Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιρακινά σεροσκάφη έπληξαν την αυτοκινητοπομπή του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους
  • [02] Ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη του Ερβέ Φαλτσιανί για οικονομική κατασκοπεία
  • [03] Έντεκα νεκροί σε ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε πρόσφυγες στην Ευρώπη
  • [04] Ζ. Γκάμπριελ: Περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες θα δεχθεί η Γερμανία
  • [05] Δήμοι ζητούν από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος να πληρώσει δημοτικά τέλη και φόρους
  • [06] Απέκλεισε η Μέρκελ την επιβολή φόρου για αντιμετώπιση του προσφυγικού
  • [07] Φόρμουλα Ένα: Πρώτος ο Χάμιλτον στο γκραν πρι Ρωσίας

  • [01] Ιρακινά σεροσκάφη έπληξαν την αυτοκινητοπομπή του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους

    Η πολεμική αεροπορία του Ιράκ έπληξε την αυτοκινητοπομπή του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι στην επαρχία Άνμπαρ, στα δυτικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσαν οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.

    Η τύχη του ηγέτη του "χαλιφάτου" παραμένει αδιευκρίνιστη.

    "Οι ιρακινές αεροπορικές δυνάμεις βομβάρδισαν την αυτοκινητοπομπή του εγκληματία τρομοκράτη Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι ενώ κατευθυνόταν στην Καράμπλα για να παραστεί σε συνάντηση με τους διοικητές του Ντάες" αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία χρησιμοποιείται το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.

    Η ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζεται "ηρωική" η επιχείρηση της ιρακινής αεροπορίας, δεν διευκρινίζεται αν χτυπήθηκε ο ίδιος ο Αλ Μπαγκντάντι. "Η τοποθεσία της συνάντησης βομβαρδίστηκε επίσης και πολλά ηγετικά στελέχη της οργάνωσης σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Η τύχη του δολοφόνου Αλ Μπαγκντάντι είναι άγνωστη. Απομακρύνθηκε από το σημείο με ένα όχημα. Η κατάσταση της υγείας του είναι αδιευκρίνιστη", ανέφερε ο στρατός.

    [02] Ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη του Ερβέ Φαλτσιανί για οικονομική κατασκοπεία

    Οι ελβετικές υπηρεσίες πληροφοριών βρίσκονταν από το 2008 στα ίχνη του Ερβέ Φαλτσιανί, του Γάλλου πρώην υπαλλήλου της τράπεζας HSBC της Ελβετίας, ο οποίος κατηγορείται για οικονομική κατασκοπεία και θα δικαστεί αύριο, ερήμην, από το Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο.

    Σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Le Matin Dimanche οι ελβετικές υπηρεσίες πληροφοριών (SRC) είχαν λάβει από τον Ιούλιο του 2008 συγκεκριμένες πληροφορίες για ένα πρόσωπο που εμφανιζόταν με το όνομα Ρούμπεν αλ Σιντιάκ και σκόπευε να πουλήσει στις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών τραπεζικά δεδομένα που είχαν κλαπεί από την HSBC Ελβετίας. Το πρόσωπο αυτό αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν ο Φαλτσιανί. Όμως ούτε η SRC ούτε οι γερμανικές υπηρεσίες έκαναν τότε κάτι για το θέμα.

    [03] Έντεκα νεκροί σε ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε πρόσφυγες στην Ευρώπη

    Έντεκα Σύροι και Αφρικανοί μετανάστες έχασαν τη ζωή τους αργά το βράδυ του Σαββάτου στα ανοιχτά των ακτών της Αιγύπτου όταν το πλοιάριο που τους μετέφερε στην Ευρώπη βυθίστηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ανέφεραν σήμερα Αιγύπτιοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και υγείας της χώρας.

    Η αιγυπτιακή ακτοφυλακή περισυνέλεξ 15 επιζώντες που κατάγονται από τη Συρία, την Αίγυπτο και διάφορες αφρικανικές χώρες.Το πλοιάριο βυθίστηκε στα ανοιχτά του λιμανιού Μπαλτίμ αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί οι αιτίες του ναυτικού δυστυχήματος.Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, από τον Ιανουάριο έχουν διαπλεύσει τη Μεσόγειο 575.544 πρόσφυγες και περισσότεροι από 3.000 πνίγηκαν στη θάλασσα.

    [04] Ζ. Γκάμπριελ: Περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες θα δεχθεί η Γερμανία

    Η Γερμανία θα δεχθεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, δήλωσε ο Αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και σημείωσε ότι αυτή την εποχή ο πραγματικός αντίπαλος της Καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ, βρίσκεται στους κόλπους του ίδιου της του κόμματος.

    Ο κ. Γκάμπριελ, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στο Μάιντς, κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του να μην μπαίνουν ούτε στην λογική της Καγκελαρίου που λέει «θα τα καταφέρουμε», αλλά ούτε σε αυτήν του Βαυαρού Πρωθυπουργού Χορστ Ζεεχόφερ που ζητά να σφραγιστούν τα σύνορα. Πρόκειται για τις λάθος εναλλακτικές, τόνισε ο κ. Γκάμπριελ και πρόσθεσε ότι το θέμα στην πραγματικότητα είναι «να δημιουργήσουμε στην Γερμανία τις συνθήκες προκειμένου να ανταποκριθούμε στην πρόκληση».

    Το κεντρικό σημείο της συντηρητικής κοσμοθεωρίας «λιγότερο κράτος, λιγότεροι φόροι, λιγότερη ρύθμιση, περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις», αλλά και περισσότερη απομόνωση και λιγότερη αλληλεγγύη, κλονίζεται, υποστήριξε ο κ. Γκάμπριελ, υπογραμμίζοντας ότι στην παρούσα φάση η κυρία Μέρκελ βρίσκει μεγαλύτερη συμπάθεια στους Σοσιαλδημοκράτες από ό,τι στο ίδιο της το κόμμα. «Οι σκληρότεροι αντίπαλοί της δεν βρίσκονται ανάμεσά μας, αλλά, όπως συμβαίνει συχνά, στην CDU και στην CSU», δήλωσε.

    [05] Δήμοι ζητούν από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος να πληρώσει δημοτικά τέλη και φόρους

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι Δήμοι Ραφήνας - Πικερμίου, Μαρκόπουλου και Σπάτων-Αρτέμιδος και ζητούν να ακυρωθεί η άρνηση των συναρμοδίων υπουργών να εκδώσουν την απαιτούμενη απόφαση καθορισμού των όρων και προϋποθέσεων, αλλά και του ύψους των δημοτικών, κ.λπ. τελών που θα εισπράττουν από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

    Ειδικότερα, από την σύμβαση ανάπτυξης του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος (31 Ιουλίου 1995), μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της ανώνυμης εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών», βασικός μέτοχος της οποίας είναι η γερμανικών συμφερόντων εταιρεία «Hochtief», προβλέπεται ότι η επίμαχη ανώνυμη εταιρεία οφείλει να καταβάλει ανταποδοτικούς και άλλους φόρους, όπως και τέλη σε δήμους και κοινότητες γύρω από το αεροδρόμιο.

    Οι Δήμοι αυτοί είναι των Σπάτων - Αρτέμιδας (τέως Λούτσας), της Ραφήνας - Πικερμίου, της Παιανίας, Μαρκόπολου, και του Κορωπίου. Στην συνέχεια ψηφίστηκε ο νόμος 3631/2008 ο οποίος προέβλεψε ότι με απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Μεταφορών θα καθορίζεται η διαδικασία επιβολής και είσπραξης των δημοτικών τελών και φόρων των 6 επίμαχων Δήμων από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Όμως, από το 2008 κανένας από τους συναρμόδιους υπουργούς δεν υπέγραψε την προβλεπόμενη υπουργική απόφαση.

    Η καταβολή των δημοτικών φόρων και τελών προς τους εν λόγω Δήμους έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2008.

    [06] Απέκλεισε η Μέρκελ την επιβολή φόρου για αντιμετώπιση του προσφυγικού

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθούν αυξημένοι φόροι για να αντιμετωπιστεί η μεγαλύτερη εισροή προσφύγων στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.«Μπορούμε να χαιρόμαστε επειδή διαχειριζόμασταν καλά την οικονομία μας επί χρόνια και η οικονομική μας κατάσταση είναι σήμερα καλή» ανέφερε η Μέρκελ, σύμφωνα με αποσπάσματα μιας συνέντευξης που πρόκειται να δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Bild.

    Όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν δίνει τον λόγο της ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις φόρων που να συνδέονται με την προσφυγική κρίση, η καγκελάριος απάντησε: «Ναι, ρητώς». Το Σάββατο, η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής ενός «φόρου αλληλεγγύης» για να καλυφθεί το κόστος προκειμένου να σταματήσει η άφιξη αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη.

    [07] Φόρμουλα Ένα: Πρώτος ο Χάμιλτον στο γκραν πρι Ρωσίας

    Ο Γερμανός Νίκο Ρόσμπεργκ, μολονότι εκκίνησε πρώτος, αναγκάστηκε ν' αποχωρήσει στον 8ο γύρο, λόγω μηχανικής βλάβης, και δόθηκε έτσι η ευκαιρία στον «ομόσταυλο» του στη Μερτσέντες και παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούς Χάμιλτον, να κατακτήσει την πρωτιά και στο γκραν πρι της Ρωσίας, στην πίστα του Σότσι.

    Ο Βρετανός πιλότος είναι πλέον «αγκαλιά» με την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Ο Χάμιλτον έφτασε στην 9η φετινή του νίκη σε σύνολο 15 αγώνων, ενώ παράλληλα ανέβηκε στην 3η θέση στη λίστα των νικών στην ιστορία της Φόρμουλα Ενα με 42 νίκες, ξεπερνώντας τον θρυλικό Βραζιλιάνο, Αϊρτον Σένα.

    Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ (Φεράρι) και στην τρίτη, μετά από μεγάλη μάχη με Ραϊκόνεν και Μπότας, οι οποίοι συγκρούστηκαν στον τελευταίο γύρο, ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες (Force India).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 October 2015 - 14:32:17 UTC