Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύγκλιση σε βασικά μέτωπα των διαπραγματεύσεων αποτυπώνουν οι τελευταίες εξελίξεις
  • [02] Επαναλαμβάνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής εν μέσω συγκεντρώσεων και αντιδράσεων
  • [03] Aσαφές εάν και πότε θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια λέει η Fraport
  • [04] Κλειστό έως το μεσημέρι το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο στη Ρώμη λόγω φωτιάς
  • [05] Η Κομισιόν επιδιώκει τη μείωση του ΦΠΑ για τις ψηφιακές εκδόσεις των εφημερίδων

  • [01] Σύγκλιση σε βασικά μέτωπα των διαπραγματεύσεων αποτυπώνουν οι τελευταίες εξελίξεις

    Αξιόπιστες πηγές που συμμετέχουν στις συζητήσεις επιβεβαιώνουν τη σύγκλιση σε βασικά μέτωπα των διαπραγματεύσεων γεγονός που αναμένεται να καταγραφεί ως σημαντικό βήμα προόδου στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

    Σημεία σύγκλισης αποτυπώνονται στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά, στις αλλαγές στη φορολογία και στις ιδιωτικοποιήσεις παρότι, ακόμη,σε αρκετά ζητήματα εξακολουθούν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις.

    Στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων αναμένονται εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και τον ΟΛΠ.

    Στο ασφαλιστικό,η κοινή δήλωση τουπρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τουπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη σημασία εκσυγχρονισμού του,προκειμένου «να είναι δίκαιο, φορολογικώς βιώσιμο και αποτελεσματικό για την προστασία των ηλικιωμένων από τη φτώχεια» αποτυπώνει σημεία προσέγγισης των δύο πλευρών.

    Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί βασικό στόχο της ελληνικής κυβέρνησης.

    Συγκλίσεις παρατηρούνται και στο μέτωπο της φορολογίας.

    [02] Επαναλαμβάνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής εν μέσω συγκεντρώσεων και αντιδράσεων

    Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Στην περιοχή έχουν τεθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς είναι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις αντιφασιστικών οργανώσεων, καθώς επίσης κατοίκων και φορέων της περιοχής που αντιδρούν στην διεξαγωγή της στην πόλη τους.

    Η δίκη πιθανότατα θα διακοπεί εκ νέου σήμερα, καθώς, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο δικηγόρος που διόρισε το δικαστήριο σε έναν εκ των κατηγορουμένων, δεν θα αποδεχθεί τον διορισμό του.Σε αυτήν την περίπτωση, το δικαστήριο θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο διορισμό άλλου συνηγόρου, στον οποίον θα πρέπει να δοθεί χρόνος για να μελετήσει τη δικογραφία. Επισήμως αναμένεται να τεθεί το αίτημα για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλη αίθουσα. Πρόκειται για θέμα στο οποίο τοποθετήθηκε ήδη κατά την έναρξη της δίκης, στις 20 Απριλίου, η Εισαγγελέας Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου αναγνωρίζοντας το πρόβλημα με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου. Ωστόσο, η Εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε την άποψη, ώστε η διαδικασία να διεξάγεται στις φυλακές μέχρι να βρεθεί καταλληλότερος χώρος από τους αρμόδιους.

    [03] Aσαφές εάν και πότε θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια λέει η Fraport

    Η Fraport, ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, ανακοίνωσε ότι παραμένει ασαφές εάν και πότε θα ολοκληρωθεί μια συμφωνία που θα της αναθέτει τη λειτουργία 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων σε τουριστικούς προορισμούς, μετά την παρουσίαση της έκθεσης αποτελεσμάτων της του πρώτου τριμήνου, που είναι ελαφρώς καλύτερα από τα αναμενόμενα.

    Η Fraport, επιλέχθηκε πέρυσι ως προτιμητέος πλειοδότης για μια συμφωνία για τη λειτουργία 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα, σε τουριστικές περιοχές.

    Ωστόσο, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, η συμφωνία έχει επανέλθει στο προσκήνιο, με την Ελλάδα να επιδιώκει να αλλάξει τους όρους της.«Επί του παρόντος δεν είναι βέβαιο αν και πότε το θέμα θα ολοκληρωθεί εν όψει της πολιτικής και μακροοικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα» δηλώνει η εταιρεία στην πρώτη τρίμηνη έκθεσή της.

    [04] Κλειστό έως το μεσημέρι το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο στη Ρώμη λόγω φωτιάς

    Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρώμης έκλεισε έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε χώρο αποθήκευσης αποσκευών.Το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο που λειτουργεί για τις διεθνείς πτήσεις. θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 15.00 ώρα Ελλάδας.

    Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε υπόγειο χώρο αποσκευών του τερματικού σταθμού 3 χωρίς να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί.Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι εκδήλωσαν αναπνευστικά προβλήματα εξ αιτίας της φωτιάς η οποία πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο.

    Πάντως παραμένει άγνωστη η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά

    [05] Η Κομισιόν επιδιώκει τη μείωση του ΦΠΑ για τις ψηφιακές εκδόσεις των εφημερίδων

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει να μειωθεί ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας για τις εφημερίδες που δημοσιεύουν το περιεχόμενό τους στο Διαδίκτυο, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Η πρόταση θα εναρμονίσει την αντιμετώπιση των ψηφιακών τους εκδόσεων με αυτή των έντυπων εκδοχών τους.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Μιλώντας ενώπιον αντιπροσωπείας της ένωσης ιδιοκτητών ημερησίων εφημερίδων της Γερμανίας ο Γιούνκερ είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει τη θέσπιση μιας ευρωπαϊκής οδηγίας το πρώτο εξάμηνο του 2016.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Με το μέτρο θα επεκταθεί το δικαίωμα των εθνικών κυβερνήσεων να εφαρμόζουν έναν μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στις εφημερίδες και όσον αφορά τις διαδικτυακές τους εκδόσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 May 2015 - 6:30:23 UTC