Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις δημοσκοπήσεις
  • [02] Ευ. Μεϊμαράκης στη FAZ: Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει εκλείψει
  • [03] Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της
  • [04] Νεκρός ένας πρόσφυγας σε συγκρούσεις με την κροατική αστυνομία
  • [05] Τουλάχιστον 53 νεκροί στη Συρία από αεροπορικές επιδρομές
  • [06] Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων
  • [07] Νερό της ΕΥΔΑΠ θα πίνει η Αίγινα
  • [08] Επιτυχής επιχείρηση εντοπισμού Βέλγου τουρίστα σε ορεινή περιοχή των Σφακίων
  • [09] Αλ. Τσίπρας: Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες
  • [10] Αλ. Τσίπρας: Την Κυριακή θα είναι η τρίτη και φαρμακερή με το παλιό κατεστημένο
  • [11] Στο 0-0 έμεινε ο ΠΑΟΚ με την Καμπάλα

  • [01] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις δημοσκοπήσεις

    Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της e-voice για το dikaiologitika.gr. Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 15 και 16 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1007 ατόμων σε ολόκληρη την επικράτεια.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3,6% της Ν.Δ συγκεντρώνοντας ποσοστό 29% με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 25,4%.

    Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα της Χ.Α με ποσοστό 7,2%. Στην τέταρτη Το Ποτάμι με 5,1% ενώ Κ.Κ.Ε και ΠΑ.ΣΟ.Κ μετριούνται στο 5%. Η ΛΑ.Ε στο 4,2%, ενώ μάχη για την είσοδο τους στη Βουλή δίνουν οι ΑΝ.ΕΛ. που καταγράφονται στο 3,1%.

    Εκτός Βουλής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,6. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 6,6% ενώ στο 3,0% από το δείγμα της έρευνας είναι ο αριθμός αυτών που έχουν αποφασίσει αποχή. Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκη το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τις 29 μονάδες καθώς συγκεντρώνει το 55,1% έναντι 26,1% της Ν.Δ.

    Σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό της ιστοσελίδας newsit, στην πρόθεση ψήφου, σε σχέση με προηγούμενη έρευνα, ηΝΔμειώνει λίγο τη διαφορά αλλά οΣΥΡΙΖΑεξακολουθεί να είναι μπροστά.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων με ποσοστό 25,3% με τη ΝΔ να ακολουθεί με 25%.

    Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 6,2%, το Ποτάμι 4,2%, το ΚΚΕ 5,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, η Ένωση Κεντρώων 3,7%, η ΛΑΕ 3%.

    Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά με ποσοστό που φτάνει στο 50%.

    Εξάλλου, προβάδισμα 0,6% έναντι της ΝΔ έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει την προτίμηση του 29% των ψηφοφόρων έναντι 28,4% της ΝΔ.

    Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 5% , η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%, η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι ΑΝΕΛ με 3%.

    Προβάδισμα ΝΔ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

    Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα «Παραπολιτικά» ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,6%, η ΝΔ 31,9%, η Χρυσή Αυγή 6,7%, το Ποτάμι 5,9%, το ΚΚΕ 6,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, η Ένωση Κεντρώων 3,6%, η ΛΑΕ 3,4%.

    Εξάλλου, σε δημοσκόπηση της Pulse για το pontiki.gr ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό, 28% ο καθένας. Η Χρυσή Αυγή 6,5%, το Ποτάμι 5%, το ΚΚΕ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,5%, η Ένωση Κεντρώων 3%, η ΛΑΕ 3,5%.

    [02] Ευ. Μεϊμαράκης στη FAZ: Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει εκλείψει

    «Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει εκλείψει», δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος θα επανέλθει, αν η Ελλάδα βρεθεί μετά τις εκλογές εκ νέου σε κατάσταση ανασφάλειας. Επισημαίνει δε ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός, θα πλησίαζε τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα και ως μοναδικό όρο για την συνεργασία με άλλα κόμματα θέτει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη - και στην Δύση.

    «Ενόψει της περιπλοκότητας του έργου που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, η συνεργασία μεταξύ των κομμάτων είναι μια από τις προτεραιότητές μας. Για μας αυτό σημαίνει να σχηματίσουμε έναν συνασπισμό με άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα και το εξωτερικό να έχουμε μια κυβέρνηση η οποία θα φέρει στη χώρα πίσω την πολιτική σταθερότητα», δηλώνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην γερμανική «Frankfurter Allgemeine Zeitung» και προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από της ΟΝΕ δεν έχει εκλείψει. «Πώς θα μπορούσε και να εκλείψει; Ο κίνδυνος ενός Grexit δεν έχει περάσει και, εάν βρεθούμε μετά τις εκλογές πάλι σε μία ανασφαλή κατάσταση, τότε αυτός ο κίνδυνος θα γίνει μάλιστα εντονότερος», δηλώνει.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται ακόμη στο ενδεχόμενο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, να διατηρηθεί η πιθανότητα «ανταρσίας» βουλευτών του, όταν θα πρέπει να ψηφιστεί κάποιο νομοσχέδιο. Αυτό, εκτιμά, αυξάνει τον κίνδυνο του Grexit. Το κόμμα του, αντιθέτως, «θα διασφαλίσει την «υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές και θα αποφασίσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις». Για αυτό ως πρωθυπουργός, συνεχίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, «θα πήγαινα προς αυτά τα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, προς όλα τα κόμματα με τα οποία μπορούμε να καταφέρουμε την ελάχιστη συναίνεση για την παραμονή της χώρας στη Ευρωζώνη. Τότε θα μπορούσαμε -ελπίζω για μια πλήρη κοινοβουλευτική θητεία τεσσάρων ετών- να κάνουμε το παν ώστε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, διασφαλίζοντας για αυτό ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας είναι αδιαμφισβήτητη. Έτσι θα εξαλειφόταν και ο κίνδυνος του Grexit».

    [03] Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της

    Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Fed) επέλεξε τελικά σήμερα να επιδείξει σύνεση και διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της κοντά στο μηδέν, αντιμέτωπη με τις πρόσφατες αναταράξεις στις αγορές και το κλίμα αβεβαιότητας, ειδικά για την πορεία της οικονομίας της Κίνας.

    Κατόπιν της διήμερης συνόδου της η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Fed (FOMC) αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκια δανεισμού της στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα όπου βρίσκονται (μεταξύ του 0 και του 0,25%) και να μην προχωρήσει στην πρώτη της σημαντική αύξηση επιτοκίων μέσα σε σχεδόν 10 χρόνια.

    [04] Νεκρός ένας πρόσφυγας σε συγκρούσεις με την κροατική αστυνομία

    Οι συγκρούσεις με την κροατική αστυνομία στα σύνορα της χώρας με τη Σερβία στοίχισαν τη ζωή σε έναν πρόσφυγα, μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης της Ουγγαρίας.

    Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό 24.hu, μια μεγάλη ομάδα προσφύγων έφτασε σήμερα στα σύνορα Σερβίας - Κροατίας στην πόλη Σιντ.

    Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι πρόσφυγες διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν θέσεις στο τρένο που διέθεσαν οι κροατικές αρχές για να μεταφέρει την ομάδα των προσφύγων.

    Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, αρκετοί πρόσφυγες τραυματίστηκαν στη συμπλοκή, ενώ ένας από τους πρόσφυγες διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

    Η Κροατία θα κλείσει τα σύνορά της με τη Σερβία αν άλλοι 8.000 μετανάστες περάσουν στη χώρα μέσα σε μία ημέρα, προειδοποίησε απόψε ο υπουργός Εσωτερικών Ράνκο Όστογιτς.

    Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Λετονίας αποφάσισε σήμερα να αποδεχτεί τον αριθμό των προσφύγων που της είχαν ζητήσει οι Βρυξέλλες να φιλοξενήσει.

    Η Λαϊμντότα Στραουγιούμα, η πρωθυπουργός της Λετονίας, ανακοίνωσε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι η κυβέρνηση δέχεται την εγκατάσταση άλλων 526 προσφύγων στη χώρα της, όπως είχε προταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Η Λετονία, μια χώρα 2 εκατομμυρίων κατοίκων, είχε ήδη δεχτεί να φιλοξενήσει 250 ανθρώπους. Συνολικά, με βάση τις ποσοστώσεις που έχει προτείνει η Κομισιόν, θα υποδεχτεί 776 αιτούντες άσυλο.

    Αντίθετα, το κοινοβούλιο της Σλοβακίας καταψήφισε σχεδόν ομόφωνα το σύστημα ποσοστώσεων για την κατανομή των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλώντας για γρήγορη εφαρμογή μέτρων προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ζώνης Σένγκεν, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    [05] Τουλάχιστον 53 νεκροί στη Συρία από αεροπορικές επιδρομές

    Τουλάχιστον 53 άνθρωποι - ανάμεσα τους 15 παιδιά - σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές των συριακών ενόπλων δυνάμεων χθες και σήμερα σε περιοχές του Χαλεπιού που ελέγχουν οι αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Τουλάχιστον δύο από τις επιδρομές, που πραγματοποίησαν τόσο αεροσκάφη όσο και ελικόπτερα τα οποία έριξαν τα λεγόμενα «βαρέλια με εκρηκτικά», έπληξαν αγορές της πόλης, ανέφερε ο εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων Καλίμπ Κατίμπ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    «Η κατάσταση είναι ολέθρια στο Χαλέπι. Οι περισσότερες περιοχές είναι εντελώς κατεστραμμένες», δήλωσε ο Κατίμπ περιγράφοντας πενταόροφα κτίρια να μετατρέπονται σε συντρίμμια από τις αεροπορικές επιθέσεις και ανθρώπους να τρέπονται σε φυγή από τις περιοχές.

    Δεν ήταν διαθέσιμος άμεσα κάποιος εκπρόσωπος των συριακών αρχών για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

    Ένας εκπρόσωπος των τοπικών σωστικών συνεργείων στις περιοχές της πόλης που ελέγχουν οι αντάρτες ανέβασε τον απολογισμό των θυμάτων στους 60 - όλοι άμαχοι - καθώς κυβερνητικές δυνάμεις και δυνάμεις των ανταρτών αντάλλαξαν σφοδρά πυρά στην πόλη.

    Η επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων ακολούθησε βομβιστικές επιθέσεις δυνάμεων των ανταρτών εναντίον τριών περιοχών στο δυτικό Χαλέπι που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 38 άνθρωποι, ανάμεσα τους και 14 παιδιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    [06] Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων

    Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων έκαναν, πριν από λίγη ώρα, περίπου 150 άτομα, τα οποία πέταξαν πολλές μολότοφ, ενώ έκαψαν και κάδους απορριμμάτων στους γύρω δρόμους.

    Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε επτά προσαγωγές ατόμων, μέχρι αυτή τη στιγμή.

    [07] Νερό της ΕΥΔΑΠ θα πίνει η Αίγινα

    «Έργο ζωής και πνοής για την Αίγινα» χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, την ύδρευσή της από την ΕΥΔΑΠ - με υποθαλάσσιο αγωγό από την Σαλαμίνα, αμέσως μετά την έγκριση της σύνδεσης, από την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Αττικής.

    Στην συνεδρίαση της επιτροπής όπου παρέστησαν ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης και εκπρόσωποι της Τ.Α, ο αντιπεριφερειάρχης περιέγραψε τα πλεονεκτήματα που θα επιφέρει η σύνδεση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αίγινας οι οποίοι τους θερινούς μήνες υπερβαίνουν τους 50.000. «Η μεταφορά του νερού με τα καράβια και η ανεύρεση του από υδρογεωτρήσεις ή πηγάδια, με συχνά αμφισβητούμενη ποιότητα, για την δημόσια υγεία, σύντομα θα αποτελεί παρελθόν για το νησί, το οποίο θα υδροδοτείται με 21.000 κυβικά, καθημερινά» σημείωσε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε ότι το έργο περιλαμβάνει τον υποθαλάσσιο αγωγό μήκους 14 χλμ. και τις αναγκαίες ενίσχυσης των αγωγών και των δεξαμενών ύδρευσης τόσο στη Σαλαμίνα όσο και στην Αίγινα.

    Ο Παναγιώτης Χατζηπέρος ως τεχνοκράτης, με εμπειρία σε παρόμοια έργα, ανέπτυξε τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου και δήλωσε ότι τα έργα επάρκειας και υποστήριξης από την ΕΥΔΑΠ, όπως και τα χερσαία έργα στην Αίγινα είναι σε εξέλιξη.

    [08] Επιτυχής επιχείρηση εντοπισμού Βέλγου τουρίστα σε ορεινή περιοχή των Σφακίων

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 50χρονου Βέλγου που έχασε τον προσανατολισμό του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας που πραγματοποιούσε στο φαράγγι του Ελιγιά, μεταξύ Αγίας Ρουμέλης και Λουτρού Σφακίων.

    Ο 50χρονος όταν αντιλήφθηκε ότι είχε χάσει τον προσανατολισμό του κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

    Ομάδα διασωστών από το κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βρυσών έφτασε στο χωριό 'Αγιος Ιωάννης και από εκεί με πεζοπορία εντόπισε στις 6 το απόγευμα τον 50χρονο και τον οδήγησε με ασφάλεια στην Ανώπολη.

    [09] Αλ. Τσίπρας: Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες

    Τη βεβαιότητά του ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες, ότι η διαπραγμάτευση δεν θα πάει χαμένη και η συμφωνία θα δώσει προοπτική στη χώρα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Star και στη εκπομπή «στον ενικό».

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι με την σταθερότητα της οικονομίας, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που διασφαλίζει τις καταθέσεις και με τη διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους, δημιουργούμε ένα πλαίσιο συμμαχιών που απομονώνει αυτούς που δεν θέλουν απομείωση χρέους. Επίσης, πρόσθεσε πως με την επιστροφή στην ανάπτυξη, υπάρχει η βεβαιότητα ότι οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού, δεν πάνε χαμένοι, ότι η διαπραγμάτευση δεν πήγε χαμένη και δίνουν προοπτική στη χώρα.

    Ερωτώμενος για τις επικρίσεις που δέχεται από τον κ. Μεϊμαράκη, ότι έχει γίνει μνημονιακός, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μεϊμαράκης αντί να απαντά με επιχειρήματα απαντά με χαρακτηρισμούς. Θα μπορούσα και εγώ, πρόσθεσε, να πω ότι είναι διαπλεκόμενος. Ωστόσο, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «δεν αλλάζω ιδέες, τα μνημόνια καταστρέφουν τη χώρα» και πρόσθεσε ότι αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις διαπραγματεύονταν η χώρα θα είχε γλυτώσει πολλά. Για τον χαρακτηρισμό «ωρομίσθιος» που του απηύθυνε ο κ. Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι αν ήταν εκεί ο πρόεδρος της ΝΔ, θα υπέγραφε αμέσως και θα τελείωνε νωρίς η διαπραγμάτευση.

    [10] Αλ. Τσίπρας: Την Κυριακή θα είναι η τρίτη και φαρμακερή με το παλιό κατεστημένο

    «Για μία ακόμα φορά, δίνουμε τη μάχη μόνοι εναντίον όλων γι' αυτό και πάλι μαζί θα νικήσουμε. Η Κυριακή που έρχεται θα είναι του λαού μας.

    Ξεμπερδεύουμε με το παλιό. Κερδίζουμε το αύριο» ανέφερε απόψε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος του στην πλατεία Ελευθερίας εξαπολύοντας παράλληλα δριμύτατη επίθεση στη ΝΔ και τον πρόεδρό της .

    «Ο λαός δεν ξεχνάει και δεν αμνηστεύει. Για αυτό τώρα ζητάμε την τρίτη και οριστική ετυμηγορία σου. Για να τελειώνουμε με το χθες και να κερδίσουμε το αύριο» τόνισε ζητώντας ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης και αλλαγής, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

    «Σήμερα εσείς διατρανώνετε σε όλη τη χώρα. Όχι στο δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα της 20ης Σεπτέμβρη. Η Κρήτη αποφάσισε. Η Κρήτη ψήφισε.

    Ψήφισε αυτό που επιτάσσουν η δημοκρατική Ιστορία και οι αγωνιστικές παραδόσεις αυτού του μεγάλου νησιού. Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Τσίπρας .

    Ακολούθως εξέφρασε την χαρά και την υπερηφάνεια για την υποψηφιότητά του ως βουλευτή στο νομό διαβεβαιώνοντας ότι θα ανταποδώσει αυτή την τιμή.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι για μία ακόμα φορά, η Κρήτη δείχνει ότι εμπιστεύεται και ξαναδίνει στο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρή εντολή διακυβέρνησης και αλλαγής, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

    Αφού αναφέρθηκε στους 7 μήνες διακυβέρνησης επεσήμανε ότι «συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα και της μάχης μέχρι τέλους, μέχρι να δικαιωθούν τα όνειρά μας».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε αυτό που πριν από λίγες ώρες είχε πει και στον 'Αγιο Νικόλαο

    ότι δώσαμε « μια βασική υπόσχεση και τη κάναμε πράξη : Να ματώσουμε αν χρειαστεί για να σταματήσει άλλο ο λαός μας να ματώνει. Και αν κάποιοι νομίζουν ότι μας έριξαν κάτω, εμείς σηκωθήκαμε, είμαστε όρθιοι και συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια Ελλάδα που παρά τις δυσκολίες, ο λαός της θα περπατά με το κεφάλι ψηλά περήφανα».

    Στη συνέχεια τόνισε ότι θα συνεχίσει , τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις «για να εγγυηθούμε στην πράξη το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση στο κοινωνικό κράτος, στην υγεία και την παιδεία» όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Αμέσως μετά εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και στον πρόεδρο της Βαγγέλη Μεϊμαράκη λέγοντας ότι«στην εγγύηση για το αύριο, το μόνο που αντιπροτείνει η ΝΔ είναι η επιστροφή στο δικό της χθες» προσθέτοντας ότι ο κ. Μεϊμαράκης «ζητάει από το λαό μας να εμπιστευθεί, για μία ακόμα φορά, τα ψηφοδέλτια του κ. Σαμαρά. Το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά. Τις δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά. Φανερές και κρυφές».

    Ακόμη ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το δίλημμα .

    Μιλώντας για τον κόσμο που εκπροσωπεί η ΝΔ ανέφερε: «Ο κόσμος των λίγων. Ο κόσμος της συντήρησης και της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας. Ο κόσμος του χθες και από την άλλη, όλοι εσείς.

    Εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο προοδευτικός κόσμος. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες

    Αλ. Τσίπρας: Ματώσαμε προκειμένου να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει

    Αλ. Τσίπρας: Σε ορίζοντα τετραετίας το σύνολο των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης θα είναι εφαρμοσμένη πολιτική

    [11] Στο 0-0 έμεινε ο ΠΑΟΚ με την Καμπάλα

    Ισόπαλος 0-0 αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ με την Καμπάλα στη Μπακού, στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Europa League. Η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν που απέκλεισε με δύο ισοπαλίες τον Παναθηναϊκό, παρέμεινε αήττητη και εναντίον του «Δικέφαλου του Βορρά» στην παρθενική της συμμετοχή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.Με αρκετές αδυναμίες οι δυο ομάδες, πάλαιψαν αλλά έμειναν στο «μηδέν» που είναι και δίκαιο αποτέλεσμα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 September 2015 - 20:32:12 UTC