Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • [02] Στ. Θεοδωράκης για τηλεοπτικές άδειες: Ο λαός δεν θέλει να περνάει από διαπλοκή σε διαπλοκή
  • [03] ΡΙΟ 2016 : Συνάντηση Στ. Κοντονή με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Ολυμπιακό Χωριό
  • [04] Προφυλακιστέα η 26χρονη που σκότωσε την πρώην σύζυγο του συντρόφου της, στο Κορωπί
  • [05] Παράταση για τις συντάξεις αναπηρίας
  • [06] Στις εννέα μονάδες η διαφορά Κλίντον-Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
  • [07] Μαίνεται η πυρκαγιά στις Κανάριες Νήσους - 2.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
  • [08] Βραζιλία: Σε δίκη παραπέμπεται η Ντίλμα Ρουσέφ
  • [09] Ινδονησία: Η αστυνομία συνέλαβε έξι υπόπτους οι οποίοι σχεδίαζαν επίθεση με ρουκέτα στη Σιγκαπούρη
  • [10] Δ.Βίτσας:Δεν θα υπάρξει μισθολογική μείωση διαβεβαίωσε κατά την επίσκεψη του, στην 133 σμηναρχία Μάχης,στο Καστέλι
  • [11] Συγκινητική η υποδοχή των παιδιών Ελλήνων ομογενών από την Ουκρανία
  • [12] Καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητας, καταγγέλλει ο συνήγορος του Μ. Σεϊσίδη

  • [01] Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση

    Σε συνέχεια των προγραμματικών δεσμεύσεων της, η κυβέρνηση προωθεί την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με εμπιστοσύνη και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές, με κυβερνητικές πηγές να υπογραμμίζουν ότι "τερματίζεται, έτσι, η αδιαφορία, η απαξίωση και το ξεπούλημα που δρομολογούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και αρχές σε σύμπνοια με κάθε λογής ιδιοτελή συμφέροντα".

    Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι μέχρι σήμερα έχουν παραχωρηθεί στις τοπικές κοινωνίες για ανάπτυξη, αξιοποίηση και απόδοση στους πολίτες, μια σειρά εκτάσεων και εγκαταστάσεων. Τονίζουν ότι, επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη προς τις αρχές της αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση:

    - προωθεί την αποκεντρωμένη και δημοκρατική διαχείριση των τοπικών ζητημάτων,

    - ενισχύει τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης

    - φέρνει τη λήψη των αποφάσεων εγγύτερα στους πολίτες.

    Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνουν τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που έχει λάβει έως σήμερα η κυβέρνηση αναφορικά με παραχωρήσεις και αναπλάσεις δημόσιων χώρων, με στόχο την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία ενισχύεται.

    Λιπάσματα, Κερατσίνι-Δραπετσώνα

    Η αρχή έγινε, όπως υπενθυμίζεται, με την εξαίρεση της έκτασης των Λιπασμάτων από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ και την απόδοσή της στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ώστε μετά από τις απαραίτητες ενέργειες ανάπλασης οι πολίτες των λαϊκών συνοικιών του Πειραιά να αποκτήσουν πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο.

    Πέραμα

    Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Δήμο Περάματος έχουν ήδη δρομολογήσει μια ολοκληρωμένη χωρική παρέμβαση προκειμένου να βελτιώσουν δραστικά τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών του Περάματος. Σημειώνεται ότι η δέσμη των παρεμβάσεων περιλαμβάνει την κατασκευή ή/και αναβάθμιση του οδικού δικτύου, πρόγραμμα κατάρτισης και επανένταξης για 500 ανέργους, ζεστά γεύματα για όλα τα παιδιά του Δήμου, διάνοιξη δρόμων και έργα υποδομής στο 'Ανω Πέραμα, επισκευαστικές παρεμβάσεις στο (επί εννέα χρόνια εγκαταλελειμμένο) κολυμβητήριο του Περάματος και απόδοσή του στην τοπική κοινωνία.

    Ασύρματος Αγ. Δημητρίου

    Προ δύο εβδομάδων, ικανοποιώντας ένα αίτημα πολλών ετών, η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών παραχώρησαν άνευ ανταλλάγματος στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, την υπολειπόμενη έκταση 32 στρεμμάτων του Ασυρμάτου προκειμένου να αναμορφωθεί και να αξιοποιηθεί από τον δήμο και την τοπική κοινωνία με δημιουργία χώρων άθλησης και πολιτισμού, και διαφύλαξη και επέκταση των χώρων πρασίνου.

    Φαληρικός Όρμος και Προσφυγικά Λ. Αλεξάνδρας

    Η συνέχεια των ενεργειών αξιοποίησης εκ μέρους της κυβέρνησης ήρθε χθες με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, με την παραχώρηση δύο εμβληματικών για την Αθήνα χώρων.

    - Έκταση 487.393 τ.μ. στον Φαληρικό Όρμο με τα υφιστάμενα κτίσματα και εγκαταστάσεις παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση στην Περιφέρεια Αττικής για σαράντα έτη χωρίς αντάλλαγμα προς αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση. Έτσι γίνεται το πρώτο βήμα προκειμένου ο χώρος εγκαταλελειμμένος και οι αθλητικές εγκαταστάσεις που από το 2004 ρημάζουν ή υπολειτουργούν να αναπλαστούν αλλάζοντας την εικόνα ολόκληρης της περιοχής του φαληρικού θαλάσσιου μετώπου.

    - Με το ίδιο σ/ν παραχωρούνται, επιτέλους, τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην Περιφέρεια Αττικής και έτσι δικαιώνεται ένα πολυετές αίτημα των τοπικών κινημάτων. Με την παραχώρηση αυτή θα διαφυλαχθεί και θα αναδειχθεί ο πολύτιμος ιστορικός χαρακτήρας των Προσφυγικών, η ιστορική μνήμη της Αθήνας από μια μακρά περίοδο ιστορικών γεγονότων στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν τα προσφυγικά. Παράλληλα, δρομολογείται η αναστήλωση και η αξιοποίησή τους για κοινωνικές και πολιτιστικές χρήσεις, όπως η ίδρυση μουσείου Μικρασιατικής Μνήμης, η στέγαση κοινωνικών οργανώσεων και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, φοιτητών, απόρων και συγγενών ασθενών του παρακείμενου νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

    [02] Στ. Θεοδωράκης για τηλεοπτικές άδειες: Ο λαός δεν θέλει να περνάει από διαπλοκή σε διαπλοκή

    "Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να σπάσουμε ένα τρίγωνο". Τα media, οι τράπεζες και η διαπλοκή. Ένα τρίγωνο που παράγει ανορθολογισμούς, παράγει διαπλοκή», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ρέθυμνο στο περιθώριο του συνεδρίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών.

    «Αυτό είχα αναφέρει στην ομιλία μου στη Βουλή το Φλεβάρη του 2015,αυτό που λέμε είναι ότι η προσπάθεια αυτή έπρεπε να γίνει από την αρχή», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και τόνισε πως η νέα κυβέρνηση είχε σκοπό «να αντικαταστήσει την παλιά διαπλοκή με μία άλλη διαπλοκή. Τους παλιούς εργολάβους με κάποιους άλλους εργολάβους. Αυτό που έχει σημασία είναι να αποκτήσουμε μία καλύτερη τηλεόραση και όχι μία χειρότερη τηλεόραση. Είναι φανερό πως γίνεται μία προσπάθεια από την κυβέρνηση να εξαγοράσει τους εργολάβους των αντιπάλων της και επίσης να στήσει κάποιους δικούς της εργολάβους κρατικοδίαιτους οι οποίοι θα αναλάβουν το κόστος της τηλεόρασης. Είναι δύσκολο να τα καταφέρει διότι ο λαός δεν θέλει να περνάει από διαπλοκή σε διαπλοκή», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

    [03] ΡΙΟ 2016 : Συνάντηση Στ. Κοντονή με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Ολυμπιακό Χωριό

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, είχε στο Ολυμπιακό Χωριό του Ρίο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Ο υφυπουργός μετέφερε στον κ. Ολάντ τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις συνθήκες διαβίωσης των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό και για την επικείμενη τελετή έναρξης των Αγώνων.

    Ο κ. Κοντονής ευχήθηκε στον Γάλλο Προέδρο «καλή επιτυχία στην Ολυμπιακή ομάδα της χώρας του» και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το εστιατόριο του Χωριού και συνέφαγαν με τις αποστολές των χωρών τους.

    [04] Προφυλακιστέα η 26χρονη που σκότωσε την πρώην σύζυγο του συντρόφου της, στο Κορωπί

    Μετανιωμένη εμφανίστηκε στην ανακρίτρια, ενώπιον της οποίας ολοκλήρωσε την απολογία της πριν από λίγο και κρίθηκε προφυλακιστέα, η 26χρονη γυναίκα που μαχαίρωσε θανάσιμα την 36χρονη πρώην σύζυγο του συντρόφου της στο Κορωπί. Δράστιδα και θύμα, φέρεται να διαπληκτίστηκαν διεκδικώντας τον ίδιο άντρα, με τον οποίο έχουν αποκτήσει η κάθε μία από δύο παιδιά, που είναι ανήλικα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενη, η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ομολόγησε την πράξη της και δήλωσε μετανιωμένη. «Έχω μετανιώσει. Θόλωσα. Μου είπε το θύμα "έλα να δεις που τον έχω εγώ αυτόν που εσύ τον έχεις για άντρα σου"», ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας.

    [05] Παράταση για τις συντάξεις αναπηρίας

    Με σχέδιο ρύθμισης του υπουργείου Εργασίας, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί άμεσα προςψήφιση στη Βουλή, προβλέπεται ότι στις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων, το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους λόγω αναπηρίας παρατείνεται για έξι μήνες, με το ποσό της λαμβανόμενης σύνταξης γι' αυτό το εξάμηνο να παραμένει αμετάβλητο.

    Στην παραπάνω ρύθμιση υπάγονται οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας εφόσον:

    α) Το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους λόγω αναπηρίας έχει λήξει ή λήγει μέχρις τις 31.12.2016 και εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ ιατρική κρίση χωρίς υπαιτιότητά τους.

    β) Είχαν δικαίωμα, κατά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα, σύνταξης λόγω αναπηρίας κατόπιν κρίσης από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

    Ήδη, με σχετική εγκύκλιο που υπέγραψε προς όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς σήμερα ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αν. Πετρόπουλος, γνωστοποιείται η επικείμενη άμεση κατάθεση της διάταξης νόμου.

    [06] Στις εννέα μονάδες η διαφορά Κλίντον-Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

    Μια νέα δημοσκόπηση για την Wall Street Journal και το NBC News δίνει προβάδισμα εννέα μονάδων στην υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ,γράφει η εφημερίδα.

    Το προβάδισμα της Κλίντον, 47% έναντι 38% του Τραμπ, έχει αυξηθεί από τις πέντε ποσοστιαίες μονάδες που ήταν πριν από τα συνέδρια των δύο κομμάτων τον Ιούλιο.

    Η δημοσκόπηση της The Journal/NBC News σε 800 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους διενεργήθηκε μετά τα συνέδρια και των δύο κομμάτων και αφού ο Τραμπ ενεπλάκη σε έντονη αντιπαράθεση επειδή επέκρινε τον Χιζρ Χαν, πατέρα ενός Αμερικανού μουσουλμάνου στρατιώτη που σκοτώθηκε στον πόλεμο στο Ιράκ Προκάλεσε επιπλέον εντάσεις στο κόμμα του αυτή την εβδομάδα με την άρνησή του να υποστηρίξει την εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν στις προκριματικές εκλογές που θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

    Η διάβρωση της υποστήριξης στον Τραμπ που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις δεν αποτελεί έκπληξη για τους Ρεπουμπλικανούς που ήταν επιφυλακτικοί απέναντι στην υποψηφιότητά του και στρέφουν όλο και περισσότερο την προσοχή τους στη διατήρηση της πλειοψηφίας που διαθέτει το κόμμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία.

    [07] Μαίνεται η πυρκαγιά στις Κανάριες Νήσους - 2.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

    Τρία αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα συμμετέχουν σήμερα στις προσπάθειες κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς που προκάλεσε έναν άνδρας ο οποίος έβαλε φωτιά σε χαρτί τουαλέτας στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων, όπου 2.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

    Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε την Τετάρτη, έχει ήδη στοιχίσει την ζωή σε έναν δασοφύλακα και έχει καταστρέψει 35.000 στρέμματα στη νήσο Λα Πάλμα, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών των Καναρίων.

    Περίπου 2.500 εκ των 86.000 κατοίκων αυτής της νήσου, που έχει κηρυχθεί από την Unesco προστατευόμενη περιοχή της βιόσφαιρας, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για προληπτικούς λόγους, πρόσθεσε αυτή η εκπρόσωπος.

    Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

    Η σορός του Φρανθίσκο Χοσέ Σαντάνα, που σκοτώθηκε στη μάχη με τις φλόγες, εντοπίστηκε χθες, γνωστοποίησε η συνδικαλιστική ένωση UGT, μέλος της οποίας ήταν ο δασοφύλακας ηλικίας 54 ετών.

    Ένας Γερμανός ηλικίας 27 ετών, που διαμένει στη νήσο, συνελήφθη και ομολόγησε ότι προκάλεσε την πυρκαγιά.

    [08] Βραζιλία: Σε δίκη παραπέμπεται η Ντίλμα Ρουσέφ

    Η επιτροπή της Γερουσίας της Βραζιλίας η οποία είναι αρμόδια για την παραπομπή της προσωρινά απομακρυνθείσας από την προεδρία Ντίλμας Ρουσέφ σε δίκη για παραποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα, ενέκρινε την παραπομπή ανοίγοντας τον δρόμο για την καθαίρεσή της.

    Η επιτροπή, που έχει 21 μέλη, τάχθηκε με 14 ψήφους υπέρ και 5 κατά υπέρ της παραπομπής της Ρουσέφ σε δίκη διότι φέρεται να παραποίησε τα στοιχεία για το έλλειμμα στην προεκλογική της εκστρατεία το 2014, όταν υποσχόταν να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες. Το αποτέλεσμα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Ραϊμούντο Λίρα, υποστηρικτής του προσωρινού προέδρου Μισέλ Τέμερ.

    Η παραπομπή της σε δίκη και η οριστική της απομάκρυνση από την εξουσία θα σηματοδοτούσε το τέλος των 13 ετών διακυβέρνησης από το κεντροαριστερό Κόμμα Εργατών (PT). Ταυτόχρονα με μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς, η διαδικασία παραπομπής κλιμάκωσε την πιο σοβαρή πολιτική κρίση στη Βραζιλία εδώ και δεκαετίες, ενώ η χώρα ετοιμαζόταν για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Η πολιτική κρίση είναι ο βασικός παράγοντας που ώθησε τους περισσότερους ξένους ηγέτες να αποφύγουν να πάνε στη Βραζιλία για την τελετή έναρξης. Μόλις 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν επιβεβαιώσει ότι θα είναι παρόντες, πολύ λιγότεροι από τους 50 που ανέμενε η Μπραζίλια.

    Η ολομέλεια της Γερουσίας θα ανακοινώσει κατόπιν ψηφοφορίας την ερχόμενη Πέμπτη εάν αποδέχεται τις κατηγορίες και άρα εάν θα αρχίσει η δίκη.

    Η δίκη της Ρουσέφ στην ολομέλεια της Γερουσίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Αυγούστου, μερικές ημέρες μετά την ολοκλήρωση των αγώνων.

    [09] Ινδονησία: Η αστυνομία συνέλαβε έξι υπόπτους οι οποίοι σχεδίαζαν επίθεση με ρουκέτα στη Σιγκαπούρη

    Η ινδονησιακή αστυνομία συνέλαβε σήμερα έξι πρόσωπα ως υπόπτους ισλαμιστές μαχητές, οι οποίοι σχεδίαζαν να επιτεθούν με ρουκέτα σε μια συνοικία του παραλιακού μετώπου στη Σιγκαπούρη.

    Η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε πως έλαβε γνώση αυτού του σχεδίου και ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει.

    Οι έξι άνδρες, ηλικίας από 19 έως 46 ετών, συνελήφθησαν στο νησί Μπατάμ της Ινδονησίας, μερικά χιλιόμετρα νότια της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ινδονησιακής αστυνομίας, Άγκους Ριάντο.

    Ο φερόμενος ως επικεφαλής αυτής της ομάδας, Γκίγκιχ Ράχμαντ Ντέουα, 31 ετών, θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε αυτή την επίθεση μαζί με τον Μπαχρούν Νάιμ, έναν ινδονήσιο τζιχαντιστή ο οποίος πολεμά στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, σύμφωνα με τον Ριάντο.

    "Οι δυο τους προετοίμαζαν μία επίθεση στη Σιγκαπούρη. Ήθελαν να ρίξουν μια ρουκέτα εναντίον της Σιγκαπούρης από το Μπατάμ", δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

    [10] Δ.Βίτσας:Δεν θα υπάρξει μισθολογική μείωση διαβεβαίωσε κατά την επίσκεψη του, στην 133 σμηναρχία Μάχης,στο Καστέλι

    Δεν θα υπάρξει μισθολογική μείωση, διαβεβαίωσε, εκ νέου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στην 133 σμηναρχία Μάχης, στο Καστέλι Ηρακλείου, όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή, σμήναρχο Παναγιώτη Δημόπουλο, για την αποστολή και το έργο της σμηναρχίας.

    Ο κ. Βίτσας διευκρίνισε ότι αυτό που συζητείται είναι να αντισταθμιστούν οι μειώσεις που έχουν γίνει με την ενίσχυση της μέριμνας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέροντας ως παράδειγμα την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που στοχεύει στη βελτίωση της ζωής των στελεχών, τόσο σε επίπεδο μονάδας, όσο και σε ατομικό επίπεδο.

    Στον χαιρετισμό του προς το προσωπικό της σμηναρχίας, ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν πόλο σταθερότητας στην περιοχή και κατέστησε σαφές ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή. Υπογράμμισε, δε, την ευθύνη της Πολιτείας για τη διατήρηση σε υψηλά επίπεδα του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.

    [11] Συγκινητική η υποδοχή των παιδιών Ελλήνων ομογενών από την Ουκρανία

    Με τη χθεσινή επίσημη τελετή υποδοχής στις παιδικές κατασκηνώσεις Ασπροπύργου, ξεκίνησε και τυπικά το πρόγραμμα φιλοξενίας στην Ελλάδα 100 παιδιών ομογενών από ελληνικά χωριά στις δοκιμαζόμενες περιοχές της νότιας Ουκρανίας, που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ).

    Σε μία συγκινητική τελετή, με την παρουσία ποντιακού συγκροτήματος και τον ήχο της ποντιακής λύρας, τα παιδιά που έφτασαν στη χώρα μας το βράδυ της Τρίτης 2 Αυγούστου, τραγούδησαν και χόρεψαν ελληνικούς χορούς, ενώ το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο αναπληρωτής γενικός της ΓΓΑΕ Δημήτριος Πλευράκης, με την πρωτοβουλία και τον συντονισμό του οποίου σχεδιάστηκε το πρόγραμμα, καθώς και εκπρόσωποι του δήμου Ασπροπύργου.

    Ξεχωριστή και ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της χθεσινής βραδιάς ήταν όταν όλα τα παιδιά τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και ένα κορίτσι από το βομβαρδισμένο σχολείο του ελληνικού χωριού Σαρτανά τραγούδησε το τραγούδι «Δεν φοβάμαι, είμαι από τη χώρα των Ελλήνων», φορτίζοντας συναισθηματικά τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

    [12] Καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητας, καταγγέλλει ο συνήγορος του Μ. Σεϊσίδη

    «Μονομέρεια πληροφόρησης, παράβλεψη δικαστικών αποφάσεων, καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας και εμφανείς επικοινωνιακές - και όχι μόνο - σκοπιμότητες», διαπιστώνει ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος του συλληφθέντος για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», Μάριου Σεϊσίδη, για την παρουσίαση του πελάτη του από τα μέσα ενημέρωσης.

    Ο κ. Παπαδάκης, παρατηρεί πως στα μέσα ενημέρωσης, ο Μάριος Σεϊσίδης παρουσιάζεται ως μέλος της συμμορίας «ληστές με τα μαύρα», παρότι έχει αθωωθεί αμετάκλητα για την κατηγορία αυτή, μαζί με άλλους τέσσερις κατηγορούμενους.

    Όσον αφορά τις χθεσινές συνθήκες σύλληψης και κράτησης του Μ. Σεϊσίδη και του Κ. Σακκά στη Σπάρτη, ο κ. Παπαδάκης μεταφέρει την εκδοχή του πελάτη του, πως οι συλληφθέντες καταδιώχθηκαν με πυροβολισμούς από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ παρότι «ούτε έφεραν, ούτε χρησιμοποίησαν όπλο, ούτε προέβαλαν αντίσταση η βία». Επίσης, από τον Μ. Σεϊσίδη απαιτήθηκε από την αστυνομία να δώσει δακτυλικά του αποτυπώματα και στοιχεία του, χωρίς προηγουμένως να του επιτραπεί να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του ? με αποτέλεσμα εκείνος να αρνηθεί να τα δώσει, και να δεχθεί «άγριο ξυλοδαρμό από πολλούς αστυνομικούς μαζί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Ζήτησε ήδη την ποινική δίωξη των ενόχων και την εξέτασή του από ιατροδικαστή».

    «Φαίνεται να μην έχουν αλλάξει πολλά στα αστυνομικά ήθη» σχολιάζει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδάκης. Για τις όποιες δε, κατηγορίες αποδοθούν στον πελάτη του, δηλώνει πως «θα ακολουθήσει ανακοίνωση μετά τη γνώση της δικογραφίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 August 2016 - 16:32:34 UTC