Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αφυπνίσθηκε το ρομπότ Philae που θεωρούνταν χαμένο πάνω σ' έναν κομήτη
  • [02] Στα βράχια της παραθαλάσσιας περιοχής του Βεντιμίλια κοιμούνται 80 μετανάστες ελπίζοντας να περάσουν τα ιταλογαλλικά σύνορα
  • [03] Μια έξοδος από την ευρωζώνη θα έχει απρόβλεπτες παρενέργειες, τονίζει ο καγκελάριος της Αυστρίας
  • [04] Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει τα προσόντα του ιερέα της Ελληνικής Αστυνομίας
  • [05] Ο Τζάνος ασημένιο μετάλλιο στο καράτε

  • [01] Αφυπνίσθηκε το ρομπότ Philae που θεωρούνταν χαμένο πάνω σ' έναν κομήτη

    Το ρομπότ Philae, που θεωρούνταν χαμένο, "ξύπνησε" επτά μήνες μετά την προσεδάφισή του σ' έναν κομήτη, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA).

    Η ESA ανακοίνωσε πως αργά την Πέμπτη έλαβε σήματα από το ρομπότ, το οποίο άρχισε να "μιλάει" με την ομάδα του στη Γη για πρώτη φορά αφότου έπεσε σε νάρκη μετά την προβληματική προσεδάφισή του στον κομήτη τον Νοέμβριο.

    "Το Philae είναι πολύ καλά", ανέφερε ο διευθυντής του προγράμματος Στέφαν Ουλαμέκ σε δήλωσή του στον ιστότοπο της ESA. "Είναι έτοιμο για επιχειρήσεις".

    Οι επιστήμονες πιστεύουν πως το ρομπότ δέχεται αυξημένες ποσότητες ηλιακού φωτός καθώς ο κομήτης πλησιάζει στον ήλιο, με αποτέλεσμα οι ηλιακοί συλλέκτες του να μπορούν να παράγουν την ενέργεια που χρειάζεται για να στέλνει δεδομένα.

    Καθώς βρισκόταν έως τώρα στη σκιά, οι ηλιακοί συλλέκτες του Philae, που επρόκειτο να τροφοδοτούν με ενέργεια το ρομπότ μετά την εξάντληση των μπαταριών του μερικές ημέρες μετά την προσεδάφιση, δέχονταν ηλιακό φως για πολύ λιγότερες από τις έξι με επτά ώρες την ημέρα που χρειαζόταν.

    Οι επιστήμονες ελπίζουν πως δείγματα που θα εξορύξει το Philae από τον κομήτη θα αποκαλύψουν λεπτομέρειες για την εξέλιξη των πλανητών και ενδεχομένως και της ζωής. Οι βράχοι και οι πάγοι που αποτελούν τους κομήτες διατηρούν αρχαία οργανικά μόρια σαν μια χρονοκάψουλα.

    [02] Στα βράχια της παραθαλάσσιας περιοχής του Βεντιμίλια κοιμούνται 80 μετανάστες ελπίζοντας να περάσουν τα ιταλογαλλικά σύνορα

    Περίπου ογδόντα μετανάστες έχουν ξεκινήσει μια θεαματική διαμαρτυρία στην παραθαλάσσια περιοχή του Βεντιμίλια, στα Ιταλογαλλικά σύνορα. Κοιμούνται πάνω στα βράχια, ελπίζοντας να καταφέρουν να βρουν την ευκαιρία να εισέλθουν στην Γαλλία, με την βοήθεια κυρίως Ιταλών εργαζομένων που πηγαινοέρχονται καθημερινά στην γειτονική χώρα. Η γαλλική αστυνομία όμως είναι παρούσα στην περιοχή και ανάγκασε τους μετανάστες να απομακρυνθούν από την οδική αρτηρία που συνδέει Ιταλία και Γαλλία.

    Παράλληλα, στον σταθμό του Βεντιμίλια βρίσκονται περίπου διακόσιοι πενήντα πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι επιχειρούν και αυτοί να περάσουν τα σύνορα με τραίνο. Και στις περιπτώσεις αυτές όμως, σε συντριπτικό ποσοστό, όταν εντοπίζονται από τις γαλλικές αστυνομικές αρχές συνοδεύονται και πάλι στην ιταλική επικράτεια.

    Πολλοί μετανάστες άρχισαν απεργία πείνας αρνούμενοι να δεχθούν το φαγητό που τους μοιράζει ο Ερυθρός Σταυρός ενώ ξεκίνησαν και καθιστικές διαμαρτυρίες.

    [03] Μια έξοδος από την ευρωζώνη θα έχει απρόβλεπτες παρενέργειες, τονίζει ο καγκελάριος της Αυστρίας

    "Μια έξοδος από την ευρωζώνη θα συνδέεται πάντα με απρόβλεπτες παρενέργειες. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, λέω όμως ξεκάθαρα σε όποιον σπεκουλάρει σε ένα Grexit: Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο", τονίζει ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News".

    Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω επέκταση του προγράμματος έως τον Σεπτέμβριο ή τον Μάρτιο του 2016 εάν οι διαπραγματεύσεις δεν προλάβουν να ολοκληρωθούν έγκαιρα, ο κ. Φάιμαν αφού σημειώνει ότι "η υπομονή των χωρών - μελών δεν είναι απεριόριστη", υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα επεκτάθηκε στις αρχές του έτους και επισημαίνει ότι "τώρα είναι καιρός και για τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε έναν οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων που θα έχει νόημα".

    Για το ενδεχόμενο ικανοποίησης του αιτήματος της Αθήνας για ελάφρυνση του χρέους, ο αυστριακός καγκελάριος εμφανίστηκε θετικός σε συζητήσεις περί αναδιαρθρώσεων "που θα έχουν νόημα", διευκρινίζει, ωστόσο, ότι "το πρώτο βήμα αφορά τη συμφωνία πάνω σε ένα νέο πρόγραμμα".

    [04] Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει τα προσόντα του ιερέα της Ελληνικής Αστυνομίας

    Στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Ι. Πανούση και τον υπουργό Πολιτισμού και Παιδείας Αρ. Μπαλτά για "την προέλευση, προσόντα, επιλογή και εξέλιξη του ιερέα της Ελληνικής Αστυνομίας".

    Σύμφωνα με το επίμαχο διάταγμα ο ιερέας του σώματος της ΕΛΑΣ θα κατέχει τον βαθμό του υπαστυνόμου Α΄ και θα μπορεί να εξελιχθεί μέχρι το βαθμό του ταξίαρχου, ενώ πρέπει να είναι μέχρι 40 ετών.

    Ειδικότερα, ο ιερέας της ΕΛΑΣ ο οποίος θα εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες των ενστόλων αστυνομικών, μπορεί να προέρχεται από μετάταξη αστυνομικών ή αξιωματικών γενικών και ειδικών καθηκόντων, ειδικών φουρών και συνοριακών φυλάκων και εάν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους υπηρετούντες στο σώμα της ΕΛΑΣ για μετάταξη, τότε ιερέας της ΕΛΑΣ, μπορεί να είναι και ιδιώτης Έλληνας ιερέας.

    Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο διατάγματος, οι ιδιώτες ιερείς για να μπορούν να προσληφθούν πρέπει να είναι μικρότεροι των 40 ετών, να έχουν πτυχίο Θεολογικής Σχολής, να κατέχουν χειροτονητήριο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησιάς του Χριστού, να γνωρίζουν μια ξένη γλώσσα (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά ή ιταλικά) σε επίπεδο τουλάχιστον μετρίως, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, να μην έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα και άλλα αδικήματα, να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματά τους, κ.λπ.

    Ακόμη, για την αξιολόγηση των προσόντων των υποψηφίων θα συγκροτηθεί "ειδική επιτροπή επιλογής" η οποία θα απαρτίζεται από ένα αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ ως πρόεδρο, έναν τακτικό καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έναν Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

    Τέλος, ο ιερέας του σώματος της ΕΛΑΣ εξελίσσεται μέχρι το βαθμό του ταξιάρχου, βαθμό τον οποίο διατηρεί και μετά τη αποστρατεία του, ενώ πρέπει υποχρεωτικά να υπηρετήσει στην Ελληνική Αστυνομία για οκτώ χρόνια.

    [05] Ο Τζάνος ασημένιο μετάλλιο στο καράτε

    Από το καράτε ήρθε η πρώτη επιτυχία της Ελλάδας στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Ο Γιώργος Τζάνος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία -84κ. του κούμιτε στο καράτε. Στον τελικό ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε τον Αζέρο Αϊκχάν Μαμάγιεφ και ήρθε ισόπαλος 1-1 στα σημεία (όπως άλλωστε ισόπαλοι είχαν έρθει οι δύο αντίπαλοι και στον α΄ γύρο), όμως ο Μαμάγιεφ αναδείχθηκε νικητής με απόφαση-εκτίμηση των διαιτητών, που δεν επιδέχεται ένσταση.

    Για να φτάσει ως τον τελικό, ο Τζάνος σημείωσε δύο νίκες και μία ισοπαλία στον Α΄ γύρο, ενώ στον ημιτελικό επικράτησε με 2-1 του Τούρκου Ουγκούρ Ακτάς, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 June 2015 - 16:32:32 UTC