Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Απεμπλοκή τώρα από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
  • [02] Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα γίνουν δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ
  • [03] Άρθρο του Απόστολου Τζιτζικώστα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • [04] Παρατείνεται έως 30/11 η απαγόρευση των διαδηλώσεων στο Παρίσι
  • [05] Αφγανιστάν: Ένοπλοι απήγαγαν τουλάχιστον 14 ανθρώπους από λεωφορεία
  • [06] Αφέθηκαν ελεύθεροι επτά από τους οκτώ συλληφθέντες στην αστυνομική επιχείρηση στο Σεν Ντενί
  • [07] Απάντηση Ι. Μουζάλα στον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις
  • [08] «Άνθρακες ο θησαυρός» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ
  • [09] Πίνακες των Ρούμπενς, Τιντορέτο και άλλων κλάπηκαν από μουσείο της Βερόνας
  • [10] Εκλογές αύριο στη ΝΔ για ανάδειξη νέου προέδρου
  • [11] Στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη, ο Ι. Μουζάλας
  • [12] Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον του PKK σε Ιράκ και Τουρκία

  • [01] ΚΚΕ: Απεμπλοκή τώρα από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

    Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο «Απεμπλοκή τώρα από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς» τονίζει ότι «τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και πόλεμο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μην διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις και να μην δοθεί καμία διευκόλυνση και καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στην Συρία ή άλλες χώρες».

    Καλεί τον λαό σε επαγρύπνηση ώστε «να μην ανεχθεί κανένα αυταρχικό μέτρο σε βάρος του, στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

    «Να μην αξιοποιηθεί η επίθεση για μέτρα κατά των προσφύγων και εγκλωβισμό τους στη χώρα μας. Ο λαός να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, που στηρίζει στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σπέρνει το μίσος ενάντια στους λαούς. Να γίνει πράξη το λαϊκό σύνθημα "Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών". Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με εργατική - λαϊκή εξουσία» αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Στο κείμενο επισημαίνεται πως οι πολύνεκρες εγκληματικές επιθέσεις στο Παρίσι, τις οποίες το ΚΚΕ καταδίκασε, επιδιώκεται να γίνουν το άλλοθι για περαιτέρω ιμπεριαλιστική εμπλοκή στην Συρία καθώς και για την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, της καταστολής, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη.

    [02] Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα γίνουν δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ

    Αρνητική είναι η απάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά στην έκκληση του Αλέξη Τσίπρα για συννενόηση ενόψει και των δυσκολιών στην εφαρμογή των απαιτήσεων του Μνημονίου.

    Η κ. Γεννηματά, μιλώντας στη συνεδρίση του ενιαίου πολιτικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ ( Πολιτικό Συμβούλιο, Κοινοβουλευτική Ομάδα και οι 2 ευρωβουλευτές του κόμματος), ήταν σαφής: «Ας το πάρουν απόφαση ΟΛΟΙ.Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε βέβαια της ΝΔ.Όσοι ονειρεύονται μέτωπα είτε δήθεν «προοδευτικά», είτε δήθεν «ευρωπαϊκά », να το πάρουν απόφαση. Να μην υπολογίζουν το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στους σχεδιασμούς τους.Και οι 2 αυτοί «δρόμοι» είναι αδιέξοδοι», τόνισε και υπογράμισε ότι δεν θα προσφέρουν αυτό που χρειάζεται η χώρα, θα διχάσουν τους Έλληνες.

    «Τελεία και Παύλα. Ως εδώ. Δεν χρειάζεται να το δηλώνουμε κάθε φορά.Πριν τις εκλογές η στρατηγική μας είχε συμπυκνωθεί στο μήνυμα μόνο μαζί μπορούμε-μαζί δίνουμε λύσεις.Τώρα μετά τις εκλογές και αφού ημέρα με την ημέρα ξεφτίζουν οι ψευδαισθήσεις και οι αυταπάτες για τις δήθεν εύκολες λύσεις και τις ανέξοδες υποσχέσεις, η στρατηγική μας είναι πολιτικά επίκαιρη και εθνικά επιβεβλημένη», υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έθεσε ως όρους για ενδεχόμενη τετοια συζήτηση την προγραμματική συμφωνία με προοδευτικό πρόσημο για ένα εθνικό σχέδιο για την ασφαλή έξοδο από την κρίση και τη συγκρότησης κυβέρνησης ευρύτερης συνεννόησης και συνεργασίας όλων των δυνάμεων που θέλουν την έξοδο από την κρίση με παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, ικανή να υλοποιήσει τη συμφωνία αυτή».

    [03] Άρθρο του Απόστολου Τζιτζικώστα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας σε άρθρο του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνει:

    «Να ξαναζωντανέψουμε τη Νέα Δημοκρατία.Η εκλογή της 22ας Νοεμβρίου δεν είναι υπόθεση ενός προσώπου.Δεν είναι υπόθεση των λίγων, όπως θέλουν και προσπαθούν κάποιοι να την παρουσιάσουν.Η εκλογή της 22ας Νοεμβρίου είναι υπόθεση όλων μας.Και πρέπει όλοι να μιλήσουμε στους φίλους μας, τους γνωστούς μας, σε όλα τα μέλη και τους φίλους της παράταξης, σε εκείνους που απογοητεύσαμε και απομακρύναμε και να στείλουμε το μήνυμα ότι μόνο μια Νέα Δημοκρατία μεγάλη, αλλαγμένη, ελκυστική, μπορεί να δώσει μάχες για τη χώρα, μπορεί να δώσει ξανά προοπτική στους πολίτες.

    Μικρή συμμετοχή σημαίνει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμεί μια ελεγχόμενη, φοβική και συρρικνωμένη Νέα Δημοκρατία.Μικρή συμμετοχή σημαίνει ήττα της παράταξης και της χώρας.Μαζική συμμετοχή των πολιτών θα δώσει προοπτική νίκης και ενότητας στην παράταξη. Και μη σας φοβίζουν. Η ενότητα της παράταξης είναι διασφαλισμένη.Το εγγυώνται και οι τέσσερις υποψήφιοι, πάνω από όλα όμως το εγγυάται η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.Όσοι ψευδεπίγραφα ανακυκλώνουν το φόβο της ενότητας, είναι γιατί δεν μπορούν να δημιουργήσουν καμία ελπίδα.Μόνο μια ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία μπορεί να σταματήσει τον κατήφορο της χώρας από την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ.

    Την Κυριακή λοιπόν είναι η τελευταία μας ευκαιρία.Για να ξαναδώσουμε ζωή στη χώρα, ανάσα στη κοινωνία, χώρο στη δημιουργία.Για να ξαναζωντανέψουμε τη Νέα Δημοκρατία.Η Ελλάδα μας μπορεί να ξαναγίνει μια χώρα ελευθερίας, δικαιοσύνης, ελπίδας και δημιουργίας πλούτου για όλους. Αρκεί να έχει μια παράταξη που θα μπορεί να εμπνεύσει για να νικήσει τον μοιραίο και καταστροφικό κ. Τσίπρα. Μόνο μαζί μπορούμε να το πετύχουμε και θα πετύχουμε.

    Σε καλώ να συμμετάσχεις για να φτιάξουμε μαζί μια ανοικτή παράταξη ενεργών και υπεύθυνων πολιτών και όχι προσωπικών μηχανισμών, μία συμμετοχική παράταξη που δε θα έχει επετηρίδα αλλά θα αναγνωρίζει την αξία τους καθενός.Ένωσα τις δυνάμεις μου με όσους επιτακτικά ζητούν την πολιτική επανένταξη της παράταξης στην κοινωνία. Με όσους αντιλαμβάνονται πως το πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ με τις θυσίες των πολιτών, δε μπορεί άλλο να συνεχιστεί.

    Όσο αυτή η κυβέρνηση θα πασχίζει να κατανοήσει την ανάγκη παραγωγής νέου πλούτου - εμείς ήδη θα σχεδιάζουμε το ελκυστικό και σταθερό πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον εντός του οποίου θα μπορούν να υπάρξουν επενδύσεις, δημιουργώντας νέες και σταθερές θέσεις εργασίας.Όσο αυτή η κυβέρνηση θα πασχίζει να κατανοήσει την αξία της αριστείας στην εκπαίδευση, εμείς θα στεκόμαστε στο πλευρό των νέων επιστημόνων, πείθοντάς τους ότι αξίζει τον κόπο να μείνουν εδώ και να αγωνιστούν, γιατί μία νέα Ελλάδα ανατέλλει.Όσο αυτή η κυβέρνηση θα διαλύει την πρωτογενή παραγωγή, εμείς θα προετοιμάζουμε την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για να κάνουμε και πάλι τους Αγρότες μοχλό της Περιφερειακής Ανάπτυξης.

    Οι εκλογές δεν αφορούν μόνο τη ΝΔ, αλλά θα καθορίσουν το αποτέλεσμα των επόμενων εθνικών εκλογών. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος.Η υποψηφιότητά μου δεν αφορά μόνο την επιλογή ενός προσώπου».

    [04] Παρατείνεται έως 30/11 η απαγόρευση των διαδηλώσεων στο Παρίσι

    H αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατείνεται έως τα τέλη Νοεμβρίου η απαγόρευση των διαδηλώσεων στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας και τα περίχωρά της, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

    Η ισχύς αυτής της απόφασης, που αφορά «τις διαδηλώσεις στο δημόσιο οδικό δίκτυο» παρατείνεται έως την 30η Νοεμβρίου στις 12 τα μεσάνυχτα τοπική ώρα και επομένως περιλαμβάνει και την ημέρα έναρξης των εργασιών της Παγκόσμιας Συνόδου για την Κλιματική Αλλαγή (COP21) στην οποία αναμένεται να παραστούν εκατοντάδες ηγέτες ξένων χωρών στο Παρίσι.

    Διαβάστε επίσης:Αφέθηκαν ελεύθεροι επτά από τους οκτώ συλληφθέντες στην αστυνομική επιχείρηση στο Σεν Ντενί

    [05] Αφγανιστάν: Ένοπλοι απήγαγαν τουλάχιστον 14 ανθρώπους από λεωφορεία

    Άγνωστοι ένοπλοι στο Αφγανιστάν απήγαγαν σήμερα από λεωφορεία 14 ανθρώπους που πιστεύεται ότι ανήκουν στη σιιτική μειονότητα των Χαζάρων, δέκα ημέρες αφού ο φόνος επτά μελών της μειονότητας από αντάρτες ήταν η αφορμή για μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Καμπούλ.

    Ένοπλοι σταμάτησαν σε τρία λεωφορεία που πραγματοποιούσαν νυχτερινά δρομολόγια στην επαρχία Ζάμπουλ, στον κεντρικό δρόμο που συνδέει την Καμπούλ με την Κανταχάρ, και απήγαγαν κάποιους από τους επιβάτες, δήλωσε ο Μιρουάις Νουρζάι διοικητής της τοπικής αστυνομίας.

    Ο Νουρζάι επεσήμανε ότι δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι απήχθησαν, ούτε την ταυτότητά τους, όμως ο διευθυντής μιας εταιρείας λεωφορείων και ένας τοπικός αξιωματούχος είπαν ότι οι ένοπλοι απήγαγαν τουλάχιστον 14 Χαζάρους.

    [06] Αφέθηκαν ελεύθεροι επτά από τους οκτώ συλληφθέντες στην αστυνομική επιχείρηση στο Σεν Ντενί

    Οι επτά από τους οκτώ ανθρώπους που συνελήφθησαν την Τετάρτη στο βόρειο τμήμα του Παρισιού, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης σε ένα διαμέρισμα όπου είχε εντοπιστεί ο φερόμενος εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο της εισαγγελία του Παρισιού.

    Ο όγδοος συλληφθείς, ο άνδρας που παραχώρησε το διαμέρισμα στον Αμπαούντ, παραμένει υπό κράτηση, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

    Λίγο πριν από τη σύλληψή του κατά την έφοδο των αστυνομικών αρχών, αυτός ο άνδρας, ο Τζαουάντ Μπεντανούντ, είχε εξηγήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι παρείχε φιλοξενία «στο πλαίσιο εξυπηρέτησης» σε δύο πρόσωπα «που είχαν έρθει από το Βέλγιο» και «το μόνο που ήθελαν ήταν λίγο νερό και να προσευχηθούν».

    [07] Απάντηση Ι. Μουζάλα στον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

    Απάντηση στις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ότι ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είχε περάσει από την Ελλάδα, έδωσε σήμερα κατά την επίσκεψή του στην Ειδομένη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    Τόνισε ότι «δύο που βρέθηκαν ότι πέρασαν από την Ελλάδα είναι πλήρως ταυτοποιημένοι με δακτυλικά αποτυπώματα που δείχνει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Αυτό που μας έχει αναθέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση να κάνουμε και απ' ότι φαίνεται όχι τυχαία και οι δύο πέρασαν μέσα από τις διαδικασίες της Ε.Ε. Αλλά επειδή δύο, δέκα, είκοσι πέρασαν από την Ελλάδα συνδέουν γραμικά τους πρόσφυγες με την τρομοκρατία. Οι άλλοι έξι είναι από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Δηλαδή θα πρέπει να με ρωτήσετε τι να κάνουμε για τους Βέλγους και την τρομοκρατία;» είπε ο υπουργός.

    Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους πρόσφυγες, δήλωσε ότι «ξεκίνησε από τη Σλοβενία και συνεχίστηκε σαν ντόμινο και έχουν απαγορεύσει την επανεισδοχή μεταναστών».

    «Υπάρχει ένα πρόβλημα. Νομίζω ότι η απαγόρευση εισόδου σε χώρες ανθρώπων με συγκεκριμένη καταγωγή θα συνεχιστεί. Εχουμε σχέδιο πώς να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν προς τα κάτω και να απεγκλωβιστεί η περιοχή» τόνισε ο κ.Μουζάλας προσθέτοντας ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί, με θέμα το προσφυγικό, σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Υπάρχει σχέδιο και τις επόμενες ημέρες θα απεγκλωβιστεί η περιοχή» είπε χαρακτηριστικά.

    [08] «Άνθρακες ο θησαυρός» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

    «'Ανθρακες ο θησαυρός» τονίζει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Τάκης Παντέλης αναφορικά με το "σκάνδαλο" που ανακάλυψε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ» με σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 17 Νοεμβρίου.

    Χαρακτηρίζει τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ «σκάνδαλο διαρκείας στη λογική» και αναφέρει ειδικότερα πως: «το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στις 17/11/2015 (ανήμερα του Πολυτεχνείο τρομάρα τους...) με την αναφορά "υπάρχοντος" σκανδάλου με εμπλοκή Κυβερνητικού στελέχους, πρώτον δεν έχει συζητηθεί σε κανένα συλλογικό όργανο και, δεύτερον, με τα υπάρχοντα στοιχεία: "άνθρακες ο θησαυρός..."».

    Παραθέτει δε τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου της 'Αρτας, για να σημειώσει ότι «είναι αποκαλυπτικά για την "υποτιθέμενη" καταγγελία». Βάσει αυτών: το 2014 (10 ημέρες με βλάβη) έγιναν 9.524 αξονικές στο Νοσοκομείο και 51 στους ιδιώτες. Το 2015, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, (2 ημέρες με βλάβη) έγιναν 8.829 αξονικές στο Νοσοκομείο και 28 στους Ιδιώτες.

    «Δηλαδή το μερίδιο των Ιδιωτών είναι 0.5% για το 2014 και 0.20% για το 2015» σημειώνει, για να σχολιάσει: «Αυτό είναι το "σκάνδαλο" που ανακάλυψε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Να τους χαιρόμαστε!!!!».

    [09] Πίνακες των Ρούμπενς, Τιντορέτο και άλλων κλάπηκαν από μουσείο της Βερόνας

    Δεκαπέντε πίνακες, μεταξύ των οποίων και αριστουργήματα του Ρούμπενς και του Τιντορέτο, κλάπηκαν από ένα μουσείο της Βερόνας από μια ομάδα μασκοφόρων που κατά τα φαινόμενα έδρασαν "κατόπιν παραγγελίας", ανακοίνωσε σήμερα ο Φλάβιο Τόζι, ο δήμαρχος της πόλης αυτής.

    Τρεις άνδρες ντυμένοι στα μαύρα μπήκαν το βράδυ της Πέμπτης στο μουσείο του Καστελβέκιο, έδεσαν και φίμωσαν τον φύλακα και έναν ταμία και άρπαξαν τους πίνακες.

    Στη λεία τους περιλαμβάνονται πορτρέτα που φιλοτέχνησε ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους του μπαρόκ, ο Φλαμανδός Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, καθώς και έργα του Βενετσιάνου Τιντορέτο και των Πιζανέλο, Τζάκοπο Μπελίνι και Τζοβάνι Φραντσέσκο Καρότο.

    Το μουσείο εκτιμά ότι η συνολική αξία των έργων ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ και πιστεύει ότι η "επιχείρηση" αυτή έγινε για λογαριασμό κάποιου ιδιώτη συλλέκτη.

    "Κάποιος τους έστειλε, ήταν πολύ συγκεκριμένοι, ήξεραν ακριβώς πού πήγαιναν", είπε ο Τόζι.

    Το μουσείο διαθέτει φύλαξη όλο το 24ωρο, όμως οι δράστες έφτασαν στο κτίριο προς το τέλος της ημέρας, αφού είχαν φύγει οι επισκέπτες και πριν τεθεί σε λειτουργία το σύστημα συναγερμού, εξήγησε ένας εκπρόσωπος του δήμου, ο Ρομπέρτο Μπόλις. "Δεν γνωρίζουμε αν οπλοφορούσαν, όμως άρπαξαν το όπλο του φύλακα", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι διέφυγαν με το αυτοκίνητο αυτού του υπαλλήλου, αφού του πήραν και τα κλειδιά του.

    Οι αρχές ενημερώθηκαν για το θέμα όταν ο φύλακας και ο ταμίας κατάφεραν να λυθούν από τα δεσμά τους και να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι με τη μαρτυρία τους και με τις εικόνες που έχουν καταγραφεί από τις 48 κάμερες, μέσα και γύρω από το μουσείο, θα καταφέρουν να εντοπίσουν τους δράστες.

    [10] Εκλογές αύριο στη ΝΔ για ανάδειξη νέου προέδρου

    Εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ διεξάγονται αύριο Κυριακή 22 Νοεμβρίου.Εκλογικά κέντρα και τμήματα όπου μπορούν όσοι το επιθυμούν να ψηφίσουν θα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες της Ε.Ε.Τις διευθύνσεις των εκλογικών κέντρων και τμημάτων μπορεί κανείς να τις βρει στην ιστοσελίδα της ΝΔ www.nd.gr.

    Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 07.00 το πρωί έως της 19.00 το απόγευμα της Κυριακή και δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος, τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα διενέργειας της εκλογής ,είτε εγγράφονται την ημέρα διενέργειας της εκλογής, με την καταχώρησή τους στη νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Κόμματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Καταστατικού, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εφόσον είναι εγγεγραμμένα στους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών, που έχουν καταρτισθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

    Στην εκλογή συμμετέχουν και Έλληνες στο γένος απόδημοι - ανεξαρτήτως αν έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια - οι οποίοι κατοικούν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο, εφόσον έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Στην εκλογή συμμετέχουν και όσοι εγγραφούν μέλη την ημέρα διενέργειας των εκλογών εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών.

    Το αντίτιμο της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί στα 3 ευρώ για όλους.

    Οι υποψήφιοι είναι τέσσερις. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Για την εκλογή αρχηγού από την πρώτη Κυριακή απαιτείται, σύμφωνα με το καταστατικό, ένας εκ των υποψηφίων να καταφέρει να συγκεντρώσει το 50+1% των ψήφων.

    Σε διαφορετική περίπτωση θα πραγματοποιηθεί δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή 29 Νοεμβρίου μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων.

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην Αθήνα μετά την επιστροφή του από την Κρήτη αύριο το μεσημέρι.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψηφίσει στις 10.30 στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Κηφισιάς, οδός Λεβίδου 42.

    Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης θα ψηφίσει στις 09.00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Αγίου Βασιλείου.

    Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 09.30 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

    Διαβάστε επίσης: Άρθρο του Απόστολου Τζιτζικώστα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Μήνυμα Μεϊμαράκη προς τους νεοδημοκράτες ενόψει των εσωκομματικών εκλογών

    Κυρ. Μητσοτάκης: Τη ΝΔ θα την κάνουν ξανά μεγάλη «οι περαστικοί, οι απλοί φίλοι της, οι ενεργοί πολίτες και όχι οι κομματικοί στρατοί»

    [11] Στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη, ο Ι. Μουζάλας

    Σε 1.500 ανέρχονται τα άτομα στα οποία από το πρωί σήμερα οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν επιτρέψει να διέλθουν τα σύνορα με την Ελλάδα και να μπουν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

    Στον καταυλισμό, ο οποίος έχει δημιουργηθεί στην ουδέτερη ζώνη και τον οποίο από το πρωί επισκέπτεται ο αναπληρωτής υπουργός για μεταναστευτικά θέματα, Γιάννης Μουζάλας, παραμένουν περίπου 3.000 άτομα.

    Από αυτά υπολογίζεται ότι περίπου 1300 δεν είναι κάτοχοι διαβατηρίων Συρίας, Ιράκ και Αφγανιστάν, στα οποία οι αρχές της ΠΓΔΜ επιτρέπουν τη διέλευση με αποτέλεσμα να παραμένουν εκεί από την Πέμπτη, που ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου από τη γείτονα χώρα.

    Από τότε περίπου 200 από αυτούς πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στη σιδηροδρομική γραμμή με αποτέλεσμα να μην διεξάγονται τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

    [12] Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον του PKK σε Ιράκ και Τουρκία

    Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας βομβάρδισαν θέσεις μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο τμήμα του Ιράκ και τη νοτιοανατολική Τουρκία χθες το βράδυ, το τελευταίο κύμα αεροπορικών επιδρομών στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της οργάνωσης.

    Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι 22 τουρκικά μαχητικά έπληξαν 23 στόχους του PKK, μεταξύ αυτών καταφύγια και σημεία εφοδιασμού, στο Ζαπ, το Αβασίν Μπαϊσάν, το Χακούρκ και το Καντίλ στο βόρειο Ιράκ.Οι αεροπορικές επιδρομές διεξήχθησαν το διάστημα μεταξύ 11 το βράδυ της Παρασκευής και 2 το πρωί ξημερώματα Σαββάτου τοπική ώρα, σύμφωνα με τον στρατό.Επιπλέον, τα τουρκικά αεριωθούμενα έπληξαν θέσεις του PKK στην επαρχία Σιρνάκ στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, μεταξύ αυτών καταφύγια και αποθήκες όπλων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 November 2015 - 13:32:25 UTC