Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις δημοσκοπήσεις
  • [02] Π. Καμμένος: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν συγκυβέρνηση για να συγκαλύψουν σκάνδαλα
  • [03] Π. Λαφαζάνης: Τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι θετική έκπληξη για τη Λαϊκή Ενότητα
  • [04] Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη διεκδικούν να είναι η τρίτη δύναμη
  • [05] Στ. Θεοδωράκης: Τη Δευτέρα πρέπει να έχουμε μια πολιτική συμφωνία
  • [06] Ο Αστέρας 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας στην Τρίπολη
  • [07] Η FIFA «τέλειωσε» τον Ζερόμ Βαλκέ
  • [08] «Τέλος» η Εθνική για τον Βασίλη Σπανούλη
  • [09] Η Ελλάδα την 5η θέση και το «εισιτήριο» για το Προολυμπιακό τουρνουά

  • [01] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις δημοσκοπήσεις

    Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της e-voice για το dikaiologitika.gr. Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 15 και 16 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1007 ατόμων σε ολόκληρη την επικράτεια.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3,6% της Ν.Δ συγκεντρώνοντας ποσοστό 29% με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 25,4%.

    Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα της Χ.Α με ποσοστό 7,2%. Στην τέταρτη Το Ποτάμι με 5,1% ενώ Κ.Κ.Ε και ΠΑ.ΣΟ.Κ μετριούνται στο 5%. Η ΛΑ.Ε στο 4,2%, ενώ μάχη για την είσοδο τους στη Βουλή δίνουν οι ΑΝ.ΕΛ. που καταγράφονται στο 3,1%.

    Εκτός Βουλής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,6. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 6,6% ενώ στο 3,0% από το δείγμα της έρευνας είναι ο αριθμός αυτών που έχουν αποφασίσει αποχή. Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκη το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τις 29 μονάδες καθώς συγκεντρώνει το 55,1% έναντι 26,1% της Ν.Δ.

    Σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό της ιστοσελίδας newsit, στην πρόθεση ψήφου, σε σχέση με προηγούμενη έρευνα, ηΝΔμειώνει λίγο τη διαφορά αλλά οΣΥΡΙΖΑεξακολουθεί να είναι μπροστά.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων με ποσοστό 25,3% με τη ΝΔ να ακολουθεί με 25%.

    Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 6,2%, το Ποτάμι 4,2%, το ΚΚΕ 5,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, η Ένωση Κεντρώων 3,7%, η ΛΑΕ 3%.

    Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά με ποσοστό που φτάνει στο 50%.

    Εξάλλου, προβάδισμα 0,6% έναντι της ΝΔ έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει την προτίμηση του 29% των ψηφοφόρων έναντι 28,4% της ΝΔ.

    Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 5% , η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%, η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι ΑΝΕΛ με 3%.

    Προβάδισμα ΝΔ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

    Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα «Παραπολιτικά» ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,6%, η ΝΔ 31,9%, η Χρυσή Αυγή 6,7%, το Ποτάμι 5,9%, το ΚΚΕ 6,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, η Ένωση Κεντρώων 3,6%, η ΛΑΕ 3,4%.

    Εξάλλου, σε δημοσκόπηση της Pulse για το pontiki.gr ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό, 28% ο καθένας. Η Χρυσή Αυγή 6,5%, το Ποτάμι 5%, το ΚΚΕ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,5%, η Ένωση Κεντρώων 3%, η ΛΑΕ 3,5%.

    [02] Π. Καμμένος: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν συγκυβέρνηση για να συγκαλύψουν σκάνδαλα

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά από ένα σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου των στελεχών των ΑΝΕΛ και του ιδίου, έργου για το οποίο εξέφρασε την υπερηφάνειά του, απαντώντας εν συνεχεία στις ερωτήσεις, υπογράμμισε ότι τήρησε την προεκλογική του δέσμευση να «κρατήσει το τραινάκι της χώρας στις ράγες και όχι των ΑΝΕΛ».

    Ο κ. Καμμένος εξήγησε την σημασία που είχε για την χώρα η υπογραφή εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου και της αποτροπής με αυτόν τον τρόπο του σχεδίου Σόιμπλε για αποπομπή της Ελλάδος όχι μόνο από την Ευρωζώνη, αλλά και από την ΕΕ και την μετατροπή της σε «αποθήκη» ανθρώπων με εκατομμύρια προσφύγων να εγκλωβίζονται εδώ.

    Πρόσθεσε ότι πέραν τούτου, η μη υπογραφή της συμφωνίας θα σήμαινε και οικονομική καταστροφή της χώρας με πρώτο απτό αποτέλεσμα την εκτίναξη της ανεργίας και «εκατομμύρια ανέργων να «παίρνουν τα όπλα» εναντίον των υπολοίπων» και υπογράμμισε ότι αν δεν υπογράφαμε θα είχαμε εμφύλιο πόλεμο και παράδοση της εθνικής κυριαρχίας.

    Ταυτόχρονα ο κ. Καμμένος εξέπεμψε μήνυμα σταθερότητας την οποία εγγυάται η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

    [03] Π. Λαφαζάνης: Τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι θετική έκπληξη για τη Λαϊκή Ενότητα

    Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική του ομάδα έκανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, στον χώρο του λιμανιού.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ «μεταλλάχθηκε», είναι ένα κόμμα «που προσομοιάζει με κόμμα του συστήματος», από την ώρα που συνομολόγησε το νέο Μνημόνιο και διέψευσε τις ελπίδες που είχε καλλιεργήσει στον ελληνικό λαό, είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι μια «μεγάλη θετική έκπληξη» για τη Λαϊκή Ενότητα και σημείωσε ότι το κόμμα έρχεται από μακριά και θέλει να πάει πολύ μακριά. Το όραμα του είναι ένας νέος σοσιαλισμός του 21ου αιώνα και γι? αυτό παλεύουν να γκρεμίσουν τα μνημονιακά τείχη.

    Για τη στάση των βουλευτών που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκρότησαν τη Λαϊκή Ενότητα επισήμανε: «Δώσαμε παράδειγμα ανιδιοτέλειας, δεν θέλουμε αξιώματα, δεν είναι αυτοσκοπός για μας οι καρέκλες, η κυβερνητική εξουσία». Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «μεταλλάχθηκε σε ένα νεοαρχηγικό κόμμα, όπου ο πρόεδρος είναι ο καπετάν ένας», ενώ για τη Λαϊκή Ενότητα τόνισε ότι «δεν είναι το κόμμα του Λαφαζάνη, είναι μια συλλογική, δημοκρατική πολιτική δύναμη». Ταυτόχρονα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε «τραγικό» το γεγονός ότι τους χαρακτηρίζουν «δραχμιστές», επειδή δείχνει «υποτέλεια» και παρατήρησε ότι για τη Λαϊκή Ενότητα το νόμισμα δεν είναι φετίχ, δεν είναι θρησκεία, δεν είναι όραμα. «Δεν είμαστε εμείς δραχμιστές, άλλοι είναι ευρωλάγνοι», υπογράμμισε και μίλησε για «γερμανική δικτατορία στην Ευρωζώνη».

    Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας υπογράμμισε ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα δεν ηττήθηκε, παρά τη «μνημονιακή στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ και είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν πρόκειται να συνομολογήσουμε μια νέα Βάρκιζα, ένα νέο Λίβανο, δεν πρόκειται να λιποτακτήσουμε, να διαψεύσουμε τις ελπίδες». Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας παρουσίασε τις θέσεις κόμματος για διαγραφή του χρέους, κατάργηση των μνημονιακών μέτρων και των ιδιωτικοποιήσεων, είπε όχι στο «ξεπούλημα» των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και τάχθηκε υπέρ της άμεσης και πλήρους κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και της άμεσης εθνικοποίησης των τραπεζών.

    [04] Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη διεκδικούν να είναι η τρίτη δύναμη

    Στο κοινωνικό κράτος που οικοδόμησε το ΠΑΣΟΚ από την δεκαετία του ΄80 αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ηλιούπολης.

    «Το ανθρώπινο πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης είναι έργο ΠΑΣΟΚ. ΚΑΠΗ, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, χιλιάδες δομές που στήριξαν την ελληνική οικογένεια στα πέτρινα χρόνια. Είναι εξοργιστικό, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκατέλειψε όλες αυτές τις δομές στην τύχη τους από αδιαφορία και ανικανότητα», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξήγησε: «40.000 παιδιά θα μείνουν έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. 1.400 παιδιά με αναπηρία δεν θα έχουν φροντίδα τους επόμενους μήνες. Δομές που στηρίζουν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τη φτώχια, κινδυνεύουν με κλείσιμο. 120.000 άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν ξανά μόνοι. Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι βρίσκεται αντιμέτωπο με την κατάρρευση. 25.000 εργαζόμενοι δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει».

    «Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ του δήθεν αριστερού αυτού κόμματος, που παριστάνει το νέο, αλλά είναι το τέλος του παλιού. Και έχει έρθει η ώρα να ξεμπερδεύουμε με αυτό» προσέθεσε η Γεννηματά και τόνισε:

    «Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη διεκδικούν να είναι η τρίτη δύναμη. Η πυξίδα για να μη μπατάρει η χώρα ούτε αριστερά, ούτε δεξιά για να βγούμε με ασφάλεια από την κρίση και να στηρίξουμε και πάλι και την Αυτοδιοίκηση, αλλά κυρίως την πολιτική που έχει στο κέντρο τον άνθρωπο».

    [05] Στ. Θεοδωράκης: Τη Δευτέρα πρέπει να έχουμε μια πολιτική συμφωνία

    «Θέλουμε ένα 10% και λέμε στον κόσμο ότι δεν πρέπει να γυρίσει στο παρελθόν. Αν το Ποτάμι δεν έχει ένα μεγάλο ποσοστό τα πράγματα που θα εξασφαλίσουμε για τη χώρα θα είναι πολύ λιγότερα», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνέχισε αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών λέγοντας: «Σε καμιά περίπτωση δεν θα είμαστε δεκανίκι κανενός γιατί η φιλοδοξία μας δεν είναι μια υπουργική καρέκλα, αλλά να αλλάξουμε τη χώρα», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Πιστεύω ότι ο κόσμος συνειδητοποιεί πλέον ότι εκτός από τον πρώτο, έχει πολύ μεγάλη σημασία και το ποιος θα είναι τρίτος». Στο ερώτημα για το ποιες είναι οι μετεκλογικές βλέψεις του κινήματος ανέφερε: «Αν είμαστε ο μεγάλος τρίτος πόλος θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε το πολιτικό σύστημα προς μια ωφέλιμη κατεύθυνση για τον λαό». Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Τη Δευτέρα πρέπει να έχουμε μια πολιτική συμφωνία και πρέπει να καταλάβουν όλα τα κόμματα ότι η λύση είναι η σταθερότητα» και ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει το Ποτάμι την Κυριακή καθώς «ένα δυνατό Ποτάμι θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά».

    [06] Ο Αστέρας 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας στην Τρίπολη

    Ισόπαλος 1-1 αναδείχθηκε στην Τρίπολη ο Αστέρας με τη Σπάρτα Πράγας, στην πρεμιέρα του Europa League για τον 11ο όμιλο. Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη προηγήθηκαν με 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό χάρη στο γκολ του Μάσα, ενώ ο Λάφατα στο 56' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

    Οι δύο ομάδες που προσέφεραν πλούσιο θέαμα, είχαν ευκαιρίες κι από ένα δοκάρι, με τον Μάσα (48') οι γηπεδούχοι και με τον Φρίντεκ (24') οι φιλοξενούμενοι, των οποίων ακυρώθηκαν δύο γκολ.

    [07] Η FIFA «τέλειωσε» τον Ζερόμ Βαλκέ

    Η ιστορία με τα σκάνδαλα συνεχίζει να συγκλονίζει τη FIFA και να επιφέρει ραγδαίες εξελίξεις. Σε υποχρεωτική άδεια, που ουσιαστικά τον απαλλάσσει από τα καθήκοντά του, έθεσε η Παγκόσμια Συνομοσπονδία του ποδοσφαίρου τον γενικό γραμματέα της Ζερόμ Βαλκέ.

    Οι έρευνες για τη διαφθορά συνεχίζονται από τις ελβετικές αρχές και από τις αρχές των ΗΠΑ και από τη FIFA ανακοίνωσαν ότι έλαβαν γνώση για τις κατηγορίες που εμπλέκουν τον Γάλλο παράγοντα και αφορούν πώληση εισιτηρίων του Μουντιάλ και του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Έτσι, ζητήθηκε επίσημα η διαδικασία έρευνας από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

    [08] «Τέλος» η Εθνική για τον Βασίλη Σπανούλη

    Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με την Λετονία για το Ευρωμπάσκετ 2015, ο Βασίλης Σπανούλης, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Εθνική ομάδα των Ανδρών.

    «Ένας κύκλος έκλεισε για μένα. Ήρθε η στιγμή να σταματήσω από την Εθνική. Έζησα μεγάλες στιγμές, φέραμε στην Ελλάδα τρία μετάλλια. Άλλες φορές πετύχαμε, άλλες όχι. Από 17 χρονών είμαι στις Εθνικές ομάδες. Πιστεύω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω και να παίξουν τα υπόλοιπα παιδιά για εμάς. Είμαι πολύ συγκινημένος», είπε ο διεθνής άσος.

    [09] Η Ελλάδα την 5η θέση και το «εισιτήριο» για το Προολυμπιακό τουρνουά

    Με την κατάκτηση της 5ης θέσης, της υψηλότερης από το 2009 (χάλκινο μετάλλιο), και με το «εισιτήριο» συμμετοχής στο Προολυμπιακό Τουρνουά στις... αποσκευές της, ολοκλήρωσε η Εθνική Ανδρών τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ 2015. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 97-90 της Λετονίας, στη Λιλ, για τις θέσεις 5-8.

    Τα δεκάλεπτα: 17-24, 37-44, 60-61, 97-90

    Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Φώτης Κατσικάρης με δηλώσεις του ανέλαβε την ευθύνη της ήττας-αποκλεισμού της Εθνικής ομάδας από την Ισπανία, που έκοψε το δρόμο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος προς τα μετάλλια. «Είμαι ο απόλυτα υπεύθυνος για την ήττα από την Ισπανία, γιατί ο προπονητής είναι υπεύθυνος για τις ήττες. Ωστόσο το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να επιμείνει, να παλέψει, να συνεχίσει. Έχουμε πολλά αξιόλογα νέα παιδιά που ακολουθούν», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 September 2015 - 22:32:12 UTC