Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύγκληση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στις 10-11 Οκτώβρη
  • [02] Θέμα άρσης των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, έθεσε ο Ζ. Γκάμπριελ
  • [03] Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα στον Γιώργο Πετρακάκο
  • [04] Ο εισαγγελικός κλοιός σφίγγει και κατά του Μπλάτερ

  • [01] Σύγκληση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στις 10-11 Οκτώβρη

    Τις κατευθυντήριες γραμμές για την οργανωτική και πολιτική ανασυγκρότηση του κόμματος ενόψει και του επικείμενου Συνεδρίου, έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας τόνισε την αναγκαιότητα της αντιστοίχισης του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνική του δυναμική και την επιρροή που έχει στα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, αλλά και βελτίωσης της κομματικής λειτουργίας, μέσα από την ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών.

    Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του κεντρικού πολιτικού οργάνου, αποφασίστηκε ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 10-11 Οκτώβρη και θα εκλέξει Πολιτική Γραμματεία και Γραμματέα, που θα αναλάβουν την ευθύνη της οργανωτικής ανασυγκρότησης και της πορείας του Κόμματος προς το Συνέδριο.

    [02] Θέμα άρσης των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, έθεσε ο Ζ. Γκάμπριελ

    Το ζήτημα ενδεχόμενου τερματισμού των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, στο πλαίσιο του σημαντικού ρόλου της Μόσχας στο θέμα της Συρίας, έθεσε ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

    "Ο καθένας είναι τόσο έξυπνος ώστε να γνωρίζει ότι δεν μπορείς από τη μια πλευρά να διατηρείς μόνιμα κυρώσεις και από την άλλη πλευρά να ζητάς να συνεργαστείς", δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι "μια διαφορετική και καλύτερη σχέση" ξεκινάει με έναν δεύτερο αγωγό αερίου και τελειώνει με την άρση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

    Ο Γερμανός αντικαγκελάριος επισήμανε ακόμη ότι "η διαμάχη για την Ουκρανία δεν μπορεί να επιβαρύνει την σχέση της Γερμανίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ με την Ρωσία τόσο ώστε η Ρωσία να χάνεται ως εταίρος στη Συρία" και προειδοποίησε ότι αν η Ρωσία ενισχύσει την στρατιωτική δράση της στην Συρία, η διένεξη θα μεγαλώσει και ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τη χώρα.

    [03] Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα στον Γιώργο Πετρακάκο

    Τρεις κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος και σειρά πλημμελλημάτων, απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Γιώργου Πετρακάκου, της συντρόφου του και των άλλων δύο συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, χθες, στον Βόλο.

    Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά, κατά περίπτωση, τα αδικήματα των τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης οπλοκατοχής και διακεκριμένης κλοπής, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στον 17ο Τακτικό Ανακριτή από τον οποίο οι κατηγορούμενοι αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους. Στις κατηγορίες πλημμεληματικού βαθμού περιλαμβάνονται και τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία καθώς και της πλαστογραφίας.

    Νωρίτερα, ο Γιώργος Πετρακάκος, οδηγήθηκε ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, προκειμένου να εκτελεστούν εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί σε βάρος του για υποθέσεις ληστειών τραπεζών, σε Ακράτα και Μέθανα, για τις οποίες έχουν απαγγελεθεί κατηγορίες σε βάρος των Νίκου Μαζιώτη και Πόλλας Ρούπα.

    [04] Ο εισαγγελικός κλοιός σφίγγει και κατά του Μπλάτερ

    Οι ελβετικές εισαγγελικές αρχές άρχισαν ποινική έρευνα κατά του -απερχόμενου- προέδρου της FIFA Σεπ Μπλάτερ, με την υποψία εγκληματικής κακοδιαχείρισης και υπεξαίρεσης, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας (OAG). Καθώς η έρευνα για τη διαφθορά στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία έχει διευρυνθεί, αντιπρόσωποι του OAG ανέκριναν τον Μπλάτερ μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA στη Ζυρίχη, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας. «Επιπλέον, το OAG διεξήγαγε στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 έρευνα στο αρχηγείο της FIFA με την υποστήριξη της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Έγινε έρευνα στο γραφείο του προέδρου της FIFA και κατασχέθηκαν δεδομένα».

    Αξίζει να σημειωθεί πως η FIFA ακύρωσε σημερινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Σεπ Μπλάτερ, λίγα λεπτά προτού αυτή αρχίσει, χωρίς να δώσει κάποια εξήγηση. Ο Μπλάτερ επρόκειτο να μιλήσει για πρώτη φορά από τότε που ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας Ζερόμ Βαλκ, τέθηκε σε άδεια μετά τις καταγγελίες αναφορικά με τις πωλήσεις εισιτηρίων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Η συνέντευξη Τύπου αναμενόταν να δώσει πληροφορίες για τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής. Η FIFA αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να μεταφερθεί η επόμενη συγκέντρωση της επιτροπής τον Δεκέμβριο από το Τόκιο, όπου προγραμματιζόταν να διεξαχθεί, στο «αρχηγείο» της παγκόσμιας συνομοσπονδίας στη Ζυρίχη.

    Ο Μπλάτερ έχει φύγει μόνο μια φορά από τη Ζυρίχη, για ταξίδι στη Ρωσία, από το Μάιο, όταν συνελήφθησαν 14 υψηλόβαθμα στελέχη από τους χώρους του ποδοσφαίρου και του αθλητικού μάρκετινγκ για ξέπλυμα χρήματος και άλλες κατηγορίες που σχετίζονται με διαφθορά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 September 2015 - 16:32:18 UTC