Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Παπαδημούλης: Ο Aλ. Τσίπρας θα είναι ο στυλοβάτης της σταθερότητας που ζητά η χώρα
  • [02] Νέο διευθύνοντα σύμβουλο επιλέγει η Volkswagen
  • [03] Η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη θα καθορίσει την υποψηφιότητα Κεφαλογιάννη
  • [04] Υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη για την προεδρία της ΝΔ, τάχθηκε ο Κ. Τασούλας
  • [05] Χωρίς Κοσμίδη και Τσολακίδη η αποστολή για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα
  • [06] Πρόστιμο από την UEFA σε Παναθηναϊκό, γλίτωσε την τιμωρία έδρας
  • [07] Λάσκαρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Βήμα-βήμα θα φτάσουμε τον Αρη ψηλά, ό,τι εμπόδια και αν βάζουν στο δρόμο μας»
  • [08] Το σκάνδαλο της VW και η αυλαία της Φρανκφούρτης

  • [01] Δ. Παπαδημούλης: Ο Aλ. Τσίπρας θα είναι ο στυλοβάτης της σταθερότητας που ζητά η χώρα

    «Ο Aλέξης Τσίπρας θα είναι ο στυλοβάτης της σταθερότητας που ζητά η χώρα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του προς την ειδησεογραφική πύλη Eunews.it, ειδικευμένη σε ευρωπαϊκά θέματα.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μπορέσει να διαρκέσει όλη την τετραετία» ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρει: «Είναι σημαντικό να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μέχρι το 2019 δεν υπάρχουν άλλες εκλογές, ούτε ευρωπαϊκές, ούτε αυτοδιοικητικές. Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις: να σταθεροποιήσουμε την οικονομία, την πολιτική ατμόσφαιρα και να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε κάποιες δύσκολες μεταρρυθμίσεις, όπως εκείνες κατά της φοροδιαφυγής, του πελατειακού κράτους και της διαφθοράς».

    [02] Νέο διευθύνοντα σύμβουλο επιλέγει η Volkswagen

    Η Volkswagen αναμένεται να ορίσει σήμερα τον Ματίας Μίλερ, επικεφαλής της μονάδας της Porsche, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου και να αποπέμψει άλλα διευθυντικά στελέχη προκειμένου να δείξει ότι χειρίζεται με δυναμικό τρόπο το σκάνδαλο με τις παραποιημένες μετρήσεις για τις εκπομπές ρύπων.

    Ο 62χρονος Μίλερ θα επιλεγεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του εποπτικού συμβουλίου, είπε πηγή με γνώση του θέματος, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Μάρτιν Βίντερκορν, ο οποίος παραιτήθηκε προχθές, Τετάρτη, δηλώνοντας ότι η Volkswagen χρειάζεται μια νέα αρχή.

    Το συμβούλιο που συνεδριάζει στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Βόλφσμπουργκ θα αποπέμψει, σύμφωνα με πηγές, τον επικεφαλής της αμερικανικής μονάδας, τους υψηλόβαθμους μηχανικούς στις μονάδες της Audi και της Porsche και τον επικεφαλής ανάπτυξης εμπορικού σήματος στη μονάδα της VW.

    Η μεγαλύτερη παγκοσμίως αυτοκινητοβιομηχανία δέχεται πιέσεις για να δείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο επιχειρηματικό σκάνδαλο στα 78 χρόνια της ιστορίας της.

    Η μετοχή της έχει υποχωρήσει κατά 40% από την Παρασκευή όταν οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές είπαν πως η εταιρία παραδέχθηκε τη χρήση ειδικού λογισμικού που παραποιούσε τις μετρήσεις για τις εκπομπές ρύπων.

    Το σκάνδαλο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, με τον υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας να λέει ότι η εταιρία παραποίησε τις τιμές των ελέγχων και στην Ευρώπη ?όπου οι πωλήσεις της είναι πολύ υψηλότερες απ? ό,τι στις ΗΠΑ? ενώ ρυθμιστικές και εισαγγελικές αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει έρευνες.

    [03] Η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη θα καθορίσει την υποψηφιότητα Κεφαλογιάννη

    Την απόφαση του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αναμένει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης για να καθορίσει την στάση του σε σχέση με την διεκδίκηση της ηγεσία της ΝΔ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ εάν ο κ. Μεϊμαράκης διεκδικήσει την ηγεσία τότε ο κ. Κεφαλογιάννης θα μείνει εκτός της κούρσας της διαδοχής. Εάν ο κ. Μεϊμαράκης αποσυρθεί, τότε ο κ. Κεφαλογιάννης δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ. Όσον αφορά την συγκέντρωση των υπογραφών που θα τον προτείνουν λέει ότι ακόμη δεν τον απασχολεί.

    [04] Υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη για την προεδρία της ΝΔ, τάχθηκε ο Κ. Τασούλας

    «Και το ακούω και το προσυπογράφω, ότι αυτή τη στιγμή είναι καλή η λύση του κ. Μεϊμαράκη, όπως απεδείχθη κι από το αποτέλεσμα των εκλογών, που διέψευσε όλες τις δημοκοπικές, καταθλιπτικές προγνώσεις. Τις διέψευσε με το παραπάνω» δήλωσε στο ραδιοσταθμό Βήμα FM ο Κώστας Τασούλας εκφράζοντας την στήριξη του για την ηγεσία της ΝΔ στον κ. Μεϊμαράκη.

    «Ο κ. Σαμαράς επέλεξε τον κ. Μεϊμαράκη, και τώρα ο κ. Μεϊμαράκης, έχοντας κατοχυρώσει τη ΝΔ ως έναν παράγοντα σταθερότητας και προοπτικής, μπορεί να ολοκληρώσει αυτή την κατοχύρωση, έχοντας το κόμμα ενωμένο, γιατί μόνο πάνω στη βάση της ενότητας μπορεί το κόμμα και να ανανεωθεί και να επεκτείνει το ακροατήριό του», ανέφερε ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Το επτάμηνο μέσα στο οποίο ο κ. Τσίπρας παρήγαγε πολιτικά γεγονότα, επί των οποίων κυριάρχησε ομολογουμένως, αλλά πολιτικά γεγονότα, όχι διοικητικά ή κυβερνητικά, είναι πολύ σύντομος χρόνος για να κοπάσει το παράπονο και η οργή του ελληνικού λαού. Όταν αυτά κοπάσουν κι ο ελληνικός λαός κρίνει όλους νηφάλια και ήρεμα, τότε αυτά θα εκτιμηθούν».

    [05] Χωρίς Κοσμίδη και Τσολακίδη η αποστολή για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα

    Με δύο σοβαρές απουσίες θα λάβει μέρος η Εθνική ομάδα της ενόργανης γυμναστικής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκόβης, που θα διεξαχθεί από 23 Οκτωβρίου έως και 1 Νοεμβρίου και θα δώσει Ολυμπιακές προκρίσεις. Ο Λευτέρης Κοσμίδης και ο Βασίλης Τσολακίδης αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών, ο πρώτος στο δεξί γόνατο και ο δεύτερος στον δεξιό καρπό, και δεν θα μπορέσουν να δώσουν το «παρών», παρά την προσπάθεια που έκαναν για να προλάβουν.

    Αξίζει να σημειωθεί πως είναι οι δύο γυμναστές που κατέκτησαν τα τελευταία δύο μετάλλια της Ελλάδας στο θεσμό. Ο Κοσμίδης το χρυσό το 2010 στις ασκήσεις εδάφους και ο Τσολακίδης το ασημένιο το 2011 στο δίζυγο.

    Η αποστολή που ανακοινώθηκε σήμερα, αποτελείται από 6 αθλητές συν έναν αναπληρωματικό και από 6 αθλήτριες συν μια αναπληρωματική. Συγκεκριμένα, για την κατηγορία των ανδρών δηλώθηκαν οι Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Πετρούνιας, Δημήτρης Μαρκούσης, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος-Χρήστος Χατζηευσταθίου, Χρήστος Λυμπανοβνός και ο Γιάννης Τούγκας ως αναπληρωματικός. Για την κατηγορία των γυναικών δηλώθηκαν οι Βάσω Μιλλούση, Ιωάννα Ξουλόγη, Βάλια Πλυτά, Αργυρώ Αφράτη, Μαρία Σίμου, Ευαγγελία Μονοκρούσου και η Μυρόπη Χριστοφιλάκη ως αναπληρωματική.

    [06] Πρόστιμο από την UEFA σε Παναθηναϊκό, γλίτωσε την τιμωρία έδρας

    Με πρόστιμο, το ύψος του οποίου δεν έγινε γνωστό, τιμώρησε η UEFA στον Παναθηναϊκό για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα ρεβάνς των πλέι οφ του Europa League με την Καμπάλα στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

    Το θετικό για τους «πράσινους» ήταν ότι απεφεύχθη η τιμωρίας της έδρας, κάτι που θεωρείτο αρκετά πιθανό με βάση την έκθεση των παρατηρητών, ωστόσο στο εξής και η παραμικρή... λεπτομέρεια σε μελλοντικά ευρωπαϊκά ματς των «πρασίνων» μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.

    [07] Λάσκαρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Βήμα-βήμα θα φτάσουμε τον Αρη ψηλά, ό,τι εμπόδια και αν βάζουν στο δρόμο μας»

    Με το τηλέφωνο να μη σταματά να χτυπά, τον ίδιο να απαντά ευγενικά στις κλήσεις, κάνοντας, ταυτόχρονα, τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τη σύζυγό του, Τζώρτζια, που περίμενε καρτερικά να τελειώσει τις υποχρεώσεις του, ο Νίκος Λάσκαρης δεν αρνήθηκε να μιλήσει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και το Πρακτορείο 104,9, για τον Άρη της... καρδιάς του, αλλά πλέον και της... τσέπης του. Λίγες ώρες πριν ανοίξει σήμερα στο Αλεξάνδρειο η «αυλαία» για το 2ο Nick Galis Cup, ο νέος ιδιοκτήτης των «κίτρινων» εκφράστηκε εμφατικά για τις ψηλές βλέψεις που έχει για την ομάδα, παρά τα προβλήματα που, όπως αποκάλυψε, έχει συναντήσει από τη στιγμή που ανέλαβε τα «ηνία» της ΚΑΕ. Εξέφρασε, ακόμη, την αντίθεσή του στα φαινόμενα βίας και δεν έκρυψε την ανυπομονησία του για τα πρώτα επίσημα φετινά παιχνίδια του Άρη με την ΑΕΚ για το Κύπελλο, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ για την 1η και 3η αγωνιστική της καινούριας Α1.

    [08] Το σκάνδαλο της VW και η αυλαία της Φρανκφούρτης

    Ενώ η 66η Διεθνής Έκθεση Αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης μπήκε στην τελική ευθεία, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία VW, προσπαθεί να ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο αλλαγών στο διοικητικό συμβούλιο της. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και η μετοχή του ομίλου συμπαρασύρει στην πτωτική της πορεία και τις μετοχές άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Οι πετρελαιοκινητήρες δέχθηκαν μάλλον το πιο ισχυρό χτύπημα και οι οικολόγοι ζητάνε περισσότερα στοιχεία για την επίδραση των οξειδίων του αζώτου (Ν0Χ) στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

    Η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου που γίνεται στην Ευρώπη κάθε δυο χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο της Φρανκφούρτης, την ερχομένη Κυριακή το βράδυ, θα περάσει στην ιστορία της αυτοκίνησης, σαν μια επιτυχημένη διοργάνωση. Όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξοδέψαν μεγάλα ποσά για να συμμετάσχουν και να προβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα τους. Η σημαντικότερη απουσία ήταν της σουηδικής μάρκας Volvo, η οποία είχε εγκαίρως ανακοινώσει ότι πλέον θα συμμετέχει μόνο στην έκθεση της Γενεύης.

    Το πανηγυρικό κλίμα της έκθεσης και την προσπάθεια του ομίλου VW να κλέψει τις εντυπώσεις με τη παγκόσμια παρουσίαση νέων σημαντικών μοντέλων (VW Tiguan, Audi A4) χάλασε το σκάνδαλο με τους ρύπους που εκπέμπουν μερικά πετρελαιοκίνητα μοντέλα του ομίλου VW. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA, Environmental Protection Agency) των ΗΠΑ. Ανακοίνωσε ότι 482.000 πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα με τα σήματα της VW και της Audi, διαθέτουν ένα ειδικό λογισμικό, το οποίο ξεπερνούσε τους ελέγχους των συσκευών μέτρησης που διαθέτει η υπηρεσία. Το ειδικό λογισμικό, μειώνει την ισχύ των κινητήρων και επιπλέον περιορίζει τους εκπεμπόμενους ρύπους, μόλις αντιληφθεί ότι γίνεται έλεγχος από ειδικά μηχανήματα.

    Με αυτή την τακτική, τα γερμανικά μοντέλα κάλυπταν τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων που ισχύουν στην πολιτεία της Καλιφόρνια, μόνο όταν γινόταν έλεγχος από τα αρμόδια συνεργεία. Οι αμερικάνικες αρχές έχουν ενοχληθεί, κυρίως για την παραπλάνηση που έκανε η VW στις εκπομπές των οξειδίων του αζώτου (Ν0Χ), οι οποίες σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας των κινητήρων της VW ήταν αυξημένες έως και 40 φορές. Οι Αμερικάνοι επισημαίνουν ότι η μεγάλη ποσότητα ρύπων και κυρίως των Ν0Χ επιβαρύνουν υπέρμετρα την υγεία των κάτοικων και είναι έξω από τα πλαίσια που καθορίζει η αυστηρή νομοθεσία τους.

    Η VW, σε ανακοίνωση της ανέβασε τον αριθμό των αυτοκινήτων με το λογισμικό ειδικών προδιαγραφών στα 11 εκατομμύρια. Μετά από αυτή την επίσημη ανακοίνωση, πολλές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Νότια Κορέα και η Ινδία, ξεκίνησαν έρευνες για να ελέγξουν τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο δικό τους οδικό δίκτυο. Έρευνες για ποινικές ευθύνες διεξάγουν οι ΗΠΑ και η Γερμανία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. να διερευνήσουν πόσα οχήματα κάνουν χρήση του ειδικού συστήματος απόκρυψης στοιχείων. Υπόνοιες για τους ρύπους που εκπέμπουν τα μεγάλα κυρίως μοντέλα SUV της BMW, άφησαν δημοσιεύματα ξένων εντύπων. Η BMW διέψευσε τις φήμες αλλά επηρεάστηκε αρνητικά η μετοχή της.

    Η VW πλέον αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες και βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Μάρτιν Βίντερκορν, αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Ο 68χρονος Γερμανός, δικαιούται αποζημίωση περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ. Κατείχε τον τίτλο του πιο καλοπληρωμένου διευθύνοντος συμβούλου στη Γερμανία, με ετήσιες απολαβές γύρω στα 16 εκατομμύρια ευρώ.

    Σήμερα, συνεδριάζει το Συμβούλιο Εποπτείας του γερμανικού κολοσσού, για να καθορίσει τον αντικαταστάτη του. Επικρατέστερος διάδοχος τους φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ματίας Μίλερ, ο οποίος τώρα κατέχει την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Porsche.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 September 2015 - 14:32:11 UTC