Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Μια διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νίκη των αντιδραστικών δυνάμεων»
  • [02] «Εχουμε αλλαγή Κυβέρνησης και όχι καθεστώτος»
  • [03] Εντοπίστηκε κομμάτι από το Noratlas της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που καταρρίφθηκε το 1974 στην Κύπρο
  • [04] Θεαματική προβολή στο Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ με ελληνική πινελιά
  • [05] Στο έλεος των πυρκαγιών η Καλιφόρνια
  • [06] Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές αύριο σε Αττική και Στερεά Ελλάδα
  • [07] Ένας αστυνομικός μεταξύ των μελών οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στην Καβάλα για έκδοση γυναικών στην πορνεία
  • [08] Παρέμβαση Ν. Ξυδάκη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Expo Μιλάνου
  • [09] Σήκωσε αυλαία το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου
  • [10] «RockyDays»: Η έκθεση του Αλέξη Βερούκα στην Ύδρα
  • [11] Πανευρωπαϊκή λύση ζητούν Γαλλία και Βρετανία για τους μετανάστες
  • [12] Τραγικός θάνατος για Ρωσίδα τουρίστρια. Διαμελίστηκε από ταχύπλοο στη Ρόδο

  • [01] «Μια διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νίκη των αντιδραστικών δυνάμεων»

    Την πρόταση του για μορατόριουμ με τους δανειστές επαναφέρει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αυγή της Κυριακής» ο Μανώλης Γλέζος και υπογραμμίζει ότι μια διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νίκη των αντιδραστικών δυνάμεων.

    «Η Κυβέρνηση πιστεύει ότι το τρίτο Μνημόνιο είναι μονόδρομος. Όμως στην πραγματικότητα θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλες λύσεις», δηλώνει ο κ. Γλέζος και τονίζει πως η λύση αυτή δεν είναι ούτε ρήξη ούτε υποταγή, αλλά πάγωμα όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με τα δάνεια.Σημειώνει, επίσης, ότι «δεν θα υπήρχε καμία δυσκολία να εκπληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, αν δεν καταβάλαμε τα δάνεια προς τους δανειστές».

    «Είπα δημόσια ότι το τρίτο Μνημόνιο είναι χειρότερο και από τα προηγούμενα, αλλά εννοούσα ιδιαίτερα την πολιτική του πλευρά. Δηλαδή, δεν περίμενα ποτέ ότι η εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση θα δεχόταν ποτέ τέτοιο Μνημόνιο, δηλώνει ο κ. Γλέζος, ενώ στο ερώτημα τι μπορούσε να κάνει ο πρωθυπουργός, Μανώλης Γλέζος απαντά πως πέρασαν έξι μήνες στη διάρκεια των οποίων θα μπορούσε να κινηθεί η οικονομία της χώρας, «κάτι το οποίο δεν κάναμε και έχουμε ευθύνη γι΄ αυτό».

    Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα απαντά : «έχω ακόμη ελπίδες ότι θα δει τα λάθη, που ομολογεί ότι έχει κάνει, και θα ταυτιστεί με την ιστορία», «ευελπιστώ και πιστεύω ακόμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αναλογιστεί τα λάθη του και θα τα διορθώσει στην πράξη δίνοντας στον λαό την εξουσία και σε όλο τον κόσμο δουλειά».

    [02] «Εχουμε αλλαγή Κυβέρνησης και όχι καθεστώτος»

    Ζήτημα διατάραξης εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος θέτει η αποσταθεροποίηση του νομίσματος δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής»

    ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούσης.

    Ερωτηθείς για τη στάση του κ. Βαρουφάκη μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Οικονομικών, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά ότι «στο ζήτημα της πολιτικής διαχείρισης του όλου θέματος μετά την απομάκρυνσή του, διαπιστώνω στοιχεία ύβρεως, αχαριστίας και έλλειψης τιμής και στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση».

    Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Γιάνη Βαρουφάκη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το πολιτικό τους μέλλον, ο κ.Πανούσης απαντά: «Κοινός παρονομαστής θα έπρεπε να είναι αυτό που ονομάζουμε ηθική της αριστεράς. Η παραίτηση δηλαδή από το κόμμα και από τα αξιώματα και η απευθείας προσφυγή στο λαό (όποτε διεξαχθούν εκλογές), ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να κρίνει τις διαφορετικές προσεγγίσεις».

    Ο κ. Πανούσης, απαντώντας στο Βήμα για το ενδεχόμενο κάποιοι να επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής πολιτεύματος ή δημοκρατικής εκτροπής, λέει: «Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, αλλά όχι αλλαγή καθεστώτος».

    «Συμφωνούμε με τα όσα αναφέρει για τις ευθύνες Βαρουφάκη, ο Υπουργός κ.Γιάννης Πανούσης. Ας φροντίσει όμως ο καθηγητής κ. Πανούσης να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, για τις ευθύνες του ηθικού αυτουργού, αυτού που έδωσε την εντολή για τα παιγνίδια με το νόμισμα και την οικονομία. Εκτός και αν ο κ. Τσιπρας θεωρεί ως σαχλαμάρα και την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος, η οποία κατά τον κ Πανούση απειλήθηκε», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Πανούση στο «Βήμα της Κυριακής»

    [03] Εντοπίστηκε κομμάτι από το Noratlas της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που καταρρίφθηκε το 1974 στην Κύπρο

    Στην εκσκαφή στο μνημείο «Τύμβος της Μακεδονίτισσας» , που άρχισε την περασμένη Δευτέρα, εντοπίστηκε το πρώτο κομμάτι από το μοιραίο αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Noratlas , το οποίο κατέπεσε κατά την τουρκική εισβολή από φίλια πυρά.

    Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης» για τον εντοπισμό του κομματιού του αεροσκάφους, είπε στο ΡΙΚ ότι η εξέλιξη ενισχύει τις ενδείξεις ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρίσκονται κάτω από τον Τύμβο. Ο κ. Φωτίου σημείωσε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό της ατράκτου του αεροσκάφους και κυρίως των περίπου 19 καταδρομέων από την Ελλάδα.

    «Αν όλα πάνε καλά, κατέληξε, καθώς είναι μια δύσκολη επιχείρηση και δεν ξέρουμε τι θα βρούμε, υπολογίζουμε ότι περί τα τέλη Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία και μετά θα αρχίσει η επιστημονική εξέταση των λειψάνων για να γίνει ταυτοποίηση και να αποδοθούν στους συγγενείς των καταδρομέων».

    [04] Θεαματική προβολή στο Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ με ελληνική πινελιά

    Γιγάντιες εικόνες ζώων που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, προβλήθηκαν χθες το βράδυ πάνω στην πρόσοψη του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης, σε μια θεαματική πρωτοβουλία με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

    Η προβολή στη νότια πρόσοψη του διάσημου ουρανοξύστη έγινε σ' ένα τμήμα ύψους 114 μέτρων και πλάτους 56 που κάλυπτε 33 ορόφους και ήταν ορατή από απόσταση μέχρι και 20 δρόμων προς τον νότο.Το διάρκειας οκτώ λεπτών θέαμα, που συνοδευόταν από μουσική, επαναλαμβανόταν κάθε τέταρτο της ώρας από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα.

    Η ιδέα που γεννήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, ανήκει στον ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Λούι Ψυχογιό, η ταινία του οποίου The Cove (Ο Όρμος) με θέμα την ετήσια σφαγή χιλιάδων δελφινιών στην Ιαπωνία, είχε κερδίσει το 2010 το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ.

    [05] Στο έλεος των πυρκαγιών η Καλιφόρνια

    Πολλές χιλιάδες πυροσβέστες εξακολουθούσαν χθες, Σάββατο, να δίνουν μάχη με είκοσι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε όλη την Καλιφόρνια, η οποία πλήττεται από την ξηρασία, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

    Ένας πυροσβέστης, ο Ντέιβ Ραλ, 38 ετών, έχασε τη ζωή του την Πέμπτη δίνοντας μάχη με τις φλόγες στο εθνικό δάσος του Μόντοκ, κοντά στο Αλτούρας στη βορειοδυτική Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Περίπου 8.000 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στο σύνολο της Καλιφόρνιας, διευκρίνισε η Εθνοφυλακή, η οποία κλήθηκε να παράσχει ενισχύσεις.Δύο πυρκαγιές προκάλεσαν το κλείσιμο αυτοκινητοδρόμων σε μήκος πολλών χιλιομέτρων, διευκρίνισαν οι αρχές και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    [06] Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές αύριο σε Αττική και Στερεά Ελλάδα

    Πολύ υψηλός είναι για αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Αττικής (Αθηνών και Ανατολικής Αττικής)και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Νότια Εύβοια) σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

    Η Γενική Γραμματεία έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

    Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

    [07] Ένας αστυνομικός μεταξύ των μελών οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στην Καβάλα για έκδοση γυναικών στην πορνεία

    Εγκληματική οργάνωση που εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, ενώ μετά από αστυνομική επιχείρηση συνέλαβε στην περιοχή της Καβάλας πέντε μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και έναν 46χρονο αστυνομικό.

    Η ομάδα δρούσε από τον Φεβρουάριο του 2015. Λειτουργούσε δύο μπαρ, ως ?βιτρίνες? στην Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή, στα οποία είτε παραχωρούσε γυναίκες σε πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, είτε τις εξέδιδε σε χώρο που όριζε ο εκάστοτε πελάτης.

    Ο αστυνομικός συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση παρέχοντας πληροφορίες σε 46χρονο ηγετικό μέλος, σχετικά με επικείμενους ελέγχους, ενώ ,παράλληλα, κάλυπτε τη λειτουργία του μπαρ στην Καβάλα, το οποίο λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

    [08] Παρέμβαση Ν. Ξυδάκη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Expo Μιλάνου

    Παρέμβαση Ν. Ξυδάκη στην συνάντηση για την προστασία της διεθνούς πολιτιστικής κληρονομιάς στην Expo του Μιλάνου

    Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης εκπροσώπησε την χώρα μας στην διεθνή συνάντηση «ο Πολιτισμός ως μέσο διαλόγου μεταξύ των λαών», με την συμμετοχή ογδόντα τριών χωρών, η οποία διοργανώθηκε από την ιταλική κυβέρνηση στους χώρους της διεθνούς έκθεσης του Μιλάνου Expo 2015.

    «Η πολιτιστική κληρονομιά, τόνισε ο κ.Ξυδάκης, ήταν πάντα βασικής σημασίας για την ταυτότητα της χώρας μου. Είναι ένα σημαντικό στοιχείο για κάθε μελλοντική προσπάθεια οικοδόμησης ειρηνικής συνύπαρξης με συγκεκριμένους στόχους».

    Ο υπουργός τάχθηκε υπέρ της προώθησης συνεργασιών για τον περιορισμό των ζημιών σε βάρος ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, ζήτησε να ληφθούν υπόψη τα ευάλωτα σημεία κάθε χώρου και μνημείου, αλλά και περαιτέρω έρευνα για να εκπονηθούν κατευθυντήριες γραμμές με στόχο την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, θεωρώντας σημαντική και την βοήθεια νέων τεχνολογιών χαμηλού κόστους.

    Στα πλαίσια της συμμετοχής του στην διεθνή αυτή συνάντηση, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε και το ελληνικό περίπτερο της Expo 2015 του Μιλάνου, η οποία είναι αφιερωμένη στην διατροφή. Την διεθνή αυτή έκθεση έχουν επισκεφθεί, μέσα σε τρεις μήνες, πάνω από δέκα εκατομμύρια ιταλοί και ξένοι πολίτες.

    [09] Σήκωσε αυλαία το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

    Ένας νέος θεσμός, ένα νέο θέατρο. Διπλή η γιορτή. Ήρθε η ώρα ένας νέος θερινός πολιτιστικός θεσμός, με τη σφραγίδα του Παντελή Βούλγαρη, να σηκώσει την αυλαία του.

    Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον πολυβραβευμένο Έλληνα σκηνοθέτη, η νέα διοργάνωση του δήμου Ανδρου, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, εγκαινιάστηκε χθες.

    Καθόλη τη διάρκεια του Αυγούστου (1-30 Αυγούστου) θα φιλοξενεί στο νεότευκτο υπερσύγχρονο ανοικτό θέατρο της Χώρας (δώρο στον τόπο τού Ανδρεώτη Αλκιβιάδη Τάττου), παραστάσεις αρχαίου δράματος από την Επίδαυρο, συναυλίες καταξιωμένων τραγουδιστών και σχημάτων και ανδρεώτικες καλλιτεχνικές ομάδες.

    Το θέατρο, χωρητικότητας 900 θέσεων, υπογράφουν οι αρχιτέκτονες Κυριακή Κονδυλάτου και Κωνσταντίνος Λούκος.

    «Φιλοδοξία του νέου θεσμού», όπως υπογραμμίζει ο Παντελής Βούλγαρης, «είναι να φιλοξενεί κάθε χρόνο εκδηλώσεις τέχνης δίνοντας την ευκαιρία στους Ανδρεώτες κι όχι μόνο- να χαρούν Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες. Δοκιμασμένους στην τέχνη αλλά και νεότερους. Φυσικά, ο χώρος θα διατεθεί και στους ίδιους τους Ανδρεώτες και στην τέχνη τους. Εύχομαι η φετινή χρονιά να είναι σημαντική και επίσης να μας δώσει την ευκαιρία σκεφτούμε τα καλύτερα για τα επόμενα χρόνια. Αυτή την εποχή προλάβαμε ό,τι καλύτερο από τις παραστάσεις της Επιδαύρου, σημαντικούς καλλιτέχνες της μουσικής και νεότερους, για να καλύψουμε τον Αύγουστο. Η συνέχεια βεβαίως θα κριθεί από την εμπειρία που θα αποκτήσουμε. Από την 1η Σεπτεμβρίου αρχίζει η δουλειά μας για το επόμενο φεστιβάλ».

    [10] «RockyDays»: Η έκθεση του Αλέξη Βερούκα στην Ύδρα

    Το συμβολικό τίτλο "RockyDays" έχει η έκθεση με έργα του εικαστικού Αλέξη Βερούκα, που ανοίγει τις πύλες της στις 8 Αυγούστου, στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας. «Τον τίτλο επέλεξε ο ίδιος, ως αναφορά στις δύσκολες μέρες που περνά όχι μόνο η χώρα μας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου της Ύδρας Ντίνα Αδαμοπούλου.

    Η έκθεση αποτελείται από δέκα έργα μεγάλων διαστάσεων που ολοκληρώθηκαν από τον ζωγράφο κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου στο Παρίσι. Πρόκειται για ένα προσωπικό ημερολόγιο στιγμών και καταστάσεων μέσα στο οποίο η μνήμη της θερινής Ύδρας, ως τόπος παραθερισμού και εργασίας του καλλιτέχνη, συναντάται εικονολογικά, σημειολογικά και συμβολικά με ιστορικά στιγμιότυπα. Συνυπάρχουν βράχοι της Ύδρας με εικόνες από την καταστροφή της Πομπηίας και τη σφαγή στη Συρία και το Ιράκ.

    Τη διοργάνωση της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, έχει αναλάβει η διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου της Ύδρας Ντίνα Αδαμοπούλου και την επιμέλεια η Ίρις Κρητικού.

  • Η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο αποτελεί τμήμα έργου του Αλέξη Βερούκα

    [11] Πανευρωπαϊκή λύση ζητούν Γαλλία και Βρετανία για τους μετανάστες

    Το πρόβλημα με τους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στη Βρετανία από το γαλλικό λιμάνι του Καλαί είναι ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την ΕΕ και που πρέπει να αντιμετωπισθεί και από τις 28 χώρες μέλη, δηλώνουν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι και της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

    Σε κοινή δήλωσή τους που δημοσιεύεται στην βρετανική εφημερίδα The Sunday Telegraph και στη γαλλική Journal du Dimanche, οι δύο υπουργοί που συναντήθηκαν την Τρίτη στο Λονδίνο, υπογραμμίζουν πως η λύση του προβλήματος αυτού αποτελεί "απόλυτη προτεραιότητα" για το Παρίσι και το Λονδίνο και συνιστά «συνολική μεταναστευτική κρίση».

    Κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών , η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αποδέσμευση 10 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ασφάλειας στον τερματικό σταθμό της σήραγγας στην Κοκέλ με την κατασκευη νέων φρακτών και αστυνομικές ενισχύσεις. Οι δύο υπουργοί προσθέτουν πως ο τελικός στόχος είναι να περιορισθεί ο αριθμός των μεταναστών που διασχίζουν τη Μεσόγειο για να φθάσουν στις ακτές της Ευρώπης.

    Ως μερικές από τις λύσεις στην κρίση αναφέρουν την αύξηση της αναπτυξιακής βοήθειας και των επενδύσεων, καθώς και τη συνεργασία για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και τη διευκόλυνση της επιστροφής των μεταναστών στις πατρίδες τους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

    [12] Τραγικός θάνατος για Ρωσίδα τουρίστρια. Διαμελίστηκε από ταχύπλοο στη Ρόδο

    Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το απόγευμα 37χρονη Ρωσίδα τουρίστρια η οποία διαμελίστηκε από ταχύπλοο, ενώ κολυμπούσε στην περιοχή Τραουνού Αφάντου Ρόδου.Η άτυχη Ρωσίδα αναζητείτο από χθες το βράδυ, όταν στην παραλία βρέθηκαν τα προσωπικά της αντικείμενα και δυστυχώς εντοπίστηκε διαμελισμένη σήμερα τα ξημερώματα.

    Ως υπεύθυνος για το δυστύχημα αυτό, συνελήφθη και εξετάζεται από άνδρες του λιμεναρχείου της Ρόδου, χειριστής ταχύπλοου σκάφους, το οποίο το απόγευμα του Σαββάτου κινείτο στην ευρύτερη περιοχή, εκτελώντας θαλάσσια σπορ. Πρόκειται για 43χρονο Ελβετό ο οποίος κρατείται και πρόκειται να παραπεμφθεί στην αντιεισαγγελέα πρωτοδικών Ρόδου εντός της ημέρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 August 2015 - 12:32:20 UTC