Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο. Γεροβασίλη στο Ria Novosti: Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της
  • [02] Μέγαρο Μαξίμου: Ο Κ.Μητσοτάκης άργησε αλλά πήρε τη γνωστή θέση, υποστήριξης του ΔΝΤ
  • [03] Κ.Μητσοτάκης: Εκλογές τώρα, οξυγόνο για να ανασάνει η πατρίδα μας
  • [04] Γ.Σταθάκης: Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει η αξιολόγηση
  • [05] Πρόσφυγες έκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ευζώνων. Περνούν μόνο τα ΙΧ
  • [06] Επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Λάρισα

  • [01] Ο. Γεροβασίλη στο Ria Novosti: Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της

    Στις σχέσεις βαθιάς φιλίας και συνεργασίας καθώς και στους άριστους πνευματικούς δεσμούς Ελλάδας-Ρωσίας αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti επισημαίνοντας την σύσφιγξη και αναβάθμιση αυτών των σχέσεων το 2015 και προσθέτοντας ότι το 2016 ως αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία για να εμβαθυνθούν περαιτέρω οι σχέσεις των δυο χωρών σε όλους τους τομείς.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην διμερή οικονομική συνεργασία, θεωρώντας ότι η περαιτέρω βελτίωση των εμπορικών σχέσεων έχει πολλές προοπτικές και θα λειτουργήσει προς το αμοιβαίο συμφέρον.

    Επισήμανε ότι είναι σχέσεις "οι οποίες έχουν πληγεί εξαιτίας του εμπάργκο της ΕΕ και των ρωσικών αντιμέτρων", τονίζοντας στην συνέχεια ότι "εμείς παλεύουμε σε κάθε κατεύθυνση προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες. Αυτό θα λειτουργήσει προς το συμφέρων και των δυο λαών."

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος διατύπωσε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την επισκέψεις Ρώσων τουριστών και εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο αριθμός τους θα υπερδιπλασιαστεί εν σχέσει με εκείνον του 2015.

    Ανέφερε ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθούν οι ελληνικές Προξενικές Αρχές στον τομέα έκδοσης βίζας για τους Ρώσους πολίτες, προσθέτοντας ότι "επιπλέον, σε συνεννόηση με εμπορικούς φορείς της Ελλάδας εξετάζεται το ενδεχόμενο εκπτώσεων στην αγορά εμπορικών προϊόντων για Ρώσους τουρίστες."

    Σε ότι αφορά το προσφυγικό ζήτημα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας την έχει καθορίσει ως χώρα εισόδου μεγάλων προσφυγικών ροών προς την ΕΕ.

    "Αυτό έχει φέρει τη χώρα μας σε δύσκολη θέση με την έννοια ότι η Ελλάδα βιώνει μια δύσκολη κρίση η οποία είναι οικονομική και ταυτοχρόνως μια προσφυγική κρίση" είπε η κ. Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της στην προσπάθεια αντιμετώπισης και διαχείρισης των προσφυγικών ρευμάτων με όρους αλληλεγγύης και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι "ο ελληνικός λαός παραμένει πιστός στις αξίες του ελληνικού πνεύματος αλλά και του ευρωπαϊκού διαφωτισμού."

    [02] Μέγαρο Μαξίμου: Ο Κ.Μητσοτάκης άργησε αλλά πήρε τη γνωστή θέση, υποστήριξης του ΔΝΤ

    "Ο κ. Μητσοτάκης άργησε μερικές ώρες να αντιδράσει αλλά τελικά κατέληξε να πάρει τη γνωστή και αναμενόμενη θέση: την σθεναρή υποστήριξη του ΔΝΤ ενάντια στη χώρα του.

    Επί της ουσίας των σημερινών αποκαλύψεων φυσικά, απόλυτη σιωπή" αναφέρει σχόλιο του Μαξίμου για την αποψινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, καταλήγοντας "όσο για τις δημοσκοπήσεις για τις οποίες χαίρεται, προέρχονται από τους ίδιους που έδειχναν σταθερό προβάδισμα της ΝΔ, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου".

    [03] Κ.Μητσοτάκης: Εκλογές τώρα, οξυγόνο για να ανασάνει η πατρίδα μας

    «Εκλογές τώρα» ζήτησε και απόψε από την Λάρισα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων του κόμματος και υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές είναι ήδη αίτημα του λαού.

    Σχολιάζοντας δε τις σημερινές αποκαλύψεις των Wikileaks τόνισε, μεταξύ άλλων με έμφαση:«Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μην διαχειρίζεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα με όρους επικοινωνίας. Δεν αντέχει η Ελλάδα να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο».

    Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε:«Φοβάμαι ότι ξαναζούμε την εμπειρία της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα ? Βαρουφάκη που οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδό της από το ευρώ. Οι όποιες εσωτερικές διαφορές μεταξύ των θεσμών είναι εξάλλου γνωστές σε όλους. Δεν θα πρέπει όμως να λυθούν σε βάρος της χώρας μας. Δεν μπορούν την ίδια στιγμή όμως να αποτελούν άλλοθι για τη δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης. Ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας να ανακαλύπτει εξωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογεί τη δικιά του ανικανότητα. Άλλωστε ήταν η κυβέρνηση του που δια του κ. Τσακαλώτου με επιστολή της κάλεσε το Δ.Ν.Τ.». Και συνέχισε με έμφαση: «Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μην διαχειρίζεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα με όρους επικοινωνίας. Δεν αντέχει η Ελλάδα να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο. Εξάλλου το τρίτο μνημόνιο ήταν το αποτέλεσμα των τραγικών χειρισμών της παρέας Τσίπρα ? Βαρουφάκη - Καμμένου το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και το λογαριασμό πληρώνουν σήμερα όλοι οι Έλληνες. Και κάτι τελευταίο: Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών. Κανείς δεν ξέρει το πως και γιατί υπεκλάπη η συγκεκριμένη συνομιλία. Αλλά στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά».

    Η χώρα, η κοινωνία, η οικονομία ασφυκτιούν, υπογράμμισε ο κ Μητσοτάκης. Και εδώ από τη Λάρισα επαναλαμβάνω αυτό που είπα στον κ. Τσίπρα πριν λίγες ημέρες στη Βουλή: Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, να φύγετε. Ο λαός μας είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του. Να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του. Εκείνος! Με εκλογές. Με εκλογές αλήθειας όμως κι όχι παραμυθιών. Κάθε εκλογές έχουν κόστος. Αλλά σήμερα το κόστος παραμονής στην εξουσία αυτής της ανίκανης κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής της. Εκλογές λοιπόν. Εκλογές που θα φέρουν τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας. Που θα μας απαλλάξουν από τους ανίκανους λαϊκιστές που διαλύουν την Ελλάδα κάθε μέρα που περνά. Που θα ξαναδώσουν πίσω στις Ελληνίδες και στους Έλληνες τη χαμένη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Κ.Μητσοτάκης άργησε αλλά πήρε τη γνωστή θέση, υποστήριξης του ΔΝΤ ενάντια στη χώρα του

    [04] Γ.Σταθάκης: Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει η αξιολόγηση

    «Είναι αποτρόπαια η σκέψη, όταν διατυπώνεται, ότι σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης υπάρχει μια στρατηγική η οποία μπορεί να οδηγήσει στα άκρα, με ένα πιστωτικό γεγονός οποιασδήποτε μορφής, προκειμένου να εκβιάσει την Ελλάδα, ευρωπαϊκές χώρες, τους εταίρους και τους θεσμούς να αποδεχτούν πράγματα τα οποία κατά γενική ομολογία είναι εκτός του πλαισίου του προγράμματος και εκτός της συμφωνίας που έχει η χώρα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γ.Σταθάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για τις διαρροές συνομιλιών αξιωματούχων του ΔΝΤ στον ιστότοπο Wikileaks.

    «Μια διαπραγμάτευση έχει αρχή, μέση και τέλος, έχει κανόνες και οι σκέψεις όπως διατυπώθηκαν από τον κ. Τόμσεν ξεφεύγουν, προφανώς, εντελώς από οποιοδήποτε χαρακτήρα μιας τέτοιας διαπραγμάτευσης. Το ΔΝΤ επίσημα δεν μπορεί να ευθυγραμμίζεται με τέτοιου τύπου στρατηγικές στη διαπραγμάτευση», ανέφερε.

    «Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει χθες», ανέφερε ο υπουργός τονίζοντας πως σε κάποια θέματα κυβέρνηση και δανειστές είναι πολύ κοντά, ενώ υπάρχουν και ζητήματα στα οποία παραμένει η απόσταση.

    «Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι υπάρχει πιθανότατα μια πίεση ή μια στρατηγική παράτασης της διαπραγμάτευσης ακόμη και σε θέματα που θα έπρεπε να έχουν κλείσει», υπογράμμισε ο κ.Σταθάκης και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θέλει να κλείσει η αξιολόγηση.

    Για τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα υπενθύμισε ότι το Ταμείο έχει τώρα τη θέση του συμβούλου, καθώς είναι ένα πρόγραμμα της Ελλάδας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, και ότι το Ταμείο θα αποφασίσει αν θα μπει στο πρόγραμμα όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

    Σε περίπτωση μη συμμετοχής του ΔΝΤ ο υπουργός Οικονομίας εκτίμησε ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τη συζήτηση για το χρέος:

    «Η διαπραγμάτευση του χρέους είναι μέρος του πλαισίου συμφωνίας και νομίζω ότι μπορεί και πρέπει να προχωρήσει με λελογισμένο τρόπο προκειμένου μαζί με τη συμφωνία και την πρώτη αξιολόγηση να είμαστε σε βιώσιμη στρατηγική εξόδου από την κρίση».

    [05] Πρόσφυγες έκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ευζώνων. Περνούν μόνο τα ΙΧ

    Την εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ευζώνων, στο ύψος του βενζινάδικου στο Πολύκαστρο, έχουν αποκλείσει πρόσφυγες διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των συνόρων.

    Τα ΙΧ περνούν κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του δρόμου ενώαυτή τη στιγμή δεν επιτρέπεται η διέλευση μόνο των φορτηγών. Νωρίτερα η εθνική οδός είχε κλείσει για όλα τα οχήματα..

    [06] Επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Λάρισα

    Πιστεύω ότι έχουμε μέσα μας τα ιαματικά κοιτάσματα εκείνα της ψυχής, που μπορούν πραγματικά να τα προβάλλουμε για να μπορέσουμε να βρούμε όλους εκείνους τους καλούς δρόμους, που θα βοηθήσουν την πατρίδα".

    Αυτά ανάμεσα σε άλλα υπογράμμισε σήμερα το βράδυ από τη Λάρισα ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΠΕΔ Θεσσαλίας, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση που είχαν από την ελληνική κοινωνία οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

    Ειδικότερα, ο νομός Λάρισας και αρχικά το πρώην στρατόπεδο "Ευθυμιόπουλου" ήταν σήμερα ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή μετά την Κοζάνη. Εκεί άκουσε τα αιτήματα των προσφύγων-μεταναστών, ενώ χαρτόνια που κρατούσαν κυρίως μικρά παιδιά, έκαναν λόγο για άνοιγμα των συνόρων . Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην πολιτική του υπουργείου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ενώ μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια στη συνέχεια από την αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας για την ελληνική φιλοξενία απέναντι στους πρόσφυγες - μετανάστες σε έναν πολύ δύσκολο καιρό για τη χώρα μας, όπως εξήγησε. Ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης α΄και β΄βαθμού δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως μια Ευρώπη των 580 εκατομμυρίων φάνηκε αμήχανη στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Συντελείται σήμερα, τόνισε χαρακτηριστικά, στις παρυφές της γεωστρατηγικής θέσης χώρας μας, θα τολμούσα να πω ένας παγκόσμιος πόλεμος γιατί εμπλέκονται σχεδόν όλες οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου και κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην περιοχή αυτή?


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 April 2016 - 20:32:22 UTC