Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το απόγευμα η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ
  • [02] «Χρειάζονται γιγαντιαία βήματα από την ΕΕ για το προσφυγικό», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μ. Κεφαλογιάννης
  • [03] Β. Μεϊμαράκης: Η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας είναι ευθύνη του προέδρου της ΝΔ
  • [04] Πάπας Φραγκίσκος: Συγγνώμη για τα σκάνδαλα στην Ρώμη και στο Βατικανό
  • [05] Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη
  • [06] Γ. Κατρούγκαλος: Με βάση τις πολιτικές αρχές της κυβέρνησης οι αποφάσεις για το ασφαλιστικό
  • [07] Έως το τέλος του έτους αναμένεται η σύμβαση για τα περιφερειακά αεροδρόμια, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ
  • [08] "Μια αγκαλιά για τους πρόσφυγες" ανοίγουν χορευτές τάνγκο στη Θεσσαλονίκη
  • [09] Αντίθετος με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα ΜΜΜ ο Κ. Μητσοτάκης
  • [10] Στους 1.633 νεκρούς ο απολογισμός από το ποδοπάτημα στη Μέκκα
  • [11] Η πλειονότητα των Γερμανών δεν επιθυμεί η χώρα να δεχθεί άλλους πρόσφυγες, σύμφωνα με δημοσκόπηση

  • [01] Συνεδριάζει το απόγευμα η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

    Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή συνάντηση των 4 υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας με στόχο να επέλθει η ηρεμία στο εσωκομματικό μέτωπο. Μία ώρα μετά στις 6 θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για τη χάραξη της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

    Σημειώνεται πως χθες μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ αποφάσισε την Πέμπτη να προχωρήσει η αποσφράγιση των προσφορών των εταιριών που θα αναλάβουν τα διαδικαστικά των εκλογών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων. Η ΚΕΦΕ αποφάσισε το αντίτιμο συμμετοχής στις εκλογές για όλους τους ψηφοφόρους να είναι τα 3 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:Συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ, ζήτησε ο Αδ. Γεωργιάδης

    [02] «Χρειάζονται γιγαντιαία βήματα από την ΕΕ για το προσφυγικό», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μ. Κεφαλογιάννης

    Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση θα στηρίξουμε στη Βουλή, ότι αφορά μείωση δαπανών και τίποτα για αύξηση της φορολογίας, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

    Μιλάει για τη μεγάλη πολιτική που πρέπει ν' ακολουθήσει η ΕΕ στο προσφυγικό, που αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση και η οποία πρέπει να περιλαμβάνει την ενίσχυση των χωρών που φυλάσσουν ευρωπαϊκά σύνορα, όπως η Ελλάδα, αλλά και τις χώρες διέλευσης και προέλευσης, σε συνεργασία με τις μεγάλες δυνάμεις.

    Για τα "τζάκια" στη ΝΔ λέει αφενός ότι «ο άντρας κάνει τη γενιά κι όχι η γενιά τον άντρα» κι αφετέρου ότι «κι ο Αλέξανδρος ήταν γιός του Φιλίππου». Θέλω, λέει κλείνοντας, να δίνει η χώρα μου τις δυνατότητες να μπορεί κάποιος να αγγίξει το όνειρό του, όσο ψηλό και να 'ναι, όπως το κατάφερε ο Ομπάμα στην Αμερική.

    [03] Β. Μεϊμαράκης: Η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας είναι ευθύνη του προέδρου της ΝΔ

    Προϋπόθεση για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προχωρήσει η διαδικασία για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών είναι να γνωμοδοτήσει θετικά ο νομικός σύμβουλος του κόμματος.

    «Αν ο νομικός σύμβουλος πει ότι το θέμα είναι εντάξει νομικά με τη νομοθεσία που ισχύει, τότε το θέμα είναι λήξαν και προχωρά η διαδικασία. Αλλά τον ψάχνουμε και σήμερα από το πρωί», είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, μιλώντας, πριν από λίγο, με δημοσιογράφους στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

    Παράλληλα τόνισε ότι η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας είναι ευθύνη του προέδρου του κόμματος και πως με αυτή την ιδιότητα και όχι ως υποψήφιος μπήκε χθες στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

    «Η διαδικασία θα διασφαλιστεί, ο διαγωνισμός θα είναι σωστός με διαφάνεια και νομιμότητα. Η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας είναι θέμα του προέδρου του κόμματος, και εγώ χθες μπήκα στην ΚΕΦΕ ως πρόεδρος του κόμματος και όχι ως υποψήφιος», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Επιπλέον, αναρωτήθηκε «αν η επιλογή της εταιρείας δεν είναι αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ, τότε ποιες είναι οι αρμοδιότητές της και τι συζητούν ένα μήνα».

    [04] Πάπας Φραγκίσκος: Συγγνώμη για τα σκάνδαλα στην Ρώμη και στο Βατικανό

    Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος σήμερα στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ζήτησε «συγγνώμη για τα σκάνδαλα τα οποία ξέσπασαν πρόσφατα στην Ρώμη και στο Βατικανό».

    Ο ποντίφικας δεν ανέφερε συγκεκριμένα ποια σκάνδαλα εννοεί, αλλά πολλοί σχολιαστές τονίζουν ότι είναι πιθανό να πρόκειται για περιπτώσεις οικονομικής κακοδιαχείρισης εντός του Βατικανού, για την κακοποίηση παιδιών από μέρους καθολικών κληρικών και για την παρείσφρηση μαφιόζικων συμφερόντων σε μεγάλο μέρος των οικονομικών δραστηριοτήτων της Αιώνιας Πόλης.

    «Ο Ιησούς, ο οποίος είναι ρεαλιστής, μας λέει ότι είναι αναπόφευκτο να συμβαίνουν σκάνδαλα, αλλά αλλοίμονο στον άνθρωπο εξ αιτίας του οποίου τα σκάνδαλα αυτά λαμβάνουν χώρα», πρόσθεσε ο Αργεντινός ποντίφικας.

    Ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στη συνέχεια και «στο σκάνδαλο των παιδιών τα οποία είναι θύματα βιασμών, εγκατάλειψης και έλλειψης αγάπης», ένα σκάνδαλο ακόμη σοβαρότερο διότι « τα παιδιά δεν έχουν τον τρόπο να το επεξεργασθούν».

    [05] Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη

    Χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Βίκυ Σταμάτη, αποδεχόμενο την αίτησή της για αποφυλάκιση.

    Οι δικαστές επέβαλαν στην κ. Σταμάτη τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα, της αφαίρεσης διαβατηρίου και της υποχρεωτικής διαμονής της στη διεύθυνση που δήλωσε στο δικαστήριο.

    Οι συνήγοροι της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου ζήτησαν προθεσμία δύο μηνών για την καταβολή της εγγύησης και επανέλαβαν στο δικαστήριο πως η εντολέας τους αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και έχει μεγάλη δυσκολία να καταβάλει, άμεσα, το χρηματικό ποσό που της επιβλήθηκε.

    Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε για την κ. Σταμάτη ότι «με άκρα επιείκια αποφάσισε το δικαστήριο και για τους όρους και για την εγγυοδοσία», σχόλιο που αναφερόταν στην απόδραση της κατηγορουμένης από το Δρομοκαϊτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη.

    Η κ. Σταμάτη έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, για τις παράνομες αμοιβές του Άκη Τσοχατζόπουλου από εξοπλιστικά προγράμματα, σε ποινή κάθειρξης 12 ετών. Σημειώνεται, ότι εάν δεν καταβάλει το ποσό της εγγύησης δεν θα μπορέσει να αποφυλακιστεί.

    [06] Γ. Κατρούγκαλος: Με βάση τις πολιτικές αρχές της κυβέρνησης οι αποφάσεις για το ασφαλιστικό

    Η αποφυγή οριζόντιων μειώσεων και η εξασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων, με ειδική μέριμνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, είναι βασικές πολιτικές αρχές για την κυβέρνηση και βάσει αυτών θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενόψει της αυριανής παρουσίασης του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό.

    Τονίζει, επίσης, ότι το πόρισμα της Επιτροπής έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα το οποίο και θα ληφθεί υπόψη, αλλά η κυβερνηση είναι αυτή που λάβει τις τελικές αποφάσεις για το ασφαλιστικό έπειτα και από τον δημόσιο διάλογο που θα ακολουθήσει.

    Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

    «Η παράδοση (αύριο Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου) του πορίσματος της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και η ταυτόχρονη παράδοσή του στους κοινωνικούς φορείς, τα πολιτικά κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης, εγκαινιάζει τον δημόσιο διάλογο για το σημαντικότατο αυτό ζήτημα.

    Οφείλω να καταστήσω σαφές ότι η πρόταση της Επιτροπής έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και η κυβέρνηση είναι εκείνη που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα, τις προτάσεις που θα διατυπωθούν κατά τον δημόσιο διάλογο και τις βασικές πολιτικές της αρχές, όπως είναι η διατήρηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του συστήματος, η αποφυγή οριζόντιων μειώσεων και η εξασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων με ειδική μέριμνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους».

    [07] Έως το τέλος του έτους αναμένεται η σύμβαση για τα περιφερειακά αεροδρόμια, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ

    Έως το τέλος του έτους αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης για τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, προχωρώντας παράλληλα σε παράταση για τις εγγυητικές επιστολές των τριών ομίλων που συμμετείχαν στην διαγωνισμό, η προθεσμία για τις οποίες έληγε σήμερα.

    Σημειώνεται ότι, οι τρεις όμιλοι που ανανέωσαν τις προσφορές τους είναι: α) ο προτιμητέος επενδυτής Fraport AG- Slentel Ltd και οι αναπληρωματικοί υποψήφιοι β) CASA (Corporation America S.A.)- METKA Α.Ε. και γ) VINCI Airports S.A.S.- ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε.

    [08] "Μια αγκαλιά για τους πρόσφυγες" ανοίγουν χορευτές τάνγκο στη Θεσσαλονίκη

    Μια εικόνα από την Ειδομένη ήταν αρκετή για να ευαισθητοποιήσει τους χορευτές τάνγκο της Θεσσαλονίκης για να ανοίξουν μια αγκαλιά για τους πρόσφυγες και να προχωρήσουν στη διοργάνωση μιας χορευτικής εκδήλωσης με σκοπό τη συγκέντρωση βοήθειας.

    Η εκδήλωση «Μια αγκαλιά για τους πρόσφυγες» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης (7.00-11.30 μμ) , το πρόγραμμά της θα περιλαμβάνει δωρεάν μάθημα τάνγκο και σόου από καταξιωμένους και βραβευμένους χορευτές από την Ελλάδα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη με μόνη υποχρέωση των προσερχόμενων να φέρουν έστω και ένα από τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι πρόσφυγες.

    «Το περασμένο Σάββατοκύριακο ήμασταν στην Ειδομένη. Δε θα προσπαθήσω να σας περιγράψω την κατάσταση γιατί είναι αδύνατον. Τα πράγματα είναι πολύ παραπάνω από τραγικά. Σκεφτείτε μόνο ότι από τις 3 έως τις 6 το πρωί έφτασαν λεωφορεία με περίπου 3000 άτομα και για την παραλαβή -τακτοποίηση τους ήμασταν υπεύθυνοι εγώ, ο Στέλιος Σταμπουλίδης, η Χριστίνα Δατσέρη και άλλοι τέσσερις εθελοντές. Η βροχή- καταιγίδα ήταν ασταμάτητη και ο χώρος φυσικά δεν επαρκούσε, με αποτέλεσμα πάνω από 30 λεωφορεία να μένουν γεμάτα για ώρες έξω από το κέντρο υποδοχής. Κάποιοι μάλιστα από τους οδηγούς, παρά την καταιγίδα παρατούσαν τους ανθρώπους μέσα στα χωράφια» περιγράφει η εθελόντρια Δέσποινα Αμαραντίδου η οποία είναι δασκάλα τάνγκο και μετέχει στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

    [09] Αντίθετος με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα ΜΜΜ ο Κ. Μητσοτάκης

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά 10% μπορούσε να αποφευχθεί.

    Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, την 1η Σεπτεμβρίου 2014, απέφυγε 800 οριζόντιες απολύσεις, μείωσε την τιμή του εισιτηρίου που προβλεπόταν από το δεύτερο μνημόνιο και πρόταξε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

    Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ότι σήμερα πολεμάει αυτήν τη μεταρρύθμιση και καλεί τους πολίτες να πληρώσουν το μάρμαρο της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων.

    «Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ μίας κυβέρνησης που πιστεύει και μπορεί να εφαρμόσει διαρθρωτικές αλλαγές και της κυβέρνησης Τσίπρα, που ούτε πιστεύει, ούτε μπορεί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά τους πολίτες», πρόσθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

    [10] Στους 1.633 νεκρούς ο απολογισμός από το ποδοπάτημα στη Μέκκα

    Ο απολογισμός του ποδοπατήματος που σημάδεψε το προσκύνημα στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας στις 24 Σεπτεμβρίου αυξήθηκε ακόμη σήμερα σε τουλάχιστον 1.633 νεκρούς, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από 31 χώρες, στην πλέον πολύνεκρη τραγωδία της ιστορίας του χατζ.

    Μετά την ανακοίνωση επίσημου απολογισμού με 769 νεκρούς στις 26 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες μετά την τραγωδία, οι σαουδαραβικές αρχές δεν έδωσαν νεότερο απολογισμό, ούτε απολογισμό των θυμάτων ανά εθνικότητα.

    Επιπλέον, πολλοί προσκυνητές φέρονται ακόμη ως αγνοούμενοι μετά το ποδοπάτημα αυτό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του τελετουργικού του συμβολικού λιθοβολισμού του Σατανά στη Μίνα, κοντά στη Μέκκα.

    Η προηγούμενη μεγαλύτερη καταστροφή είχε σημειωθεί στο μεγάλο μουσουλμανικό προσκύνημα στις 2 Ιουλίου του 1990 όταν σε ποδοπάτημα μέσα σε μια σήραγγα της Μίνας 1.426 προσκυνητές είχαν χάσει τη ζωή τους, Ασιάτες στην πλειοψηφία τους.

    [11] Η πλειονότητα των Γερμανών δεν επιθυμεί η χώρα να δεχθεί άλλους πρόσφυγες, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Σαφή στροφή στη στάση των Γερμανών απέναντι στους πρόσφυγες δείχνει νέα δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η πλειονότητα των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί η χώρα να δεχθεί άλλους αιτούντες άσυλο.

    Τα δύο τρίτα των Γερμανών δεν πιστεύουν πια στο σύνθημα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ «θα τα καταφέρουμε», ενώ το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Γερμανία είναι πλέον σε θέση να δεχθεί άλλους πρόσφυγες, αποκαλύπτει η τελευταία δημοσκόπηση του YouGov.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στη Γερμανία είναι πολύ μεγάλος, την ώρα που στα μέσα Σεπτεμβρίου αυτή την άποψη συμμεριζόταν το 46%.

    Αντίθετα μόλις το 19% εκτιμά ότι η Γερμανία εξακολουθεί να είναι σε θέση να δεχθεί νέους πρόσφυγες, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση το ποσοστό έφτανε το 28%.

    Μάλιστα την άποψη της Μέρκελ ότι «θα τα καταφέρουμε» συμμερίζεται πλέον μόλις το 32% των ερωτηθέντων, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου το ποσοστό ήταν 43%.

    Στο μεταξύ σύμφωνα με μια άλλη δημοσκόπηση πτώση παρουσιάζει η δημοτικότητα του κόμματος της Μέρκελ, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), το αδελφό κόμμα στη Βαυαρία.

    Βάσει της δημοσκόπησης του INSA, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Bild, το CDU και το CSU έχουν πέσει στο χαμηλότερο ποσοστό τους μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2013.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 October 2015 - 12:32:20 UTC