Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Λάσπη στον ανεμιστήρα όσα αναφέρονται για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών
  • [02] Κυβερνητικοί κύκλοι για δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη»: Να αναφέρετε το όνομα
  • [03] Χώρος πρασίνου η περιοχή «Λιπάσματα» στο Κερατσίνι
  • [04] Καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού
  • [05] Φρίκη από την ανθρωποκτονία της τετράχρονης
  • [06] Τον Ιούνιο ξεκινά πρόγραμμα για 3.600 ανέργους έως 24 ετών
  • [07] Κρίσιμη συνάντηση Δραγασάκη - Ντράγκι την Τρίτη στη Φρανκφούρτη
  • [08] Δ. Στρατούλης: Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες περικοπές
  • [09] Η ιταλική βουλή υπερψήφισε τον νέο εκλογικό νόμο

  • [01] Π. Καμμένος: Λάσπη στον ανεμιστήρα όσα αναφέρονται για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών

    «Εμείς ακολουθούμε αυτά που εισηγείται το πολεμικό ναυτικό. Ήταν η μοναδική επιλογή που είχαμε γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα χάναμε το 1 δισ. που είχαμε καταβάλει για την εκπαίδευση, τα 49 εκ. ευρώ που δώσαμε για ανταλλακτικά καθώς και τα 10 εκ. ευρώ για τους κινητήρες».

    Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού.

    Ο κ. Καμμένος κάλυψε πλήρως τον γενικό γραμματέα του υπουργείου 'Αμυνας Γιάννη Ταφίλη, τονίζοντας ότι είναι υπεύθυνος μόνο για το πολιτικό προσωπικό και δεν υπογράφει κανένα έγγραφο που αφορά προμήθειες.

    Παράλληλα, ο κ. Καμμένος μίλησε για «λάσπη στον ανεμιστήρα», ενώ κάλεσε την ΝΔ να σταματήσει να καλύπτει το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, τονίζοντας ότι είναι τόσα πολλά τα εξοπλιστικά προγράμματα που βρίσκονται στην εισαγγελέα κ. Ράϊκου που κάποιοι θα πάνε φυλακή, καθώς, τα 84 δισ. ευρώ των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί για τα γερμανικά εξοπλιστικά προγράμματα από το 2003 και μετά, τα 30 δισ. τα οποία πληρώθηκαν εν μέσω κρίσης, «αφορούν τα σπασμένα της κυβέρνησης Σημίτη» που είχε κάνει τις συμβάσεις.

    [02] Κυβερνητικοί κύκλοι για δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη»: Να αναφέρετε το όνομα

    Περιμένουμε από την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» στην αυριανή της έκδοση, στην ίδια σελίδα, να αναφέρει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού, το ποσό και τα στοιχεία του λογαριασμού.

    Αν δεν το πράξει τότε θα μιλάμε για πρακτική που ξεπερνάει τα όρια της χυδαίας προβοκάτσιας. Ας το πράξει αυτό για να υπάρξει και η ανάλογη απάντηση, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, αναφορικά με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» που αναφέρεται σε αναπληρωτή υπουργό που μετέφερε τον Μάρτιο 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο.

    [03] Χώρος πρασίνου η περιοχή «Λιπάσματα» στο Κερατσίνι

    Σε έναν τεράστιο χώρο πρασίνου, αναψυχής και άθλησης προβλέπεται να μετατραπεί η περιοχή «Λιπάσματα» στον χώρο της λιμενοβιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας - Κερατσινίου, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

    «Το όραμά μας είναι οι κάτοικοι του ευρύτερου Πειραιά που υποφέρουν, να καλύψουν τις ανάγκες που αφορούν στην υγεία, στην παιδεία και στον πολιτισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Βρεττάκος, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Την απόφαση για αλλαγή χρήσης του χώρου, πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, πήρε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και η σχετική τροπολογία πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στην Βουλή.

    [04] Καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού

    Την καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών στο Σύστημα Υγείας ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής και 4 αναπληρωτές υπουργοί: Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στέλνοντας παράλληλα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, με τον κ. Στρατούλη να δηλώνει κατηγορηματικά και ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση δεν πιέζεται και δεν εκβιάζεται και όποια συμφωνία κάνει με τους εταίρους δεν θα ακυρώνει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις.

    «Η ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχει γεννήσει βαθύτατες ανισότητες στην κοινωνία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής, παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας», που θα βρίσκεται στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης έως 11 Μαΐου. Ο υπουργός μίλησε για μείζον πρόβλημα, το οποίο χρειάζεται συλλογική αντιμετώπιση, επισημαίνοντας ότι η «μπόρα» της κρίσης έβγαλε έξω από την ασφαλιστική κάλυψη χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι βρέθηκαν να ζουν σε ένα καθεστώς ανασφάλειας. Η υγειονομική του κάλυψη, συνέχισε, αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, ώστε να αισθανθούν ότι υπάρχει ένα ανθρωπεκεντρικό κράτος που λειτουργεί με αλληλεγγύη προς τους πολίτες του.

    [05] Φρίκη από την ανθρωποκτονία της τετράχρονης

    Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες από την υπόθεση της 4χρονης Άννυ Μπορίσοβα από τη Βουλγαρία, για την οποία είχε δηλώσει εξαφάνιση από την περιοχή της Ομόνοιας, η 43χρονη μητέρα της, ενώ στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, την σκότωσε ο 27χρονος πατέρας της, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όπως προκύπτει από την κατάθεση φίλου του ζευγαριού, επίσης βουλγαρικής υπηκοότητας, τον οποίο βρήκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στη Βουλγαρία, ο 27χρονος τού εκμυστηρεύτηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, στο σπίτι τους στην οδό Μιχαήλ Βόδα, και όταν συνήλθε είδε κοντά του νεκρή την 4χρονη κόρη του. Τότε την τεμάχισε, έβρασε τα κομμάτια και τα πέταξε σε κάδους απορριμμάτων κοντά στο σπίτι.

    Όταν συνέβησαν τα συγκλονιστικά γεγονότα, η μάνα του κοριτσιού έλειπε στο εξωτερικό.

    Ο ίδιος μάρτυρας πάντως αναφέρει ότι ο 27χρονος χτυπούσε πολλές φορές το κοριτσάκι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος ομολόγησε τις πράξεις του. Ισχυρίζεται, όμως ότι δεν σκότωσε αυτός την κόρη του, αλλά ήταν άρρωστη και πέθανε και αυτός σκέφτηκε να εξαφανίσει το πτώμα.

    Από την εισαγγελία αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης και για την μητέρα, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

    [06] Τον Ιούνιο ξεκινά πρόγραμμα για 3.600 ανέργους έως 24 ετών

    Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για δράσεις Συμβουλευτικής, Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Πρακτικής Άσκησης σε ειδικότητες της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας. Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων 3.600 νέων ανέργων, ηλικίας 18 έως 24 ετών, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

    Στην υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος, βάσει προγραμματικής σύμβασης με το αρμόδιο υπουργείο, συμπράττουν, μεταξύ άλλων, η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

    [07] Κρίσιμη συνάντηση Δραγασάκη - Ντράγκι την Τρίτη στη Φρανκφούρτη

    Με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, θα συναντηθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αύριο Τρίτη, στις 17:30, στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αύριο στις 09:00 ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν. Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί στις 14:30 με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσχοβισί.

    [08] Δ. Στρατούλης: Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες περικοπές

    Στα 664,69 ευρώ κυμαίνεται, σήμερα, η μέση κύρια σύνταξη στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των φόρων, και στα 168,40 ευρώ η μέση επικουρική, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία απέστειλε σήμερα στην πρεσβεία της Ελλάδος στο Βερολίνο, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

    Ο κ. Στρατούλης προέβη σε αυτή την κίνηση με αφορμή σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο της Γερμανίας, και προκειμένου να δοθούν αναλυτικά στοιχεία για το ύψος της μέσης σύνταξης στην Ελλάδα.

    Στην επιστολή του, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι το 44,8% των συνταξιούχων, δηλαδή 1.189.396 από τους 2.654.784, λαμβάνουν κάθε μήνα συντάξεις κάτω από το σταθερό όριο της σχετικής φτώχειας, το οποίο ορίζεται στα 665 ευρώ, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

    [09] Η ιταλική βουλή υπερψήφισε τον νέο εκλογικό νόμο

    Η ιταλική βουλή ενέκρινε πριν από λίγο την εκλογική μεταρρύθμιση με 334 ψήφους υπέρ και 61 κατά.

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πήραν μέρος στην ψηφοφορία, όπως είχαν ανακοινώσει, ενώ μέρος της εσωτερικής αντιπολίτευσης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε να καταψηφίσει τον νέο εκλογικό νόμο.

    Τα κύρια σημεία του εκλογικού νόμου συμπεριλαμβάνουν την παροχή «μπόνους εδρών» στην πολιτική δύναμη που θα ξεπερνά το 40% των ψήφων στην βουλή, ή την διεξαγωγή δεύτερου γύρου με τα δυο ισχυρότερα κόμματα, το όριο του 3% για την είσοδο πολιτικών δυνάμεων στην βουλή και την επιλογή των επικεφαλής των ψηφοδελτίων, οι οποίοι θα εκλέγονται αυτόματα, από τους αρχηγούς των κομμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 May 2015 - 18:30:24 UTC