Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση
  • [02] Ν. Κοτζιάς: «Ναι» στον διάλογο με την Τουρκία
  • [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ.Τσίπρα - Κρ.Λαγκάρντ
  • [04] Αντ. Σαμαράς: Δεν υπάρχει άλλος χρόνος
  • [05] Μαξίμου: Και η προβοκάτσια έχει τα όριά της!
  • [06] Συνελήφθη και η μητέρα της τετράχρονης
  • [07] Γ. Σταθάκης: Σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με την COSCO για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

  • [01] Άρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση

    Με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο άνοιξε απόψε η πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στη δημόσια διοίκηση, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ με εμβόλιμη συνεδρίαση το πρωί.

    Ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για νομοσχέδιο «πρώτων βοηθειών», για την αποκατάσταση και αντιμετώπιση των πιο ακραίων αδικιών, μια θεσμική τομή στον έλεγχο της νομιμότητας, όπως είπε.

    Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά σε ένα νομοσχέδιο αγνώστου κόστους χωρίς σαφή εικόνα με στόχο την εγκαθίδρυση του κομματικού κράτους.

    [02] Ν. Κοτζιάς: «Ναι» στον διάλογο με την Τουρκία

    Υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία τάχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του 'Αγγελου Συρίγου με τίτλο «Ελληνοτουρκικές σχέσεις» που παρουσιάστηκε σήμερα το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    «Ξέρουμε» είπε «ότι συσχετισμός δυνάμεως ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία έχει αλλάξει, λόγω των οικονομικών μεγεθών γεγονός που μας υποχρεώνει να μελετήσουμε την Τουρκία βάσει όλων των περιφερειακών και διεθνών συσχετισμών απέναντί της».

    Στο ερώτημα ποιο δρόμο να επιλέξουμε, αναβολή ή όχι των συνομιλιών, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι η Ελλάδα ως παράγοντας σταθερότητας σε ένα ασταθές περιβάλλον μπορεί να ακολουθήσει μία ενεργή πολιτική βασισμένη σε προτάσεις και αξιοποίηση του διεθνούς περιβάλλοντος, των διεθνών θεσμών και του διεθνούς δικαίου.

    «Το κυριότερο», όπως είπε ο κ. Κοτζιάς, « είναι να δούμε πως μπορούμε να λύσουμε το πεδίο των ανταγωνιστικών συμφερόντων με την Τουρκία, αλλά δεν μπορούμε να ξεχνάμε και τα κοινά μας συμφέροντα, και τη λύση ορισμένων προβλημάτων και πως θα εμποτίσουμε αυτή τη σχέση με το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες». Και τόνισε ότι «σε αυτό χρειάζεται η γνώμη και η συνδρομή όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, των επιστημονικών κοινοτήτων, ο σεβασμός της κυριαρχίας του διεθνούς νόμου και της εδαφικής ακεραιότητας και η πολύπλευρη ανάπτυξη οικονομικών και εμπορικών σχέσεων καθώς και η αξιοποίηση νέων στοιχείων, όπως το δίκαιο περιβάλλοντος κλπ»

    [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ.Τσίπρα - Κρ.Λαγκάρντ

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, συζήτησαν θέματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης.

    [04] Αντ. Σαμαράς: Δεν υπάρχει άλλος χρόνος

    Mήνυμα προς την κυβέρνηση ότι «δεν υπάρχει άλλος χρόνος» και πρέπει να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε μια συμφωνία, έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    "Το μήνυμα που έχω προς την κυβέρνηση είναι ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσει τα ψέματα, να σταματήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε μια συμφωνία. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει πια άλλος χρόνος. Πρέπει να προχωρήσει σε συμφωνία», δήλωσε ο Α. Σαμαράς, ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα στις Βρυξέλλες μια σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους που ξεκίνησε την προηγούμενη Τρίτη στο Στρασβούργο.

    [05] Μαξίμου: Και η προβοκάτσια έχει τα όριά της!

    "Και η προβοκάτσια έχει τα όριά της! Κάποιοι ανακάλυψαν ότι με προτεινόμενη τροπολογία το υπουργείο Οικονομικών «ξηλώνει την ΔΙΑΥΓΕΙΑ». Μόνο που συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!", τονίζουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα περί της "ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ".

    Οι πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν ότι "με την τροπολογία που κατέθεσαν τέσσερις υπουργοί, προβλέπεται ότι συγκεκριμένες πράξεις που εκδίδονται την 31.12. κάθε χρόνου, ισχύουν από τότε που εκδίδονται και όχι από το χρόνο που δημοσιεύονται" και υπογραμμίζουν ότι "αυτό δεν αναιρεί καμία υποχρέωση δημοσίευσης των πράξεων αυτών!". "Αν φρόντιζαν να διαβάσουν ολόκληρη την τροπολογία θα καταλάβαιναν ότι έγινε για να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά", επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

    [06] Συνελήφθη και η μητέρα της τετράχρονης

    Στην Ασφάλεια Αττικής οδηγήθηκε πριν από λίγο και η 25χρονη μητέρα της άτυχης 4χρονης Άννυ Μπορίσοβα, η οποία, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα έπεσε θύμα ανθρωποκτονίας από τον ίδιο τον πατέρα της.

    Η 25χρονη βουλγαρικής υπηκοότητας, συνελήφθη στο σπίτι που διέμενε, στην οδό Αβέρωφ στην Αθήνα, με βάση ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από τον αρμόδιο ανακριτή, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, που προκάλεσε τον θάνατό του.

    Η γυναίκα, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ωστόσο αναμένεται στην κατάθεσή της να φωτίσει κάποιες λεπτομέρειες της ανατριχιαστικής υπόθεσης.

    Αύριο θα οδηγηθεί και αυτή στον εισαγγελέα, μαζί με τον 27χρονο βιολογικό πατέρα του παιδιού, που κατηγορείται για το φρικτό έγκλημα.

    Λεπτομερείς ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο στην Ασφάλεια Αττικής, αλλά από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, πρόκειται για μια πραγματικά αποτρόπαια εγκληματική ενέργεια.

    [07] Γ. Σταθάκης: Σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με την COSCO για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

    «Η κυβέρνηση καλείται σήμερα, στο πλαίσιο του συνόλου των διαπραγματεύσεων και των ανοιγμάτων που έχει κάνει, να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο και να αλλάξει ριζικά τους όρους της σύμβασης σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την COSCO και επιμένουμε σε μια συνολική διαχείριση του λιμανιού του Πειραιά που θα διενεργείται υπό την σκεπή του δημοσίου για να διασφαλίσουμε πλήρως τα συμφέροντα της χώρας».

    Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Κούζηλου.

    Όπως τόνισε ο κ. Σταθάκης, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μια κατάσταση που δεν δημιούργησε η ίδια αλλά κληρονόμησε, ενώ σημείωσε ότι η συζήτηση με την κινέζικη εταιρεία γίνεται ταυτόχρονα με τις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στο πλαίσιο μιας πολύπλευρης γεωπολιτικής οικονομικής στρατηγικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 May 2015 - 20:30:25 UTC