Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με αντιπροσωπεία των ΑΧΕΠΑ συναντάται ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Επανέρχεται η ενιαία τιμή βιβλίου, προανήγγειλε ο Νίκος Ξυδάκης
  • [03] Δύο άνδρες εντοπίστηκαν μαχαιρωμένοι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
  • [04] Από σήμερα οι αιτήσεις για συμμετοχή στις παιδικές κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ
  • [05] «Στόχος είναι η συμφωνία να αποτελεί διέξοδο για τη χώρα μας»
  • [06] Οι εξεταζόμενες φορολογικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης
  • [07] Αυστραλία: Κινδυνεύουν με ευθανασία τα δύο σκυλιά του Τζόνι Ντεπ
  • [08] Το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού, παρουσίασε το «Διάζωμα»

  • [01] Με αντιπροσωπεία των ΑΧΕΠΑ συναντάται ο Αλ. Τσίπρας

    Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συναντάται αυτήν την ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, αντιπροσωπεία των ΑΧΕΠΑ.

    [02] Επανέρχεται η ενιαία τιμή βιβλίου, προανήγγειλε ο Νίκος Ξυδάκης

    Ρύθμιση με την οποία θα επανέρχεται η ενιαία τιμή του βιβλίου, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. Όπως ενημέρωσε - απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλας Κατσαβρία - η διάταξη με την οποία θα επανέρχεται η ενιαία τιμή του βιβλίου θα κατατεθεί πολύ σύντομα στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας που θα πάει στη Βουλή καθώς αποτελεί και δέσμευση του Γιώργου Σταθάκη.

    «Ελπίζω τότε να την ψηφίσει όλη η Βουλή, ακόμη κι όσοι ψήφισαν την προηγούμενη ρύθμιση, για κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου, διότι αποδείχθηκε ότι υπήρξε καταστροφική, οδήγησε σε πλήρη παραμόρφωση την αγορά και δεν επέφερε κανένα δημοσιονομικό όφελος» τόνισε.

    [03] Δύο άνδρες εντοπίστηκαν μαχαιρωμένοι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

    Σοβαρά τραυματισμένοι βρέθηκαν, τα ξημερώματα, δύο άνδρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν Έλληνα κι έναν αλλοδαπό, οι οποίοι εντοπίστηκαν αιμόφυρτοι στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Αντιγονιδών, και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Διαπιστώθηκε ότι έφεραν τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο- πιθανότατα από μαχαίρι.

    Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνα για να ρίξουν «φως» στην υπόθεση.

    [04] Από σήμερα οι αιτήσεις για συμμετοχή στις παιδικές κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ

    Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των δικαιούχων και των κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2015.

    Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 9 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία. Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι 35.000, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.

    [05] «Στόχος είναι η συμφωνία να αποτελεί διέξοδο για τη χώρα μας»

    Στόχος είναι η συμφωνία που θα υπογραφεί με τους εταίρους μας να αποτελεί μία διέξοδο για τη χώρα μας, ένα come back υπογράμμισε ο υπουργός οικονομικών Γιανης Βαρουφάκης από το βήμα του Economist.

    Μετά από 5 χρόνια εφαρμογής ενός αποτυχημένου προγράμματος για εμάς δεν προέχει η επόμενη δόση. Στόχος είναι η συμφωνία να αποτελεί διέξοδο για τη χώρα μας. Αν απλώς μειωθούν κάποιες επικουρικές συντάξεις, αυξηθεί ο ΦΠΑ μόνο και μόνο για να πάρουμε τη δόση των 7,5 δισ. και μετά ξαναπάμε στην ίδια κατάσταση αυτό δεν θα το ήθελε κανείς, ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι δεν θέλει να είναι ακόμα ένας υπουργός Οικονομικών που θα βάλει την υπογραφή του σε μία τέτοια συμφωνία που δεν οδηγεί πουθενά.

    Ο λόγος που οι διαπραγματεύσεις είναι μαραθώνιες δεν έχει να κάνει ότι διαφωνούμε σε μια σειρά θεμάτων, συμφωνούμε στα περισσότερα, αλλά έχει να κάνει με το γεγονός ότι η συμφωνία πρέπει να υπερβεί την κρίση και να ξεφύγουμε από την παγίδα της αυστηρότητας, είπε ο κ. Βαρουφάκης.

    [06] Οι εξεταζόμενες φορολογικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης

    Με τη διαπραγμάτευση στο επίπεδο του Brussels Group να ξεκινά άμεσα η κυβέρνηση επιχειρεί να οριστικοποιήσει τις παρεμβάσεις στη φορολογία που θα επιτρέψουν την αύξηση των δημοσίων εσόδων χωρίς τη λήψη οριζόντιων εισπρακτικών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό προχωρεί και στον επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων επιλογής των φορολογικών υποθέσεων που θα ελέγχονται κατά προτεραιότητα από τη φορολογική διοίκηση προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του εισπρακτικού μηχανισμού

    Στο χθεσινό κυβερνητικό συμβούλιο εξετάσθηκαν οι πρώτες φορολογικές παρεμβάσεις επί των οποίων υπάρχει σύγκλιση με τους Θεσμούς χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών προωθεί δύο αλλαγές γα την αποτελεσματικότερη επιλογή των υποθέσεων που θα ελέγχονται.

    Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις στη φορολογία που εξετάζεται να περιληφθούν στο προ φορολογικό πακέτο της κυβέρνησης - η προώθησή του θα εξαρτηθεί από τη πορεία των διαπραγματεύσεων διαβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές - περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

    - Η οικιοθελή συμμόρφωση των φορολογούμενων για εισοδήματα που δεν είχαν δηλώσει στο παρελθόν. Με την υποβολή δήλωσης θα καταβάλουν τον φόρο που αναλογεί στα εισοδήματα αυτά χωρίς προεστούς φόρους και προσαυξήσεις.

    - Η δήλωση καταθέσεων του εξωτερικού που δεν είχαν δηλωθεί ως εισοδήματα στην Ελλάδα με την καταβολή ποσοστού φόρου προκειμένου να κλείσει η υπόθεση.

    - Η προώθηση του μέτρου της Λοταρίας ως κίνητρο προς τους φορολογούμενους για την συλλογή αποδείξεων από τις συναλλαγές τους.

    - Η θέσπιση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ το ύψος του οποίου δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί και σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα ληφθούν για το καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά.

    - Η υποχρεωτική χρήση καρτών στα τουριστικά νησιά για συναλλαγές άνω των 70 ευρώ.

    - Η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης για τα πολύ υψηλά εισοδήματα . Σε ότι αφορά πάντως την ακύρωση της μείωσης κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που ισχύει από φέτος δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να αποφασισθεί.

    [07] Αυστραλία: Κινδυνεύουν με ευθανασία τα δύο σκυλιά του Τζόνι Ντεπ

    Ο υπουργός Γεωργίας της Αυστραλίας έδωσε δύο μέρες προθεσμία στον ηθοποιό Τζόνι Ντεπ για να στείλει τους δύο αγαπημένους του σκύλους στις ΗΠΑ ώστε να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους, διαφορετικά θα θανατωθούν. Ο 51 ετών Ντεπ βρίσκεται στην Αυστραλία για τα γυρίσματα της πέμπτης συνέχειας της εμπορικά επιτυχημένης ταινίας «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales».

    Τον περασμένο μήνα, ο ηθοποιός μετέφερε στην Αυστραλία τα δύο του αγαπημένα Γιόρκσαϊρ τεριέ, τον Πίστολ και τον Μπου, με το ιδιωτικό του αεροπλάνο, χωρίς να τα δηλώσει δηλαδή στις τελωνειακές αρχές.

    Ο Ντεπ δεν μπορεί να παρακάμψει τους αυστηρούς νόμους που ισχύουν στην Αυστραλία αναφορικά με την εισαγωγή ζώων στη χώρα, επειδή είναι ένας από τους διασημότερους καλλιτέχνες στον κόσμο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Γεωργίας Μπάρναμπι Τζόις.

    [08] Το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού, παρουσίασε το «Διάζωμα»

    Ένα σημαντικό έργο για τον Ορχομενό, μια παρέμβαση που θα επηρεάσει ολόκληρη τη Βοιωτία και θα αποτελέσει την αρχή μιας πολιτιστικής διαδρομής που θα ξεκινάει από την Ερέτρια, θα διαβαίνει την Βοιωτία και τους Δελφούς και θα καταλήγει στην Ευρυτανία, το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού, παρουσίασε το «Διάζωμα» και ο Σταύρος Μπένος, στο Μέγαρο Μουσικής.

    «Σε ένα ταξίδι μου, το 2009, στον Ορχομενό της Βοιωτίας διαπίστωσα ότι το σπουδαίο θέατρο περιβάλλεται από επίσης σπουδαία μνημεία άλλων εποχών. Από τη μία πλευρά ένα ταφικό μνημείο, ο λεγόμενος τάφος του Μινύα, μνημείο ισοδύναμο του τάφου των Ατρειδών και από την άλλη πλευρά μια βυζαντινή εκκλησία του 9ου αιώνα, της Παναγίας της Σκριπούς, που είναι μια συμβολική εκκλησία παγκοσμίως, λόγω της μετάβασης από την βασιλική στην σταυροειδή μετά θόλου. Πρότεινα στους τοπικούς φορείς να τα ενώσουμε με μια πολύ ωραία αγκαλιά, δηλαδή με ένα πάρκο και να συνδεθούν με την κωμόπολη του Ορχομενού» είπε ο πρόεδρος και ψυχή του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος. Το Διάζωμα ξεκίνησε αυτό το πολύ ωραίο ταξίδι αναθέτοντας πλήθος μελετών και μέσα από δωρεές, χορηγίες και τη συμβολή απλών πολιτών ο κουμπαράς του έχει σήμερα 170.000 ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 May 2015 - 8:30:26 UTC