Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήλωση Αλ. Φλαμπουράρη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του
  • [02] Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο συζητήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία
  • [03] Κινητικότητα στο Προσφυγικό μετά την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία
  • [04] «Πράξη εκφοβισμού και τρομοκρατίας» η επίθεση στην οικία του Α. Φλαμπουράρη, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] EuroWorking Group: «Ευρεία συμφωνία» επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων
  • [06] Η διεθνής διπλωματία επικεντρώνεται και πάλι στην επίλυση της κρίσης στη Συρία
  • [07] Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Μαλί και τριήμερο πένθος μετά την επίθεση σε ξενοδοχείο
  • [08] Πρωθυπουργός Βελγίου: Κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης με όπλα και εκρηκτικά
  • [09] Στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη, ο Ι. Μουζάλας
  • [10] Περισσότεροι από 4.500 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί στον Πειραιά
  • [11] Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία στη Λευκάδα
  • [12] Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη
  • [13] «Ανάσα από πηλό», το νέο μυθιστόρημα του Γ. Δουατζή
  • [14] Όλγα Γεροβασίλη: Καμία προβοκατόρικη ενέργεια δεν θα σταματήσει το κυβερνητικό έργο
  • [15] Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ
  • [16] Συνάντηση Ολάντ - Κάμερον στο Παρίσι τη Δευτέρα, με επίκεντρο τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας
  • [17] Έκτακτα μέτρα ασφαλείας ισχύουν από σήμερα στις Βρυξέλλες

  • [01] Δήλωση Αλ. Φλαμπουράρη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του

    Τρομοκρατική χαρακτηρίζει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης την εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα στο σπίτι του και καταγγέλλει ότι είναι αποτέλεσμα της επίθεσης που ξεκίνησαν σε βάρος του η διαπλοκή σε συνεργασία με αντιδραστικούς πολιτικούς κύκλους.

    Η πλήρης δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

    «Η επίθεση λάσπης με ψέματα και συκοφαντίες, που ξεκίνησαν διαπλεκόμενα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, σε συνεργασία με αντιδραστικούς πολιτικούς κύκλους, είχε την πρώτη της «επιτυχία». Χθές το βράδυ έγινε τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι μου, το οποίο επιχείρησαν να κάψουν με ένα μπιτόνι βενζίνη και φωτιά.Η επιλογή μου να κρατήσω μετριοπαθή στάση απέναντι στην επίθεση που δέχομαι έφτασε στα όριά της. Οι βουλευτές που ασχολούνται μαζί μου χωρίς κανένα απολύτως έρεισμα, συντονισμένοι με δημοσιογράφους και άλλα σκοτεινά συμφέροντα, θα πρέπει να συγκρατηθούν και να σταματήσουν αμέσως. Δεν μου αφήνουν πια κανένα περιθώριο παρά να καταφύγω στην ελληνική δικαιοσύνη προκειμένου να απολογηθούν γι΄αυτή την εκστρατεία συκοφάντησης».

    Διαβάστε επίσης: Όλγα Γεροβασίλη: Καμία προβοκατόρικη ενέργεια δεν θα σταματήσει το κυβερνητικό έργο

    «Πράξη εκφοβισμού και τρομοκρατίας» η επίθεση στην οικία του Α. Φλαμπουράρη, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

    [02] Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο συζητήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία

    Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, την Παρασκευή, χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού, αλλά η συζήτηση θα συνεχιστεί σε νέα συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη με την συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα.

    Σύμφωνα με κομματικές πηγές , κατά την σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκαν ειδικότερα , το άνοιγμα του κόμματος προς την κοινωνία με στόχο την εγγραφή νέων μελών και η προετοιμασία των Θέσεων. Η κομματική ηγεσία σκοπεύει να ανοίξει μεγάλο διάλογο γύρω από τις Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις μελλοντικές προοπτικές του κόμματος και την Αριστερά. Στην συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η καταρχήν συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία και μετά από περίπου είκοσι ημέρες, η ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστεί, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή , προκειμένου να καταλήξει στις συνεδριακές διαδικασίες.

    [03] Κινητικότητα στο Προσφυγικό μετά την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

    Με αναφορά στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, στην Τουρκία, την οποία ακολούθησε η επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς χτες, αλλά και στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου G20, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μ. Σχοινάς, δήλωσε σήμερα ότι "υπάρχει κίνηση, η διαδικασία έχει ξεκινήσει" αναφορικά με το θέμα της συνεργασίας με την Τουρκία στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

    «Υπάρχει κίνηση, η διαδικασία έχει ξεκινήσει» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς αναφορικά με το θέμα της συνεργασίας με την Τουρκία στη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Ο Μ. Σχοινάς έκανε αναφορά στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία την οποία ακολούθησε η επίσκεψη του αντιπροέδρου της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, χτες, αλλά και στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου G20.

    «Ελπίζουμε ότι αυτή η διαδικασία θα καταλήξει στη μετάβαση από το κοινό σχέδιο δράσης σε μια αποτελεσματική συμφωνία που μπορεί να υλοποιηθεί και να επιφέρει συγκεκριμένες αλλαγές επί τόπου», κατέληξε ο ίδιος εκπρόσωπος. Τέλος, ανέφερε πως προετοιμάζεται ήδη η προαναγγελθείσα Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ με την Τουρκία, ημερομηνία για την οποία, ωστόσο, δεν έχει οριστεί ακόμα.

    [04] «Πράξη εκφοβισμού και τρομοκρατίας» η επίθεση στην οικία του Α. Φλαμπουράρη, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Σχετικά με την προσπάθεια εμπρησμού της οικίας του Αλέκου Φλαμπουράρη, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι πρόκειται για «πράξη εκφοβισμού και τρομοκρατίας» που «έρχεται σε συνέχεια της στοχοποίησής του από συγκεκριμένα συστημικά κέντρα που προσπάθησαν το προηγούμενο διάστημα να σπιλώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με λάσπη και συκοφαντίες».

    Ειδικότερα,η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει :«Η προσπάθεια εμπρησμού της οικίας του υπουργού επικρατείας και ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Φλαμπουράρη είναι μια πράξη εκφοβισμού και τρομοκρατίας. Έρχεται σε συνέχεια της στοχοποίησής του από συγκεκριμένα συστημικά κέντρα που προσπάθησαν το προηγούμενο διάστημα να σπιλώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με λάσπη και συκοφαντίες.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται ούτε από προβοκατόρικες ενέργειες, ούτε από τις επιθέσεις των υπαλλήλων της διαπλοκής».

    [05] EuroWorking Group: «Ευρεία συμφωνία» επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων

    «Ευρεία συμφωνία» επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του χθεσινού EuroWorking Group σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης.Οι ίδιες πηγές βεβαίωναν ότι ως σήμερα το απόγευμα θα έχουν διευκρινιστεί και κάποιες λεπτομέρειες που απέμειναν.

    Η «έκθεση συμμόρφωσης» των θεσμών, η οποία σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές ήταν θετική, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.Στη συνέχεια, αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ και της μεταφοράς των αναγκαίων, για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, κεφαλαίων στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

    [06] Η διεθνής διπλωματία επικεντρώνεται και πάλι στην επίλυση της κρίσης στη Συρία

    Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, η διεθνής διπλωματία έχει επικεντρωθεί και πάλι στην κρίση στη Συρία με απόλυτη προτεραιότητα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αν και τα συμφέροντα των διάφορων πλευρών εξακολουθούν να είναι διαφορετικά και οι προοπτικές προόδου εύθραυστες. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί τη Δευτέρα την Τεχεράνη, ο Γάλλος ομόλογός του Φρανσουά Ολάντ την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα την Τρίτη και την Πέμπτη, ενώ οι μεγάλοι διπλωματικοί ελιγμοί θα κορυφωθούν στη διάσκεψη για τη Συρία την επόμενη εβδομάδα.

    Αφού περιήλθαν σε τέλμα για μήνες, οι συζητήσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών στη συριακή κρίση ξεκίνησαν και πάλι τον Σεπτέμβριο μετά την έναρξη των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, οδηγώντας σε δύο διεθνείς διασκέψεις στη Βιέννη, οι οποίες είχαν στόχο να επανακινήσουν την πολιτική διαδικασία στη χώρα.

    Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και η παραδοχή της Μόσχας ότι μια επίθεση ενδέχεται να προκάλεσε τη συντριβή ενός ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά έδωσαν νέα ώθηση στη διπλωματία και άλλαξαν τη στρατηγική όλων των πλευρών.Η Γαλλία, που μέχρι τώρα κρατούσε τη στάση «ούτε- ούτε» (ούτε ο Σύρος προέδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, ούτε το Ισλαμικό Κράτος), άλλαξε στρατηγική: η μάχη κατά των τζιχαντιστών κατέστη απόλυτη προτεραιότητα για το Παρίσι και ο Ολάντ ανακοίνωσε την εντατικοποίηση των γαλλικών πληγμάτων στη Συρία και το Ιράκ.

    Διαβάστε επίσης:Συνάντηση Ολάντ - Κάμερον στο Παρίσι τη Δευτέρα, με επίκεντρο τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας

    [07] Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Μαλί και τριήμερο πένθος μετά την επίθεση σε ξενοδοχείο

    Ισλαμιστές αντάρτες σκότωσαν 19 ανθρώπους σε μια επίθεση εναντίον ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα του Μαλί προτού μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού της χώρας, με τη συνεργασία μελών της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα (Minusma) και γαλλικών στρατευμάτων, εισβάλλουν στο κτίριο και σώσουν τους υπόλοιπους ομήρους.

    Ο πρόεδρος του Μαλί Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά ανακοίνωσε τον απολογισμό των θυμάτων και πρόσθεσε ότι οι τραυματίες είναι επτά.

    Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση αλ Μουραμπιτούν και η αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQIM).

    Η επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου Radisson Blu πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

    [08] Πρωθυπουργός Βελγίου: Κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης με όπλα και εκρηκτικά

    Την αύξηση του επιπέδου της τρομοκρατικής απειλής στο ανώτατο όριο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί, λίγο μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

    Ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέφερε ότι το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο οι βελγικές αρχές αύξησαν στο ανώτατο όριο το επίπεδο συναγερμού στην περιοχή των Βρυξελλών, διότι εκτιμούν ότι υπάρχει «κίνδυνος επίθεσης με όπλα και εκρηκτικά».

    [09] Στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη, ο Ι. Μουζάλας

    Στην Ειδομένη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

    Στον καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί δίπλα στη ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, βρίσκονται περίπου 4.500 άτομα, 1.300 από τα οποία, δεν είναι κάτοχοι συριακών, αφγανικών και ιρακικών διαβατηρίων στα οποία οι αρχές της γειτονικής χώρας επιτρέπουν τη διέλευση.

    Από το πρωί έχει επιτραπεί η διέλευση σε περίπου 600 άτομα, ενώ αυτοί που δεν μπορούν να περάσουν εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, χωρίς να έχουν σημειωθεί εντάσεις.

    [10] Περισσότεροι από 4.500 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί στον Πειραιά

    Περισσότεροι από 4.500 πρόσφυγες έφτασαν και σήμερα το πρωί στο Λιμάνι του Πειραιά, με τρία πλοία που κατέπλευσαν τις πρωινές ώρες.

    Ειδικότερα, το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προερχόμενο από τη Μυτιλήνη, αποβίβασε 2.340 πρόσφυγες. Το πλοίο «Νήσος Ρόδος» μετέφερε στον Πειραιά 1.182 πρόσφυγες εκ των οποίων οι 412 επιβιβάστηκαν στη Μυτιλήνη, οι 350 στη Χίο και οι 420 στη Σάμο. Το πλοίο «Μπλού Σταρ 1» μετέφερε στον Πειραιά 1.145 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 296 επιβιβάστηκαν στη Μυτιλήνη και οι 849 στη Χίο.

    [11] Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία στη Λευκάδα

    Τη Δευτέρα το πρωί αναμένεται να χτυπήσουν και πάλι τα σχολικά κουδούνια στη Λευκάδα, μετά τον σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, της προπερασμένης Παρασκευής.

    Οι μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Λευκάδας θα γυρίσουν και πάλι στα θρανία τους, εκτός από τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή της Βασιλικής, αλλά και του 5ου νηπιαγωγείου Λευκάδας.

    Η ζωή στο νησί του Ιονίου αρχίζει να αποκτά σιγά -σιγά τους κανονικούς της ρυθμούς, θέλοντας όλοι να αφήσουν πίσω τις δύσκολες στιγμές και τα πολλά προβλήματα που δημιούργησε ο εγκέλαδος στο νησί.

    [12] Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη

    Επίθεση εμπρηστών σημειώθηκε την 00.15 μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, στα Εξάρχεια.

    'Αγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο του σπιτιού ένα πλαστικό μπιτόνι βενζίνης, με προσανάμματα τζακιού, μέσα σε μια νάιλον σακούλα και έβαλαν φωτιά. Απο τις φλόγες προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές στην ξύλινη πόρτα, ενώ μαύρισε απο τους καπνούς ένα μπαλκόνι.

    [13] «Ανάσα από πηλό», το νέο μυθιστόρημα του Γ. Δουατζή

    Η δημιουργία και η καταστροφή, ο έρωτας και ο θάνατος, το παρελθόν και η λήθη, η ενοχή και η κάθαρση, τα σκοτεινά μυστικά και η αποκάλυψη, η δίψα και ο κορεσμός, η δόξα και το καταστροφικό χρήμα, το μοιραίο και το οριστικό, αναδύονται από τις σελίδες του νέου μυθιστορήματος του Γιώργου Δουατζή «Ανάσα από πηλό» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πάπυρος, με προμετωπίδα το προκλητικό ρηθέν του Μισέλ Φουκώ «Όποιος έχει πεποιθήσεις είναι ηλίθιος».

    Ο γνωστός δημοσιογράφος, ποιητής και συγγραφέας, συνεχίζει την πορεία του στα γραμματα με το εικοστό δεύτερο βιβλίο του, που είναι μια απολαυστική ιστορία για το προαιώνιο θέμα της σχέσης ανάμεσα στον άνδρα και στη γυναίκα, για τα οικογενειακά βιώματα, για τη δύναμη της τέχνης, για τον ανταγωνιστικό χώρο των εικαστικών, για τη δύναμη της φιλίας, για τις εκρηκτικές δυνάμεις που κρύβονται στις ψυχές των ανθρώπων.

    [14] Όλγα Γεροβασίλη: Καμία προβοκατόρικη ενέργεια δεν θα σταματήσει το κυβερνητικό έργο

    «Η προσωπική στοχοποίηση, έδειξε γρήγορα το αποτέλεσμά της», τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της για την επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη.Σημειώνει, ειδικότερα, ότι «η εγκληματική εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, έρχεται σαν φυσική συνέχεια της συκοφαντικής εκστρατείας που διεξάγεται εναντίον του, από τα γνωστά κέντρα παραεξουσίας, τα οποία νοιώθουν σήμερα να απειλούνται».

    «Στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση», υπογραμμίζει η κ. Γεροβασίλη, «το μήνυμα ότι καμία εκστρατεία λάσπης και καμία προβοκατόρικη ενέργεια δεν πρόκειται να σταματήσει το κυβερνητικό έργο».

    [15] Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ

    Σε 883 εκλογικά κέντρα και 1.290 κάλπες θα μπορούν να ψηφίσουν αύριο Κυριακή όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος. Οι σχετικοί κατάλογοι έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος ενώ και στο εξωτερικό θα υπάρξουν 44 εκλογικά τμήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις.

    'Οσοι λοιπόν προσέλθουν στις κάλπες, θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της χώρας ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

    Κατά την προσέλευσή τους στα κέντρα, οι ψηφοφόροι θα υπογράφουν δήλωση με τα στοιχεία τους ενώ θα επισημαίνεται πως αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος, ενώ αναλαμβάνουν και την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Μαζί τους θα πρέπει να έχουν επίσημο αποδεικτικό δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία αλλά και 3 ευρώ που είναι το σχετικό αντίτιμο συμμετοχής στη διαδικασία.

    Σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου και οι ψηφοφόροι που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να προσέλθουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν την πρώτη φορά χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής. Αν κάποιος δεν ψηφίσει στον πρώτο γύρο δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στον δεύτερο. Οι κάλπες θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, στις 7 το πρωί.

    [16] Συνάντηση Ολάντ - Κάμερον στο Παρίσι τη Δευτέρα, με επίκεντρο τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας

    O Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολαντ θα κάνει δεκτό τη Δευτέρα στο Μέγαρο των Ηλυσίων τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον με τον οποίο θα συζητήσουν τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και τη συριακή κρίση μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

    Με αυτή τη συνάντηση, που έχει προγραμματιστεί για τις 08.30 ώρα Γαλλίας (09.30 ώρα Ελλάδας) ξεκινά μια εβδομάδα έντονων διπλωματικών διαβουλεύσεων με επίκεντρο αυτά τα δύο θέματα για τον Γάλλο Πρόεδρο, ο οποίος αναμένεται την Τρίτη να συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον και την Πέμπτη στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Την Τετάρτη θα υποδεχθεί την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

    [17] Έκτακτα μέτρα ασφαλείας ισχύουν από σήμερα στις Βρυξέλλες

    Έκτακτα μέτρα ασφαλείας ισχύουν απο σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες. Οι σταθμοί του μέτρο είναι κλειστοί , ενώ εμφανής είναι πλέον η παρουσία του βελγικού στρατού στο κέντρο της πόλης.

    Οι μεγάλες δημόσιες συναθροίσεις του Σαββατοκύριακου (ποδοσφαιρικοί αγώνες, συναυλίες κ.α.) έχουν σε μεγάλο βαθμό ακυρωθεί.

    Οι αρχές της περιφέρειας των Βρυξελλών κάνουν λόγο για ενδεχόμενο κίνδυνο «άμεσης απειλής», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο». Το επίπεδο συναγερμού είναι στο ανώτατο επίπεδο, όπως ειχε συμβεί αμέσως μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο εβραϊκό μουσείο, στο κέντρο των Βρυξελλών.

    Διαβάστε επίσης: Πρωθυπουργός Βελγίου: Κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης με όπλα και εκρηκτικά


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 November 2015 - 11:32:29 UTC