Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Νάουσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την 194η επέτειο του Ολοκαυτώματος
  • [02] Β.Αποστόλου: Με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, ο αγρότης παύει να είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας
  • [03] Κορυφώνονται οι αντιδράσεις κατά του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου
  • [04] Στους 31.458 οι πρόσφυγες σε 30 κέντρα φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις
  • [05] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Οι στόχοι της Ελλάδας έχουν σχεδόν επιτευχθεί
  • [06] Το βράδυ η ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου

  • [01] Στη Νάουσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την 194η επέτειο του Ολοκαυτώματος

    Τη Νάουσα επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η επέτειο του Ολοκαυτώματος και σε ειδική τελετή που θα γίνει στις 11 το πρωί θα αναγορευθεί επίτιμος δημότης της πόλης.

    Στις 10.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό, στις 11.30 θα μεταβεί στον τόπο της θυσίας και θα ρίξει στεφάνι στον ποταμό Αράπιτσα, στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο ηρώο των 1241 Νεομαρτύρων, στο Πάρκο "Κιόσκι" και θα παρακολουθήσει παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων. Στις 13.45 ο κ. Παυλόπουλος θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμή του ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλαος Κουτσογιάννης και ακολούθως θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Μίεζας και στους Μακεδονικούς Τάφους.

    [02] Β.Αποστόλου: Με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, ο αγρότης παύει να είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας

    «Με τον συνδυασμό των ρυθμίσεων που φέρνουμε στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό όχι μόνο δεν υπάρχουν επιπτώσεις, αλλά θα βγει ωφελημένο το 90% των Ελλήνων αγροτών», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου.

    Ο κ. Αποστόλου έκανε λόγο για «ιστορική μέρα για τον αγρότη» και σημείωσε ότι για πρώτη φορά καθιερώνεται ατομικό αφορολόγητο εισόδημα και ο αγρότης λαμβάνει την κατώτερη εθνική σύνταξη. «Με το νομοσχέδιο που συζητάμε ο αγρότης παύει να είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Γνωρίζουμε ότι έχουμε να δώσουμε και άλλες μάχες, πολλές μάχες, δύσκολες μάχες. Έχουμε τη δύναμη και τη γνώση και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός με την ψήφο του σε εμάς έδωσε την εντολή να οδηγήσουμε τη χώρα στο δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο δρόμο που μπορεί να ανοιχτεί μετά την αξιολόγηση»

    [03] Κορυφώνονται οι αντιδράσεις κατά του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου

    Εν μέσω συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα, συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση και ψήφιση το βράδυ του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου.

    Τον χορό των κινητοποιήσεων ανοίγει στις 10.00 το πρωί συγκέντρωση στο Σύνταγμα, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, που «τιμά την εργατική Πρωτομαγιά», στην οποία καλούν επίσης η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων κ.ά., ενώ όπως αναφέρει η παράταξη η συγκέντρωση θα μετατραπεί σε «ολοήμερη κινητοποίηση-βήμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και των νομοσχεδίων που θα συζητιούνται και θα ψηφίζονται το βράδυ της ίδιας μέρας στην Ολομέλεια της Βουλής». Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου, και σε πολλές άλλες πόλεις.

    Συλλαλητήριο στην Αθήνα, για την Εργατική Πρωτομαγια, στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, έχει καλέσει και η ΓΣΕΕ, μαζί με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), ενώ η ΓΣΕΕ, ήδη πριν από την πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, είχε αποφασίσει για την Κυριακή 8 Μαΐου ?ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων? 24ωρη γενική απεργία. Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), οι οποίες αποφάσισαν ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, διαμαρτυρόμενοι γιατί με «διαδικασίες fast track, η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις». Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 πμ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

    Στις 12.00 το μεσημέρι, η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης να πάρουν μέρος μαζικά σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

    Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η ΑΔΕΔΥ, η οποία διοργανώνει Συλλαλητήριο-Συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 6.00 το απόγευμα, «ημέρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση να ψηφίσει στη Βουλή το αντιλαϊκό νομοσχέδιο και που οι εργαζόμενοι της χώρας μας γιορτάζουν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά».

    Σε νέα κινητοποίηση το απόγευμα, επίσης στο Σύνταγμα, καλεί και το ΠΑΜΕ, με τρεις προσυγκεντρώσεις στις 7.00 μμ, στην Ομόνοια, στην Παλιά Βουλή και στους Στύλους Ολυμπίου Διός. Στο πλαίσιο της απογευματινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Ενα τραγούδι για τον πρόσφυγα». Στη συναυλία έχουν δηλώσει συμμετοχή οι καλλιτέχνες: Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώργος Γεωργακάκης, Παντελής Θαλασσινός, Βαγγέλης Κορακάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Λίνα Ψυχογιού και η Χορωδία του ΠΑΜΕ.

    Τα μέσα μεταφοράς

    Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ) έχουν αποφασίσει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

    Παράλληλα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος έως και την Κυριακή λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην τριήμερη απεργία της ΓΣΕΕ, ενώ τα πλοία, θα παραμείνουν "δεμένα" στα λιμάνια έως τις 6.00 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, λόγω της τετραήμερη πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που ξεκίνησε στις 6.00 το πρωί Παρασκευής 6 Μαΐου.

    [04] Στους 31.458 οι πρόσφυγες σε 30 κέντρα φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις

    Στους 31.458 ανέρχονται οι πρόσφυγες-μετανάστες που διαμένουν σήμερα στα 30 κέντρα φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.Στις υφιστάμενες δομές προστέθηκε άλλη μία σε σχέση με το προηγούμενο 10ήμερο, με δυνατότητες φιλοξενίας τους 39.526 ατόμων.

    Το προηγούμενο 10ήμερο διέμεναν στα 29 κέντρα διέμεναν 30.175 άνθρωποι, με δυνατότητα φιλοξενίας 36.677.

    Σταθερός παραμένει ο αριθμός των προσφύγων-μεταναστών που διαμένουν στο Σχιστό, στη Ριτσώνα, στα Διαβατά, στη Νέα Καβάλα και στο Χέρσο στον νομό Κιλκίς, στα Δολιανά και στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων, ενώ στον Σκαραμαγκά αυξήθηκαν κατά 600 άτομα περίπου, στη Σάμο και στη Χίο κατά 200 και στη Λέρο κατά 150 άτομα.

    Παράλληλα οι τρεις Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεις διαθέτουν 34.000 μερίδες φαγητού -ήτοι 102.000 γεύματα- σε πρόσφυγες και μετανάστες.

    Στα κέντρα φιλοξενίας έχουν διατεθεί 27 γιατροί και 16 νοσηλευτές για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των προσφύγων-μεταναστών, ενώ οι ανάγκες καλύπτονται περιοδικά και με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (π.χ. παιδίατροι, γυναικολόγοι, ψυχίατροι).

    Ειδικότερα, στη Λέσβο διαμένουν 3.590 άτομα, στη Χίο 1.450, στη Σάμο 895, στη Λέρο 450, στο Σχιστό 1.850, στο Λαύριο 391, στη Μαλακάσα 1.295, στη Ριτσώνα 800, στα Διαβατά 2.100, στη Νέα Καβάλα Κιλκίς 3.980, στο Χέρσο Κιλκίς 3.987, στον Άγιο Ανδρέα 188, στο Κουτσόχερο 790, στα Δολιανά 220, στον Κατσικά 1.050, στη Φιλιππιάδα 591, στα Καλύβια Πιερίας 326, στη Νέα Χράνη Πιερίας 313, στο Κτήμα Ηρακλή Πιερίας 200, στα Γιαννιτσά 893, στη Βέροια 398, στην Κυλλήνη 319, στην Αλεξάνδρεια 701, στον προβλήτα Σκαραμαγκά 2.880, στα Οινόφυτα Βοιωτίας 90, στο Ψυχιατρείο Πέτρας Ολύμπου 966, στη Νέα Καρβάλη Καβάλας 285, στο κέντρο φιλοξενίας στο 3ο χλμ Βόλου-Λάρισας 80, στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων "Μαθητική Εστία" 139 και στο νέο κέντρο φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης- βιομηχανικός χώρος FESSAS 241 άτομα.

    [05] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Οι στόχοι της Ελλάδας έχουν σχεδόν επιτευχθεί

    Η Ελλάδα έχει σχεδόν επιτύχει τους στόχους, τα οικονομικά στοιχεία είναι καλύτερα των αναμενόμενων, δεν τίθεται θέμα νέου πακέτου βοήθειας και σίγουρα ούτε εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, ενώ τη Δευτέρα θα συζητηθεί στο Εurogroup το πως μπορεί να γίνει το χρέος της βιώσιμο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στις εφημερίδες του γερμανικού δημοσιογραφικού συγκροτήματος Funke (Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Berliner Morgenpost, Hamburger Abendblatt, Westf?lische Rundschau κλπ.)

    «Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στο στάδιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος και οι στόχοι έχουν σχεδόν επιτευχθεί», δήλωσε ο Γιουνκέρ και πρόσθεσε πως τη Δευτέρα «θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για το πως μπορεί το ελληνικό χρέος να γίνει βιώσιμο», ενώ είπε πως δεν μπορεί να γίνει λόγος για τρίτο πακέτο και ότι τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας είναι καλύτερα των αναμενόμενων.

    Υπενθύμισε δε ότι Ευρωπαϊκή Επιτροπή / Κομισιόν αναμένει επιστροφή στην ανάπτυξη στο δεύτερο μισό του 2016, η οποία θα επιταχυνθεί το επόμενο έτος. «Με το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο καλοκαίρι η Ελλάδα απέκτησε τη βάση για να επιστρέψει σε μια μόνιμη και σταθερή οικονομική ανάπτυξη», όπως είπε.

    Ο Γιουνκέρ τόνισε επίσης ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν αποτελούσε επιλογή ήδη από τον περασμένο χρόνο «και δεν αποτελεί ασφαλώς ούτε σήμερα»

    [06] Το βράδυ η ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου

    Με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να κορυφωθεί απόψε στην Ολομέλεια η συζήτηση του Ασφαλιστικού - Συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου, η οποία αρχίζει στις 10 το πρωί για δεύτερη ημέρα.

    Το νομοσχέδιο πρόκειται να ψηφιστεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία, αίτημα για την διεξαγωγή της οποίας προανήγγειλαν ήδη ότι θα καταθέσουν η ΝΔ και το ΚΚΕ, και πάντως θα τύχει της στήριξης μόνον της πλειοψηφίας, αφού σύσσωμη η Αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι καταψηφίζει κατακεραυνώνοντας το νομοθέτημα.

    Η συζήτηση κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα εισαγωγής του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια κινήθηκε σε υψηλούς τόνους με αιχμή τόσο τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις όσο και τις φορολογικές διατάξεις με την μεν κυβέρνηση, δια των συναρμόδιων υπουργών, να υπεραμύνονται του σχεδίου νόμου ως βιώσιμου, δίκαιου και επωφελούς για το 90% των πολιτών και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να εξαπολύουν μύδρους μιλώντας για «λαίλαπα» που πλήττει περαιτέρω τους χειμαζόμενους Έλληνες, ιδίως τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

    «Έχουμε κάνει αυτά που έχουμε υποσχεθεί με λύσεις, που είναι εφικτές και θα δημιουργήσουν καθαρό διάδρομο για τους πολίτες και τους επενδυτές για να μπορούν να έρθουν να επενδύσουν και να βγούμε οριστικά από τον φαύλο κύκλο που μας έβαλαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και να πάμε σε έναν ενάρετο κύκλο?», είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση ενόψει και του Eurogroup της Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών αφού τόνισε ότι η ελληνική πλευρά έχει υλοποιήσει ότι προβλεπόταν στη συμφωνία του Καλοκαιριού, επισήμανε πως αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλοι εκτός από το ΔΝΤ και διεμήνυσε: «Εμείς, έχουμε πει και έχουμε πείσει ότι δεν μπορεί να ληφθούν πρόσθετα και άλλα μέτρα ούτε με βάσει το Σύνταγμα ούτε όμως και η Οικονομία τα αντέχει. Γι αυτό και μιλάμε για έναν μηχανισμό όπως τον έχουμε αναλύσει?». Απευθυνόμενος δε, προς την ΝΔ και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ο κ. Τσακαλώτος διερωτήθηκε «εσείς είστε με την κυβέρνηση και τους ευρωπαίους εταίρους ή με το ΔΝΤ;» και κάλεσε να τοποθετηθούν με «ξεκάθαρες κουβέντες» και όχι πετώντας την μπάλα στην εξέδρα». Αναφερόμενος στην τροπολογία του για το αφορολόγητο και απέναντι στην κριτική της Αντιπολίτευσης, αντέτεινε «πως ήταν και παραμένει από τα υψηλότερα αφορολόγητα σε όλη την Ευρώπη» ενώ αρνήθηκε τις εκτιμήσεις περί αύξησης της φορολόγησης για την πλειοψηφία των φορολογούμενων.

    Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε λόγο για «μεταρρύθμιση - τομή την οποία ο τόπος είχε ανάγκη από δεκαετίες» ενώ απαντώντας στις αιτιάσεις περί ενός ισορροπημένου υφιστάμενου συστήματος, επικαλέστηκε την τοποθέτηση του Τάσου Γιαννίτση, σύμφωνα με την οποία η κρατική χρηματοδότηση των ελλειμμάτων των Ταμείων ευθύνεται για το 800% της αύξησης του χρέους. Αφού ανέφερε ότι το 2014 τα ελλείμματα των Ταμείων ήταν 2 δισ. ευρώ παρά τις 11 συνεχόμενες οριζόντιες περικοπές των συντάξεων που είχαν προηγηθεί, αντιγύρισε προς τα κόμματα, που διαδέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ότι κατάφεραν και να αυξήσουν τα ελλείμματα και να τσακίσουν τις συντάξεις, επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχουν συστήματα που μπορούν να επιβιώσουν με τέτοια ελλείμματα».

    «Μειώνουμε τα ελλείμματα όπως είχαμε υποσχεθεί όχι από τον περιορισμό των συντάξεων, αλλά από την αρχιτεκτονική του συστήματος και την αντιστοίχηση εισφορών και παροχών. Καθιερώνουμε πλήρη ισονομία και οι αποκλίσεις που υπάρχουν προβλέπονται για να προστατευτούν οι αδύναμοι. Κάνουμε διάκριση μεταξύ των προνοιακών και των ασφαλιστικών παροχών», είπε επιγραμματικά υπογραμμίζοντας ότι «με τη βασική σύνταξη εξασφαλίζουμε τους συνταξιούχους από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό». Επανέλαβε ακόμη ότι από τις ρυθμίσεις του νέου νόμου δεν θίγεται το 90% των ασφαλισμένων και τόνισε ότι οι συντάξεις που θα απονεμηθούν στους νέους συνταξιούχους είναι καλύτερες από τις σημερινές, γιατί με 15 χρόνια ασφάλιση και 700 ευρώ μισθό, η βασική σύνταξη θα είναι 403 ευρώ, ενώ η σημερινή κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ είναι, λόγω των μειώσεων των μισθών, 392 ευρώ.

    «Επιδιώκεται ένα σύστημα και με τα στοιχεία που έχουμε βλέπουμε ότι μπορεί να είναι βιώσιμο» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

    Η Αντιπολίτευση

    Ότι επιστράτευσε «παραμύθια και μύθους» για να παραπλανήσει τον λαό ότι το Ασφαλιστικό του σύστημα είναι δίκαιο και επιφέρει ισονομία, κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο εισηγητής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, απαριθμώντας 15 σημεία, που, κατά την εκτίμηση της αξιωματικής το αποδεικνύουν, όπως οι περικοπές στο ΕΚΑΣ, το «μαχαίρι» στις συντάξεις χηρείας και τις επικουρικές και την εξανέμιση των μερισμάτων για τους δημόσιους υπαλλήλους. Αναφερόμενος δε στο δεύτερο σκέλος του νομοσχεδίου. που αφορά στις φορολογικές διατάξεις έκανε λόγο για έναν «ατελείωτο κατάλογο αμέτρητων μέτρων βασανισμού του λαού? που κανείς δεν μπορεί να ξέρει που τελειώνει και πόσες άλλες ρουκέτες έρχονται», ενώ για την τροπολογία για το αφορολόγητο σχολίασε: «Ένας φορολογούμενος των 600 ευρώ για πρώτη φορά θα πληρώνει φόρο... Μπράβο ωραία φιλολαϊκή κυβέρνηση είσθε...», ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επιβάρυνε κατά 2,5 εκατ. συνταξιούχους και εργαζόμενους.

    Από την ΧΑ ο Γ. Λαγός κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει ποιος της έδωσε το δικαίωμα να κλέβει τις ασφαλιστικές εισφορές των Ελλήνων πολιτών και να κατεβάζει τις συντάξεις στα 385 ευρώ εμφανίζοντάς το μάλιστα αυτό σαν επιτυχία.

    Νομοσχέδιο «έκτρωμα» χαρακτήρισε η Εύη Χριστοφιλοπούλου το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενώ έκανε λόγο για «αντιασφαλιστικό» νομοθέτημα που καταργεί κάθε έννοια ανταποδοτικότητας εισφορών - παροχών, δεν εξασφαλίζει το μέλλον του ασφαλιστικού και τις συντάξεις των νέων με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό «να χρειάζεται νέα επιδρομή».

    Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «ρεσιτάλ ψευτιάς και υποκρισίας» «παρουσιάζοντας το κώνειο για νέκταρ και τις μειώσεις των συντάξεων σαν αυξήσεις». Μίλησε για «νομοσχέδιο - λαιμητόμο» για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και κάλεσε τον κόσμο σε γενικό ξεσηκωμό ώστε να αποσυρθεί.

    «Το νέο ασφαλιστικό είναι άδικο, άνισο, ξεπερασμένο και αναχρονιστικό, υποστήριξε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, ο οποίος είπε ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει την προσπάθεια της έναρξης ενός ουσιαστικού διαλόγου για την μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση που χρειάζεται η χώρα και η οποία δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί με κόλπα και αναβολές.

    Με το μυαλό να βρίσκεται αυτή την ώρα στο «οικονομικό επιτελείο και στην κυβέρνηση» που «δίνει μια μεγάλη μάχη» ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ) και υπερασπιζόμενος του σχεδίου νόμου, επισήμανε ότι η χώρα διάγει ιστορικές στιγμές.

    Από την Ένωση Κεντρώων, ο ειδικός αγορητής Μάριος Γεωργιάδης επισήμανε ιδιαιτέρως την επιβάρυνση που επέρχεται στην πραγματική οικονομία από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου μιλώντας για «σκανδαλώδη τρόπο» που αυτό συμβαίνει στην αγορά και τον ιδιωτικό τομέα και αναφέρθηκε στην πρόσθετη φορολόγηση, με υπέρογκη προκαταβολή φόρου, με εισφορές αλληλεγγύης αναλόγως του με του ύψους εισοδήματος, με τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές ακόμη και σε μεσαία εισοδήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 May 2016 - 6:32:25 UTC