Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις
  • [02] Π. Λαφαζάνης: Τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι θετική έκπληξη για τη Λαϊκή Ενότητα
  • [03] Νεκρός ένας πρόσφυγας σε συγκρούσεις με την κροατική αστυνομία
  • [04] Στις 23 Σεπτεμβρίου η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό
  • [05] Τουλάχιστον 53 νεκροί στη Συρία από επιδρομές μαχητικών
  • [06] Νερό της ΕΥΔΑΠ θα πίνει η Αίγινα
  • [07] Δ. Κουτσούμπας: Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος κερδισμένη
  • [08] Ευ. Μεϊμαράκης: Θα πάμε την Ελλάδα μπροστά
  • [09] Τουλάχιστον 53 νεκροί στη Συρία από επιδρομές μαχητικών
  • [10] «Τέλος» η Εθνική για τον Βασίλη Σπανούλη
  • [11] Η Εθνική την 5η θέση και το «εισιτήριο» για το Προολυμπιακό τουρνουά

  • [01] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

    Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της e-voice για το dikaiologitika.gr. Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 15 και 16 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1007 ατόμων σε ολόκληρη την επικράτεια.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3,6% της Ν.Δ συγκεντρώνοντας ποσοστό 29% με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 25,4%.

    Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα της Χ.Α με ποσοστό 7,2%. Στην τέταρτη Το Ποτάμι με 5,1% ενώ Κ.Κ.Ε και ΠΑ.ΣΟ.Κ μετριούνται στο 5%. Η ΛΑ.Ε στο 4,2%, ενώ μάχη για την είσοδο τους στη Βουλή δίνουν οι ΑΝ.ΕΛ. που καταγράφονται στο 3,1%.

    Εκτός Βουλής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,6. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 6,6% ενώ στο 3,0% από το δείγμα της έρευνας είναι ο αριθμός αυτών που έχουν αποφασίσει αποχή. Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκη το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τις 29 μονάδες καθώς συγκεντρώνει το 55,1% έναντι 26,1% της Ν.Δ.

    Σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό της ιστοσελίδας newsit, στην πρόθεση ψήφου, σε σχέση με προηγούμενη έρευνα, ηΝΔμειώνει λίγο τη διαφορά αλλά οΣΥΡΙΖΑεξακολουθεί να είναι μπροστά.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων με ποσοστό 25,3% με τη ΝΔ να ακολουθεί με 25%.

    Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 6,2%, το Ποτάμι 4,2%, το ΚΚΕ 5,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, η Ένωση Κεντρώων 3,7%, η ΛΑΕ 3%.

    Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά με ποσοστό που φτάνει στο 50%.

    Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα «Παραπολιτικά» ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,6%, η ΝΔ 31,9%, η Χρυσή Αυγή 6,7%, το Ποτάμι 5,9%, το ΚΚΕ 6,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, η Ένωση Κεντρώων 3,6%, η ΛΑΕ 3,4%.

    Δημοσκόπηση της Pulse για το pontiki.gr ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό, 28% ο καθένας. Η Χρυσή Αυγή 6,5%, το Ποτάμι 5%, το ΚΚΕ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,5%, η Ένωση Κεντρώων 3%, η ΛΑΕ 3,5%.

    [02] Π. Λαφαζάνης: Τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι θετική έκπληξη για τη Λαϊκή Ενότητα

    Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική του ομάδα έκανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, στον χώρο του λιμανιού.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ «μεταλλάχθηκε», είναι ένα κόμμα «που προσομοιάζει με κόμμα του συστήματος», από την ώρα που συνομολόγησε το νέο Μνημόνιο και διέψευσε τις ελπίδες που είχε καλλιεργήσει στον ελληνικό λαό, είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι μια «μεγάλη θετική έκπληξη» για τη Λαϊκή Ενότητα και σημείωσε ότι το κόμμα έρχεται από μακριά και θέλει να πάει πολύ μακριά. Το όραμα του είναι ένας νέος σοσιαλισμός του 21ου αιώνα και γι? αυτό παλεύουν να γκρεμίσουν τα μνημονιακά τείχη.

    Για τη στάση των βουλευτών που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκρότησαν τη Λαϊκή Ενότητα επισήμανε: «Δώσαμε παράδειγμα ανιδιοτέλειας, δεν θέλουμε αξιώματα, δεν είναι αυτοσκοπός για μας οι καρέκλες, η κυβερνητική εξουσία». Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «μεταλλάχθηκε σε ένα νεοαρχηγικό κόμμα, όπου ο πρόεδρος είναι ο καπετάν ένας», ενώ για τη Λαϊκή Ενότητα τόνισε ότι «δεν είναι το κόμμα του Λαφαζάνη, είναι μια συλλογική, δημοκρατική πολιτική δύναμη». Ταυτόχρονα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε «τραγικό» το γεγονός ότι τους χαρακτηρίζουν «δραχμιστές», επειδή δείχνει «υποτέλεια» και παρατήρησε ότι για τη Λαϊκή Ενότητα το νόμισμα δεν είναι φετίχ, δεν είναι θρησκεία, δεν είναι όραμα. «Δεν είμαστε εμείς δραχμιστές, άλλοι είναι ευρωλάγνοι», υπογράμμισε και μίλησε για «γερμανική δικτατορία στην Ευρωζώνη».

    Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας υπογράμμισε ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα δεν ηττήθηκε, παρά τη «μνημονιακή στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ και είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν πρόκειται να συνομολογήσουμε μια νέα Βάρκιζα, ένα νέο Λίβανο, δεν πρόκειται να λιποτακτήσουμε, να διαψεύσουμε τις ελπίδες». Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας παρουσίασε τις θέσεις κόμματος για διαγραφή του χρέους, κατάργηση των μνημονιακών μέτρων και των ιδιωτικοποιήσεων, είπε όχι στο «ξεπούλημα» των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και τάχθηκε υπέρ της άμεσης και πλήρους κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και της άμεσης εθνικοποίησης των τραπεζών.

    [03] Νεκρός ένας πρόσφυγας σε συγκρούσεις με την κροατική αστυνομία

    Οι συγκρούσεις με την κροατική αστυνομία στα σύνορα της χώρας με τη Σερβία στοίχισαν τη ζωή σε έναν πρόσφυγα, μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης της Ουγγαρίας.

    Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό 24.hu, μια μεγάλη ομάδα προσφύγων έφτασε σήμερα στα σύνορα Σερβίας - Κροατίας στην πόλη Σιντ.

    Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι πρόσφυγες διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν θέσεις στο τρένο που διέθεσαν οι κροατικές αρχές για να μεταφέρει την ομάδα των προσφύγων.

    Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, αρκετοί πρόσφυγες τραυματίστηκαν στη συμπλοκή, ενώ ένας από τους πρόσφυγες διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

    Η πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς ζήτησε σήμερα από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να είναι σε ετοιμότητα ώστε, αν χρειαστεί, να προστατεύσουν τα εθνικά σύνορα από την παράνομη μετανάστευση, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Hina.

    [04] Στις 23 Σεπτεμβρίου η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό

    Στις 23 Σεπτεμβρίουθα διεξαχθείη έκτακτη σύνοδος κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών για το μεταναστευτικό,ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

    Η σύνοδος αυτή, που ζητήθηκε κυρίως από τη Γερμανία, θα ξεκινήσει στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) την ερχόμενη Τετάρτη, μία ημέρα μετά τη νέα έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ για το ίδιο θέμα, διευκρίνισε ο Τουσκ με μήνυμά του στο Twitter.

    Την Δευτέρα, οι υπουργοί Εσωτερικών των "28" δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο σύστημα των ποσοστώσεων για τη μετεγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων, πολλοί από τους οποίους φεύγουν για να γλιτώσουν από τους πολέμους στη Συρία και το Ιράκ.

    [05] Τουλάχιστον 53 νεκροί στη Συρία από επιδρομές μαχητικών

    Τουλάχιστον 53 άνθρωποι ? ανάμεσα τους 15 παιδιά ? σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές των συριακών ενόπλων δυνάμεων χθες και σήμερα σε περιοχές του Χαλεπιού που ελέγχουν οι αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Τουλάχιστον δύο από τις επιδρομές, που πραγματοποίησαν τόσο αεροσκάφη όσο και ελικόπτερα τα οποία έριξαν τα λεγόμενα «βαρέλια με εκρηκτικά», έπληξαν αγορές της πόλης, ανέφερε ο εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων Καλίμπ Κατίμπ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    «Η κατάσταση είναι ολέθρια στο Χαλέπι. Οι περισσότερες περιοχές είναι εντελώς κατεστραμμένες», δήλωσε ο Κατίμπ περιγράφοντας πενταόροφα κτίρια να μετατρέπονται σε συντρίμμια από τις αεροπορικές επιθέσεις και ανθρώπους να τρέπονται σε φυγή από τις περιοχές.

    Δεν ήταν διαθέσιμος άμεσα κάποιος εκπρόσωπος των συριακών αρχών για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

    Ένας εκπρόσωπος των τοπικών σωστικών συνεργείων στις περιοχές της πόλης που ελέγχουν οι αντάρτες ανέβασε τον απολογισμό των θυμάτων στους 60 ? όλοι άμαχοι ? καθώς κυβερνητικές δυνάμεις και δυνάμεις των ανταρτών αντάλλαξαν σφοδρά πυρά στην πόλη.

    Η επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων ακολούθησε βομβιστικές επιθέσεις δυνάμεων των ανταρτών εναντίον τριών περιοχών στο δυτικό Χαλέπι που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 38 άνθρωποι, ανάμεσα τους και 14 παιδιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    [06] Νερό της ΕΥΔΑΠ θα πίνει η Αίγινα

    «Έργο ζωής και πνοής για την Αίγινα» χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, την ύδρευσή της από την ΕΥΔΑΠ - με υποθαλάσσιο αγωγό από την Σαλαμίνα, αμέσως μετά την έγκριση της σύνδεσης, από την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Αττικής.

    Στην συνεδρίαση της επιτροπής όπου παρέστησαν ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης και εκπρόσωποι της Τ.Α, ο αντιπεριφερειάρχης περιέγραψε τα πλεονεκτήματα που θα επιφέρει η σύνδεση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αίγινας οι οποίοι τους θερινούς μήνες υπερβαίνουν τους 50.000. «Η μεταφορά του νερού με τα καράβια και η ανεύρεση του από υδρογεωτρήσεις ή πηγάδια, με συχνά αμφισβητούμενη ποιότητα, για την δημόσια υγεία, σύντομα θα αποτελεί παρελθόν για το νησί, το οποίο θα υδροδοτείται με 21.000 κυβικά, καθημερινά» σημείωσε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε ότι το έργο περιλαμβάνει τον υποθαλάσσιο αγωγό μήκους 14 χλμ. και τις αναγκαίες ενίσχυσης των αγωγών και των δεξαμενών ύδρευσης τόσο στη Σαλαμίνα όσο και στην Αίγινα.

    Ο Παναγιώτης Χατζηπέρος ως τεχνοκράτης, με εμπειρία σε παρόμοια έργα, ανέπτυξε τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου και δήλωσε ότι τα έργα επάρκειας και υποστήριξης από την ΕΥΔΑΠ, όπως και τα χερσαία έργα στην Αίγινα είναι σε εξέλιξη.

    [07] Δ. Κουτσούμπας: Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος κερδισμένη

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε αποψινή του ομιλία στην Λιβαδειά, τόνισε την ανάγκη αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ γιατί την επόμενη μέρα θα υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας, είτε μεγάλου συνασπισμού, είτε συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ έτοιμη να υλοποιήσει το βάρβαρο μνημόνιο και να στείλει στον λαό τον λογαριασμό με τα μέτρα φωτιά.

    Κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ γιατί «ο αγώνας ενάντια στο μνημόνιο, είναι αγώνας ενάντια στο σύστημα που φέρνει τα μνημόνια για να βγει από την κρίση, και όχι ψήφος που δείχνει στο λαό το μνημόνιο, όπως κάνει η ΛΑΕ, για να κρύψει το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που δεν διορθώνεται, παρά μόνο ανατρέπεται».

    Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε σε απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας «ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κάθε μάνα και πατέρας, κάθε νέο παιδί δεν πρέπει να δώσουν καμία ψήφο στη ναζιστική ΧΑ, για να εμφανίζεται ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη και να ?χει το θράσος να λέει πως αυτό, είναι η αθώωση της!»

    Τόνισε ότι οι εκλογές δεν είναι ντέρμπι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γιατί και οι δύο παίζουν στο ίδιο γήπεδο, της διαχείρισης της κρίσης του συστήματος, της ΕΕ και των μνημονίων διαρκείας τους, με την ομάδα αυτή όμως να μην παίζει για να κερδίσει ο λαός και τα παιδιά του, αλλά για να κερδίσουν τα μονοπώλια και να πάρει φιλί ζωής το εκμεταλλευτικό σύστημα που αγκομαχάει.

    «Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι ποιος θα στείλει το λογαριασμό στο λαό, ποιος θα υπογράφει - ο Τσίπρας ή ο Μεϊμαράκης - αλλά πώς θα αντιπαλέψουμε αυτό το μνημόνιο και ένα προς ένα τα μέτρα που προβλέπει, πως θα ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής για να απαλλαγούμε οριστικά από τα μνημόνια και το σύστημα που τα επιβάλλει» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «κάθε ψήφος για το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του κατεστημένου είναι χαμένη ψήφος, κάθε ψήφος στο ΚΚΕ, είναι ψήφος κερδισμένη για το λαό και το κίνημα του».

    Διαβάστε επίσης;

    Δ. Κουτσούμπας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ο λαός με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις

    [08] Ευ. Μεϊμαράκης: Θα πάμε την Ελλάδα μπροστά

    Θα πάμε την Ελλάδα μπροστά για να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Ομόνοια.

    Τη Δευτέρα θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Απλώνουμε χέρι ενότητας στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ.Μεϊμαράκης υπογραμμίζοντας πως «θα είμαστε εκεί μέχρι να κλείσουν οι κάλπες με ανοικτή την αγκαλιά μας προς όλους τους Έλληνες».

    Από Δευτέρα πιάνουμε δουλειά είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και απαρίθμησε τους επτά άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνησή του :

    1.Επανκίνηστη της οικονομίας

    2.Σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών

    3.Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης

    4.Αποτελσματικότερο κράτος

    5.Κοινωνική συνοχή

    6.Εξωτερικη πολιτική ανοιχτών οριζόντων

    7.Δεσμική εμβάθυνση και συνταγματική αναθεώρηση

    Την Κυριακή ζητάμε να μας ξαναεμπιστευτούν οι Έλληνες, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Διαβάστε επίσης:

    «Η πολιτική ανοικτών συνόρων δημιουργεί αδιέξοδα»

    [09] Τουλάχιστον 53 νεκροί στη Συρία από επιδρομές μαχητικών

    Τουλάχιστον 53 άνθρωποι - ανάμεσα τους 15 παιδιά - σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές των συριακών ενόπλων δυνάμεων χθες και σήμερα σε περιοχές του Χαλεπιού που ελέγχουν οι αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Τουλάχιστον δύο από τις επιδρομές, που πραγματοποίησαν τόσο αεροσκάφη όσο και ελικόπτερα τα οποία έριξαν τα λεγόμενα «βαρέλια με εκρηκτικά», έπληξαν αγορές της πόλης, ανέφερε ο εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων Καλίμπ Κατίμπ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    «Η κατάσταση είναι ολέθρια στο Χαλέπι. Οι περισσότερες περιοχές είναι εντελώς κατεστραμμένες», δήλωσε ο Κατίμπ περιγράφοντας πενταόροφα κτίρια να μετατρέπονται σε συντρίμμια από τις αεροπορικές επιθέσεις και ανθρώπους να τρέπονται σε φυγή από τις περιοχές.

    Δεν ήταν διαθέσιμος άμεσα κάποιος εκπρόσωπος των συριακών αρχών για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

    Ένας εκπρόσωπος των τοπικών σωστικών συνεργείων στις περιοχές της πόλης που ελέγχουν οι αντάρτες ανέβασε τον απολογισμό των θυμάτων στους 60 ? όλοι άμαχοι ? καθώς κυβερνητικές δυνάμεις και δυνάμεις των ανταρτών αντάλλαξαν σφοδρά πυρά στην πόλη.

    Η επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων ακολούθησε βομβιστικές επιθέσεις δυνάμεων των ανταρτών εναντίον τριών περιοχών στο δυτικό Χαλέπι που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 38 άνθρωποι, ανάμεσα τους και 14 παιδιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    [10] «Τέλος» η Εθνική για τον Βασίλη Σπανούλη

    Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με την Λετονία για το Ευρωμπάσκετ 2015, ο Βασίλης Σπανούλης, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Εθνική ομάδα των Ανδρών.

    «Ένας κύκλος έκλεισε για μένα. Ήρθε η στιγμή να σταματήσω από την Εθνική. Έζησα μεγάλες στιγμές, φέραμε στην Ελλάδα τρία μετάλλια. Άλλες φορές πετύχαμε, άλλες όχι. Από 17 χρονών είμαι στις Εθνικές ομάδες. Πιστεύω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω και να παίξουν τα υπόλοιπα παιδιά για εμάς. Είμαι πολύ συγκινημένος», είπε ο διεθνής άσος.

    [11] Η Εθνική την 5η θέση και το «εισιτήριο» για το Προολυμπιακό τουρνουά

    Με την κατάκτηση της 5ης θέσης, της υψηλότερης από το 2009 (χάλκινο μετάλλιο), και με το «εισιτήριο» συμμετοχής στο Προολυμπιακό Τουρνουά στις... αποσκευές της, ολοκλήρωσε η Εθνική Ανδρών τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ 2015. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 97-90 της Λετονίας, στη Λιλ, για τις θέσεις 5-8.

    Τα δεκάλεπτα: 17-24, 37-44, 60-61, 97-90

    Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Φώτης Κατσικάρης με δηλώσεις του ανέλαβε την ευθύνη της ήττας-αποκλεισμού της Εθνικής ομάδας από την Ισπανία, που έκοψε το δρόμο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος προς τα μετάλλια. «Είμαι ο απόλυτα υπεύθυνος για την ήττα από την Ισπανία, γιατί ο προπονητής είναι υπεύθυνος για τις ήττες. Ωστόσο το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να επιμείνει, να παλέψει, να συνεχίσει. Έχουμε πολλά αξιόλογα νέα παιδιά που ακολουθούν», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 September 2015 - 18:32:19 UTC