Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες
  • [02] Σχόλιο του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς
  • [03] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο Σταύρος Θεοδωράκης
  • [04] Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού στο AKP θα δώσει ο Ερντογάν
  • [05] «Κόκκινος» ο τίτλος στο μπάσκετ
  • [06] Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα ο Α. Σαμαράς λόγω των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις
  • [07] Πεπεισμένος για λύση μέχρι το τέλος του μήνα ο Γιουνκέρ
  • [08] «Ναυάγιο» για την Εθνική, έχασε και πάλι από τα Νησιά Φερόε με 2-1
  • [09] Ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ η Κυριακοπούλου

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες

    Στις κάλπες προσήλθαν μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ για να εκλέξουν τον 5ο πρόεδρο του κόμματος, μετά την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποχωρήσει από την ηγεσία,ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση της θητείας του.

    Η ψηφοφορία έγινε από τη βάση με ανοιχτό μητρώο, που σημαίνει ότι, πέρα από τα ήδη εγγεγραμμένα στους καταλόγους μέλη, μπορούν να ψηφίσουν και όσοι προσέλθουν σήμερα και θελήσουν να εγγραφούν.

    Τη θέση του προέδρου διεκδικούν η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Για την εκλογή προέδρου απαιτείται ποσοστό 50%+1 και αν δεν το συγκεντρώσει κανείς από τους τρεις υποψήφιους θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος.

    Οι κάλπες στήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε Δήμο, στα ίδια σημεία που είχαν στηθεί και για την εκλογή των αντιπροσώπων στο 10ο συνέδριο. Άνοιξαν στις 9 το πρωί και έκλεισαν στις 7μ.μ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Βενιζέλος, κάνοντας δηλώσεις σε δημοσιογράφους, ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στους τρεις υποψήφιους προέδρους και για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ και του νέου προέδρου του επισήμανε: "Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καλείται να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου μας, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ συντεταγμένο αναλαμβάνει όλες τις πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου σχήματος, που προτείνει εναλλακτική λύση εξουσίας και καλύπτει όλο το εύρος, όχι μόνο της σοσιαλδημοκρατικής κεντροαριστεράς, αλλά του λεγόμενου προοδευτικού κέντρου. Γιατί η χώρα έχει ανάγκη πραγματικά από προοπτική συγκεκριμένη και χειροπιαστή".

    Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος στη Μεταμόρφωση και αμέσως μετά δήλωσε ότι "η σημερινή ημέρα θα είναι αφετηρία για την ανασυγκρότηση του κόμματος". Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύθηκε ότι αν εκλεγεί "θα είμαι πανταχού παρών σε όλη την Ελλάδα για την ανασυγκρότηση της παράταξης".

    "Τώρα είναι η ώρα της βάσης. Σήμερα είναι ημέρα συμμετοχής και απόφασης", δήλωσε η Φώφη Γεννηματά μόλις ψήφισε στην εσωκομματική ψηφοφορία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, όπου είναι υποψήφια. Η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε όσους πηγαίνουν να ψηφίσουν λέγοντας: "Ξέρω ότι παραμερίζουν πικρίες. Κρατάνε ζωντανή την ελπίδα ότι η παράταξη θα ξανασταθεί στο ύψος των προσδοκιών μας.

    "Ζητούμε εντολή για το μέλλον της παράταξης και της χώρας" υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος.

    Τα αποτελέσματα των εκλογών θα μεταδοθούν το βράδυ διαδικτυακά από τον ιστότοπο του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνουμε ότι στις εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων είχαν πάρει μέρος 35.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Σχόλιο του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς

    "Πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε το λαό να εγκαταλείψει το στόχο για ανάκτηση των απωλειών και να αρκεστεί στα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, στη λογική του μικρότερου κακού. Σήμερα του λέει να ξεχάσει κι αυτά και να αποδεχτεί την αντιλαϊκή πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς, ως το μικρότερο κακό, σε σύγκριση μ' αυτή των δανειστών. Άλλη μια απόδειξη ότι το "μικρότερο κακό" οδηγεί στο "μεγαλύτερο" και αξιοποιείται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις για να ρίχνουν τις απαιτήσεις του λαού" αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης.

    [03] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο Σταύρος Θεοδωράκης

    Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα γίνει δεκτός αύριο το μεσημέρι στις 2 μ.μ. ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

    Νωρίτερα το Ποτάμι με σχετική ανακοίνωση είχε ζητήσει άμεση συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    [04] Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού στο AKP θα δώσει ο Ερντογάν

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα ζητήσει από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μετά τις εκλογές κατά τις οποίες έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στο τουρκικό κοινοβούλιο.

    Σε περίπτωση αποτυχίας σχηματισμού κυβέρνησης, ο Ερντογάν ανέφερε ότι θα δώσει την εντολή στον αρχηγό του κόμματος που κατέκτησε τη δεύτερη θέση , το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP).

    Εάν και αυτές οι διαβουλεύσεις αποτύχουν, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους δήλωσε ότι θα κάνει χρήση των εξουσιών που τού δίνει το Σύνταγμα για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, τις οποίες χαρακτήρισε "επαναληπτικές".

    Ο ηγέτης του τρίτου κόμματος, του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δήλωσε ωστόσο ότι δεν θα δεχθεί να συναντηθεί με κανέναν πολιτικό ηγέτη που θα έχει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού και ότι δεν είναι δουλειά του προέδρου να συναντά τον έναν ή τον άλλο ηγέτη κόμματος.

    [05] «Κόκκινος» ο τίτλος στο μπάσκετ

    Για 11η φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, φιναλίστ φέτος της Ευρωλίγκας, ήταν επιβλητική στον τρίτο τελικό των πλέι οφ της Α1 στο ΣΕΦ και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Παναθηναϊκό, τον οποίο νίκησε 93-74, πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο "sweep" (3-0) απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλό του σε τελικούς.

    Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Βασίλης Σπανούλης με 23 πόντους (4 τρίποντα) και πρώτος σκόρερ των "πρασίνων" ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με 17 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 16-12, 51-39, 75-58, 93-74

    [06] Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα ο Α. Σαμαράς λόγω των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις

    Για την Αθήνα αναχώρησε, εσπευσμένα, από την Καστοριά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, λόγω των εξελίξεων με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, και ακύρωσε το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

    "Ελπίζω να υπάρχουν θετικά νέα και τα πράγματα να πάνε καλά", είπε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη Δυτικής Μακεδονίας της Ν.Δ. στην Καστοριά και συνέχισε: "Πιστεύω ότι και την τελευταία στιγμή λύση μπορεί και πρέπει να υπάρξει. Από την άλλη πλευρά, για λόγους καθήκοντος, που ο καθένας από εσάς αντιλαμβάνεται, θεωρώ ότι είναι χρήσιμο αυτές τις στιγμές να βρίσκομαι στην Αθήνα. Γι αυτό τον λόγο θα μου επιτρέψετε-πιστεύω ότι είναι σωστό αυτό που κάνω-χωρίς να θέλω να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να πάω".

    [07] Πεπεισμένος για λύση μέχρι το τέλος του μήνα ο Γιουνκέρ

    Οι συνομιλίες που άρχισαν χθες στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της ολοκληρώθηκαν χωρίς την επίτευξη συμφωνίας, εξαιτίας "σημαντικών διαφωνιών" οι οποίες παραμένουν ανάμεσα στις δύο πλευρές, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι συνομιλίες θα συνεχισθούν σε επίπεδο Eurogroup, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    "Οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ατελείς", επέμεινε ο εκπρόσωπος δηλώνοντας ωστόσο ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ "παραμένει πεπεισμένος" ότι μία λύση "μπορεί να βρεθεί μέχρι το τέλος του μήνα".

    Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Κομισιόν:

    "O Πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία απόπειρα αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθεί μέσω των προσωπικών του εκπροσώπων και σε στενή συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μια λύση με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα που θα επιτρέψει τη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης εγκαίρως για το Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου.

    Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν έχουν καταφέρει το στόχο τους καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και των κοινών απαιτήσεων της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης του 0,5-1% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων σε ετήσια βάση. Επιπλέον, οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς. Σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει τώρα να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Eurogroup.

    O Πρόεδρος Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι με την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών από την ελληνική πλευρά και την πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές, η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα".

    [08] «Ναυάγιο» για την Εθνική, έχασε και πάλι από τα Νησιά Φερόε με 2-1

    Η καταστροφική πορεία της Εθνικής ομάδας στον 6ο προκριματικό όμιλο για το EURO 2016 συνεχίστηκε και την 6η αγωνιστική, καθώς ηττήθηκε και πάλι από τα Νησιά Φερόε, αυτή τη φορά στο Τορσάβν με 2-1. Μοιραία, παραμένει ουραγός στη βαθμολογία με μόλις δύο βαθμούς στο ενεργητικό της και φυσικά αποχαιρέτησε και τις όποιες -ελάχιστες- ελπίδες είχε για την 3η θέση.

    Ο Χάνσον στο 32' και ο Όλσεν στο 70' σημείωσαν τα γκολ για τους γηπεδούχους, που πέτυχαν το... τόσο σπάνιο γι' αυτούς, να νικήσουν "μέσα-έξω" έναν αντίπαλό τους. Το γκολ της Εθνικής ομάδας σημείωσε ο Παπασταθόπουλος στο 84'.

    Για πισωγύρισμα πολλών ετών έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο Σέρχιο Μαρκαριάν, ενώ για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τέτοια πρόθεση, ωστόσο έμμεσα έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Ομοσπονδίας, αν η διοίκησή της επιλέξει να "σπάσει" τώρα τη συμφωνία μαζί του.

    [09] Ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ η Κυριακοπούλου

    Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες και για πρώτη στη θερινή περίοδο, η Νικόλ Κυριακοπούλου κατάφερε να περάσει τα 4,80 μέτρα στο επί κοντώ. Στο Diamond League της Νέας Υόρκης η αθλήτρια του Μανώλη Καραγάννη πήρε τη 2η θέση και ταυτόχρονα ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ, που κατέχει η ίδια από τις 21/2 στο Μπέρμιγχαμ.

    Αντίθετα, η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να ξεπεράσει το αρχικό 4,44 και ακυρώθηκε. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ, επίσης με 4.80, αλλά με καλύτερες προσπάθειες από την Κυριακοπούλου, ενώ τρίτη ήταν η Αμερικανίδα Τζένιφερ Σουρ με 4.54μ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 June 2015 - 20:32:23 UTC