Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Οι εκλογές της Κυριακής είναι καθοριστικές για τον τόπο μας
  • [02] Π. Λαφαζάνης: Τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι θετική έκπληξη για τη Λαϊκή Ενότητα
  • [03] Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της
  • [04] Tα διαπιστευτήριά του στον Ομπάμα παρέδωσε ο πρώτος πρέσβης της Κούβας στις ΗΠΑ μετά από μισό αιώνα
  • [05] Ο συριακός στρατός έχει αρχίσει τη χρήση νέων όπλων από τη Ρωσία, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή
  • [06] Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων
  • [07] Στ. Θεοδωράκης: Τη Δευτέρα πρέπει να έχουμε μια πολιτική συμφωνία

  • [01] Π. Καμμένος: Οι εκλογές της Κυριακής είναι καθοριστικές για τον τόπο μας

    «Την Κυριακή, ψήφο στο παλιό σημαίνει παροχή ασυλίας σ'όλους αυτούς που σκοπό έχουν μια οικουμενική κυβέρνηση για να καλύψουν τις απάτες τους, και επαναφορά της διαφθοράς και της διαπλοκής», ανέφερε μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης από το Ηράκλειο σε συγκέντρωση του κόμματός του στην αίθουσα «Ανδρόγεω» ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    Ο κ. Καμμένος ξεκίνησε την ομιλία του με μαντινάδες του Ψαραντώνη, λέγοντας στη συνέχεια, «Παίξαμε με τις αστραπές και τα αστροπελέκια, με τις καταιγίδες της διαφθοράς και της διαπλοκής, που είχαν υπολογίσει μετρήσει και σχεδιάσει αλλιώς ότι στις 25 Ιανουαρίου που παίρναμε εντολή για να κυβερνήσαμε τον τόπο θα είμασταν μόνο μια παρένθεση για λίγους μήνες», και μίλησε για σχεδιασμό πού θα οδηγούσε στο "να καταπνίξει τη λαϊκή βούληση».

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, «Τα είχαν φτιάξει έτσι τα πράγματα, που μέσα σε λίγο καιρό ήθελαν να διαψεύσουν την λαϊκή εντολή. Εμείς," είπε, "δεν προδώσαμε την πατρίδα μας, δεν προδώσαμε τον αγώνα μας και το 'Οχι του Ελληνικού λαού. Καταφέραμε και ανατρέψαμε τα σχέδιά τους».

    Ακολούθως, αναφέρθηκε στη συμφωνία λέγοντας: «Εκείνη τη νύχτα στις Βρυξέλλες, είδαμε το αληθινό πρόσωπο εκείνων που σχεδίαζαν την παράδοση της χώρας και το αληθινό πρόσωπο ότι θα έπρεπε να οδηγηθούμε σε μια νύχτα στο σχέδιο που είχαν φτιάξει οι Γερμανοί μαζί με τους διεθνείς κερδοσκόπους».

    Στη συνέχεια μίλησε για τις στις δυό επιλογές, όπως είπε, που υπήρχαν και πρόσθεσε: «Δεν κερδίσαμε τη μάχη, αλλά δεν χάσαμε το πόλεμο, και είμαστε όρθιοι εδώ για να παλέψουμε πάλι. Δεν παραδώσαμε τη συνείδηση μας».

    Αφού επανέλαβε τα περί βεντέτας με την διαπλοκή, στην οποία έχει αναφερθεί από το 2012, ο κ. Καμένος είπε ότι «η βεντέτα συνεχίζεται και θα συνεχισθει όσο ζει και ένας από μας, αλλά θα την κερδίσουμε γιατί είμαστε αποφασισμένοι. και στον μόνο που χρωστάμε είναι στην Ελλάδα κα τα παιδιά μας».

    Ακολούθως έκανε αναφορές στο τι διασφαλίστηκε με την συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, ενώ μιλώντας για θέματα της Κρήτης σημείωσε μεταξύ άλλων, «Θα παλέψω για την Κρήτη - από 'δω θα ξεκινήσει η ανάπτυξη».

    Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκαρντ, είπε: «Αυτό που κάνανε, να κρατούν κρυφή την λίστα Λαγκαρτ, και την τελευταία δήλωση που έκανε ο Φαλτσιανί, είναι έγκλημα. Από πίσω είναι πολιτικοί που τα αρπάξανε».

    Στη συνέχεια σημείωσε ότι η διαφθορά και η διαπλοκή πρέπει να τελειώσουν την Κυριακή και η απόφαση είναι αν θα πάμε πίσω ή αν θα πάμε μπρός, και πρόσθεσε: «Εγώ σας δηλώνω από εδώ ότι τη Δευτέρα το πρωί θα ξανάμαστε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, θα υπηρετήσουμε την εθνική συμφιλίωση", ενώ μιλώντας για τι δημοσκοπήσεις είπε ότι "πέντε χρόνια μας είχαν έξω απ τη Βουλή, αλλά το πρόβλημα γι αυτούς είναι ότι δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπικές εταιρίες, αλλά οι πολίτες».

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Εγώ στα 50 μου δεν θα συμβιβαστώ. Αν μας βάλετε ισχυρούς στη Βουλή θα τους αλλάξω τα φώτα και δεν θα υπάρξει καμιά λύπηση για κανένα, όπως κι αν λέγεται, όπως και αν ονομάζεται», και μίλησε για 18 υποθέσεις που, όπως είπε, έχει στείλει στον Εισαγγελέα.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι πρώτος στόχος είναι "να ξαναμπεί η Ελλάδα μπρός και να φέρουμε πίσω τα παιδιά που φύγανε», λέγοντας πως έχουν φύγει 300.000 επιστήμονες και η Ελλάδα φτωχαίνει.

    Τέλος, σημείωσε ότι «θα ξαναχτίσουμε την πατρίδα, και σ' αυτό σας θέλω κοντά», και ζήτησε απ' όλους να τον εμπιστευθούν, προσθέτοντας ότι «από 'δω και πέρα προχωράμε σε καινούργια μέρα».

    [02] Π. Λαφαζάνης: Τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι θετική έκπληξη για τη Λαϊκή Ενότητα

    Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική του ομάδα έκανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, στον χώρο του λιμανιού, το βράδυ της Πέμπτης.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ «μεταλλάχθηκε», είναι ένα κόμμα «που προσομοιάζει με κόμμα του συστήματος», από την ώρα που συνομολόγησε το νέο Μνημόνιο και διέψευσε τις ελπίδες που είχε καλλιεργήσει στον ελληνικό λαό, είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι μια «μεγάλη θετική έκπληξη» για τη Λαϊκή Ενότητα και σημείωσε ότι το κόμμα έρχεται από μακριά και θέλει να πάει πολύ μακριά. Το όραμα του είναι ένας νέος σοσιαλισμός του 21ου αιώνα και γι? αυτό παλεύουν να γκρεμίσουν τα μνημονιακά τείχη.

    Για τη στάση των βουλευτών που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκρότησαν τη Λαϊκή Ενότητα επισήμανε: «Δώσαμε παράδειγμα ανιδιοτέλειας, δεν θέλουμε αξιώματα, δεν είναι αυτοσκοπός για μας οι καρέκλες, η κυβερνητική εξουσία». Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «μεταλλάχθηκε σε ένα νεοαρχηγικό κόμμα, όπου ο πρόεδρος είναι ο καπετάν ένας», ενώ για τη Λαϊκή Ενότητα τόνισε ότι «δεν είναι το κόμμα του Λαφαζάνη, είναι μια συλλογική, δημοκρατική πολιτική δύναμη». Ταυτόχρονα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε «τραγικό» το γεγονός ότι τους χαρακτηρίζουν «δραχμιστές», επειδή δείχνει «υποτέλεια» και παρατήρησε ότι για τη Λαϊκή Ενότητα το νόμισμα δεν είναι φετίχ, δεν είναι θρησκεία, δεν είναι όραμα. «Δεν είμαστε εμείς δραχμιστές, άλλοι είναι ευρωλάγνοι», υπογράμμισε και μίλησε για «γερμανική δικτατορία στην Ευρωζώνη».

    Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας υπογράμμισε ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα δεν ηττήθηκε, παρά τη «μνημονιακή στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ και είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν πρόκειται να συνομολογήσουμε μια νέα Βάρκιζα, ένα νέο Λίβανο, δεν πρόκειται να λιποτακτήσουμε, να διαψεύσουμε τις ελπίδες». Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας παρουσίασε τις θέσεις κόμματος για διαγραφή του χρέους, κατάργηση των μνημονιακών μέτρων και των ιδιωτικοποιήσεων, είπε όχι στο «ξεπούλημα» των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και τάχθηκε υπέρ της άμεσης και πλήρους κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και της άμεσης εθνικοποίησης των τραπεζών.

    [03] Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της

    Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Fed) επέλεξε τελικά την Πέμπτη να επιδείξει σύνεση και διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της κοντά στο μηδέν, αντιμέτωπη με τις πρόσφατες αναταράξεις στις αγορές και το κλίμα αβεβαιότητας, ειδικά για την πορεία της οικονομίας της Κίνας.

    Κατόπιν της διήμερης συνόδου της η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Fed (FOMC) αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκια δανεισμού της στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα όπου βρίσκονται (μεταξύ του 0 και του 0,25%) και να μην προχωρήσει στην πρώτη της σημαντική αύξηση επιτοκίων μέσα σε σχεδόν 10 χρόνια.

    [04] Tα διαπιστευτήριά του στον Ομπάμα παρέδωσε ο πρώτος πρέσβης της Κούβας στις ΗΠΑ μετά από μισό αιώνα

    Ο έμπειρος διπλωμάτης Χοσέ Καμπάνιας χθες έγινε ό πρώτος πρέσβης της Κούβας στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από 54 χρόνια, μετά την πρόσφατη προσέγγιση των δύο πρώην εχθρών του Ψυχρού Πολέμου.Ο Καμπάνιας διηύθυνε την άτυπη αντιπροσωπεία της Κούβας στην αμερικανική πρωτεύουσα Ουάσινγκτον από το 2012 και έγινε ακόλουθος τύπου όταν τα δύο κράτη αποκατέστησαν τις σχέσεις τους επίσημα στις 20 Ιουλίου. Χθες παρέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

    Η Ουάσιγκτον δεν έχει ορίσει ακόμα πρέσβη στην Κούβα.Οι δύο χώρες δεν είχαν επίσημες διπλωματικές σχέσεις από το 1961, δύο χρόνια μετά την επανάσταση που έφερε στην εξουσία τον (πρώην Πρόεδρο) Φιντέλ Κάστρο.

    [05] Ο συριακός στρατός έχει αρχίσει τη χρήση νέων όπλων από τη Ρωσία, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή

    Ο συριακός στρατός έχει αρχίσει πρόσφατα να χρησιμοποιεί νέου τύπου όπλων εδάφους και αέρος που έχει προμηθεύσει η Ρωσία, είπε πηγή του συριακού στρατού στο πρακτορείο Ρόιτερς χθες, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη ρωσική υποστήριξη στην Δαμασκό που ανησυχεί τις Ηνωμένες Πολιτείες.«Τα όπλα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και πολύ ακριβή, και χτυπάνε στόχους επακριβώς» είπε η πηγή σε απάντηση ερώτησης σχετικά με το ρωσικό οπλισμό, «Μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για όλων των τύπων τα όπλα, αέρος ή εδάφους».

    Σύμφωνα με την πηγή, ο στρατός εκπαιδεύτηκε στα νέα όπλα τους τελευταίους μήνες και τώρα τα χρησιμοποιεί όμως δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τα όπλα.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ αλ Μουάλεμ είπε χθες ότι η Ρωσία είχε προμηθεύσει νέα όπλα και εκπαιδεύσει τον συριακό στρατό στη χρήση τους, χωρίς να πεί πότε ή ποιά ήταν τα συστήματα.

    [06] Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων

    Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων έκαναν, το βράδυ της Πέμπτης, περίπου 150 άτομα, τα οποία πέταξαν πολλές μολότοφ, ενώ έκαψαν και κάδους απορριμμάτων στους γύρω δρόμους.

    Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε επτά προσαγωγές ατόμων.

    [07] Στ. Θεοδωράκης: Τη Δευτέρα πρέπει να έχουμε μια πολιτική συμφωνία

    «Θέλουμε ένα 10% και λέμε στον κόσμο ότι δεν πρέπει να γυρίσει στο παρελθόν. Αν το Ποτάμι δεν έχει ένα μεγάλο ποσοστό τα πράγματα που θα εξασφαλίσουμε για τη χώρα θα είναι πολύ λιγότερα», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, την Πέμπτη.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνέχισε αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών λέγοντας: «Σε καμιά περίπτωση δεν θα είμαστε δεκανίκι κανενός γιατί η φιλοδοξία μας δεν είναι μια υπουργική καρέκλα, αλλά να αλλάξουμε τη χώρα», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Πιστεύω ότι ο κόσμος συνειδητοποιεί πλέον ότι εκτός από τον πρώτο, έχει πολύ μεγάλη σημασία και το ποιος θα είναι τρίτος». Στο ερώτημα για το ποιες είναι οι μετεκλογικές βλέψεις του κινήματος ανέφερε: «Αν είμαστε ο μεγάλος τρίτος πόλος θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε το πολιτικό σύστημα προς μια ωφέλιμη κατεύθυνση για τον λαό». Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Τη Δευτέρα πρέπει να έχουμε μια πολιτική συμφωνία και πρέπει να καταλάβουν όλα τα κόμματα ότι η λύση είναι η σταθερότητα» και ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει το Ποτάμι την Κυριακή καθώς «ένα δυνατό Ποτάμι θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 September 2015 - 4:32:11 UTC