Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κοτζιά-Τσαβούσογλου στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ
  • [02] Τα απεχθή μέτρα οφείλονται στην καθυστέρηση της κυβέρνησης να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές, υποστήριξε ο Β. Λεβέντης
  • [03] Ενδεχόμενο Brexit θα προκαλέσει γενικότερη οικονομική αναταραχή, προειδοποιεί η «Ομάδα των 7»
  • [04] Αισιόδοξος για συμφωνία για το χρέος στις 24 Μαΐου ο Γ. Ντάισελμπλουμ
  • [05] Απολογείται σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγος του
  • [06] Κατά 4,7% μειωμένη η εγγεγραμμένη ανεργία τον Απρίλιο
  • [07] Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών από συνδικαλιστές
  • [08] Yπουργός Εξωτερικών Γαλλίας: «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τα αίτια» της συντριβής του αεροσκάφους
  • [09] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Έχουμε πάρει πολλά από τους Έλληνες και έχουμε δώσει λίγα
  • [10] Για διπλασιασμό της δόσης του δανείου έως τα 11 δισ. κάνει λόγο η Handelsblatt
  • [11] ΔΝΤ: Η ΕΕ να δώσει στην Ελλάδα μακρά περίοδο χάριτος για το χρέος
  • [12] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Έχουμε πάρει πολλά από τους Έλληνες και έχουμε δώσει λίγα
  • [13] Οι κριτικές στο Ίντερνετ όσο πιο αργά γίνονται, τόσο πιο θετικές είναι

  • [01] Συνάντηση Κοτζιά-Τσαβούσογλου στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ

    Θέματα γεωστρατηγικής σημασίας, όπως το Ιράκ, η Συρία, η Λιβύη, και οι σχέσεις του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία βρίσκονται στο επίκεντρο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στην οποία την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

    Όσον αφορά τα θέματα σχετικά με την επέκταση της δράσης του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο για το προσφυγικό, που επίσης απασχόλησαν τους υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο Ν. Κοτζιάς τόνισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να ληφθούν δύο πράγματα υπόψη: πρώτον, ότι δεν θα εμπλακούν άλλες δυνάμεις σε αυτή τη διαδικασία και δεύτερον ότι δεν θα εμπλακούν άλλα ελληνικά νησιά όσον αφορά το προσφυγικό.

    Στα πλαίσια της Συνόδου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έχει σειρά διμερών συναντήσεων με τον Ιταλό, τον Αλβανό, τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών και άλλους.

    Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι επιβεβαίωσαν την ανάγκη τα δύο υπουργεία Εξωτερικών να συμβάλλουν στην εξομάλυνση καταστάσεων και να υπάρχει περισσότερη συνεννόηση για θέματα που προκύπτουν. Ο Ν. Κοτζιάς προσκάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του να επισκεφθεί την Ελλάδα για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Όπως είπε ο κ. Κοτζιάς, η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού πιθανόν να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, όπου οι δύο άνδρες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Σπήλαιο του Δία, όπου μετέφερε την Ευρώπη.

    [02] Τα απεχθή μέτρα οφείλονται στην καθυστέρηση της κυβέρνησης να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές, υποστήριξε ο Β. Λεβέντης

    Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο, άσκησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Υποστήριξε ότι τα σημερινά προβλήματα και τα απεχθή μέτρα οφείλονται στην καθυστέρηση της κυβέρνησης να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές. Η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται και στο τέλος πάντα ενδίδει» ανέφερε στον ΑΝΤ1 χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

    Ανέφερε πως το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων είναι το «αντίπαλο δέος» του «κόφτη» υποστηρίζοντας πως «κάθε φορά που δεν θα πιάνουμε τους στόχους θα μπαίνει το δίλημμα «κόφτης» ή ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και θα καταλήγουμε πάντα στη δεύτερη λύση για να μη μειωθούν μισθοί και συντάξεις».

    Είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος του παλιού ΠΑΣΟΚ, έχει μετατραπεί πλέον σε νέο ΣΥΡΙΖΑ κι αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν παλιοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να έφυγαν από το κόμμα τους για να μη ψηφίσουν μνημόνια και να πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να τα ψηφίσουν.Ζήτησε εκ νέου το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

    Προειδοποίησε τους βουλευτές που θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα -ιδίως το νέο ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις- ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη «κάνοντας λόγο για προδοσία και ξεπούλημα».

    [03] Ενδεχόμενο Brexit θα προκαλέσει γενικότερη οικονομική αναταραχή, προειδοποιεί η «Ομάδα των 7»

    Ανεπίσημο συμπόσιο που έγινε με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, των κεντρικών τραπεζιτών των χωρών-μελών της G7, αλλά και ακαδημαϊκών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ Brexitθα προκαλέσει γενικότερη οικονομική αναταραχή, σύμφωνα με πηγή της G7.Το συμπόσιο είναι κλειστό για τα ΜΜΕ, ενώ οι συμμετέχοντες συμφωνούν ότι μόνο τα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, δε μπορούννα ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς οικονομικής ανάπτυξης.

    Κατά τη γενικότερη άποψη που διαμορφώθηκε στο συμπόσιο οι διαρθρωτικές αλλαγές, σε συνδυασμό με την υλοποίηση επενδύσεων, είναι ο πιο σύντομος δρόμος προς την οικονομική ανάπτυξη.

    [04] Αισιόδοξος για συμφωνία για το χρέος στις 24 Μαΐου ο Γ. Ντάισελμπλουμ

    Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία ελάφρυνσης χρέους για τη χώρα στη συνάντηση της 24ης Μαΐου, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    «Έχουμε κάνει πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες στη διαχείριση των θεμάτων του χρέους, άρα νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε αυτή τη συμφωνία», δήλωσε ο Νταίσελμπλουμ στο δίκτυο CNBC στο περιθώριο της συνεδρίαση του G7 στο Σεντάι της Ιαπωνίας.

    Χωρίς να κατονομάζει κάποιον, ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι όσοι τάσσονται υπέρ μιας σημαντικής ελάφρυνσης χρέους εξ αρχής έχουν μετριάσει τη στάση τους και αυτοί που έχουν πει ότι δεν χρειάζεται καμία ελάφρυνση έχουν επίσης αλλάξει τη θέση τους «λίγο», βοηθώντας να υπάρχει σύγκλιση στις συνομιλίες.

    «Αυτό το χρόνο ή τον επόμενο, μπορούμε να μειώσουμε το κόστος του βασικού δανειακού πακέτου για τους Έλληνες», είπε. «Μακροπρόθεσμα, έχουμε έναν αριθμό επιλογών που μπορούμε να εξετάσουμε αναφορικά με την ωρίμανση του χρέους, τις περιόδους χάριτος και τα επιτόκια. Η προτίμησή μου θα ήταν να έχουμε ξεκάθαρες επιλογές στα μέτρα που είμαστε έτοιμοι να λάβουμε και τότε να δούμε πότε θα χρειαστούν».

    Σύμφωνα με το CNBC, η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε πως ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου φέρεται να είπε στον Ντάισελμπλουμ ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι «ευέλικτη» σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το χρέος.

    [05] Απολογείται σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγος του

    Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς θα βρεθεί σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του, προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση δωροδοκίας και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων ποσού 3,2 εκατομμυρίων μάρκων.

    Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του Γεωργία, που συνελήφθησαν με ένταλμα του ανακριτή Νίκου Τσιρώνη, καλούνται σήμερα να δώσουν τη δική τους εκδοχή για το βαρύτατο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους.

    Ήδη, τόσο ο ίδιος, άλλοτε επικεφαλής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και του Ερυθρού Σταυρού, όσο και ο συνήγορος του ζευγαριού Γιάννης Θωμάς έχουν δηλώσει πως αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, τονίζοντας πως δεν έλαβαν ποσά από χρηματισμό.

    Το ζευγάρι καλείται να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα πως δεν υφίστανται οι συνθήκες για ενδεχόμενη προσωρινή τους κράτηση και να αντικρούσει το ένταλμα του κ. Τσιρώνη, ο οποίος θεώρησε πως οι δύο κατηγορούμενοι, λόγω των διασυνδέσεων τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι σε θέση να «συσκοτίσουν ή να επιβραδύνουν την υπόθεση» αλλά και να διαφύγουν από τη χώρα.

    [06] Κατά 4,7% μειωμένη η εγγεγραμμένη ανεργία τον Απρίλιο

    Μειωμένη κατά 4,76% είναι εγγεγραμμένη ανεργία για το μήνα Απρίλιο σε σχέση με το Μάρτιο του 2016,ποσοστό που μεταφράζεται σε 42.545 λιγότερους άνεργους. Συγκεκριμένα,το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων (αναζητούντων εργασία) για τον Απρίλιο ανήλθε σε 851.596 άτομα έναντι 894.141 για το Μάρτιο.

    Από τα 851.596 άτομα για τον Απρίλιο οι 443.293 ποσοστό πάνω από 50% είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο του ενός έτους. Οι άνδρες ανέρχονται σε 334.128 ποσοστό 39,24% και οι γυναίκες σε 517.468 ποσοστό 60,76%.

    Το σύνολο των λοιπών εγγεγραμμένων(των μη αναζητούντων ανεργία) για τον μήνα Απρίλιο ανήλθε σε 141.050 άτομα. Όσον αφορά τους επιδοτούμενους άνεργους για τον Απρίλιο το σύνολο ανέρχεται σε 125.254 άτομα ποσοστό μειωμένο κατά 2,47% σε σχέση με το μήνα Μάρτιο.

    Σχετικά με την ηλικιακή ομάδα που φέρει το μεγαλύτερο ποσοστό εγγεγραμμένης ανεργίας για τον Απρίλιο αυτή είναι η ηλικιακή ομάδα 30-44 ετών ποσοστό 40,15% και έπεται αυτή 45-54 με ποσοστό 22,64%. Όσον αφορά το βαθμίδα εκπαίδευσης όσοι ανήκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αποτελούν το 48,18% των εγγεγραμμένων ανέργων του Απριλίου ενώ το 30,73% ανήκουν στην υποχρεωτική εκπαίδευση μέχρι δηλαδή την 3η Γυμνασίου.

    [07] Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών από συνδικαλιστές

    Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα η κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τις Ομοσπονδίες εφοριακών, τελωνειακών και υπάλληλων των διοικητικών υπηρεσιών του υπουργείου οι οποίοι αντιδρούν στην διάταξη του πολυνομοσχεδίου για την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

    Οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζουν τη διάταξη ως αντισυνταγματική.

    [08] Yπουργός Εξωτερικών Γαλλίας: «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τα αίτια» της συντριβής του αεροσκάφους

    «Δεν υπάρχει κανένα στοχείο» για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό.

    «Εξετάζονται όλες οι υποθέσεις, αλλά καμία δεν υπερισχύει, διότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο για τα αίτια», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, προσθέτοντας ότι θα συναντηθεί αύριο με τις οικογένειες των επιβατών και αξιωματούχους «για να τους μεταφέρει τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες με απόλυτη διαφάνεια».

    Διαβάστε επίσης:Συλλυπητήρια Τσίπρα στον Αλ Σίσι για την αεροπορική τραγωδία

    [09] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Έχουμε πάρει πολλά από τους Έλληνες και έχουμε δώσει λίγα

    Από τους Έλληνες «έχουμε πάρει πολλά, τους έχουμε δώσει λίγα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερστην εφημερίδα "Λε Μοντ", τασσόμενος υπέρ της άμεσης μείωσης του ελληνικού χρέους.

    Στο ερώτημα εάν συμφωνεί ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους για τις προσεχείς δεκαετίες, και όχι μόνο (διευθέτηση) έως το 2018, ο κ. Γιούνκερ απάντησε: «Εάν μειώναμε το ελληνικό χρέος τώρα δεν θα είχε καμία χρησιμότητα για τη χώρα, δεδομένου ότι δεν υποχρεούται να αποπληρώσει τίποτα τα επόμενα χρόνια. Θα ήταν όμως η αναγνώριση της συλλογικής προσπάθειας που έχει καταβληθεί από τους Έλληνες. Τους έχουμε πάρει πολλά, τους έχουμε δώσει λίγα. Θα πρέπει τουλάχιστον να τους επιστρέψουμε την αξιοπρέπειά τους» είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε: «'Εχω πάντα υποστηρίξει ότι θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Πάλεψα κατά της ιδέας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το ενιαίο νόμισμα. Είμαστε εντελώς κοντά για μια νέα συμφωνία για το πρόγραμμα προσαρμογής και επικροτώ τις προσπάθειες των Ελλήνων» τόνισε.

    Κάνοντας αναφορά στην κοινωνική αναστάτωση που έχει φέρει στη Γαλλία το εργασιακό νομοσχέδιο, ο κ. Γιούνκερ είπε:

    «Δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα ήταν η αντίδραση (με διαδηλώσεις) σε Παρίσι και Μασσαλία, εάν η Γαλλία έπρεπε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σαν αυτές που επιβλήθηκαν στους Έλληνες. Τη στιγμή μάλιστα που η εργασιακή μεταρρύθμιση που επιθυμεί να επιβάλει η κυβέρνηση, είναι το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε» υποστήριξε ο κ. Γιούνκερ.

    [10] Για διπλασιασμό της δόσης του δανείου έως τα 11 δισ. κάνει λόγο η Handelsblatt

    Το ποσόν της επόμενης δόσης για την Ελλάδα θα είναι προφανώς μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο, σχεδόν διπλάσιο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία επικαλείται πληροφορίες από πρόσωπο που συμμετέχει τις διαπραγματεύσεις.

    Αντί των προγραμματισμένων 5,7 δισ. ευρώ, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συζητούν να εκταμιεύσουν άμεσα ένα ποσό της τάξεως των 9 με 11 δισ. ευρώ, ώστε η Αθήνα να χρηματοδοτηθεί μέχρι το τέλος του έτους, όπως γράφει η έγκυρη γερμανική εφημερίδα. Επιπλέον το ελληνικό κράτος θα μπορέσει να εξοφλήσει υφιστάμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές σε επιχειρήσεις, έλεγαν διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Κατά την άποψη των Ευρωπαίων, η έγκριση μιας μεγαλύτερης δόσης θα είχε ακόμα ένα πλεονέκτημα: δεν θα πρέπει μετά το καλοκαίρι να ξαναρχίσουν να ασχολούνται με την έγκριση της επόμενης δόσης, διότι με την αύξηση της υπό διαπραγμάτευσιν δόσης θα μπορούσε να συμφωνηθεί και η μετάθεση της επόμενης αξιολόγησης, όπως έλεγαν κύκλοι των διαπραγματευτών.

    [11] ΔΝΤ: Η ΕΕ να δώσει στην Ελλάδα μακρά περίοδο χάριτος για το χρέος

    Επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ανάγκη για γενναία ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων, εφόσον έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο κουρέματος.

    Μιλώντας, την Πέμπτηστην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, υπογράμμισε ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού Δημόσιου Χρέους μπορεί να επιτευχθεί χωρίς κούρεμα των δανείων, αλλά με την παραχώρηση μίας μακράς περιόδου χάριτος των υφισταμένων ομολόγων και μείωση των επιτοκίων τους.

    Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι η αντικατάσταση των δανείων που έχει ήδη λάβει η Ελλάδα με υψηλό επιτόκιο με νέα χαμηλότερου επιτοκίου θα αποτελούσε μία ενδιαφέρουσα λύση προς αυτή την αντικατάσταση.

    Ο ίδιος ανέφερε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ήδη προχωρήσει σε μία πρώτη αξιολόγηση της βιωσιμότητας του Δημοσίου Χρέους, χωρίς, όμως, να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Συμπλήρωσε δε ότι για το ζήτημα αυτό έχουν γίνει προκαταρκτικές συζητήσεις με τους Ευρωπαίους δανειστές. «Έχουμε πολύ καλή σχέση με τους Ευρωπαίους. Οι συζητήσεις είναι πολύ ενεργές. Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι να λειτουργήσουμε για το καλό της Ελλάδος, ανέφερε», ωστόσο αρνήθηκε να αναφερθεί σε νούμερα.

    Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε ότι το ΔΝΤ μελετά τρόπους, προκειμένου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, εφόσον αυτό, όμως, στηρίζεται σε δύο πυλώνες. Συγκεκριμένα, στη σημαντική μείωση του Δημοσίου Χρέους και σε αξιόπιστες πολιτικές για την επίτευξη ρεαλιστικών στόχων.

    Επανέλαβε δε πως δεν είναι ρεαλιστικό να θεωρεί κανείς πως ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ θα διατηρηθεί επί σειρά ετών.

    «Αυτό θα σημαίνει πολύ λιτότητα. Δεν θέλουμε περισσότερη λιτότητα για την Ελλάδα. Δεν θέλουμε το μεγαλύτερο βάρος να πέσει στους φτωχούς και τους πιο αδύναμους. Θέλουμε οι φιλόδοξοι δημοσιονομικοί του ΕSM να είναι ρεαλιστικοί», είπε και προσέθεσε πως το Ταμείο ακόμη αξιολογεί τις μεταρρυθμίσεις που έχει λάβει η Ελλάδα.

    Προανήγγειλε, τέλος, ότι στο Εurogroup της ερχόμενης Δευτέρας το ΔΝΤ θα καταθέσει τις προτάσεις του για τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος.

    [12] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Έχουμε πάρει πολλά από τους Έλληνες και έχουμε δώσει λίγα

    Από τους Έλληνες «έχουμε πάρει πολλά, τους έχουμε δώσει λίγα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερστην εφημερίδα "Λε Μοντ", τασσόμενος υπέρ της άμεσης μείωσης του ελληνικού χρέους.

    Στο ερώτημα εάν συμφωνεί ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους για τις προσεχείς δεκαετίες, και όχι μόνο (διευθέτηση) έως το 2018, ο κ. Γιούνκερ απάντησε: «Εάν μειώναμε το ελληνικό χρέος τώρα δεν θα είχε καμία χρησιμότητα για τη χώρα, δεδομένου ότι δεν υποχρεούται να αποπληρώσει τίποτα τα επόμενα χρόνια. Θα ήταν όμως η αναγνώριση της συλλογικής προσπάθειας που έχει καταβληθεί από τους Έλληνες. Τους έχουμε πάρει πολλά, τους έχουμε δώσει λίγα. Θα πρέπει τουλάχιστον να τους επιστρέψουμε την αξιοπρέπειά τους» είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε: «'Εχω πάντα υποστηρίξει ότι θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Πάλεψα κατά της ιδέας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το ενιαίο νόμισμα. Είμαστε εντελώς κοντά για μια νέα συμφωνία για το πρόγραμμα προσαρμογής και επικροτώ τις προσπάθειες των Ελλήνων» τόνισε.

    Κάνοντας αναφορά στην κοινωνική αναστάτωση που έχει φέρει στη Γαλλία το εργασιακό νομοσχέδιο, ο κ. Γιούνκερ είπε:

    «Δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα ήταν η αντίδραση (με διαδηλώσεις) σε Παρίσι και Μασσαλία, εάν η Γαλλία έπρεπε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σαν αυτές που επιβλήθηκαν στους Έλληνες. Τη στιγμή μάλιστα που η εργασιακή μεταρρύθμιση που επιθυμεί να επιβάλει η κυβέρνηση, είναι το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε» υποστήριξε ο κ. Γιούνκερ.

    [13] Οι κριτικές στο Ίντερνετ όσο πιο αργά γίνονται, τόσο πιο θετικές είναι

    Στην εποχή του διαδικτύου, των κοινωνικών δικτύων και του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι κριτικές-βαθμολογήσεις που γράφει κάποιος και τις αναρτά σε κάποια ιστοσελίδα, π.χ. για ένα ξενοδοχείο ή για ένα εστιατόριο, παίζουν σημαντικό ρόλο, επειδή επηρεάζουν σημαντικά άλλους χρήστες-καταναλωτές.

    Μία νέα αμερικανική έρευνα διαπίστωσε ότι όταν οι κριτικές γίνονται αμέσως μετά το γεγονός (τη διαμονή, το φαγητό κ.α.), τείνουν να είναι πιο αρνητικές. Όταν όμως γράφονται με χρονική καθυστέρηση, είναι πολύ πιο θετικές.

    Επίσης, όσο πιο μακριά έχει πάει κανείς για να κάνει διακοπές, για να φάει κλπ, τόσο πιο θετική είναι η κριτική του μετά. Για τα κοντινά μέρη, είναι σαφώς πιο δηκτικός.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Νίνα Χουάνγκ του Πανεπιστημίου Τεμπλ της Πενσιλβάνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ψυχολογίας καταναλωτών "Journal of Consumer Psychology" της Εταιρείας Ψυχολογίας Καταναλωτών (τμήμα της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης), ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 166.000 κριτικές εστιατορίων που γράφτηκαν στον δικτυακό τόπο TripAdvisor.com.

    Χρησιμοποιώντας τους Χάρτες της Google και τα στοιχεία διαμονής κάθε χρήστη, οι ερευνητές υπολόγισαν πόσο απείχε κάθε εστιατόριο από το σπίτι του χρήστη-κριτικού και με πόση χρονική απόσταση έκανε την κριτική του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 May 2016 - 8:32:28 UTC