Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρειάζονται προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και στις Ένοπλες Δυνάμεις, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Τόσκας
  • [02] Αίτημα για τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής από την πολιτική αγωγή
  • [03] Σαπέν: Θα βρούμε μία λύση, η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ
  • [04] Οι Βρετανοί ψηφίζουν σε μια από τις πλέον κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών
  • [05] «Ναι» του ΚΑΣ στις παραχωρήσεις του Ηρωδείου και της Επιδαύρου για τις εκδηλώσεις του Ελληνικού Φεστιβάλ
  • [06] «Να κάνεις τέχνη επιδοτούμενος δεν οδηγεί πουθενά» δηλώνει, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών Ν. Τσούχλος
  • [07] Τα παχύσαρκα παιδιά εγκαταλείπουν συχνότερα το σχολείο, καθώς αισθάνονται στιγματισμένα

  • [01] Χρειάζονται προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και στις Ένοπλες Δυνάμεις, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Τόσκας

    Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις σε προοδευτική κατεύθυνση» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Τόσκας.

    Όπως τονίζει για την 'Άμυνα και τις Ένοπλες Δυνάμεις, σημαίνε «μικρότερες Ένοπλες Δυνάμεις πιο αποτελεσματικές με μικρότερο κόστος όπου χρειάζεται, επικεντρωμένες στον άνθρωπο και με ορισμένους στόχους που έχουν γίνει κατανοητοί σε όλον τον κόσμο, για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες απειλές και κινδύνους έχουμε στον περίγυρο».

    Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία, ο κ. Τόσκας παρατηρεί ότι «δεν βρίσκονται ούτε σε καλύτερο ούτε σε χειρότερο επίπεδο απ΄ ότι την προηγούμενη περίοδο» και σημειώνει ότι «είμαστε σε πάρα πολύ καλή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις».

    Επισημαίνει ότι η αντιμετώπιση των όποιων προκλήσεων γίνεται «με σθεναρό τρόπο», για να υπογραμμίσει: «δεν πρόκειται να αφήσουμε την Τουρκία ούτε να αλωνίζει στο Αιγαίο ούτε να προκαλεί, παρά τα προβλήματα που έχουμε λόγω της οικονομικής κρίσης».

    Σχετικά με την κριτική που έχει δεχτεί η κυβέρνηση για την ενεργοποίηση απόφασης του ΚΥΣΕΑ για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3Β, αναφέρει ότι κακώς απενεργοποιήθηκαν το 2009 και πως αυτή η απόφαση ελήφθη γιατί «είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε επιχειρησιακές ανάγκες».

    [02] Αίτημα για τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής από την πολιτική αγωγή

    Το αίτημα για μεταφορά της δίκης σε άλλο χώρο, τέθηκε επίσημα από την πολιτική αγωγή στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, τόνισαν στο δικαστήριο ότι πλην της ακαταλληλότητας του χώρου, από τη διεξαγωγή της δίκης στη συγκεκριμένη αίθουσα, τίθενται θέματα ασφάλειας και απρόσκοπτης δημοσιότητας της δίκης.

    Η πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη, ο οποίος τόνισε ότι για δεύτερη φορά ο Κορυδαλλός βρίσκεται σε "κατάσταση πολιορκίας" με τα σχολεία κλειστά.

    Νωρίτερα, η πολιτική αγωγή ζήτησε να δηλώσουν τώρα όσοι από τους κατηγορουμένους αντιμετωπίζουν είτε για οικονομικούς ή άλλους λόγους έχουν πρόβλημα νομικής εκπροσώπησης, ώστε να μην εμφανίζεται, όπως είπαν, κάθε τόσο κατηγορούμενοι χωρίς δικηγόρο, με συνέπεια τη διακοπή της δίκης.

    [03] Σαπέν: Θα βρούμε μία λύση, η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ

    Οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να βρουν μία λύση για την ελληνική κρίση χρέους και ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην νομισματική ένωση δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

    Απευθυνόμενος στην επιτροπή οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Μισέλ Σαπέν δήλωσε ότι είναι δικαιολογημένο η νέα ελληνική κυβέρνηση να ζητεί αλλαγές σύμφωνες με τη βούληση των ψηφοφόρων της, αλλά επίσης και ότι η Ελλάδα «οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» ως παλαιό μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    «Θα βρούμε μία λύση, διότι η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ, ανήκει στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Μισέλ Σαπέν.

    [04] Οι Βρετανοί ψηφίζουν σε μια από τις πλέον κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών

    Τα περίπου 50.000 εκλογικά τμήματα άνοιξαν σήμερα στις 7:00 τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας) στη Βρετανία για τις βουλευτικές εκλογές.

    Η εκλογική αναμέτρηση αναμένεται εντελώς αμφίρροπη καθώς οι Συντηρητικοί του απερχόμενου πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και οι Εργατικοί του Εντ Μίλιμπαντ λαμβάνουν σχεδόν ίδια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

    Περισσότερα από 45 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν 650 βουλευτές. Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 22:00 (00:00 ώρα Ελλάδας), οπότε θα ανακοινωθούν τα exit poll

    Οι εκλογές αυτές χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς ίσως κρίνουν την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την εθνική συνοχή της χώρας

    [05] «Ναι» του ΚΑΣ στις παραχωρήσεις του Ηρωδείου και της Επιδαύρου για τις εκδηλώσεις του Ελληνικού Φεστιβάλ

    Οι παραχωρήσεις αφορούν μια σειρά παραστάσεων, μουσικών, θεατρικών και χορευτικών, στα τρία μνημεία, που όπως κάθε χρόνο το καλοκαίρι σχεδόν μονοπωλούν το ενδιαφέρον του κοινού.

    Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθούν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού 14 εκδηλώσεις.

    Τις παραστάσεις ανοίγει στις 3 και 4 Ιουνίου η μοναδική χορεύτρια Σιλβί Γκιλλέμ -εμφάνιση με την οποία θα κλείσει την 35χρονη καριέρα της-, για να ακολουθήσει στις 14 και από τις 16 ως τις 18 Ιουνίου η όπερα του Τζάκομο Πουτσίνι «Τόσκα», από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Ανα και μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

    [06] «Να κάνεις τέχνη επιδοτούμενος δεν οδηγεί πουθενά» δηλώνει, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών Ν. Τσούχλος

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε με τον πρόεδρο του Ωδείου Αθηνών, Νίκο Τσούχλο, για το αντικείμενο το συνεδρίου, τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η μετακόμιση του ΕΜΣΤ στο νέο του κτίριο στο Φιξ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ωδείο και τα σχέδιά του για να μπορέσει να κρατηθεί ζωντανός ο σημαντικός πολιτισμικός οργανισμός.

    Μιλώντας για τα έργα που τρέχουν αλλά και τα άμεσα σχέδιά του, ο Νίκος Τσούχλος είπε ότι«στην παρούσα φάση τρέχει ήδη ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ μέσω του δήμου Αθηναίων για την αποπεράτωση και τον εκσυγχρονισμό των πολιτιστικών υποδομών του κτιρίου της οδού Ρηγίλης.

    Ταυτόχρονα, ετοιμάζονται άλλα, αντίστοιχα σχέδια, που αφορούν τις εκπαιδευτικές και μουσειακές υποδομές, τον περιβάλλοντα χώρο αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Προχωρούμε επίσης στην ταξινόμηση και μερική ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου μας, μέσα από την ίδρυση ενός νέου ερευνητικού κέντρου για τις παραστατικές τέχνες.

    [07] Τα παχύσαρκα παιδιά εγκαταλείπουν συχνότερα το σχολείο, καθώς αισθάνονται στιγματισμένα

    Αυτό, μεταξύ άλλων, προκύπτει από νέες ευρωπαϊκές επιστημονικές έρευνες, που δείχνουν ότι ακόμη και παιδιά έξι ετών έχουν πρόβλημα με την εικόνα του σώματός τους, αν έχουν παραπάνω κιλά.

    Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το πρόβλημα γίνεται όλο και πιο έντονο με το πέρασμα του χρόνου, καθώς η παιδική παχυσαρκία τείνει να εξελιχθεί σε επιδημία. «Πρωταθλήτρια» στην Ευρώπη είναι η Ιρλανδία, όπου πάνω από το ένα τέταρτο (27,5%) των παιδιών έως πέντε ετών είναι υπέρβαρα, όπως αποκαλύπτουν τα ευρήματα από 32 χώρες, που παρουσιάσθηκαν σε συνέδριο για την παχυσαρκία στην Πράγα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Μετά την Ιρλανδία, ακολουθούν η Βρετανία (23,1%), η Αλβανία (22%), η Γεωργία (20%), η Βουλγαρία (19,8%) και η Ισπανία (18,4%).

    Οι χώρες με το μικρότερο πρόβλημα εμφανίζονται να είναι το Καζακστάν (0,6%), η Λιθουανία (5,1%) και η Τσεχία (5,5%).

    Υπέρβαρος θεωρείται κάποιος αν ο δείκτης σωματικής μάζας (αναλογία βάρους προς ύψος) είναι 25 έως 30 και παχύσαρκος αν ο δείκτης υπερβαίνει το 30.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 May 2015 - 8:30:25 UTC