Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Σουλτς: Η ΕΕ θέλει να συνεχίσει να βοηθά την Αθήνα
  • [02] Το Facebook ανεβάζει το κατώτατο όριο για τους ωρομίσθιους υπαλλήλους του
  • [03] ΗΠΑ: Σχέδιο νόμου περιορίζει τη συλλογή πληροφοριών από μυστικές υπηρεσίες
  • [04] Στους 45 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε εργοστάσιο, στις Φιλιππίνες
  • [05] «Ο Γκρόσμαν δεν ήταν τυπικός αντιφρονών» λέει ο Γ. Μπλάνας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • [01] Μ. Σουλτς: Η ΕΕ θέλει να συνεχίσει να βοηθά την Αθήνα

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς βεβαιώνει ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά οικονομικά την Ελλάδα, αλλά και η Αθήνα θα πρέπει να αδράξει την ευκαιρία.

    «Αυτό είπα και στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: αποδέξου τελικά ότι οι άνθρωποι θέλουν να σας βοηθήσουν».

    Όταν ρωτήθηκε αν θα ήταν καλύτερα η Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, ο Σουλτς απάντησε: «όχι, πρώτον η οικονομία της Ελλάδας θα επιδεινωνόταν δραματικά. Δεύτερον θα έπρεπε αμέσως να υποστηριχθεί οικονομικά με μαζικό τρόπο. Τρίτον υπάρχει ο κίνδυνος άλλες χώρες να αναγκαστούν να διαγράψουν διμερή δάνεια (που έχουν συνάψει με την Ελλάδα). Αυτό σε κάποιες χώρες θα μπορούσε να αντιστρέψει τα αποτελέσματα της εξυγίανσης».

    [02] Το Facebook ανεβάζει το κατώτατο όριο για τους ωρομίσθιους υπαλλήλους του

    Η εταιρεία του Facebook ανέβασε τα ωρομίσθια στους μή-μόνιμους υπαλλήλους του, όπως το προσωπικό στην καφετέρια και τους υπεύθυνους καθαριότητας, σε 15 δολάρια την ώρα ως κατώτατο όριο, καθώς το χάσμα μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών του και των χαμηλόμισθων έχει δημιουργήσει αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ υπαλλήλων.

    Το προσωπικό θα δικαιούται επίσης το λιγότερο δύο εβδομάδες άδεια με αποδοχές και ένα επίδομα 4.000 δολαρίων για νέα μέλη οικογενείας, για όσους γονείς δεν δικαιούνται γονικής άδειας, είπε η διευθύνων σύμβουλος Σέριλ Σάντμπεργκ χθες (Τετάρτη) σε ανάρτηση στο Facebook.

    Τα νέα ωρομίσθια μπήκαν σε εφαρμογή αναδρομικά από την 1η Μαίου στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνιας.

    [03] ΗΠΑ: Σχέδιο νόμου περιορίζει τη συλλογή πληροφοριών από μυστικές υπηρεσίες

    Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφησε ένα σχέδιο νόμου χθες (Τετάρτη) που θα δώσει τέλος στη μαζική συλλογή στοιχείων τηλεφωνικών συναλλαγών Αμερικανών πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες, προετοιμάζοντας μια πιθανή αντιπαράθεση με την Γερουσία για το πρόγραμμα αυτό που λήγει την 1η Ιουνίου.

    Με ψήφους 338 υπέρ και 88 κατά, η Βουλή πέρασε το USA Freedom Act, που δίνει τέλος στη μαζική συλλογή στοιχείων. Αντιθέτως, επιτρέπει σε μυστικές υπηρεσίες πρόσβαση σε τηλεφωνικά και άλλα στοιχεία μόνο όταν κάποιο δικαστήριο αποφασίσει ότι υπάρχει βάσιμη υποψία ότι συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία.

    [04] Στους 45 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε εργοστάσιο, στις Φιλιππίνες

    Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε εργοστάσιο το οποίο κατασκεύαζε πλαστικές σαγιονάρες στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων Μανίλα ανήλθε σε 45 με 26 εργάτες να εξακολουθούν να αγνοούνται, ανακοίνωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

    Ο Ρέξλον Γκατσαλιάν, ο δήμαρχος της Βαλενζουέλα Σίτι στη Μανίλα, εξέφρασε την ελπίδα κάποιοι από τους αγνοούμενους εργάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων εγκλωβίστηκαν στο φλεγόμενο κτίριο, να έχουν καταφέρει να απεγκλωβιστούν. Το διώροφο εργοστάσιο είναι ιδιοκτησίας Kentex Manufacturing Inc και κατασκευάζει σαγιονάρες και παντόφλες.

    [05] «Ο Γκρόσμαν δεν ήταν τυπικός αντιφρονών» λέει ο Γ. Μπλάνας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το «Ζωή και πεπρωμένο» του Βασίλι Γκρόσμαν είναι το έπος της νίκης του Κόκκινου Στρατού στη μάχη του Στάλινγκραντ, κατά των δυνάμεων του Χίτλερ. Ενώ, όμως, ο σοβιετικός στρατός θα κερδίσει στο Στάλινγκραντ τη σημαντικότερη μάχη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ρώσοι θα βρεθούν κατά τη διάρκεια της μεταπολεμικής περιόδου υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του σταλινικού καθεστώτος και θα δουν όλες τις ελπίδες τους για το μέλλον να ρημάζουν. Ο Γκρόσμαν (1905-1964) ήταν πολεμικός ανταποκριτής της εφημερίδας του Κόκκινου Στρατού και θεωρήθηκε ήρωας της αναμέτρησης με τους Ναζί, αλλά το μυθιστόρημά του μπόρεσε να κυκλοφορήσει μόνο στα τέλη της δεκαετίας του 1980, κάνοντας το όνομά του διάσημο μεταθανατίως.

    «Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που υιοθετεί μιαν εντελώς διαφορετική οπτική ως προς την Ανατολική Ευρώπη, βάζοντας στο κέντρο της δράσης τον άνθρωπο και τις καθημερινές του ανάγκες», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Μπλάνας, που τιμήθηκε πριν από λίγες ημέρες με το κρατικό βραβείο λογοτεχνικής μετάφρασης 2014 για την απόδοση του έργου του Γκρόσμαν στα ελληνικά (το έργο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη). Ο Γκρόσμαν, προσθέτει ο έλληνας μεταφραστής του, δεν ανήκει σε αυτούς που έκαναν φασαρία για την πατρίδα τους. Κράτησε πάντοτε χαμηλά τους τόνους και δεν ήταν τυπικός αντιφρονών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 May 2015 - 6:30:24 UTC