρίθηκε προφυλακιστέα, η 26χρονη γυναίκα που μαχαίρωσε θανάσιμα την 36χρονη πρώην σύζυγο του συντρόφου της στο Κορωπί. Δράστιδα και θύμα, φέρεται να διαπληκτίστηκαν διεκδικώντας τον ίδιο άντρα, με τον οποίο έχουν αποκτήσει η κάθε μία από δύο παιδιά, που είναι ανήλικα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενη, η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ομολόγησε την πράξη της και δήλωσε μετανιωμένη. «Έχω μετανιώσει. Θόλωσα. Μου είπε το θύμα "έλα να δεις που τον έχω εγώ αυτόν που εσύ τον έχεις για άντρα σου"», ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας.

    Διαβάστε επίσης:

    Στον εισαγγελέα ο 41χρονος που επιχείρησε να σκοτώσει τον πατέρα της ερωμένης του

    [05] Αρχιζει η γιορτή στο Ρίο

    Τα στεφάνια από κλαδιά ελιάς, χρόνια τώρα αποτελούν μέρος σκηνικού σε αναμνηστικές φωτογραφίες. Τα εκατοστά του δευτερολέπτου είναι βγαλμένα τις περισσότερες φορές από εργαστήρια. Η εμπορευματοποίηση προηγείται και όχι απλά ακολουθεί κάθε βήμα που κάνει ο αθλητής, κάθε κίνηση ή μέρος του σώματός του. Οι σημαίες καλύπτουν διαφορετικούς τόπους καταγωγής σε μία αποθέωση μίας ιδιαίτερης παγκοσμιοποίησης.

    Κι όμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που ανασύρουν μύθους και εθνικά οράματα στο πέρασμά τους, ίσως για να επιβάλουν την αυτονόητη -ένα καιρό- κυριαρχία τους, εξακολουθούν να είναι το σημαντικότερο αθλητικό ραντεβού στον πλανήτη. Ένα γεγονός, με οικονομικές, πολιτιστικές, κοινωνικές και πολιτικές αναφορές. Ξοδεύοντας ολοένα και περισσότερα δισεκατομμύρια.

    Από τις 5 έως τις 21 Αυγούστου το Ρίο Ντε Τζανέιρο θα γίνει το θέατρο της μεγάλης γιορτής. Οι αγώνες θα γίνουν σε 33 χώρους στο Ρίο και σε 5 χώρους στις πόλεις του Σάο Πάολο, Μπέλο Οριζόντε, Σαλβαδόρ, Μπραζίλια, και Μανάους. Με 10.500 αθλητές από 206 χώρες.

    "Θερμές ευχές για κάθε επιτυχία στην ελληνική αποστολή" για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας με σχετική ανάρτηση του στο Twitter."Οι δυνατότητές σας είναι αδιαμφισβήτητες!", σημειώνει επιπλέον.

    [06] Ορκίστηκαν στο Κ.Ε.Νεοσυλλέκτων στον Αυλώνα ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο

    Ορκίσθηκαν σήμερα στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του στρατού ξηράς, οι στρατεύσιμοι της 2016 Δ ΕΣΣΟ, παρουσία εκπροσώπων του ΓΕΣ, εν ενεργεία αξιωματικών, θρησκευτικών και πολιτικών αρχών της κατά τόπου περιοχής, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, εν αποστρατεία αξιωματικών, καθώς επίσης και συγγενών και φίλων των νέων οπλιτών.

    Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα ανάμεσα στους νεοορκισθέντες ήταν ως διαβιβαστές τα αδέλφια Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο.

    Όπως έχει γίνει γνωστό, μετά την άδεια ορκωμοσίας, τα δύο αδέλφια αναμένεται να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για διακοπή της θητείας τους ως Έλληνες εργαζόμενοι στο εξωτερικό, επικαλούμενα διατάξη της ισχύουσας νομοθεσίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 August 2016 - 18:32:30 UTC