Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής εν μέσω συγκεντρώσεων και αντιδράσεων
  • [02] Μ. Γλέζος: Η Γερμανία αρνείται να δει την πραγματικότητα για τις πολεμικές αποζημιώσεις
  • [03] Στις φυλακές της Κέρκυρας ο 27χρονος Βούλγαρος παιδοκτόνος
  • [04] Εκλογικό θρίλερ στη Βρετανία
  • [05] Χιλή: Η πρόεδρος Μπατσελέτ ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησής της
  • [06] Επίτευξη συμφωνίας για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στο Ισραήλ
  • [07] Βρετανικές εκλογές: Η πιο απρόβλεπτη αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών

  • [01] Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής εν μέσω συγκεντρώσεων και αντιδράσεων

    Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Στην περιοχή έχουν τεθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς είναι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις αντιφασιστικών οργανώσεων, καθώς επίσης κατοίκων και φορέων της περιοχής που αντιδρούν στην διεξαγωγή της στην πόλη τους.

    Επισήμως αναμένεται να τεθεί το αίτημα για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλη αίθουσα. Πρόκειται για θέμα στο οποίο τοποθετήθηκε ήδη κατά την έναρξη της δίκης, στις 20 Απριλίου, η Εισαγγελέας Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου αναγνωρίζοντας το πρόβλημα με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου. Ωστόσο, η Εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε την άποψη, ώστε η διαδικασία να διεξάγεται στις φυλακές μέχρι να βρεθεί καταλληλότερος χώρος από τους αρμόδιους.

    Η πρώτη μέρα της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής βρήκε άδειες τις θέσεις στο εδώλιο των περισσοτέρων από τους κατηγορούμενους βουλευτές και του αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου.

    [02] Μ. Γλέζος: Η Γερμανία αρνείται να δει την πραγματικότητα για τις πολεμικές αποζημιώσεις

    «Τη λύση θα τη δώσει ο γερμανικός λαός πιέζοντας την κυβέρνησή του», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο, μαζί με την ευρωβουλευτή του Die Linke, Μαρτίνα Μίχελς.

    Ο κ. Γλέζος τόνισε κατ' επανάληψη ότι δεν θεωρεί τον γερμανικό λαό υπεύθυνο για τα εγκλήματα των ναζί, αλλά καταλόγισε ευθύνες στις γερμανικές κυβερνήσεις, οι οποίες, όπως είπε, «αρνούνται να δουν την πραγματικότητα». Το «όπλο» σε αυτή την υπόθεση «είναι το δίκιο, η αποκατάσταση της δικαιοσύνης», επισήμανε και εξήγησε ότι δεν εισηγείται τη δικαστική οδό.

    Για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους θεσμούς, ο Μανώλης Γλέζος ανέφερε ότι η δική του θέση είναι σαφής και δεν έχει αλλάξει: «Ούτε ένα βήμα πίσω. Ούτε μία υποχώρηση», σημείωσε και επανέλαβε την πρότασή του για μορατόριουμ πληρωμών εκατέρωθεν για ένα έτος.

    [03] Στις φυλακές της Κέρκυρας ο 27χρονος Βούλγαρος παιδοκτόνος

    Από χθες το απόγευμα βρίσκεται στις φυλακές της Κέρκυρας ο 27χρονος Βούλγαρος, κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία της τετράχρονης κόρης του Άννυ.

    Ο φερόμενος ως παιδοκτόνος πέρασε την πύλη των φυλακών στις 18:10 και ενώ νωρίτερα η μεταγωγή του από την Αθήνα έγινε κάτω από αυστηρά μετρά ασφαλείας, τόσο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και στην Κέρκυρα στο χώρο γύρω από τις φυλακές.

    H κλούβα της Αστυνομίας σταμάτησε στην πύλη της φυλακής.

    Ο 27χρονος πέρασε την πύλη της φυλακής με σκυμμένο το κεφάλι και κρατείται πλέον σε απομονωμένο χώρο, σε ειδικά διαμορφωμένο κελί, το οποίο θα φρουρείται όλο το 24ωρο.

    [04] Εκλογικό θρίλερ στη Βρετανία

    Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν ανοίξουν οι κάλπες σε λίγες ώρες από τώρα για τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία έδειξαν ότι ούτε ο πρωθυπουργός και ηγέτης των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά ούτε και ο ηγέτης των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ κατάφερε να πάρει ένα καθαρό προβάδισμα, έπειτα από πέντε εβδομάδες προεκλογικής εκστρατείας. Η σημερινή αναμέτρηση, η πιο απρόβλεπτη των τελευταίων δεκαετιών, ενδέχεται να βγάλει ένα μπλεγμένο, οριακό αποτέλεσμα. Οι εκλογές αυτές χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς ίσως κρίνουν την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την εθνική συνοχή της χώρας. Ο Κάμερον υπόσχεται ότι θα οργανώσει δημοψήφισμα για την παραμονή --ή μη-- της Βρετανίας στην ΕΕ εάν κερδίσει νέα θητεία, ενώ οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι οι Σκοτσέζοι εθνικιστές ενδέχεται να αναδειχθούν τρίτο κόμμα στο Ουεστμίνστερ, παρά την ήττα τους στο δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθη πέρυσι για την απόσχιση ή μη της Σκοτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αμφότεροι οι ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων επιμένουν ότι επιδιώκουν να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία των 650 εδρών του κοινοβουλίου, παρά το ότι οι δημοσκοπήσεις κατατείνουν ανεξαίρετα στο ότι θα αναγκαστούν να σχηματίσουν μετεκλογικά μια κυβερνητική συμμαχία με κάποιο άλλο κόμμα ή μια ιδιαίτερα επισφαλή κυβέρνηση μειοψηφίας. Η εταιρεία δημοσκοπήσεων ComRes έχει επισημάνει στις πιο πρόσφατες έρευνές της πως ο ένας στους τέσσερις πολίτες εξ όσων είπαν πως μάλλον θα πάνε να ψηφίσουν συνεχίζει να είναι αναποφάσιστος και μπορεί να αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή.

    Πάνω από 45 εκατομμύρια Βρετανοί και Βρετανίδες έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στη σημερινή διαδικασία. Οι κάλπες ανοίγουν στις 09:00 και θα κλείσουν στις 00:00 (ώρες Ελλάδας).

    [05] Χιλή: Η πρόεδρος Μπατσελέτ ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησής της

    Την παραίτηση των μελών της κυβέρνησης της ζήτησε η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ γνωστοποιώντας ότι θα ανακοινώσει εντός των επομένων 72 ωρών τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Το ποσοστό δημοτικότητας της κεντροαριστερής προέδρου της Χιλής έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς. Η ανακοίνωσή της για τον σαρωτικό ανασχηματισμό της κυβέρνησής της αποτελεί μια ένδειξη του βαθμού στον οποίο έχει θορυβηθεί από το κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ο σάλος για τα σκάνδαλα έχει επισκιάσει το πολιτικό της πρόγραμμα σε μια συγκυρία που η Μπατσελέτ προσπαθούσε να προωθήσει φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και στις εργασιακές σχέσεις.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language:

    [06] Επίτευξη συμφωνίας για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στο Ισραήλ

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξασφάλισε συμφωνία για σχηματισμό νέας κυβέρνησης με το ακροδεξιό κόμμα «Εβραϊκό Σπίτι»

    Η συμφωνία επετεύχθη μόλις δύο ώρες πριν την λήξη της καθορισμένης από το Σύνταγμα προθεσμίας και ο συνασπισμός θα κυβερνήσει με την οριακή πλειοψηφία των 61 εδρών στις 120 έδρες του ισραηλινού κοινοβουλίου.

    Δύο μήνες μετά από την εκλογική του νίκη το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου, δυσκολεύτηκε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού, αφότου πρώην σύμμαχος του τον εγκατέλειψε αυτή την εβδομάδα.

    Το ακροδεξιό κόμμα «Εβραϊκό Σπίτι» θεωρείται βέβαιο ότι θα πιέσει για την επέκταση των εβραϊκών εποικισμών στις κατεχόμενες περιοχές, πολιτική που μπορεί να βαθύνει περισσότερο το ρήγμα μεταξύ του Ισραήλ και των κύριων συμμάχων του, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ.

    [07] Βρετανικές εκλογές: Η πιο απρόβλεπτη αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών

    Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία έδειξαν ότι ούτε ο πρωθυπουργός και ηγέτης των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά ούτε και ο ηγέτης των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ έχουν καθαρό προβάδισμα έπειτα από πέντε εβδομάδες προεκλογικής εκστρατείας.

    Η εκλογική αναμέτρηση, η πιο απρόβλεπτη των τελευταίων δεκαετιών, ενδέχεται να βγάλει ένα μπλεγμένο, οριακό αποτέλεσμα.

    Οι εκλογές αυτές χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς ίσως κρίνουν την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την εθνική συνοχή της χώρας. Πάνω από 45 εκατομμύρια Βρετανοί και Βρετανίδες έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στη σημερινή διαδικασία. Οι κάλπες ανοίγουν στις 09:00 ώρα Ελλάδας και θα κλείσουν στις 00:00 ώρα Ελλάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 May 2015 - 4:30:24 UTC