Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμένος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κύπρο
  • [02] Πρόσφυγες έκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ευζώνων
  • [03] Σε 4616 οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά
  • [04] Κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων
  • [05] Τουλάχιστον 18 αρμένιοι στρατιώτες νεκροί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
  • [06] Τα προγράμματα οικονομικής λιτότητας και ο ρόλος του ΕΚ σε εκδήλωση της ευρωομάδας της Αριστεράς
  • [07] Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας από την ερχόμενη Δευτέρα, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος
  • [08] Η προστασία των αγροτικών προϊόντων και της ασφάλειας του καταναλωτή σε ερώτηση του Ν. Ανδρουλάκη
  • [09] Ο. Γεροβασίλη στο Ria Novosti: Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της
  • [10] Αλ. Τσίπρας: Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη
  • [11] Γκιστ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί να "χτυπήσει" οποιονδήποτε αντίπαλο»
  • [12] Γκιστ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί να "χτυπήσει" οποιονδήποτε αντίπαλο»

  • [01] Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμένος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κύπρο

    Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στην Κύπρο, με την ευκαιρία των εορτασμών για την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 και επέστρεψε το απόγευμα στην Αθήνα.

    Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του ο κ. Καμένος, που συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε το πρωί το 1ο και το 2ο Μηχανοκίνητο Τάγμα της ΕΛΔΥΚ στο στρατόπεδό Αντιστράτηγου Βασίλειου Σταμπούλη στη Μαλούντα.

    Επίσης επισκέφθηκε το στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς Ανδρέα Ζάκου στη Λευκωσία.

    Στη συνέχεια παρέστη στο φιλολογικό μνημόσυνο του Θεόφιλου Γεωργιάδη, που δολοφονήθηκε από πράκτορες της Τουρκικής ΜΙΤ στο σπίτι του, στις 20 Μαρτίου 1994.

    Το μνημόσυνο τελέστηκε στα κεντρικά γραφεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, στην παρουσία του υπουργού Αμυνας της Κύπρου Χριστόφορου Φωκαϊδη.

    Μιλώντας στο μνημόσυνο ο κ. Καμένος αναφέρθηκε στη δράση του Θεόφιλου Γεωργιάδη υπέρ του αγώνα του Κουρδικού λαού, τονίζοντας ότι ήταν εποχές όταν κάποιοι θεωρούσαν τρομοκράτες όσους μιλούσαν για την απελευθέρωση των Κουρδικού λαού και τη δημιουργία Κουρδικού κράτους.

    [02] Πρόσφυγες έκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ευζώνων

    Την εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ευζώνων, στο ύψος του βενζινάδικου στο Πολύκαστρο, έχουν αποκλείσει πρόσφυγες διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των συνόρων.

    Και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έκλεισαν, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων από νταλίκες και ΙΧ αυτοκίνητα.

    [03] Σε 4616 οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά

    Σε 4616 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά μετά την αναχώρηση οκτώ λεωφορείων σήμερα με προορισμό τον Ελαιώνα και την Ημαθία. Συγκεκριμένα 350 άτομα μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα και 108 στην Ημαθία.

    Χθες με λεωφορεία μεταφέρθηκαν 296 μετανάστες και πρόσφυγες στον Ελαιώνα και 72 ακόμα στο κέντρο φιλοξενία στον Κατσικά Ιωαννίνων.

    Στο μεταξύ στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 10:30 το βράδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 13 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.

    [04] Κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων

    Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης- Ευζώνων, στο ύψος του βενζινάδικου στο Πολύκαστρο από πρόσφυγες που την απέκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των συνόρων.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, επιτράπηκε κάποια στιγμή η διέλευση μόνο των ΙΧ και όχι των φορτηγών με κατεύθυνση από Ευζώνους προς Θεσσαλονίκη. Ωστόσο το ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Ευζώνους είναι κλειστό και για ΙΧ και για φορτηγά.

    [05] Τουλάχιστον 18 αρμένιοι στρατιώτες νεκροί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

    Δεκαοκτώ αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν κατά μήκος των συνόρων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, θύλακα που διεκδικούν από το 1994 το Μπακού και το Γερεβάν, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν.

    «Από την πλευρά μας, 18 στρατιώτες σκοτώθηκαν και περί του 35 τραυματίσθηκαν», δήλωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας σε τηλεοπτική μετάδοση, χωρίς να διευκρινίσει εάν οι στρατιώτες ανήκουν στον τακτικό στρατό της Αρμενίας ή στις στρατιωτικές δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που υποστηρίζει το Γερεβάν.

    Νωρίτερα, το Μπακού είχαν ανακοινώσει ότι 12 αζέροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τις αρμενικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στη διάρκεια ασυνήθιστης έντασης συγκρούσεων στον διαφιλονικούμενο θύλακα, κατά τις οποίες «δύο στρατηγικής σημασίας λόφοι και ένα χωριό» στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακατελήφθησαν από τις αζερικές δυνάμεις.

    Από τις Βρυξέλλες, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της για τις πληροφορίες περί σφοδρών συγκρούσεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και απηύθυνε έκκληση για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

    [06] Τα προγράμματα οικονομικής λιτότητας και ο ρόλος του ΕΚ σε εκδήλωση της ευρωομάδας της Αριστεράς

    Εκδήλωση με θέμα την "Κριτική αξιολόγηση των προγραμμάτων λιτότητας και τον ελεγκτικό ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ελληνική υπόθεση και όχι μόνο" πραγματοποιείται την Τρίτη 5 Απριλίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL.

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την επίσκεψη στην Αθήνα 12μελούς αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ΕΚ υπό τον Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, η οποία συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, την πολιτική ηγεσία και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου της πορείας του ελληνικού μνημονίου.

    Στην εκδήλωση της 5ης Απριλίου θα πάρουν μέρος ευρωβουλευτές από τις πολιτικές ομάδες της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, μέλη των θεσμών, ειδικοί και αναλυτές καθώς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων (ECON), Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

    Εκ μέρους της Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα συμμετάσχει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σχετίζεται με την σύσταση της "Ομάδας Εργασίας Οικονομικής Βοήθειας" (Financial Assistance Working Group) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) η οποία δημιουργήθηκε επισήμως και συστάθηκε τον Φεβρουάριο του 2016, μετά από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με επιστολή του στον Πρόεδρο του ΕΚ Mάρτιν Σουλτς τον Αύγουστο 2015 ζητούσε την άμεση και πλήρη εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στην τακτική αξιολόγηση της υλοποίησης της συμφωνίας δανεισμού μεταξύ της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας του Ιουλίου 2015.

    [07] Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας από την ερχόμενη Δευτέρα, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα

    Οι απαραίτητες προετοιμασίες για την πρακτική εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας από την ερχόμενη Δευτέρα είναι σε εξέλιξη, δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, σημειώνοντας πως στόχος είναι μέχρι τότε να έχουν ρυθμιστεί και οι αδυναμίες που έχουν εντοπίσει τόσο ο ΟΗΕ, όσο και διεθνείς μη κυβερνητικοί οργανισμοί.

    Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εξέδωσε σήμερα νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι συνθήκες διαμονής των προσφύγων και των μεταναστών στα ελληνικά νησιά «χειροτερεύουν», και κάλεσε τις αρχές να βρουν «εναλλακτικές» ως προς την κράτηση των αιτούντων άσυλο. Από την πλευρά της, η Διεθνής Αμνηστία αμφισβητεί το κατά πόσο η Τουρκία είναι ασφαλής τρίτη χώρα, καθώς, επικαλούμενη πολλές μαρτυρίες, αναφέρει πως οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν συλλογικές επαναπροωθήσεις Σύριων.

    «Δουλεύουμε στενά με τις ελληνικές και τις τουρκικές αρχές έτσι ώστε να υφίστανται τη Δευτέρα όλες οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία», δήλωσε η Μ. Αντρέεβα, σημειώνοντας, ωστόσο ότι «ακόμα δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο».

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την κριτική που ασκούν οι εν λόγω οργανισμοί, η ίδια εκπρόσωπος ανέφερε πως η Επιτροπή γνωρίζει για τα προβλήματα «χωρητικότητας» των hot spot,s καθώς και για τις «εντάσεις» που υπάρχουν σε ορισμένα σημεία στην Ελλάδα, και πως βρίσκεται επί τόπου για να «βοηθήσει τις ελληνικές αρχές να διαχειριστούν την κατάσταση με κάθε δυνατό μέσο».

    Εξάλλου, σε σχέση με την κριτική που αφορά την κατάσταση στην Τουρκία, η εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό, δήλωσε πως η Επιτροπή λαμβάνει «σοβαρά» υπόψη της αυτούς τους «ισχυρισμούς», τους οποίους και θέτει επί τάπητος κατά τις συναντήσεις των στελεχών της με τις τουρκικές αρχές.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ν. Μπερτό, ο συντονιστής της ΕΕ για την εφαρμογή της συμφωνίας, Μάρτεν Φερβέι είχε χθες και σήμερα συναντήσεις με τις τουρκικές αρχές σε σχέση με όλα αυτά τα ζητήματα και τις απαραίτητες ρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Τουρκία έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η επιστροφή των αιτούντων άσυλο. «Υπάρχει σαφής αναφορά στην κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας ότι η αρχή της μη επαναπροώθησης πρέπει να είναι σεβαστή από όλους», σημείωσε η ίδια εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι «κανένα» άτομο δεν θα επιστραφεί στην Τουρκία εάν δεν απολαμβάνει ήδη ή δεν πρόκειται να λάβει εκεί την προστασία που χρειάζεται. Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε πως τη Δευτέρα θα βρίσκεται στην Άγκυρα και ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έτσι ώστε να επιβεβαιώσει ότι όλα αυτά ισχύουν.

    Η εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε, επίσης, πως η έναρξη της διαδικασίας επιστροφών αιτούντων άσυλο «απευθείας» από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία εξαρτάται και από τη διοικητική επάρκεια των αρμόδιων υπηρεσιών, ζήτημα στο οποίο έχει σημειωθεί «πρόοδος». Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 700 υπάλληλοι της Frontex είναι έτοιμοι να μεταβούν στην Ελλάδα, τουλάχιστον 40 από τους οποίους θα βρίσκονται εκεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ οι πρώτοι 30 περίπου εμπειρογνώμονες ασύλου από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης για το Άσυλο αναμένεται να μεταβούν στα ελληνικά νησιά τη Δευτέρα.

    Τέλος, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκονται και οι διαβουλεύσεις με τις τουρκικές αρχές για την έναρξη της επανεγκάτασης προσφύγων. Σήμερα διεξάγεται στην Άγκυρα φόρουμ μεταξύ της ΕΕ, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Τουρκίας, κατά το οποίο θα συζητηθούν οι διαδικαστικές λεπτομέρειες για την επανεγκατάσταση προσφύγων απευθείας από την Τουρκία στα κράτη-μέλη της ΕΕ από την ερχόμενη Δευτέρα, παράλληλα με την έναρξη των επιστροφών. Χθες, κατά την προπαρασκευαστική συνάντηση με θέμα την επανεγκατάσταση συμμετείχαν επίσης η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Τσεχία, η Σλοβακία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Βουλγαρία, η Φινλανδία, η Σουηδία και η Γερμανία.

    [08] Η προστασία των αγροτικών προϊόντων και της ασφάλειας του καταναλωτή σε ερώτηση του Ν. Ανδρουλάκη

    Το θέμα της διατήρησης του υψηλού επιπέδου προστασίας του Καταναλωτή και ασφάλειας τροφίμων, καθώς και το ζήτημα της πλήρους κατάργησης των δασμών σε πολλά αγροτικά προϊόντα έθεσε με Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

    Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ σχετικά με την Διατλαντική Εταιρική Σχέση Συναλλαγών και Επενδύσεων, πιο γνωστή ως ΤΤΙΡ, υπάρχουν οι φόβοι ότι θα ζητηθεί η κατάργηση των δασμών σε όλα τα γεωργικά προϊόντα καθώς και η μείωση του πολύ υψηλού επιπέδου προστασίας του Καταναλωτή και ασφάλειας τροφίμων που υπάρχει στην Ευρώπη.

    Ο κ. Ανδρουλάκης στην ερώτησή του τονίζει ότι η αγροτική παραγωγή αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες της Ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την αύξηση των εξαγωγών γεωργικών προϊόντων.

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του, έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την κατάρτιση ενός καταλόγου με ευαίσθητα γεωργικά προϊόντα για τα οποία θα προβλέπεται μία μεταβατική περίοδος ή εξαίρεσή τους από την κατάργηση των δασμών. Επίσης έχει σημειώσει την ανάγκη να μην υπάρξει αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την ποιότητα των ελληνικών και ευρωπαϊκών προϊόντων

    [09] Ο. Γεροβασίλη στο Ria Novosti: Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της

    Στις σχέσεις βαθιάς φιλίας και συνεργασίας καθώς και στους άριστους πνευματικούς δεσμούς Ελλάδας-Ρωσίας αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti επισημαίνοντας την σύσφιγξη και αναβάθμιση αυτών των σχέσεων το 2015 και προσθέτοντας ότι το 2016 ως αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία για να εμβαθυνθούν περαιτέρω οι σχέσεις των δυο χωρών σε όλους τους τομείς.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην διμερή οικονομική συνεργασία, θεωρώντας ότι η περαιτέρω βελτίωση των εμπορικών σχέσεων έχει πολλές προοπτικές και θα λειτουργήσει προς το αμοιβαίο συμφέρον.

    Επισήμανε ότι είναι σχέσεις "οι οποίες έχουν πληγεί εξαιτίας του εμπάργκο της ΕΕ και των ρωσικών αντιμέτρων", τονίζοντας στην συνέχεια ότι "εμείς παλεύουμε σε κάθε κατεύθυνση προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες. Αυτό θα λειτουργήσει προς το συμφέρων και των δυο λαών."

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος διατύπωσε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την επισκέψεις Ρώσων τουριστών και εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο αριθμός τους θα υπερδιπλασιαστεί εν σχέσει με εκείνον του 2015.

    Ανέφερε ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθούν οι ελληνικές Προξενικές Αρχές στον τομέα έκδοσης βίζας για τους Ρώσους πολίτες, προσθέτοντας ότι "επιπλέον, σε συνεννόηση με εμπορικούς φορείς της Ελλάδας εξετάζεται το ενδεχόμενο εκπτώσεων στην αγορά εμπορικών προϊόντων για Ρώσους τουρίστες."

    Σε ότι αφορά το προσφυγικό ζήτημα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας την έχει καθορίσει ως χώρα εισόδου μεγάλων προσφυγικών ροών προς την ΕΕ.

    "Αυτό έχει φέρει τη χώρα μας σε δύσκολη θέση με την έννοια ότι η Ελλάδα βιώνει μια δύσκολη κρίση η οποία είναι οικονομική και ταυτοχρόνως μια προσφυγική κρίση" είπε η κ. Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της στην προσπάθεια αντιμετώπισης και διαχείρισης των προσφυγικών ρευμάτων με όρους αλληλεγγύης και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι "ο ελληνικός λαός παραμένει πιστός στις αξίες του ελληνικού πνεύματος αλλά και του ευρωπαϊκού διαφωτισμού."

    [10] Αλ. Τσίπρας: Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη

    «Όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον γεωπολιτικό ζήτημα. Φαίνεται πως κάποιοι παίζουν στις πλάτες μας επικίνδυνα παιχνίδια αποσταθεροποίησης. Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει της Ευρώπη», ανέφερε ο πρωθυπουγός σε συνεργάτες του, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις των Wikileaks, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το «Έθνος της Κυριακής».

    [11] Γκιστ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί να "χτυπήσει" οποιονδήποτε αντίπαλο»

    Από την αμφισβήτηση και την αρνητική κριτική σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο, στην απόλυτη αναστροφή κλίματος και τους διαδοχικούς θριάμβους, που κατέληξαν στην πανηγυρική πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague και στη δημιουργία μεγάλων υποσχέσεων για το κλείσιμο της περιόδου. Αυτή είναι η εναλλαγή εικόνων που ακολουθεί την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού από την έναρξη της εφετινής αγωνιστικής περιόδου μέχρι σήμερα... Πως κατάφεραν όμως οι «πράσινοι» πρωταγωνιστές να αντιστρέψουν την αγωνιστική εικόνα τους και πλέον να έχουν φτάσει σε σημείο να κάνουν όνειρα για φάιναλ φορ; Με... πίστη στις δυνατότητες του έμψυχου δυναμικού, όπως υπογράμμισε ο Τζέιμς Γκιστ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), μετά τη χθεσινή 9η επιτυχία του Παναθηναϊκού στη φάση των «16» της Euroleague και την πρόκριση της ομάδας στα πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Μία πρόκριση, πάντως, που είχε εξασφαλιστεί πριν ολοκληρωθεί ο χθεσινό αγώνας των «πράσινων» με την Τσεντεβίτα από τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και τη Φενερμπαχτσέ, η οποία είχε κάμψει την αντίσταση της Αναντολού Εφές και είχε στείλει την ελληνική ομάδα στην επόμενη φάση.

    Ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού επισήμανε επίσης ότι οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έδειξαν χαρακτήρα μετά την αγωνιστική «κοιλιά» που παρουσίασαν, φανέρωσαν το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα, αλλά και το τι είναι ικανή να διεκδικήσει στη συνέχεια... Παράλληλα, ο Γκιστ τόνισε ότι στα πλέι οφ το «τριφύλλι» μπορεί να «χτυπήσει» οποιονδήποτε αντίπαλο, ανέφερε τα στοιχεία που πρέπει να διακρίνουν μία ομάδα στους «8» της Euroleague, προκειμένου να φτάσει στο φάιναλ φορ του Βερολίνου, μίλησε για την προβληματική εικόνα που παρουσιάζουν οι «πράσινοι» από τα 6.75, ενώ αναφορικά με τη χθεσινή ανάδειξη του Δημήτρη Διαμαντίδη σε Euroleague Legend υπογράμμισε ότι... «Ο "Μήτσος" είναι εδώ και χρόνια θρύλος της Euroleague... ».

    [12] Γκιστ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί να "χτυπήσει" οποιονδήποτε αντίπαλο»

    Από την αμφισβήτηση και την αρνητική κριτική σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο, στην απόλυτη αναστροφή κλίματος και τους διαδοχικούς θριάμβους, που κατέληξαν στην πανηγυρική πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague και στη δημιουργία μεγάλων υποσχέσεων για το κλείσιμο της περιόδου. Αυτή είναι η εναλλαγή εικόνων που ακολουθεί την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού από την έναρξη της εφετινής αγωνιστικής περιόδου μέχρι σήμερα... Πως κατάφεραν όμως οι «πράσινοι» πρωταγωνιστές να αντιστρέψουν την αγωνιστική εικόνα τους και πλέον να έχουν φτάσει σε σημείο να κάνουν όνειρα για φάιναλ φορ; Με... πίστη στις δυνατότητες του έμψυχου δυναμικού, όπως υπογράμμισε ο Τζέιμς Γκιστ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), μετά τη χθεσινή 9η επιτυχία του Παναθηναϊκού στη φάση των «16» της Euroleague και την πρόκριση της ομάδας στα πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Μία πρόκριση, πάντως, που είχε εξασφαλιστεί πριν ολοκληρωθεί ο χθεσινό αγώνας των «πράσινων» με την Τσεντεβίτα από τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και τη Φενερμπαχτσέ, η οποία είχε κάμψει την αντίσταση της Αναντολού Εφές και είχε στείλει την ελληνική ομάδα στην επόμενη φάση.

    Ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού επισήμανε επίσης ότι οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έδειξαν χαρακτήρα μετά την αγωνιστική «κοιλιά» που παρουσίασαν, φανέρωσαν το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα, αλλά και το τι είναι ικανή να διεκδικήσει στη συνέχεια... Παράλληλα, ο Γκιστ τόνισε ότι στα πλέι οφ το «τριφύλλι» μπορεί να «χτυπήσει» οποιονδήποτε αντίπαλο, ανέφερε τα στοιχεία που πρέπει να διακρίνουν μία ομάδα στους «8» της Euroleague, προκειμένου να φτάσει στο φάιναλ φορ του Βερολίνου, μίλησε για την προβληματική εικόνα που παρουσιάζουν οι «πράσινοι» από τα 6.75, ενώ αναφορικά με τη χθεσινή ανάδειξη του Δημήτρη Διαμαντίδη σε Euroleague Legend υπογράμμισε ότι... «Ο "Μήτσος" είναι εδώ και χρόνια θρύλος της Euroleague... ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 April 2016 - 18:32:27 UTC