Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο. Γεροβασίλη:«Όλα πρέπει να ερευνηθούν» για τους υπουργούς που ελέγχονται για το πόθεν έσχες
  • [02] Ουσιαστικός ο ρόλος των ΜΜΕ στο κράτος-δικαίου, τόνισε ο Λευτέρης Κρέτσος στον 104,9 FM
  • [03] Ποσό 800 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα μέσω ΕΣΠΑ
  • [04] Κίνα: Υποχώρησε στο 1,6% ο πληθωρισμός εντείνοντας τις ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας
  • [05] Εσωκομματικά πυρά κατά της Μέρκελ εξ αιτίας του μεταναστευτικού
  • [06] Η ισραηλινή κυβέρνηση λαμβάνει νέα μέτρα κατά της παλαιστινιακής βίας
  • [07] Γ. Κατρούγκαλος: Με βάση τις πολιτικές αρχές της κυβέρνησης οι αποφάσεις για το ασφαλιστικό
  • [08] Στο "κόκκινο" ο Ευαγγελισμός καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
  • [09] Αύξηση του αριθμού επισκεπτών και των εισπράξεων των μουσείων φέτος τον Ιούνιο
  • [10] Η Apple Inc κρίθηκε ένοχη για παραβίαση πατέντας
  • [11] Πρόγευση από ένα μελλοντικό ηλεκτροκίνητο SUV
  • [12] Γεωργιάδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Να τα βρουν οι μεγάλοι για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο»
  • [13] ΝΒΑ: Κρίσιμες ώρες για τη ζωή του Όντομ

  • [01] Ο. Γεροβασίλη:«Όλα πρέπει να ερευνηθούν» για τους υπουργούς που ελέγχονται για το πόθεν έσχες

    «Όλα πρέπει να ερευνηθούν. Οτιδήποτε προκύπτει για τον οποιοδήποτε πολίτη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους δύο υπουργούς, οι οποίοι ελέγχονται για κενά στη δήλωση πόθεν έσχες. Πρόσθεσε, όμως, πως ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρχει και προστασία όλων των πολιτών και όσων διαχειρίζονται την τύχη της χώρας.

    «Δεν ξέρω για ποιους πρόκειται και οφείλω να μην ξέρω γιατί έτσι πρέπει να δουλεύει η επιτροπή για τα πόθεν έσχες», σημείωσε, τονίζοντας παράλληλα: «Εμένα με αφορά αν η συγκεκριμένη επιτροπή θα κάνει τη δουλειά της».

    Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι δεν είναι δουλειά του Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει για την υπόθεση, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να υποκαταστήσει το όργανο της πολιτείας.

    [02] Ουσιαστικός ο ρόλος των ΜΜΕ στο κράτος-δικαίου, τόνισε ο Λευτέρης Κρέτσος στον 104,9 FM

    Στον ουσιαστικό ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, προκειμένου οι πολίτες ν' αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, στο πλαίσιο του κράτους - δικαίου, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή ?Δεύτερη Ανάγνωση? και τον Κώστα Μπλιάτκα, στον 104,9 FM.

    Ο κ. Κρέτσος παρατήρησε σχετικά με τη στασιμότητα, που υπάρχει στη χώρα, στο θέμα ανάπτυξης της ψηφιακής τεχνολογίας και της μετάβασης στο ψηφιακό σήμα, τονίζοντας ότι πολλοί συμπολίτες μας, σε ορεινές και ακριτικές περιοχές, έχουν τεράστια προβλήματα στη λήψη του σήματος της τηλεόρασης και δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η λήψη του τηλεοπτικού σήματος και η τηλεόραση γενικότερα, δεν είναι απλώς θέμα ψυχαγωγίας και ελεύθερου χρόνου, αλλά ενημέρωσης και δημοκρατικού δικαιώματος, για να χαρακτηρίσει την τηλεόραση, ως ?δημόσιο αγαθό.?

    Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο παράδοξο απελευθερωμένων κοινωνιών και φιλελεύθερων οικονομιών όπως, η βρετανική, παρατηρώντας ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι πολύ πιο αυστηρό από αυτό που ισχύει στην Ελλάδα. Τονίζοντας παράλληλα, τη μεγάλη σημασία που έχει για ένα κράτος-δικαίου, για μια ευνομούμενη κοινωνία, η ορθή χρήση του ραδιοφάσματος, αλλά και η διαθεσιμότητα σε όλη την επικράτεια της χώρας, ενός ικανού αριθμού ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, τα οποία να προσφέρουν υψηλή ποιότητα.

    [03] Ποσό 800 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα μέσω ΕΣΠΑ

    Ευρωπαϊκοί πόροι ύψους 800 εκατ. ευρώ από τα Ταμεία του ΕΣΠΑ, αναμένεται να εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία την ερχόμενη εβδομάδα, ως προχρηματοδότηση για τα αναπτυξιακά έργα της περιόδου 2014-2020. Αυτό δήλωσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Από τις 16 Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ η πρόταση της Επιτροπής για αλλαγή των κανόνων στην παροχή ευρωπαϊκών πόρων για αναπτυξιακά έργα στην Ελλάδα, προκειμένου να εισρεύσουν γρηγορότερα τα χρήματα στη χώρα, ανέφερε ο Β. Ντομπρόβσκις. Με τις αλλαγές των κανόνων, η Ελλάδα εξοικονομεί 2 δισ. ευρώ, εντός του 2015 και 2016, εξήγησε ο Β. Ντομπρόβσκις. Συγκεκριμένα, εντός του 2015 θα εισρεύσουν στη χώρα 1,3 δισ. ευρώ και το 2016, περί τα 0,7 δισ. ευρώ.

    Ερ: Πώς επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση των 2 δισ. ευρώ;

    Απ: Η εξοικονόμηση των 2 δισ. ευρώ επιτυγχάνεται μέσω της αναδρομικής αλλαγής των κανόνων για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων της περιόδου 2007-2013. Ορισμένα έργα της περιόδου αυτής έχουν παραμείνει ημιτελή, λόγω της αδυναμίας της Αθήνας να τα συγχρηματοδοτήσει. Προκειμένου να μη χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια και να μην επιβαρυνθεί ο ελληνικός προϋπολογισμός, η ΕΕ θα αναλάβει πλήρως (100%) τη χρηματοδότηση των έργων αυτών (στις περισσότερες χώρες το ποσοστό της εθνικής χρηματοδότησης είναι 15%). Επιπλέον, αναμένεται να εκταμιευθεί πρόωρα το τελευταίο 5% των ευρωπαϊκών χρημάτων τα οποία θα έπρεπε να δοθούν στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωση των έργων.Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα της περιόδου 2014-2020, αυξάνεται το ποσοστό της προχρηματοδότησης έργων στο 11%. Με τον τρόπο αυτό θα εισρεύσει νωρίτερα στην ελληνική οικονομία ένα επιπλέον δισεκατομμύριο ευρώ. Αυτά αναλύτονται σε 500 εκατ. ευρώ εντός του 2015 και τα υπόλοιπα το 2016.

    Ερ: Ποιες είναι οι επιδόσεις της Ελλάδας, όσον αφορά την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων;

    Απ: Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στην 6η θέση, όσον αφορά την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, ενώ παλαιότερα βρισκόταν μεταξύ των χωρών με τη χαμηλότερη απορρόφηση. Αυτή η βελτίωση οφείλεται εν πολλοίς στη συνδρομή και την εμπειρογνωμοσύνη που παρείχε στις ελληνικές αρχές η Task Force. Η νέα Task Force σήμερα ονομάζεται υπηρεσία στήριξης διαρθρωτικής μεταρρύθμισης (SRSS) και σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, διασφαλίζει ότι τα έργα της περιόδου 2007-2013 έχουν ολοκληρωθεί και ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι έχουν χρησιμοποιηθεί με το βέλτιστο δυνατό τρόπο.

    Ερ: Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα στήριξης που συμφωνήθηκε πρόσφατα, ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στην ελληνική κυβέρνηση;

    Απ: Με δεδομένες τις δυσκολίες που συναντήσαμε αλλά και τις εντάσεις που ζήσαμε για να φτάσουμε σε συμφωνία, είναι πολύ σημαντικό το πρόγραμμα να μπει σε σωστή τροχιά. Η θετική ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι σημαντική για την οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά και για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Είναι σημαντικό να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να αρθούν οι περιορισμοί των κεφαλαίων. Είναι σημαντικό για την προσέλκυση επενδυτών στη χώρα. Δεν θα θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα αν υπάρχουν περιορισμοί κεφαλαίων και αβεβαιότητα. Η οικονομική σταθερότητα είναι προϋπόθεση για τους επενδυτές και για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Επομένως το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στην ελληνική κυβέρνηση είναι να παραμείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις της και να ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη αξιολόγηση.

    Ερ: Όσον αφορά τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αυτή τη στιγμή εξετάζονται άλλα μέτρα, πέρα από τη μείωση των επιτοκίων και την παράταση της ωρίμανσης των δανείων;

    Απ: Σύμφωνα με το Eurogroup, η απόφαση για το χρέος θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Όμως δεν είναι απόφαση που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά οι πιστωτές της Ελλάδας, δηλαδή τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Η Επιτροπή θα προσπαθήσει να διευκολύνει τις συζητήσεις όσον αφορά το χρέος και ειδικότερα όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα, καθώς η συμμετοχή του Ταμείου συνδέεται άμεσα με το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Τα συμπεράσματα του Eurogroup είναι σαφή. Αποκλείουν το ονομαστικό κούρεμα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι τα μέτρα που εξετάζονται αυτή τη στιγμή αφορούν στην ωρίμανση των δανείων, στην περίοδο χάριτος αποπληρωμής τους και στα επιτόκια. Αυτό συζητάμε αυτή τη στιγμή. Όμως την απόφαση θα τη λάβει το Eurogroup αφότου ολοκληρωθεί επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση.

    [04] Κίνα: Υποχώρησε στο 1,6% ο πληθωρισμός εντείνοντας τις ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας

    Ο πληθωρισμός της Κίνας μειώθηκε περισσότερο του αναμενόμενου τον Σεπτέμβριο, ενώ οι τιμές των παραγωγών συνέχισαν να υποχωρούν για 43ο συνεχόμενο μήνα, εντείνοντας τις ανησυχίες για τις αποπληθωριστικές πιέσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

    Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 1,6% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2014 από 2% που ήταν τον Αύγουστο, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Κίνας. Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για μείωση του πληθωρισμού στο 1,8%.

    Μία επιπλέον ένδειξη της υποτονικής ζήτησης είναι ότι ο πληθωρισμός, χωρίς τα τρόφιμα, ήταν ακόμη χαμηλότερος και διαμορφώθηκε στο 1% τον Σεπτέμβριο. Η μείωση του πληθωρισμού οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η βάση σύγκρισης του προηγούμενου έτος ήταν υψηλή, δήλωσε στέλεχος της κινεζικής στατιστικής υπηρεσίας στην ανακοίνωση που συνόδευε τα στοιχεία.

    [05] Εσωκομματικά πυρά κατά της Μέρκελ εξ αιτίας του μεταναστευτικού

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δέχθηκε πυρά από πολλές πλευρές για τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της.

    Η Μέρκελ βρίσκεται στη δύσκολη θέση να πρέπει να επιβάλει την μεταναστευτική πολιτική της στο εσωτερικό των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών, όπως έγινε ξεκάθαρο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των κομμάτων, αναφέρει η εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη κάποιους από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση.

    Αν και η Γερμανίδα καγκελάριος είχε την υποστήριξη σημαντικών στελεχών του CDU, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, «δέχθηκε πυρά» από πολλούς βουλευτές.

    Κυρίως ο πρώην αστυνομικός και νυν βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Κλέμενς Μπίνινγκερ διέψευσε τη Μέρκελ χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα παραδείγματα και κάποια στιγμή της είπε ξεκάθαρα ότι προφανώς «έχουμε διαφορετικές απόψεις», τονίζει η Welt.

    Όταν η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε τη ρητορική ερώτηση αν πραγματικά κάποιος πιστεύει ότι το Βερολίνο μπορεί να στέλνει πίσω στα σύνορα τους πρόσφυγες, ακούστηκαν αυθόρμητα κάποιες φωνές να απαντούν «ναι», προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα και άλλων βουλευτών.

    [06] Η ισραηλινή κυβέρνηση λαμβάνει νέα μέτρα κατά της παλαιστινιακής βίας

    Η ισραηλινή αστυνομία άρχισε σήμερα να εγκαθιστά σημεία ελέγχου στις προσβάσεις των παλαιστινιακών συνοικιών της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, δηλαδή στις εξόδους χωριών και συνοικιών της παλαιστινιακής πλευράς της κατεχόμενης και προσαρτημένης στο Ισραήλ Ιερουσαλήμ, την επομένη του σοβαρότερου κύματος πρόσφατων επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών.

    Η κίνηση αυτή εντάσσεται στα νέα μέτρα που υιοθέτησε η ισραηλινή κυβέρνηση τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για την καταπολέμηση των παλαιστινιακών βίαιων επεισοδίων που ξεπέρασαν ένα νέο όριο χθες, με τον θάνατο τριών Ισραηλινών σε δύο επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ.

    Το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ αποφάσισε κυρίως να επιτρέπει στην αστυνομία να προχωρεί στον αποκλεισμό αραβικών συνοικιών της Ιερουσαλήμ και στην απαγόρευση της κυκλοφορίας σε περίπτωση συμπλοκών ή υποκίνησης στη βία", ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. "Το συμβούλιο αποφάσισε κυρίως ότι εκτός από την κατεδάφιση των σπιτιών των τρομοκρατών, καμιά νέα κατασκευή δεν θα επιτραπεί στο σημείο αυτό, ότι οι ιδιοκτησίες τρομοκρατών θα κατάσχονται και ότι η άδεια παραμονής στο Ισραήλ θα ανακαλείται. Επίσης αυξάνεται ο αριθμός των αστυνομικών ώστε να ενισχύουν τους στρατιώτες στην ασφάλεια του Ισραήλ κυρίως κατά μήκος του τείχους ασφαλείας".

    [07] Γ. Κατρούγκαλος: Με βάση τις πολιτικές αρχές της κυβέρνησης οι αποφάσεις για το ασφαλιστικό

    Η αποφυγή οριζόντιων μειώσεων και η εξασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων, με ειδική μέριμνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, είναι βασικές πολιτικές αρχές για την κυβέρνηση και βάσει αυτών θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενόψει της αυριανής παρουσίασης του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό.

    Τονίζει, επίσης, ότι το πόρισμα της Επιτροπής έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα το οποίο και θα ληφθεί υπόψη, αλλά η κυβερνηση είναι αυτή που λάβει τις τελικές αποφάσεις για το ασφαλιστικό έπειτα και από τον δημόσιο διάλογο που θα ακολουθήσει.

    Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

    «Η παράδοση (αύριο Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου) του πορίσματος της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και η ταυτόχρονη παράδοσή του στους κοινωνικούς φορείς, τα πολιτικά κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης, εγκαινιάζει τον δημόσιο διάλογο για το σημαντικότατο αυτό ζήτημα.

    Οφείλω να καταστήσω σαφές ότι η πρόταση της Επιτροπής έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και η κυβέρνηση είναι εκείνη που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα, τις προτάσεις που θα διατυπωθούν κατά τον δημόσιο διάλογο και τις βασικές πολιτικές της αρχές, όπως είναι η διατήρηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του συστήματος, η αποφυγή οριζόντιων μειώσεων και η εξασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων με ειδική μέριμνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους».

    [08] Στο "κόκκινο" ο Ευαγγελισμός καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

    Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ο Ευαγγελισμός, λόγω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, σημειώνοντας ότι στο νοσοκομείο δεν έχει δοθεί ούτε το 50% της προβλεπόμενης επιχορήγησης και μάλιστα η πρόσθετη επιχορήγηση που δόθηκε πρόσφατα (9,6 εκατ. ευρώ), καλύπτει τις ανάγκες ενός μόνο μήνα.

    Υποστηρίζουν ότι η έλλειψη προσωπικού έχει πάρει τραγικές διαστάσεις, ενώ «διευρύνονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις». Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου θα απολυθούν 40 επικουρικοί - γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, τραυματιοφορείς και παραϊατρικό προσωπικό - οι 13 νοσηλευτές του ΚΕΕΛΠΝΟ στις ΜΕΘ του νοσοκομείου θα υποχρεωθούν να κάνουν σύμβαση έργου (μπλοκάκι), ενώ οι συνταξιοδοτήσεις από όλους τους κλάδους ανέρχονται σε πολλές δεκάδες.

    Μόνο ο Ευαγγελισμός με τους «πετσοκομμένους», όπως λένε, οργανισμούς του 2012, έχει πάνω από 780 κενές οργανικές θέσεις όλων των κλάδων, εκτιμώντας ότι οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ περισσότερες.

    Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν "σταγόνα στον ωκεανό", τις 907 προσλήψεις πανελλαδικά που είχαν ήδη εγκριθεί από πέρυσι, «η δε υπόσχεση για 2.500 προσλήψεις (με γιατρούς) μόνιμου προσωπικού για το 2016, δεν έχει διασφαλίσει τις σχετικές πιστώσεις από τον προϋπολογισμό».

    [09] Αύξηση του αριθμού επισκεπτών και των εισπράξεων των μουσείων φέτος τον Ιούνιο

    Αύξηση 9,5% σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον Ιούνιο εφέτος, ενώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν 13,4% σε σχέση ?ε τον αντίστοιχο ?ήνα του 2014. Το α' εξάμηνο, παρατηρείται αύξηση 11,8% στους επισκέπτες των ?ουσείων και αύξηση 17,2% στις εισπράξεις.

    Σύμφωνα, επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους υπήρξε τον Ιούνιο αύξηση των επισκεπτών κατά 7,8% και αύξηση των εισπράξεων σε ποσοστό 10,1%. Το διάστημα Ιανουαρίου- Ιουνίου, καταγράφηκε αύξηση των επισκεπτών κατά 11,2% και αύξηση των εισπράξεων κατά 10,7%.

    [10] Η Apple Inc κρίθηκε ένοχη για παραβίαση πατέντας

    Δικαστήριο του Μάντισον στο Ουισκόνσιν έκρινε την εταιρεία Apple Inc ένοχη για παραβίαση πατέντας του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν στην τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε σε μοντέλα iphone και ipad.

    Η πατέντα ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν από το 1998 και επιτρέπει τη βελτίωση της επίδοσης των επεξεργαστών A7, A8, A9X που έχουν εξοπλίσει τα μοντέλα iPhone 5S, 6, 6Plus και iPad Air και Mini.

    Η εταιρεία προσπάθησε να αποδείξει ότι τα δικαιώματα του Πανεπιστημίου είχαν λήξει.

    Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του δικαστή Ουίλιαμ Κόνλεϊ που προεδρεύει του δικαστηρίου του Μάντισον, η εταιρεία ενδέχεται να κληθεί να καταβάλει αποζημίωση ύψους 862 εκατομμυρίων δολαρίων.

    [11] Πρόγευση από ένα μελλοντικό ηλεκτροκίνητο SUV

    Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων γνωρίζουν ότι ο μοναδικός τρόπος για να διατηρηθούν οι εταιρείες αυτοκινήτων στο χάρτη της παγκόσμιας αγοράς είναι η συνεχής εξέλιξη των μοντέλων και των τεχνολογιών.

    Τμήματα έρευνας σε όλο τον κόσμο αναζητούν τις νέες τάσεις και δίνουν τις κατάλληλες κατευθύνσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες για τα χαρακτηριστικά που θα έχουν τα μελλοντικά οχήματα. Μια πρόγευση από τις μελέτες των εταιρειών αυτοκινήτων δίνεται στις διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων, όπου εκτίθενται πρωτότυπα μοντέλα και καινοτομικές τεχνολογίες.

    Στην 44η Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο 2015, που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο Tokyo Big Sight, κυρίως οι Ιάπωνες κατασκευαστές αυτοκινήτων, αναμένεται να εκθέσουν εντυπωσιακές δημιουργίες. Ο στόχος τους είναι διπλός. Να δείξουν την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν σε πολλούς τομείς τα επόμενα χρόνια και να μετρήσουν μέσα από έρευνες την αποδοχή των προτάσεων τους από τους επισκέπτες.

    Η Mitsubishi, αποφάσισε να δείξει την άποψη της για το μελλοντικό ηλεκτροκίνητο SUV. Η ιαπωνική μάρκα που έχει μεγάλη τεχνογνωσία στα οχήματα ελεύθερου χρόνου και έχει διακριθεί σε αναρίθμητους αγώνες, θα δώσει ένα δείγμα των δυνατοτήτων της.

    Προγραμματίζει το ντεμπούτο του συμπαγούς SUV Mitsubishi eX Concept, με σύστημα ηλεκτροκίνησης EV επόμενης γενιάς. Στο πρωτότυπο προβάλλονται οι τεχνολογίες ηλεκτροκίνητων οχημάτων (EV) επόμενης γενιάς της μάρκας. Επίσης, μία νέα εκδοχή της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Dynamic Shield, καθώς και πληθώρα άλλων τεχνολογιών για οδηγική ευχαρίστηση με ένα συμπαγές crossover. Ολόκληρο το περίπτερο, όπου κυρίαρχο έκθεμα θα είναι το eX Concept, αντανακλά την ουσία του σλόγκαν Driving Beyond - Another Step Forward With SUVs and Electric Power.

    Το eX Concept κινείται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, δεν διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης και προορίζεται για τη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά συμπαγών SUV. Χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και τετρακίνησης AWD της ιαπωνικής φίρμας. Είναι μια προσπάθεια για την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτοματοποιημένης οδήγησης και της διαδικτυακής σύνδεσης οχημάτων. Επίσης, αναμένεται να αναβαθμίσει περαιτέρω την ενεργητική ασφάλεια. Τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του οχήματος υποδηλώνουν τη σχεδιαστική κατεύθυνση της μάρκας, που θα υιοθετηθεί και στα επόμενα μοντέλα.

    Σπύρος Ρέκκας

    [12] Γεωργιάδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Να τα βρουν οι μεγάλοι για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο»

    Τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής, ο Γιώργος Γεωργιάδης αποτελεί υπόδειγμα ήθους και παράδειγμα προς μίμηση, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, ήταν πάντα μία εγγυημένη λύση για τον εκάστοτε προπονητή στην δημιουργική λειτουργία της ομάδας. Γεννημένος πριν από 43 χρόνια, έχει κάνει σπουδαία καριέρα σε Δόξα Δράμας, Παναθηναϊκό, Νιούκαστλ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Ηρακλή, για να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ το 2008. Με 132 γκολ σε 464 αγώνες και 11 γκολ σε 61 συμμετοχές με την εθνική Ελλάδας, ο Γεωργιάδης ήταν από τις σημαντικές προσωπικότητες των ελληνικών γηπέδων, ενώ κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του υπήρξαν η κατάκτηση του EURO 2004, το νταμπλ του 1995 με τον Παναθηναϊκό και η ανάδειξή του σε κορυφαίο παίκτη της χρονιάς, αλλά και η συμμετοχή με τους «πράσινους» στον ημιτελικό του Champions League με αντίπαλο τον Άγιαξ την περίοδο 1995-96. Από την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς είναι προπονητής στην ομάδα της Βέροιας, ενώ έχει θητεύσει στις εθνικές Νέων κι Ελπίδων, καθώς επίσης και στον ΠΑΟΚ.

    Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο Έλληνας προπονητής, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για πολλά και διάφορα...

    [13] ΝΒΑ: Κρίσιμες ώρες για τη ζωή του Όντομ

    Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει τις τελευταίες ώρες ο Λαμάρ Όντομ, καθώς βρίσκεται διασωληνωμένος στην εντατική νοσοκομείου του Λας Βέγκας. Ο 36χρονος πρώην άσος του ΝΒΑ και πρωταθλητής με τους Λέικερς βρέθηκε λιπόθυμος σε οίκο ανοχής στο Λας Βέγκας, έχοντας προηγηθεί έντονος εμετός και αναπνευστικά προβλήματα. Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και οι επόμενες ώρες καθοριστικές. Ο Όντομ τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα χρήσης ουσιών.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 October 2015 - 10:32:30 UTC