Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζημία εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο από ατασθαλίες σε ΕΡΤ και Ρ/Σ 9,84 εντοπίζουν οι ελεγκτές
  • [02] «Πρέπει να συγκροτήσουμε ένα σχέδιο που δεν θα μετατρέπει το Μνημόνιο σε πολιτική μας»
  • [03] «Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να πάει μέχρι να σταθεροποιηθεί η χώρα»
  • [04] Πανευρωπαϊκή λύση ζητούν Γαλλία και Βρετανία για τους μετανάστες
  • [05] Θεαματική προβολή στο Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ με ελληνική πινελιά
  • [06] Στο έλεος των πυρκαγιών η Καλιφόρνια
  • [07] Νέα συντρίμμια βρέθηκαν σήμερα στο νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού
  • [08] Έντεκα τραυματίες από τη νεροποντή στη Φλωρεντία
  • [09] Τραγικός θάνατος για Ρωσίδα τουρίστρια. Διαμελίστηκε από ταχύπλοο στη Ρόδο
  • [10] «Κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνηθέντων θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου»
  • [11] Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

  • [01] Ζημία εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο από ατασθαλίες σε ΕΡΤ και Ρ/Σ 9,84 εντοπίζουν οι ελεγκτές

    Ζημία εκατομμυρίων ευρώ επέφεραν στο ελληνικό δημόσιο φαινόμενα κακοδιαχείρισης και ατασθαλιών στην ΕΡΤ επί διοίκησης Χρήστου Παναγόπουλου, αλλά και στον ραδιοσταθμό 9,84 την περίοδο 2001-2010, σύμφωνα τα πορίσματα των ελεγκτών.

    Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», για την υπόθεση της ΕΡΤ παραπέμπεται, με βούλευμα, να δικαστεί για κακούργημα ο πρώην πρόεδρος της Δημόσιας Τηλεόρασης Χρήστος Παναγόπουλος, ενώ για υπεξαίρεση 35 εκατομμυρίων ευρώ διώκονται δεκάδες στελέχη της Δημοτικής Ραδιοφωνίας για ατασθαλίες και απάτες που διαπιστώθηκαν.

    Όσον αφορά την ΕΡΤ, ο κ. Παναγόπουλος παραπέμπεται για το κακούργημα της απιστίας περί την υπηρεσία για έκτακτες αμοιβές που έδινε σε δημοσιογράφους, νομικούς συμβούλους αλλά και τεχνικούς κατά παράβαση της νομοθεσίας. Θέμα εγείρεται και με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες τεχνικών συμβούλων καθώς με βάση το βούλευμα,παράλληλα,είχε συγκροτηθεί άλλη εταιρεία με ηλεκτρονικούς μηχανικούς κλπ που είχε έργο της να βοηθάει το έργο της εταιρείας που αμειβόταν παράλληλα. Μαζί με τον κ. Παναγόπουλο παραπέμπονται ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιώργος Χουλιάρας,αλλά και στελέχη εταιρειών που ωφελήθηκαν.

    Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/50 περί καταχραστών, προτείνει το πόρισμα της Οικονομικής Εισαγγελίας κατά προσώπων που συμμετείχαν στο ΔΣ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας την περίοδο 2001-2010. Προτείνεται επίσης η δίωξη για υπεξαίρεση κατά νομίμου εκπροσώπου εταιρειών που διοργάνωσαν εκδηλώσεις.

    [02] «Πρέπει να συγκροτήσουμε ένα σχέδιο που δεν θα μετατρέπει το Μνημόνιο σε πολιτική μας»

    Την ανάγκη να συγκροτηθεί σχέδιο που δεν θα μετατρέπει το Μνημόνιο σε πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αυγή της Κυριακής».

    «Πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τρόπο κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή εθνικής ενότητας. Έχω πει ξανά ότι η εποχή των τεράτων τελείωσε στις προηγούμενες εκλογές», δηλώνει κ. Κορωνάκης και προσθέτει: «Νομίζω ότι μετά τη συνεδριακή μας διαδικασία θα κληθούμε όλοι να υπηρετήσουμε το σχέδιο που θα αποφασίσουμε συλλογικά. Άρα η περίοδος των διαφορετικών στάσεων μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τελειώνει με το έκτακτο συνέδριο».

    Στο ερώτημα αν μπορούν να συνυπάρξουν στο κόμμα δύο αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις, σημειώνει πως «από τη στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρξε ένας εκβιασμός και αποτέλεσμά του είναι η συμφωνία, οφείλουν όλοι να συζητήσουν τα διαφορετικά σχέδια που μπορεί να μας βγάλουν από το αδιέξοδο». «Η Αριστερά δεν φτιάχνει στρατηγικά σχέδια με βάση τα νομίσματα, αλλά με την πολιτικής της που σχεδιάζεται προς όφελος του λαού», προσθέτει ο κ.Κορωνάκης.

    [03] «Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να πάει μέχρι να σταθεροποιηθεί η χώρα»

    Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να πάει μέχρι να σταθεροποιηθεί η χώρα, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δήλωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.Ο κ. Θεοδωράκης δεν έκρυψε ότι νιώθει άσχημα μερικές φορές που ψηφίζει την κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά τόνισε ότι θα ψηφίσει, χωρίς «τσαλιμάκια», τη συμφωνία που θα φέρει ο Αλέξης Τσίπρας.

    «Εάν σταθεροποιηθεί η χώρα μετά νομίζω είμαστε έτοιμοι και ελπίζω είναι έτοιμος και ο ελληνικός λαός να πάρει τις μεγάλες αποφάσεις για μια άλλη κυβέρνηση», είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Το Ποτάμι ήρθε για να κυβερνήσει, ήρθε για να φέρει μια πρόταση καθαρή στους Ελληνες. Δεν ήρθε για να κυβερνήσει μόνο του, όμως. Ήρθε για να κυβερνήσει με όλους αυτούς, την πλατιά προοδευτική συμμαχία που πιστεύει ότι οι λύσεις είναι έξω από τους κομματικούς μηχανισμούς, έξω από το παλιό σύστημα, έξω και από τους ερασιτέχνες που αυτοσχεδιάζουν στην πλάτη του λαού».

    Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Πίσω από τέτοιες βαρύγδουπες εκφράσεις μπορεί να κρύβονται κυβερνήσεις που δεν θα κάνουν τίποτε. Δεν πιστεύω στις οικουμενικές ψευδείς κυβερνήσεις».

    [04] Πανευρωπαϊκή λύση ζητούν Γαλλία και Βρετανία για τους μετανάστες

    Το πρόβλημα με τους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στη Βρετανία από το γαλλικό λιμάνι του Καλαί είναι ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την ΕΕ και που πρέπει να αντιμετωπισθεί και από τις 28 χώρες μέλη της ένωσης, δηλώνουν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι και της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

    Σε κοινή δήλωσή τους που δημοσιεύεται στην βρετανική εφημερίδα The Sunday Telegraph και στη γαλλική Journal du Dimanche, οι δύο υπουργοί που συναντήθηκαν την Τρίτη στο Λονδίνο, υπογραμμίζουν πως η λύση του προβλήματος αυτού αποτελεί "απόλυτη προτεραιότητα" για το Παρίσι και το Λονδίνο και συνιστά «συνολική μεταναστευτική κρίση».

    Κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών , η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αποδέσμευση 10 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ασφάλειας στον τερματικό σταθμό της σήραγγας στην Κοκέλ με την κατασκευη νέων φρακτών και αστυνομικές ενισχύσεις. Οι δύο υπουργοί προσθέτουν πως ο τελικός στόχος είναι να περιορισθεί ο αριθμός των μεταναστών που διασχίζουν τη Μεσόγειο για να φθάσουν στις ακτές της Ευρώπης.

    Ως μερικές από τις λύσεις στην κρίση αναφέρουν την αύξηση της αναπτυξιακής βοήθειας και των επενδύσεων, καθώς και τη συνεργασία για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και τη διευκόλυνση της επιστροφής των μεταναστών στις πατρίδες τους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

    [05] Θεαματική προβολή στο Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ με ελληνική πινελιά

    Γιγάντιες εικόνες ζώων που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, προβλήθηκαν χθες το βράδυ πάνω στην πρόσοψη του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης, σε μια θεαματική πρωτοβουλία με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

    Η προβολή στη νότια πρόσοψη του διάσημου ουρανοξύστη έγινε σ' ένα τμήμα ύψους 114 μέτρων και πλάτους 56 που κάλυπτε 33 ορόφους και ήταν ορατή από απόσταση μέχρι και 20 δρόμων προς τον νότο.Το διάρκειας οκτώ λεπτών θέαμα, που συνοδευόταν από μουσική, επαναλαμβανόταν κάθε τέταρτο της ώρας από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα.

    Η ιδέα που γεννήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, ανήκει στον ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Λούι Ψυχογιό, η ταινία του οποίου The Cove (Ο Όρμος) με θέμα την ετήσια σφαγή χιλιάδων δελφινιών στην Ιαπωνία, είχε κερδίσει το 2010 το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ.

    [06] Στο έλεος των πυρκαγιών η Καλιφόρνια

    Πολλές χιλιάδες πυροσβέστες εξακολουθούσαν χθες, Σάββατο, να δίνουν μάχη με είκοσι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε όλη την Καλιφόρνια, η οποία πλήττεται από την ξηρασία, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

    Ένας πυροσβέστης, ο Ντέιβ Ραλ, 38 ετών, έχασε τη ζωή του την Πέμπτη δίνοντας μάχη με τις φλόγες στο εθνικό δάσος του Μόντοκ, κοντά στο Αλτούρας στη βορειοδυτική Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Περίπου 8.000 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στο σύνολο της Καλιφόρνιας, διευκρίνισε η Εθνοφυλακή, η οποία κλήθηκε να παράσχει ενισχύσεις.Δύο πυρκαγιές προκάλεσαν το κλείσιμο αυτοκινητοδρόμων σε μήκος πολλών χιλιομέτρων, διευκρίνισαν οι αρχές και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    [07] Νέα συντρίμμια βρέθηκαν σήμερα στο νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού

    Νέα «μεταλλικά συντρίμμια» εντοπίστηκαν σήμερα από περιπατητές στην άκρη της θάλασσας στο νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό και θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση της πτήσης MH370 των Malaysia Airlines τον Μάρτιο του 2014, έγινε γνωστό από μια πηγή που έχει γνώση της έρευνας.

    Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις σε αυτό το στάδιο ότι τα συντρίμμια προέρχονται από αεροπλάνο, επεσήμανε η πηγή αυτή, η οποία δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τον αριθμό ή το μέγεθός τους. Στο μεταξύ, η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι τα συντρίμμια αεροπλάνου που εντοπίστηκαν την Τετάρτη στις ακτές του νησιού έχει ταυτοποιηθεί ότι ανήκουν σε ένα Boeing 777, τον ίδιο τύπο αεροσκάφους με αυτό της Malaysia Airlines.

    [08] Έντεκα τραυματίες από τη νεροποντή στη Φλωρεντία

    Έντεκα άτομα τραυματίστηκαν εξαιτίας της νεροποντής που έπληξε χθες βράδυ την πόλη της Φλωρεντίας. Δεκάδες κορμοί δέντρων ξεριζώθηκαν,ενώ σε όλη την πόλη η κίνηση των αυτοκινήτων διακόπηκε για δυο ώρες. Οι φλωρεντινοί πυροσβέστες αναγκάσθηκαν να ζητήσουν την βοήθεια των συναδέλφων τους από τις κοντινές πόλεις Πιστόια και Πράτο.

    Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε σειρά προβλημάτων και στις σιδηροδρομικές συνδέσεις με τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της χώρας. Μετά από συνεχή προσπάθεια των τεχνικών των ιταλικών σιδηροδρόμων, η οποία ξεπέρασε τις δώδεκα ώρες, η λειτουργία των σιδηροδρομικών γραμμών αποκαταστάθηκε, ενώ προβλήματα παρουσιάσε και το δίκτυο ύδρευσης, με αλλεπάλληλες διακοπές. Ο δήμος της πόλης είχε απευθύνει εγκαίρως έκκληση στους πολίτες, μέσω twitter, να αποφύγουν την χρήση ΙΧ αυτοκινήτων, κυρίως στις νότιες συνοικίες της Φλωρεντίας.

    [09] Τραγικός θάνατος για Ρωσίδα τουρίστρια. Διαμελίστηκε από ταχύπλοο στη Ρόδο

    Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το απόγευμα 37χρονη Ρωσίδα τουρίστρια η οποία διαμελίστηκε από ταχύπλοο, ενώ κολυμπούσε στην περιοχή Τραουνού Αφάντου Ρόδου.Η άτυχη Ρωσίδα αναζητείτο από χθες το βράδυ, όταν στην παραλία βρέθηκαν τα προσωπικά της αντικείμενα και δυστυχώς εντοπίστηκε διαμελισμένη σήμερα τα ξημερώματα.

    Ως υπεύθυνος για το δυστύχημα αυτό, συνελήφθη και εξετάζεται από άνδρες του λιμεναρχείου της Ρόδου, χειριστής ταχύπλοου σκάφους, το οποίο το απόγευμα του Σαββάτου κινείτο στην ευρύτερη περιοχή, εκτελώντας θαλάσσια σπορ. Πρόκειται για 43χρονο Ελβετό ο οποίος κρατείται και πρόκειται να παραπεμφθεί στην αντιεισαγγελέα πρωτοδικών Ρόδου εντός της ημέρας.

    [10] «Κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνηθέντων θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου»

    «Κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνηθεισών διαδικασιών θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

    Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί κανένα συγκεκριμένο αίτημα για παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα στη Σύνοδο Κορυφής. «Ο κίνδυνος για Grexit είναι υπαρκτός .Αλλά θα υποχωρήσει δραστικά με την ψήφιση της συμφωνίας και κυρίως με την ολοκλήρωσή της που θα καθιστά το δημόσιο χρέος βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο σε βάθος χρόνου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Δραγασάκης παρουσιάζει τον "οδικό χάρτη" για την άρση των capital controls και αναφέρει ότι « οι έλεγχοι θα συνεχίσουν ημέρα με την ημέρα να χαλαρώνουν. Ομως ,για την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με τον "οδικό χάρτη"για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς το πιστωτικό σύστημα και τις οικονομικές προοπτικές γενικότερα»

    Τονίζει ότι οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ προστατεύονται και αν η προστασία αυτή αρθεί ,θα υπάρξει ανεπανόρθωτη κρίση εμπιστοσύνης όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη προς τα πιστωτικά ιδρύματα. «Κάθε κούρεμα καταθέσεων θα είναι μια τιμωρία για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που κράτησαν τα χρήματά τους στη χώρα ,έναντι εκείνων που διατηρούν τα χρήματα και τους λογαριασμούς τους στο εξωτερικό» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    Ο κ.Δραγασάκης αναφερόμενος στις δηλωσεις του κ.Βαρουφάκη σημειώνει πως «αν κάποιος θέλει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ ,δεν έχει παρά να αποδεχτεί τις προτάσεις του κ.Σόιμλε ή του Eurogroup».Επισημαίνει δε πως «όταν έρθει η ώρα ,η κυβέρνηση έχει να πεί πολλά για φίλους και αντιπάλους και με στοιχεία».

    Τέλος,σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «το κόμμα δεν βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης, ούτε διάσπασης και είναι σε πορεία ανασύνθεσης και ουσιαστικής επανίδρυσής του.

    [11] Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

    Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού μετά τις υψηλές θερμοκρασίες της τελευταίας εβδομάδας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ από το μεσημέρι αναμένονται πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία καθώς και στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ η θερμοκρασία κινείται πτωτικά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια προβλέπονται στην Αττική.Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους βροχές η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη.

    Για αύριο Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται στην Ηπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασια δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 August 2015 - 10:32:20 UTC