Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με εκπροσώπους των ΑΧΕΠΑ συναντάται ο πρωθυπουργός
  • [02] «Η διαπραγμάτευση εισέρχεται στην τελική της φάση»
  • [03] Η πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών
  • [04] Διπλάσια ταχύτητα είχε αναπτύξει το τρένο που εκτροχιάστηκε στη Φιλαδέλφεια

  • [01] Με εκπροσώπους των ΑΧΕΠΑ συναντάται ο πρωθυπουργός

    Με εκπροσώπους των ΑΧΕΠΑ θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11:00.

    [02] «Η διαπραγμάτευση εισέρχεται στην τελική της φάση»

    Στην εκτίμηση ότι η διαπραγμάτευση εισέρχεται στην τελική της φάση οδηγήθηκε το κυβερνητικό συμβούλιο κατα τη διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίασης, συνέχεια της προχθεσινής, στο Μέγαρο Μαξίμου. Το κυβερνητικό συμβούλιο, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, έδωσε σαφείς οδηγίες στην ομάδα διαπραγμάτευσης ενόψει της επανάληψης του Brussels Group αύριο (Πέμπτη) για να κινηθεί έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, χωρίς μετακίνηση από τις κόκκινες γραμμές που έχει χαράξει η κυβέρνηση.

    Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο κύριος Γιώργος Χουλιαράκης, επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), ο οποίος μετέφερε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο το κλίμα από το Brussels Group.

    Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης για έκτατη σύγκληση του Eurogroup, η κυβέρνηση θεωρεί ως ημερομηνία-σταθμό την Σύνοδο Κορυφής στην Ρίγα, εκτιμά πως όλοι βλέπουν ως ορίζοντα για τη λύση το τέλος Μαΐου, και με δεδομένο ότι το τακτικό Eurogroup θα συγκληθεί τον Ιούνιο, βάσει αυτών μπορεί μετά τη Ρίγα να ζητηθεί έκτακτο Eurogroup.

    Στη συνεδρίαση έγινε ευρεία συζήτηση για όλα όσα αφορούν τα φορολογικά, με κύριο άξονα την αύξηση των εσόδων και την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής πίεσης, με τρόπο που «θα μεταφέρει το βάρος από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα που επλήγησαν από την κρίση στα υψηλά». Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν και τα εργασιακά, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα του ΟΛΠ δεν συζητήθηκε ιδιαίτερα, καθώς η κυβέρνηση επισημαίνει ότι ισχύει η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ.

    [03] Η πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών

    Πρώτη δύναμη αναδεικνύεται και φέτος η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που και αυτή την χρονιά έδωσαν ξεχωριστά οι φοιτητικές παρατάξεις, η ΔΑΠ διατηρεί τις δυνάμεις της και την πρωτιά, ενώ Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) και ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) φαίνεται να αυξάνουν τις δυνάμεις τους στους φοιτητικούς συλλόγους.

    Η συμμετοχή, σύμφωνα με μία πρώτη εικόνα, κυμάνθηκε περίπου στο 60%.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΔΑΠ, σε φοιτητικούς συλλόγους - στους οποίους όμως δεν προσμετρώνται μεγάλες σχολές της Αθήνας (από το Πάντειο, πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και το Πανεπιστήμιο Πειραιά) - η παράταξη έχει σαφές προβάδισμα, άνω των 20 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι της Πανσπουδαστικής, που ακολουθεί δεύτερη. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) και ακολουθούν ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) και ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ).

    Σύμφωνα με την Πανσπουδαστική, η παράταξη παραμένει δεύτερη δύναμη πανελλαδικά, αυξάνοντας τις δυνάμεις της σε σχέση με τις περυσινές εκλογές. Η ΕΑΑΚ, σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής, διατηρεί τα ποσοστά της. Όσον αφορά την ΑΡΕΝ, φαίνεται να υπάρχει αυξητική τάση των ποσοστών της πανελλαδικά, όπως ανέφερε εκπρόσωπός της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Από την πλευρά της ΠΑΣΠ, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αύξηση των ποσοστών της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), που μπορεί να της δώσουν την πρωτιά, όπως ανέφερε εκπρόσωπός της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [04] Διπλάσια ταχύτητα είχε αναπτύξει το τρένο που εκτροχιάστηκε στη Φιλαδέλφεια

    Τρένο έτρεχε με ταχύτητα διπλάσια του επιτρεπτού, όταν εκτροχιάστηκε την Τρίτη το βράδυ λίγο έξω από τη Φιλαδέλφεια, προκαλώντας τον θάνατο επτά ατόμων και τραυματίζοντας περισσότερους από 200 επιβάτες, είπαν επιθεωρητές χθες (Τετάρτη).

    Ενώ τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα, ειδικοί της κρατικής υπηρεσίας που διερευνά δυστυχήματα στις μεταφορές (NTSB) πιστεύουν ότι το συμβάν θα μπορούσε να είχε αποτραπεί εαν στο τρένο είχε τοποθετηθεί ένα προηγμένο σύστημα ασφαλείας («θετικός έλεγχος τρένου»). Ο μηχανοδηγός του τρένου της εταιρείας Amtrak, που έκανε τη διαδρομή Ουάσιγκτον-Νέα Υόρκη, πάτησε το φρένο μόλις μπήκε στη στροφή, όπου η μέγιστη επιτρεπτη ταχύτητα είναι 80 χλμ. την ώρα, αλλά δεν μπόρεσε να ελαττώσει ταχύτητα παρά ελάχιστα - από τα 171 χιλ./ώρα στα 164 - πριν εκτροχιαστεί.

    Τα επτά βαγόνια του τρένου και η μηχανή ανατράπηκαν, ενώ ένα από τα βαγόνια καταστράφηκε ολοσχερώς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 May 2015 - 4:30:26 UTC