Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου μια καχεκτική κεντροαριστερά που θα είναι δορυφόρος ή του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ»
  • [02] Αισιόδοξος για την οικονομία ο Γ. Κατρούγκαλος
  • [03] Τη δημιουργία παρατηρητηρίου δημόσιας πολιτικής και μεταρρυθμίσεων, προτείνει η Λ. Κατσέλη
  • [04] Λόης Λαμπριανίδης: 16.000 θέσεις εργασίας από τον νέο αναπτυξιακό νόμο
  • [05] Αστυπάλαια: Η «πεταλούδα» του Αιγαίου νικάει τον φόβο της λειψυδρίας
  • [06] Συλλήψεις διακινητών στη Φλώρινα για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στα Σκόπια
  • [07] Τουλάχιστον 20 νεκροί απο βομβιστική επίθεση του ISIS στη Δαμασκό
  • [08] Το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse 2 προσγειώθηκε στη Νέα Υόρκη
  • [09] Σταύρος Ζουμπουλάκης: «Ο στεναγμός των πενήτων»
  • [10] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: «Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές τώρα. Χρειάζεται μεγάλες αλλαγές, μία νέα συμφωνία» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σταύρος Θεοδωράκης
  • [11] Θ. Δρίτσας: Η κυβέρνηση προτίθεται να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για το θέμα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

  • [01] «Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου μια καχεκτική κεντροαριστερά που θα είναι δορυφόρος ή του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ»

    «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις) δεν είναι τσόντα κανενός και αυτό φαίνεται ότι ενοχλεί πολλούς. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει καθόλου μια καχεκτική κεντροαριστερά που θα είναι δορυφόρος ή του ΣΥΡΙΖΑ ή της Νέας Δημοκρατίας» δηλώνει σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

    Προσθέτει δε πως «θέλουμε και εργαζόμαστε η Δημοκρατική Παράταξη να αναδειχθεί σε εναλλακτική προοδευτική κυβερνητική λύση. Αυτή η παράταξη αποτελεί εγγύηση για να ξεφύγουμε από τον αριστερό κρατισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το μεταρρυθμιστικό λαϊκισμό της ΝΔ».

    Για την πορεία των συζητήσεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς και τις διαφωνίες με το Ποτάμι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει:

    «Με το Σταύρο δεν έχουμε προσωπικές διαφορές, ανεξάρτητα αν κάποιους εξυπηρετεί να προσωποποιούν τα προβλήματα.

    [02] Αισιόδοξος για την οικονομία ο Γ. Κατρούγκαλος

    Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, εκτιμώντας ότι θα αρχίζει να αλλάζει πορεία αφού με το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης η χώρα μπαίνει σε μία νέα πορεία, εμφανίσθηκε από το Ηράκλειο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

    «Πλέον κοιτάζουμε μπροστά» τόνισε και επισήμανε ότι μεγάλος μας στόχος είναι η μείωση της ανεργίας.

    Σε δηλώσεις του ο υπουργός έκανε λόγο για συστήματα διαπλοκής και «μαύρη προπαγάνδα» που περνούν διαφορετικά μηνύματα στο λαό.

    Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι προσπαθούμε να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της, σε ένα πλαίσιο έντονης παραπληροφόρησης και με ένα σύστημα διαπλοκής που χάνει μεν έδαφος αλλά και παραπληροφορεί, αναφερόμενος μεταξύ των άλλων στη δήθεν κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Ακόμη χαρακτήρισε τα όσα λέγονται μυθεύματα και μαύρη προπαγάνδα για να τρομάξει ο κόσμος.

    Επίσης, υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών και είπε ότι γίνεται προσπάθεια να μοιραστεί δικαιότερα η συνταξιοδοτική «πίτα», να υπάρξουν ίσοι κανόνες γι' όλα και βοήθεια για όσους είναι αδύναμοι.

    [03] Τη δημιουργία παρατηρητηρίου δημόσιας πολιτικής και μεταρρυθμίσεων, προτείνει η Λ. Κατσέλη

    Επίτιμη διδάκτορας της σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών αναγορεύθηκε σήμερα το μεσημέρι η καθηγήτρια Οικονομικών Επιστημών, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα τελετών.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Λούκα Κατσέλη επικεντρώθηκε στην αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής, ή μιας μεταρρύθμισης, η οποία όπως είπε, καθορίζεται από την προσέγγιση της, που μπορεί να είναι δημοσιονομική ή λειτουργική.

    Όπως σημείωσε η κ. Κατσέλη, ο δημόσιος διάλογος για την αποτελεσματικότητα μιας οικονομικής πολιτικής ή μιας μεταρρύθμισης, περιορίζεται στην ψήφιση τους από τη Βουλή, ενώ δεν υφίσταται ένα αξιόπιστο σύστημα παρακολούθησης της διαδικασίας υλοποίησης, που να παρέχει αξιόπιστη πληροφόρηση.

    Κρίσιμος παράγοντας, σύμφωνα με τη Λούκα Κατσέλη, πρέπει να είναι η διασύνδεση των στόχων με κατάλληλους και αξιόπιστους δείκτες μέτρησης.

    Ακόμη, η κ. Κατσέλη ανέφερε πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο, μόνιμο παρατηρητήριο δημόσιας πολιτικής και μεταρρυθμίσεων το οποίο, όπως είπε, θα καταγράφει, θα επικαιροποιεί, θα μετρά και θα αξιολογεί με συγκεκριμένους δείκτες, τόσο τα αποτελέσματα των πολιτικών όσο και την επίδοση των διαμορφωτών τους στη βάση των εναλλακτικών προσεγγίσεων.

    [04] Λόης Λαμπριανίδης: 16.000 θέσεις εργασίας από τον νέο αναπτυξιακό νόμο

    Την πεποίθηση ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος αναμένεται να δημιουργήσει άμεσα 16.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή όσες προέκυψαν από τους δύο προηγούμενους μαζί, εξέφρασε, από τη Θεσσαλονίκη, ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Λόης Λαμπριανίδης, μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

    «Οι ενισχύσεις είναι ύψους 4,5 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά στην Ελλάδα θα επενδυθούν 13 δισ. ευρώ, τα οποία αν ληφθούν υπόψη οι πολλαπλασιαστές που χρησιμοποιούν ξένοι φορείς, όπως το ΔΝΤ, στη χώρα θα "πέσουν"συνολικά περίπου 26 δισ. ευρώ. Δηλαδή, σχεδόν το 1/3 του χαμένου ΑΕΠ της Ελλάδας. Εκτιμώ πως εφόσον το ποσόν αυτό αντιστοιχεί στο 1/3 του ΑΕΠ, τότε αναλογικά από το 1,1 εκατομμύριο άνεργοι θα βρουν δουλειά περίπου 300.000» σημείωσε.

    Ο κ. Λαμπριανίδης παρουσίασε τους στόχους του νέου Αναπτυξιακού Νόμου που είναι: η επενδυτική επανεκκίνηση, η αύξηση της απασχόλησης, η προώθηση της ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης, η γενικότερη επανακβιομηχάνιση της χώρας και η εξασφάλιση καλύτερης θέσης της χώρας στο Διεθνή Καταμερισμό Εργασίας.

    Οι στόχοι επιδιώκεται να επιτευχθούν μέσω της: τεχνολογικής αναβάθμισης, διαμόρφωσης μία νέας εξωστρεφούς εθνικής ταυτότητας, βελτίωσης της θέσης της χώρας ως προς την ανταγωνιστικότητά της σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και έντασης γνώσης και ενίσχυση συνεργασιών. Στις πολλές καινοτομίες του νέου Νόμου συγκαταλέγεται το πλαφόν της ενίσχυσης που μπορεί να λάβει ένα επενδυτικό σχέδιο (5 εκατ. ευρώ), επιχείρηση (10 εκατ. ευρώ), όμιλος (20 εκατ. ευρώ).

    [05] Αστυπάλαια: Η «πεταλούδα» του Αιγαίου νικάει τον φόβο της λειψυδρίας

    Αστυπάλαια. Ένα λαμπερό κόσμημα σε σχήμα πεταλούδας "καρφιτσωμένο" ανάμεσα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Όχι άδικα. Η σαγηνευτική ομορφιά της μαγνητίζει όσους θέλουν να απολαύσουν την αιγαιοπελαγίτικη αύρα, την αυθεντική ελληνική φιλοξενία, εξαιρετικά τοπικά εδέσματα, αστραφτερές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, πλημμυρισμένοι από το ελλαδικό φως και το γαλανόλευκο 'Αγιο Πνεύμα του ουρανού, της θάλασσας και της, σαν από παραμύθι βγαλμένη, Χώρας της.

    Όπως αναφέρει ο δήμαρχος του νησιού Πανορμίτης Κονταράτος το νησί αυτό της άγονης γραμμής, όσο ευλογήθηκε από τον Θεό της Ελλάδας, άλλο τόσο φαίνεται να αδικείται και να παραμελείται από την Ελληνική πολιτεία για τη διαχείριση της καθημερινότητάς της. Και προσθέτει ότι με μία μόνο μόνιμη γιατρό στο δυναμικό του νησιού, αντιμέτωπη με το «τέρας» της γραφειοκρατίας της κεντρικής διοίκησης για τις πλέον απλές λειτουργίες, με σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό για τη φύλαξη και λειτουργία των υποδομών της, αλλά με το πείσμα, τη δύναμη και την αγάπη των κατοίκων της για τον τόπο τους, η Αστυπάλαια κοιτά κατάματα και βρίσκει λύσεις στα προβλήματά της σχεδόν μόνη της εδώ και δεκαετίες, έχοντας μέχρι πρότινος να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα, μεταξύ άλλων, και τον φόβο της λειψυδρίας.

    Το νησί των 1250 κατοίκων, εκ΄ των οποίων οι 300 ανήλικοι, κατάφερε να νικήσει τους ορατούς και πιθανούς κινδύνους για την υδροδότησή της, σε ένα περιβάλλον εχθρικό σε σχέση με την επάρκεια και τη διαχείριση του νερού και με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής να φαίνονται ορατές στο άμεσο μέλλον. Η μονάδα επεξεργασίας νερού της λιμνοδεξαμενής είχε μόνο μια δεξαμενή και το αντλιοστάσιο υπολειτουργούσε λόγω βλάβης του αντλητικού συστήματος. Οι άμεσοι κίνδυνοι ωστόσο εξαλείφθηκαν, με κινητοποίηση της δημοτικής αρχής και την υλοποίηση έργων μέσω του «Αποστολή Νερό» για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας σε νησιά του Αιγαίου, και του «Προγράμματος Συλλογής Όμβριων Υδάτων», που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership - Mediterranean (GWP-Med).

    Πολύ πρόσφατα εγκαινιάστηκαν τα έργα, ύψους 50.000 ευρώ, που αφορούν στη βελτίωση των εγκαταστάσεων του ταχυδιυλιστηρίου, το οποίο τροφοδοτείται από τη λιμνοδεξαμενή του Δήμου Αστυπάλαιας χωρητικότητας 875,000 κ.μ. και που σημειωτέον είναι από τις πιο πετυχημένες κατασκευαστικά στο Αιγαίο. Επιπλέον, ολοκληρώθηκαν τα βελτιωτικά έργα του αντλιοστασίου και κατασκευάστηκε εφεδρική δεξαμενής για το ταχυδιυλιστήριο του δήμου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης του 80% του πληθυσμού του νησιού και ειδικότερα, των κατοίκων στη Χώρα και το Λιβάδι.

    Το βρόχινο νερό που συλλέγεται στο φράγμα-λιμνοδεξαμενή, με κατάλληλη επεξεργασία γίνεται πόσιμο. Μάλιστα, η αύξηση της δυναμικότητας αποθήκευσης νερού συμβάλλει σημαντικά στην υδατική ασφάλεια του νησιού, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες όποτε η ζήτηση του νερού είναι ιδιαιτέρως αυξημένη λόγω τουρισμού.

    [06] Συλλήψεις διακινητών στη Φλώρινα για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στα Σκόπια

    Μπλόκο της αστυνομίας στους διακινητές προσφύγων- μεταναστών λίγα χιλιόμετρα από την ελληνοσκοπιανή μεθόριο στη Φλώρινα. Aργά χθες τη νύχτα oι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα ΙΧ που μετέφερε 10 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, στην περιοχή Κάτω Κλεινές.

    Οι έξι Αφγανοί με τα τέσσερα παιδιά τους επέβαιναν σε αυτοκίνητο με βουλγάρικες πινακίδες, όπου ο 55χρονος οδηγός του συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

    Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν κι ένα δεύτερο όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, ένας 42χρονος και μία 33χρονη, από τη Βουλγαρία. Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, λειτουργούσε ως προπομπός για τη μεταφορά των προσφύγων.

    Οι Αφγανοί πρόσφυγες ανέφεραν ότι πλήρωσαν χρήματα στους διακινητές τους προκειμένου να τους εξασφαλιστεί η διέλευση τους από την ελληνοσκοπιανή μεθόριο. Οι δύο άντρες και η 33χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

    [07] Τουλάχιστον 20 νεκροί απο βομβιστική επίθεση του ISIS στη Δαμασκό

    Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, μία με παγιδευμένο αυτοκίνητο και άλλη μία επίθεση αυτοκτονίας, που σημειώθηκαν σήμερα κοντά στο σιιτικό μαυσωλείο Σαγιέντα Ζεϊνάμπ, στα προάστια της Δαμασκού.

    Το προάστιο Σαγιέντα Ζεϊνάμπ φιλοξενεί το ιερότερο σιιτικό μαυσωλείο της Συρίας και αποτελεί την έδρα των σιιτικών ομάδων από τον Λίβανο και το Ιράκ που πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq, που συνδέεται με το ΙΚ, οι τζιχαντιστές ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά την ίδια στιγμή που, σε απόσταση μερικών μέτρων, δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

    Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι από τις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν. Οι 13 από τους νεκρούς ήταν άμαχοι πολίτες, διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

    Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας πρόβαλαν εικόνες από την περιοχή όπου διακρίνονται οι τεράστιες ζημιές που έχουν προκληθεί σε μια πολυσύχναστη λαϊκή αγορά.

    [08] Το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse 2 προσγειώθηκε στη Νέα Υόρκη

    Το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse 2 προσγειώθηκε σήμερα λίγο πριν τα ξημερώματα, τοπική ώρα, στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης, ολοκληρώνοντας έτσι το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

    Το αεροπλάνο, που είχε απογειωθεί λίγο πριν από τα μεσάνυχτα από το αεροδρόμιο Λεχάι Βάλεϊ της Πενσιλβάνιας, προσγειώθηκε χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στις 03.59 τοπική ώρα, δηλαδή ένα λεπτό πριν από την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η προσγείωση. Νωρίτερα, είχε πετάξει πάνω από το Μανχάταν, το λιμάνι της Νέας Υόρκης και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

    "Είναι απίστευτο. Είναι ένα όνειρο", δήλωσε ο Ελβετός πιλότος Αντρέ Μπόρσμπεργκ ενώ πετούσε πάνω από το φωτισμένο Άγαλμα της Ελευθερίας γύρω στις 2.20 το πρωί.

    Κάμερες που είχαν τοποθετηθεί σε ένα πλοίο στο λιμάνι της Νέας Υόρκης βιντεοσκόπησαν την πτήση του Solar Impulse 2 ενώ περνούσε πάνω από τη γέφυρα Βεραζάνο.

    Η ολοκλήρωση του ταξιδιού στις ΗΠΑ στο Άγαλμα της Ελευθερίας "συμβολίζει την ελευθερία του επιχειρείν, την ελευθερία της καινοτομίας" και "είναι μια πολύ δυνατή στιγμή για μένα", είπε ο πιλότος ενώ προσέγγιζε τη Νέα Υόρκη.

    Το Solar Impulse 2 θα διασχίσει στη συνέχεια τον Ατλαντικό για να φτάσει στην Ευρώπη και κατόπιν θα επιστρέψει στο Άμπου Ντάμπι, απ' όπου είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους οι δύο Ελβετοί πιλότοι, ο Μπόρσμπεργκ και ο Μπερτράντ Πικάρ, στις 9 Μαρτίου 2015.

    [09] Σταύρος Ζουμπουλάκης: «Ο στεναγμός των πενήτων»

    Δεν είναι μόνο ο ηθογράφος. Δεν είναι μόνο ο ειδυλλιακός της γραφής. Δεν είναι μόνο ο χριστιανοπρεπής. Είναι και ο υπερασπιστής των φτωχών. Ο διηγηματογράφος των βασανισμένων. Ο χρονογράφος των πασχόντων.

    Για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη ο λόγος, τον οποίον δοξολογεί ο Σταύρος Ζουμπουλάκης στο βιβλίο του «Ο στεναγμός των πενήτων» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

    Παίρνοντας τον τίτλο του βιβλίου από το ψαλτήρι -«από της ταλαιπωρίας των πτωχών και από του στεναγμού των πενήτων νυν αναστήσομαι λέγει Κύριος»- στίχο που άρεσε στον σκιαθίτη κοσμοκαλόγερο, ο μελετητής φωτίζει την «φιλόπτωχο» γραφή του.

    «Οι φτωχοί και κατατρεγμένοι, οι αδύναμοι και οι ευάλωτοι» είναι οι άνθρωποι του τονίζει ο συγγραφέας στον πρόλογο.

    Γεννημένος το 1953 στην Συκιά Λακωνίας, με σπουδές Νομικής και Φιλολογίας στην Αθήνα και Φιλοσοφίας στο Παρίσι, πολλά χρόνια καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση, διευθυντής του περιοδικού «Νέα Εστία» (1988-2012), πρόεδρος του Ιδρύματος Βιβλικών Σπουδών «Άρτος Ζωής», επικεφαλής του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης, επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά το τελευταίο του βιβλίο «Υπό το φως του μυθιστορήματος» από τις εκδόσεις Πόλις, παρουσιάζει τώρα τα δοκιμιακά κείμενά του για τον αγαπημένο του που τον θεωρεί κορυφαίο διηγηματογράφο της Ευρώπης. Και μάλιστα, στο ίδιο ύψος με τον Γκυ ντε Μωπασσάν και τον 'Αντον Τσέχοφ!

    [10] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: «Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές τώρα. Χρειάζεται μεγάλες αλλαγές, μία νέα συμφωνία» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σταύρος Θεοδωράκης

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλάει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα αλλά και για τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη συγκρότηση ενός τρίτου πολιτικού πόλου.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού επικρίνει την κυβέρνηση ότι καθυστερεί σημαντικά στις αλλαγές που απαιτούνται για να βγει η χώρα από τα Μνημόνια με αποτέλεσμα να υποχρεώνεται σε υπερφορολόγηση που επιβαρύνει την κοινωνία.

    Επίσης, τονίζει ότι δεν χρειάζονται εκλογές εάν δεν κλείσει ο κύκλος των αξιολογήσεων και η χρηματοδότηση της χώρας. «Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές. Ένα new deal», υποστηρίζει ο κ. Θεοδωράκης, δηλώνοντας ανοικτός στη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρει ότι βουλευτές και στελέχη του Ποταμιού είναι ελεύθερα να πάνε στη συγκέντρωση «Παραιτηθείτε», στο Σύνταγμα, κι αποκρούει την όξυνση που επιχειρείται για τη συγκέντρωση.

    Καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται το Ποτάμι να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ και στέλνει μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ και τις άλλες δυνάμεις του κεντρώου χώρου ότι το Ποτάμι επιθυμεί να συνεργαστούν για μια μεγάλη εκσυγχρονιστική και μεταρρυθμιστική παράταξη.

    Ακόμη ο Σταύρος Θεοδωράκης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία της νέας παράταξης.

    [11] Θ. Δρίτσας: Η κυβέρνηση προτίθεται να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για το θέμα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

    Η κυβέρνηση προτίθεται να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό που να αφήνει περιθώριο παρερμηνειών σχετικά με την ισχύ του όρου 5.11 στη Σύμβασης Παραχώρησης, στον οποίον αναφέρεται ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, ο Κανονισμός Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας και η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας, προσθέτοντας ότι έχει ήδη ανακοινωθεί προς τους εργαζομένους ένα πλέγμα θεσμικών πρωτοβουλιών ώστε να παραμείνουν ρυθμισμένες οι εργασιακές σχέσεις στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

    Η κυβέρνηση, προσθέτει ο υπουργός, θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τους απεργούς να ζυγίσουν όλα τα δεδομένα, να αξιολογήσουν σωστά τις περίπλοκες και δύσκολες σημερινές συνθήκες που γεννούν πολλαπλούς κινδύνους και να επιλέξουν μορφές διεκδίκησης που αποτρέπουν υπαρκτές καταστρεπτικές επιπτώσεις στη συνολική προσπάθεια αναθέρμανσης της Οικονομίας.

    «Να είναι βέβαιοι όλοι ότι κάθε κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους των απεργών εκτιμάται από όλους και ενδυναμώνει πρώτα από όλα τον δικό τους αγώνα. Περιμένουμε μια γενναία κίνηση προσωρινής, έστω, απεμπλοκής η οποία είναι βέβαιο ότι θα αποβεί σε όφελος όλων» συμπληρώνει ο κ. Δρίτσας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 June 2016 - 14:32:27 UTC