Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Με επιστροφή στη δραχμή απειλείται η Ελλάδα
  • [02] Οι τουρκικές αρχές άνοιξαν το συνοριακό πέρασμα του Ακτσάκαλε για τους σύρους πρόσφυγες
  • [03] «Κόκκινος» ο τίτλος στο μπάσκετ
  • [04] Ο Τζάνος ασημένιο μετάλλιο στο καράτε
  • [05] Έγραψε ιστορία ο Γιαννιώτης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα
  • [06] ΕΕ: Ολοκληρώθηκαν οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο Eurogroup
  • [07] Γ. Δραγασάκης: Οι προτάσεις μας ανοίγουν το δρόμο για μια τελική συμφωνία
  • [08] Ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ προειδοποιεί την Αθήνα πως η υπομονή εξαντλείται

  • [01] Α. Σαμαράς: Με επιστροφή στη δραχμή απειλείται η Ελλάδα

    Με επιστροφή στη δραχμή απειλείται σήμερα η χώρα τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην προσυνδιάσκεψη του κόμματος στη Καστοριά και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι "κορόιδεψαν" τον κόσμο, τον "εξαπάτησαν", τον "παραπλάνησαν και οδήγησαν τη χώρα στη διεθνή απομόνωση".

    "Όποιος έχει μέσα του τη θεωρία της δραχμής δεν θα περάσει, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν θέλει έξοδο από το ευρώ", είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως κάποιοι λένε ότι από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ. Οι εκλογές δεν δίνουν διέξοδο, γιατί δεν τις αντέχει η χώρα, αλλά η Ν.Δ. δεν τις φοβάται, τόνισε και αναρωτήθηκε: "Τι θα συζητήσουν από τους πολίτες, να αυτοκτονήσουν μαζί τους;".

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ εξέφρασε την εκτίμηση ότι έρχεται ένα αναγκαστικό νέο Μνημόνιο, ένα τρίτο πρόγραμμα λιτότητας, που θα είναι "φοροκαταιγίδα". Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει προκαλέσει "ασφυξία" στην αγορά και με την "τάχα υπερήφανη" διαπραγμάτευση ο "λογαριασμός του Τσίπρα" για τον ελληνικό λαό είναι 800 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα. Παρατήρησε ότι επικρατούν ανασφάλεια, αβεβαιότητα, αγωνία και σύγχυση και σημείωσε: "Τη μια μέρα καθαρογράφεται η συμφωνία και την άλλη μέρα, σαν κρύο σκωτσέζικο ντους, καμιά συμφωνία. Τη μια γίνεται πολιτική διαπραγμάτευση και την άλλη στα τεχνικά κλιμάκια. Τη μια βγαίνουμε από την κρίση και την άλλη στα ευρωπαϊκά όργανα άρχισαν να συζητούν τη χρεοκοπία της Ελλάδας, λες και το κάνουν για να τρελάνουν τον κόσμο. Από τη μια τα νταούλια της επιτυχίας και από την άλλη ο γκρεμός".

    Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον πρωθυπουργό σε εθνική συνεννόηση, "αν θέλει και μπορεί να απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες και τα βαρίδια". Για τη Ν.Δ. είπε ότι εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την επιστροφή στη σταθερότητα και την ανάπτυξη με σταδιακή μείωση της φορολογίας.

    Άσκησε κριτική στην πρόεδρο της Βουλής ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι επιχειρεί να επιβάλλει "ασυναρτησίες", ακόμα και για το πώς θα πηγαίνουν οι αστυνομικοί στις τουαλέτες. Αναφέρθηκε επίσης στον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση και τη δήλωση του ότι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αναρχικοί και το ποινικό έγκλημα θέλουν να τον ξεκάνουν.

    [02] Οι τουρκικές αρχές άνοιξαν το συνοριακό πέρασμα του Ακτσάκαλε για τους σύρους πρόσφυγες

    Η Τουρκία άρχισε από σήμερα να δέχεται και πάλι στο έδαφός της Σύρους πρόσφυγες που φεύγουν για να γλιτώσουν από τις σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που κατέχουν την πόλη Τελ Αμπιάντ και τις κουρδικές δυνάμεις που προσπαθούν να την ανακαταλάβουν.

    Δεκάδες πρόσφυγες άρχισαν να διασχίζουν τα σύνορα στο πέρασμα του Ακτσάκαλε, ενώ χιλιάδες άλλοι περιμένουν από τη συριακή πλευρά των συνόρων.

    Χθες, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν μάνικες νερού και έριξαν προειδοποιητικά πυρά για να απωθήσουν Σύρους πρόσφυγες που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα, ρίχνοντάς τους, κυριολεκτικά, στα χέρια των ένοπλων τζιχαντιστών, όπως μαρτυρούν δεκάδες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν χθες το βράδυ στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

    Την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είχε δηλώσει ότι, αντιμέτωπη με νέο κύμα προσφύγων, η Τουρκία θα έκλεινε προσωρινά και κατά τόπους τα σύνορα με τη Συρία.

    "Η Τουρκία δεν θα δεχθεί άλλες εισόδους στον έδαφός της από τη Συρία, εκτός από περίπτωση ανθρωπιστικής τραγωδίας", δήλωσε ο Κουρτουλμούς.

    [03] «Κόκκινος» ο τίτλος στο μπάσκετ

    Για 11η φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, φιναλίστ φέτος της Ευρωλίγκας, ήταν επιβλητική στον τρίτο τελικό των πλέι οφ της Α1 στο ΣΕΦ και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Παναθηναϊκό, τον οποίο νίκησε 93-74, πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο "sweep" (3-0) απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλό του σε τελικούς.

    Τα δεκάλεπτα: 16-12, 51-39, 75-58, 93-74

    [04] Ο Τζάνος ασημένιο μετάλλιο στο καράτε

    Από το καράτε ήρθε η πρώτη επιτυχία της Ελλάδας στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Ο Γιώργος Τζάνος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία -84κ. του κούμιτε στο καράτε. Στον τελικό ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε τον Αζέρο Αϊκχάν Μαμάγιεφ και ήρθε ισόπαλος 1-1 στα σημεία (όπως άλλωστε ισόπαλοι είχαν έρθει οι δύο αντίπαλοι και στον α΄ γύρο), όμως ο Μαμάγιεφ αναδείχθηκε νικητής με απόφαση-εκτίμηση των διαιτητών, που δεν επιδέχεται ένσταση.

    Για να φτάσει ως τον τελικό, ο Τζάνος σημείωσε δύο νίκες και μία ισοπαλία στον Α΄ γύρο, ενώ στον ημιτελικό επικράτησε με 2-1 του Τούρκου Ουγκούρ Ακτάς, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

    [05] Έγραψε ιστορία ο Γιαννιώτης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

    Ο Σπύρος Γιαννιώτης "έγραψε ιστορία" κατά τη σημερινή 3η και τελευταία ημέρα του 84ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος κολύμβησης, που διεξήχθη στον Άλιμο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του open water, με την επικράτησή του στα 1.500μ. ελεύθερο, έφτασε τους 30 ατομικούς τίτλους σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και πέρασε στην κορυφή της λίστας των πανελληνιονικών, ξεπερνώντας τον Βαγγέλη Κοσκινά.

    Το σημαδιακό ρεκόρ του Σπύρου Γιαννιώτη επισφράγισε με τον καλύτερο τρόπο το 20ο συνεχόμενο (και 56ο στο σύνολο) πρωτάθλημα του Ολυμπιακού, που για άλλη μία χρονιά δεν είχε αντίπαλο στην πισίνα.

    [06] ΕΕ: Ολοκληρώθηκαν οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο Eurogroup

    Την ολοκλήρωση των τρεχουσών διαπραγματεύσεων χωρίς θετικό αποτέλεσμα ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο Eurogroup.

    Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Κομισιόν:

    "O Πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία απόπειρα αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθεί μέσω των προσωπικών του εκπροσώπων και σε στενή συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μια λύση με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα που θα επιτρέψει τη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης εγκαίρως για το Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου.

    Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν έχουν καταφέρει το στόχο τους καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και των κοινών απαιτήσεων της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης του 0,5-1% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων σε ετήσια βάση. Επιπλέον, οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς. Σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει τώρα να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Eurogroup.

    O Πρόεδρος Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι με την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών από την ελληνική πλευρά και την πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές, η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα".

    [07] Γ. Δραγασάκης: Οι προτάσεις μας ανοίγουν το δρόμο για μια τελική συμφωνία

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, που μετέχει στην αντιπροσωπεία της κυβέρνησης που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι "η Ελληνική αντιπροσωπεία, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο, παρέδωσε σήμερα στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις όπως είχε συμφωνηθεί, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Προτάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία που θα καλύπτει τους τρεις πυλώνες -δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό".

    Πρόσθεσε ότι "οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό όπως το προσδιορίζουν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Ωστόσο παραμένει η επιμονή τους η κάλυψη του κενού να γίνει αποκλειστικά με περικοπές συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ και από αύξηση του ΦΠΑ επίσης κατά 1% του ΑΕΠ".

    "Παρά την παραμονή της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες δεν υπήρξε ανταπόκριση από τη πλευρά των θεσμών για συζητήσεις σε εκείνο το επίπεδο και με εκείνες τις εξουσιοδοτήσεις που θα επέτρεπαν την επίλυση των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά" ανέφερε ο κ. Δραγασάκης στη συνέχεια, της δήλωσής του καταλήγοντας "η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας".

    [08] Ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ προειδοποιεί την Αθήνα πως η υπομονή εξαντλείται

    Η υπομονή με την Ελλάδα εξαντλείται, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην εφημερίδα Bild.

    Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και επίσης να τους κρατήσουμε μέσα στο ευρώ. Όμως εξαντλείται όχι μόνον ο χρόνος, αλλά και η υπομονή σε όλη την Ευρώπη. Παντού στην Ευρώπη, αυξάνεται το αίσθημα ότι φθάνει πια, πρόσθεσε ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

    Η σκιά μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη διαγράφεται ολοένα και σαφέστερα", δήλωσε ακόμη.

    Οι επανειλημμένες φαινομενικά τελευταίες απόπειρες για να επιτευχθεί μια συμφωνία αρχίζουν να κάνουν την όλη διαδικασία να μοιάζει γελοία. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ότι η ελληνική κυβέρνηση υπεκφεύγει", πρόσθεσε.

    Το Ρόιτερς σημειώνει πως αυτές οι παρατηρήσεις του Γκάμπριελ, ο οποίος ηγείται του ήσσονος εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και είναι επίσης ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, αποτελούν την ισχυρότερη μέχρι σήμερα προειδοποίηση εκ μέρους των Σοσιαλδημοκρατών.

    "Αν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία, η υπομονή πολλών στην Ευρώπη μπορεί να εξαντληθεί", δήλωσε ο Γκάμπριελ. "Δεν θα αφήσουμε τους γερμανούς εργάτες και τις οικογένειές τους να πληρώσουν για τις υπερβολικές προεκλογικές υποσχέσεις μιας εν μέρει κομμουνιστικής κυβέρνησης".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 June 2015 - 18:32:31 UTC