Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κέρκυρα το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός λόγω κοινωνικής υποχρέωσης
  • [02] Χρ. Σπίρτζης: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με συντηρητικές δυνάμεις
  • [03] Πανευρωπαϊκή λύση ζητούν Γαλλία και Βρετανία για τους μετανάστες
  • [04] Φθηνότερο παραμένει το καλάθι της νοικοκυράς σε σχέση με Γαλλία και Μ. Βρετανία
  • [05] Αλλάζει το σκηνικό του καιρού
  • [06] «Κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνηθεισών διαδικασιών θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου»

  • [01] Στην Κέρκυρα το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός λόγω κοινωνικής υποχρέωσης

    Στην Κέρκυρα, λόγω κοινωνικής υποχρέωσης, βρίσκεται για το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τη σύντροφο του Μπέτυ Μπαζιάνα χωρίς τα παιδιά τους, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα απόψε.

    [02] Χρ. Σπίρτζης: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με συντηρητικές δυνάμεις

    «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με συντηρητικές δυνάμεις. Δεν έχουμε ενιαία κατεύθυνση στα ισοδύναμα μέτρα, για να μοιράζουμε τα βάρη δίκαια, σε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις», τονίζει στην εφημερίδα «Το Χωνί» ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

    Σχετικά με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «με έναν ειλικρινή διάλογο μπορούμε να βρούμε τις συνθέσεις για να προχωρήσουμε παρακάτω».

    Για τις νέες τηλεοπτικές άδειες υπογραμμίζει πως στο τέλος του έτους θα έχουμε στον «αέρα» τους νέους τηλεοπτικούς σταθμούς. Παράλληλα, αναφέρει ότι «υπάρχει σκέψη να προχωρήσει και η αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών. Υπάρχουν σταθμοί χωρίς αδειοδοτήσεις ή με προσωρινές αδειοδοτήσεις ή τελείως παράνομοι».

    [03] Πανευρωπαϊκή λύση ζητούν Γαλλία και Βρετανία για τους μετανάστες

    Το πρόβλημα με τους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στη Βρετανία από το γαλλικό λιμάνι του Καλαί είναι ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την ΕΕ και που πρέπει να αντιμετωπισθεί και από τις 28 χώρες μέλη της ένωσης, δηλώνουν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι και της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

    Σε κοινή δήλωσή τους που δημοσιεύεται στην βρετανική εφημερίδα The Sunday Telegraph και στη γαλλική Journal du Dimanche, οι δύο υπουργοί που συναντήθηκαν την Τρίτη στο Λονδίνο, υπογραμμίζουν πως η λύση του προβλήματος αυτού αποτελεί "απόλυτη προτεραιότητα" για το Παρίσι και το Λονδίνο και συνιστά «συνολική μεταναστευτική κρίση».

    Κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών , η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αποδέσμευση 10 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ασφάλειας στον τερματικό σταθμό της σήραγγας στην Κοκέλ με την κατασκευη νέων φρακτών και αστυνομικές ενισχύσεις. Οι δύο υπουργοί προσθέτουν πως ο τελικός στόχος είναι να περιορισθεί ο αριθμός των μεταναστών που διασχίζουν τη Μεσόγειο για να φθάσουν στις ακτές της Ευρώπης.

    Ως μερικές από τις λύσεις στην κρίση αναφέρουν την αύξηση της αναπτυξιακής βοήθειας και των επενδύσεων, καθώς και τη συνεργασία για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και τη διευκόλυνση της επιστροφής των μεταναστών στις πατρίδες τους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

    [04] Φθηνότερο παραμένει το καλάθι της νοικοκυράς σε σχέση με Γαλλία και Μ. Βρετανία

    Σημαντικά φθηνότερο σε σχέση με τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία παραμένει το καλάθι της νοικοκυράς μετά και την τελευταία αύξηση του ΦΠΑ, ενώ σε σύγκριση με την Ισπανία το ελληνικό «καλάθι» είναι οριακά ακριβότερο.

    Αυτό προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ για τις τιμές 19 βασικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (αλεύρι, γάλα, καφές, μακαρόνια, χυμός πορτοκαλιού, πατάτες, μήλα κλπ) στις τέσσερις χώρες, μετά την αύξηση του ΦΠΑ στη χώρα μας.

    Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία το ελληνικό καλάθι κοστίζει 51,61 ευρώ, έναντι 51,04 ευρώ στην Ισπανία , 71,32 ευρώ στη Μ. Βρετανία και 66,64 ευρώ στη Γαλλία. Δηλαδή είναι φθηνότερο κατά 38,2% συγκριτικά με το αντίστοιχο του Ηνωμένου Βασιλείου και κατά 29,1% σε σχέση με εκείνο της Γαλλίας.

    [05] Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

    Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού μετά τις υψηλές θερμοκρασίες της τελευταίας εβδομάδας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ από το μεσημέρι αναμένονται πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία καθώς και στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ η θερμοκρασία κινείται πτωτικά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια προβλέπονται στην Αττική.Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους βροχές η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη.

    Για αύριο Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται στην Ηπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασια δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

    [06] «Κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνηθεισών διαδικασιών θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου»

    «Κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνηθεισών διαδικασιών θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

    Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί κανένα συγκεκριμένο αίτημα για παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα στη Σύνοδο Κορυφής. «Ο κίνδυνος για Grexit είναι υπαρκτός .Αλλά θα υποχωρήσει δραστικά με την ψήφιση της συμφωνίας και κυρίως με την ολοκλήρωσή της που θα καθιστά το δημόσιο χρέος βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο σε βάθος χρόνου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Δραγασάκης παρουσιάζει τον "οδικό χάρτη" για την άρση των capital controls και αναφέρει ότι « οι έλεγχοι θα συνεχίσουν ημέρα με την ημέρα να χαλαρώνουν. Ομως ,για την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με τον "οδικό χάρτη"για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς το πιστωτικό σύστημα και τις οικονομικές προοπτικές γενικότερα»

    Τονίζει ότι οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ προστατεύονται και αν η προστασία αυτή αρθεί ,θα υπάρξει ανεπανόρθωτη κρίση εμπιστοσύνης όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη προς τα πιστωτικά ιδρύματα. «Κάθε κούρεμα καταθέσεων θα είναι μια τιμωρία για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που κράτησαν τα χρήματά τους στη χώρα ,έναντι εκείνων που διατηρούν τα χρήματα και τους λογαριασμούς τους στο εξωτερικό» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    Ο κ.Δραγασάκης αναφερόμενος στις δηλωσεις του κ.Βαρουφάκη σημειώνει πως «αν κάποιος θέλει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ ,δεν έχει παρά να αποδεχτεί τις προτάσεις του κ.Σόιμλε ή του Eurogroup».Επισημαίνει δε πως «όταν έρθει η ώρα ,η κυβέρνηση έχει να πεί πολλά για φίλους και αντιπάλους και με στοιχεία».

    Τέλος,σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «το κόμμα δεν βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης, ούτε διάσπασης και είναι σε πορεία ανασύνθεσης και ουσιαστικής επανίδρυσής του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 August 2015 - 8:32:18 UTC