Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απ. Τζιτζικώστας:Έχω τις πλάτες των Νεοδημοκρατών
  • [02] Το ΠΑΣΟΚ για την βομβιστική επίθεση στην Τουρκία
  • [03] Σώος ο Αλ Μπαγκντάντι από την επίθεση της ιρακινής αεροπορίας εναντίον αυτοκινητοπομπής
  • [04] Εντυπωσιακή ενίσχυση της Ακροδεξιάς στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στην Αυστρία
  • [05] Ντόναλντ Τραμπ: Αυτό που κάνει η καγκελάριος της Γερμανίας με τους πρόσφυγες είναι "τρελό"
  • [06] Στ. Κοντονής: «Υφιστάμεθα πιέσεις για να κάνουμε ό,τι έκαναν οι προηγούμενοι με τα χρέη προς το ΟΑΚΑ»
  • [07] Φόρμουλα Ένα: Πρώτος ο Χάμιλτον στο γκραν πρι Ρωσίας, πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές η Μερτσέντες

  • [01] Απ. Τζιτζικώστας:Έχω τις πλάτες των Νεοδημοκρατών

    «Έχω τις πλάτες των Νεοδημοκρατών, τις πλάτες της βάσης και των απλών μελών και μόνο» ξεκαθάρισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφερόμενος στη στήριξη της υποψηφιότητάς του, σε ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών Πέλλας.

    Για το όραμα της νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «δεν μιλάμε για καμιά Δυαρχία, μιλάμε για μία ικανή ηγεσία που μπορεί να αλλάξει τις παθογένειες του κόμματος και να ξαναφέρει πίσω τους Νεοδημοκράτες, να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των κοινωνικών στρωμάτων που αφήσαμε και να εμπνεύσει την Ελλάδα που θα φύγει από την παρακμή, που θα ξεπεράσει τα μνημόνια και θα ξανακερδίσει το μέλλον της».

    Για το ρόλο και την αποστολή της παράταξης σημείωσε ότι «στο DNA της Νέας Δημοκρατίας είναι να πρωτοπορεί, να γράφει ιστορία, να αλλάζει την Ελλάδα, με τις μεγάλες εθνικές επιλογές» ενώ για την επόμενη μέρα, διευκρίνισε ότι «αλλάζουμε πρώτοι εμείς για να αλλάξουμε τη χώρα».

    [02] Το ΠΑΣΟΚ για την βομβιστική επίθεση στην Τουρκία

    Το ΠΑΣΟΚ και ολόκληρος ο ελληνικός λαός συμμετέχουν στο βαρύ πένθος για τα θύματα της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος για την βομβιστική επίθεση στην Τουρκία.

    «Είμαστε αλληλέγγυοι με τις οικογένειες των θυμάτωνκαι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία διαβεβαιώνουμε τον τουρκικό λαό ότι μπορεί να υπολογίζει και στη δική μας συμβολή στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας την βεβαιότητα «ότι ο τουρκικός λαός θα αποτρέψει τα σχέδια των τρομοκρατών, απ' όπου και αν προέρχονται και θα διαφυλάξει τη δημοκρατική τάξη και την εσωτερική ειρήνη».

    [03] Σώος ο Αλ Μπαγκντάντι από την επίθεση της ιρακινής αεροπορίας εναντίον αυτοκινητοπομπής

    Ηγετικά στελέχη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν στην επιχείρηση που πραγματοποίησε σήμερα η ιρακινή πολεμική αεροπορία σε μια πόλη της επαρχίας Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ, όμως ο αυτοαποκαλούμενος "χαλίφης" Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι δεν είναι μεταξύ των θυμάτων, ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής και νοσοκομειακές πηγές.

    Νωρίτερα, ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι πολεμικά αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο μια συνάντηση ηγετικών στελεχών του ΙΚ και μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Μπαγκντάντι στην περιοχή αυτή.

    [04] Εντυπωσιακή ενίσχυση της Ακροδεξιάς στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στην Αυστρία

    Παρά τις μεγάλες απώλειες τους και την εντυπωσιακή άνοδο της Ακροδεξιάς, οι Σοσιαλδημοκράτες παραμένουν και μετά τις σημερινές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο και το δήμο της Βιέννης, η πρώτη πολιτική δύναμη, όπως διαπιστώνεται από τις πρώτες προβλέψεις στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση που έγιναν ακριβώς στις 18.00 ώρα Ελλάδας, με το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων.

    Το ακροδεξιό και εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων της αντιπολίτευσης πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη βελτιώνοντας σημαντικά το ποσοστό του, ωστόσο φαίνεται να μην πέτυχε τον στόχο του που ήταν η ανάδειξη σε πρώτη δύναμη, εκμεταλλευόμενο προς τούτο στο έπακρο την προσφυγική κρίση, στη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα .

    Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις, το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών κυμαίνεται μεταξύ 34,5 - 37,5% (έναντι του 44,3% το 2010), των Ελευθέρων μεταξύ 33 - 36%(25,8% πριν από πέντε χρόνια), ενώ πρώτα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 19.00 ώρα Ελλάδας.

    Οι Πράσινοι, της ελληνικής καταγωγής αντιδημάρχου και αναπληρώτριας κυβερνήτη, Μαρίας Βασιλάκου - οι οποίοι βρίσκονται από τον Οκτώβριο του 2010 σε κυβερνητικό συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες του επί 21 χρόνια δημάρχου και τοπικού κυβερνήτη Μίχαελ Χόιπλ - φέρεται να συγκεντρώνουν ποσοστό ανάμεσα στο 10,5-12,5%(έναντι του 12,6%), το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα 8- 10%(14% το 2010), ενώ το νεοεμφανιζόμενο νεοφιλελεύθερο κόμμα ΝΕΟΣ , φέρεται να βρίσκεται μεταξύ 5-7%.

    [05] Ντόναλντ Τραμπ: Αυτό που κάνει η καγκελάριος της Γερμανίας με τους πρόσφυγες είναι "τρελό"

    O Ντόναλντ Τραμπ, το φαβορί των προκριματικών εκλογών στο στρατόπεδο του αμερικανικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος, χαρακτήρισε τον τρόπο που η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ενεργεί προς όφελος των προσφύγων «παρανοϊκό».

    «Δε συμπαθώ τις μεταναστεύσεις. Δε συμπαθώ τους ανθρώπους που έρχονται (?) θα ξεσπάσουν ταραχές στη Γερμανία. Αυτό που εκείνη (η Μέρκελ) κάνει στη Γερμανία είναι τρελό» υπογράμμισε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CBS.

    Ο δισεκατομμυριούχος, γνωστός για τις αντιμεταναστευτικές του θέσεις, επισήμανε ότι «χωρίς αμφιβολία» τάσσεται υπέρ της υποδοχής 10.000 προσφύγων στην χώρα του.

    Αλλά «20.000 ανθρώπους; Θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο Δούρειο Ίππο (..) εάν οι άνθρωποι αυτοί αποδειχθούν ότι ανήκουν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος» προσέθεσε ο Τραμπ.

    Ο μεγιστάνας πρότεινε να οριστεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο βόρειο τμήμα της Συρίας όπου θα καταφεύγουν οι πρόσφυγες.

    [06] Στ. Κοντονής: «Υφιστάμεθα πιέσεις για να κάνουμε ό,τι έκαναν οι προηγούμενοι με τα χρέη προς το ΟΑΚΑ»

    Στο φλέγον θέμα των οφειλών πολλών εκατομμυρίων ευρώ προς το ΟΑΚΑ αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στο περιθώριο εκδήλωσης για τα παιδιά, που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από κοινού με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος και τη διοίκηση του ΟΑΚΑ στην αίθουσα Γ. Κασιμάτης του Ολυμπιακού Σταδίου. «Υφιστάμεθα πιέσεις και απειλές παντός τύπου ακριβώς για να κάνουμε ό,τι έκαναν οι προηγούμενοι: Να κλείνουμε τα μάτια και να αφήνουμε αυτά τα χρέη είτε να παραγράφονται είτε ποτέ να μην διεκδικούνται. Εμείς θα κάνουμε εκείνο που λέει η συνείδησή μας και το καθήκον μας» έστειλε ηχηρό μήνυμα ο υφυπουργός Αθλητισμού. Παρών ήταν και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος συμμετείχε μάλιστα στον αγώνα χάντμπολ. Η εκδήλωση αυτή στο ΟΑΚΑ ήταν και η τελευταία δράση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, μιας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βρήκε ανταπόκριση σε πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη.

    [07] Φόρμουλα Ένα: Πρώτος ο Χάμιλτον στο γκραν πρι Ρωσίας, πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές η Μερτσέντες

    Ο Γερμανός Νίκο Ρόσμπεργκ, μολονότι εκκίνησε πρώτος, αναγκάστηκε ν' αποχωρήσει στον 8ο γύρο, λόγω μηχανικής βλάβης, και δόθηκε έτσι η ευκαιρία στον «ομόσταυλο» του στη Μερτσέντες και παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούς Χάμιλτον, να κατακτήσει την πρωτιά και στο γκραν πρι της Ρωσίας, στην πίστα του Σότσι.

    Ο Βρετανός πιλότος είναι πλέον «αγκαλιά» με την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Ο Χάμιλτον έφτασε στην 9η φετινή του νίκη σε σύνολο 15 αγώνων, ενώ παράλληλα ανέβηκε στην 3η θέση στη λίστα των νικών στην ιστορία της Φόρμουλα Ενα με 42 νίκες, ξεπερνώντας τον θρυλικό Βραζιλιάνο, Αϊρτον Σένα.

    Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ (Φεράρι) και στην τρίτη, μετά από μεγάλη μάχη με Ραϊκόνεν και Μπότας, οι οποίοι συγκρούστηκαν στον τελευταίο γύρο, ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες (Force India).

    Στο μεταξύ, η Μερτσέντες στέφθηκε για δεύτερη διαδοχική σεζόν πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές, καθώς ο Κίμι Ραϊκόνεν πήρε ποινή 30 δευτερολέπτων, επειδή ο Φινλανδός «πιλότος» της Φεράρι κρίθηκε υπαίτιος για τη σύγκρουση με τον συμπατριώτη του οδηγό της Γουίλιαμς, Βάλτερι Μπότας, στον τελευταίο γύρο του αγώνα. Ο Ραϊκόνεν είχε τερματίσει πέμπτος στο ρωσικό γκραν πρι, ωστόσο η ποινή που του επιβλήθηκε τον «έριξε» στην όγδοη θέση, με αποτέλεσμα η Μερτσέντες να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο στους κατασκευαστές, τέσσερις αγώνες πριν από το τέλος της σεζόν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 October 2015 - 16:32:13 UTC