Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Την Κυριακή θα έχουμε έναν ιστορικό θρίαμβο του λαού μας
  • [02] Πάμπλο Ιγγλέσιας: Το όνομα της αλλαγής στην Ελλάδα είναι ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Για να έχει ο λαός πραγματική ελπίδα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ
  • [04] Α. Μέρκελ: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να επιδεικνύει το ίδιο αίσθημα ευθύνης
  • [05] ΔΝΤ: Δεν θεωρούμε πιθανό ενδεχόμενο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Την Κυριακή θα έχουμε έναν ιστορικό θρίαμβο του λαού μας

    Το όραμα και το σχέδιό του για τη νέα Ελλάδα περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Ομόνοια, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «την Κυριακή δε θα έχουμε απλά μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε έναν ιστορικό θρίαμβο του λαού μας».

    Το όραμα και το σχέδιο έχει ως επίκεντρο την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την αντιμετώπιση της διαπλοκής και την απονομή δικαιοσύνης για σκάνδαλα, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ αποσαφήνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεργαστεί με εκπροσώπους των μνημονιακών δυνάμεων, είτε νέων είτε παλιών.

    Υπογραμμίζοντας με έμφαση την ανάγκη ενότητας του λαού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «όταν ένας λαός πιστεύει στις δυνάμεις του και ενώνεται, τότε τίποτα και κανείς δε μπορεί να τον σταματήσει». Γι' αυτό, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «καλώ από δω, από την ιστορική αυτή πλατεία με το συμβολικό όνομα, από τη Πλατεία Ομονοίας, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε μια νέα εθνική ομόνοια, σε μια νέα κοινωνική συμμαχία, σε μια νέα πατριωτική συμμαχία».

    Θέτοντας ως στόχο την αυτοδυναμία, ο κ. Τσίπρας ζήτησε μια «καθαρή εντολή, πεντακάθαρη, ανόθευτη, αδιαμφισβήτητη», ώστε «από τη Δευτέρα να τελειώνουμε με την εθνική ταπείνωση». Επίσης, σημείωσε ότι «από τη Δευτέρα επιστρέφουμε στη νομιμότητα, για όλους, χωρίς διακρίσεις, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

    Ο κ. Τσίπρας αποσαφήνισε ότι «δεν έχουμε σκοπό να συγκυβερνήσουμε παρέα με τους εντεταλμένους των μνημονίων, παλαιότερους ή και νεότερους», γιατί, όπως είπε, «κάτι τέτοιο μόνο αστάθεια, μόνο ανωμαλία και απογοήτευση θα προκαλούσε».

    [02] Πάμπλο Ιγγλέσιας: Το όνομα της αλλαγής στην Ελλάδα είναι ΣΥΡΙΖΑ

    Την πεποίθηση ότι στην Ευρώπη πνέει άνεμος αλλαγής, εξέφρασε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ηγέτης των Ισπανών «Ποδέμος» Πάμπλο Ιγγλέσιας, ο οποίος παραβρέθηκε στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα. Ο κ. Ιγγλέσιας τόνισε ότι (την ερχόμενη Κυριακή) οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα ελληνικό προηγούμενο. «Μέχρι τώρα, έχουν έναν αντιπρόσωπο της Άγγελας Μέρκελ. Και νομίζω ότι η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού θα φανεί σε αυτή την ευκαιρία να υπάρξει αλλαγή αυτή την εβδομάδα».

    Ερωτηθείς εάν η αλλαγή στην Ελλάδα σήμερα, σημαίνει αλλαγή στην Ισπανία αύριο, είπε: «Όχι αύριο αλλά νομίζω ότι πνέει ένας άνεμος αλλαγής στην Ευρώπη. Το όνομα της αλλαγής στην Ελλάδα είναι ΣΥΡΙΖΑ και πιθανόν το όνομα της αλλαγής στην Ισπανία θα είναι Podemos». Τέλος, ο κ. Ιγγλέσιας απευθύνθηκε στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ λέγοντας ότι «Θα διαπραγματευθούμε πολύ σοβαρά, αλλά έχουμε το καθήκον να προστατεύσουμε το λαό μας. Δεν μπορεί πια ο λαός να μένει απροστάτευτος από την κυβέρνηση. Αυτό είναι το μήνυμα».-

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Για να έχει ο λαός πραγματική ελπίδα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ

    «Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει αυτό που κάθε μέρα λέει ο λαός μας "φτάνει ως εδώ, δεν πάει άλλο". Μπορεί να πει καθαρά: "Όχι τα ίδια με τους ίδιους, ούτε τα ίδια με τους άλλους"» υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πλατεία Συντάγματος.

    Ανέφερε ότι την επόμενη των εκλογών θα υπάρχει κυβέρνηση -μάλλον αυτοδύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε- και θα είναι «από χέρι αντιλαϊκή», καθώς θα είναι εδώ η ΕΕ, η οποία μέσω των μνημονίων διαρκείας για όλα τα κράτη-μέλη της, διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων της, η Συνθήκη του Μάαστριχτ, το Σύμφωνο για το ευρώ και η Στρατηγική «Ευρώπη 2020».

    Τόνισε ότι αυτά τα μνημόνια διαρκείας υλοποιεί κατά γράμμα η ΝΔ και θα υλοποιήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισήμανε, με τις διαφωνίες τους να εντοπίζονται στο πώς θα ενισχύσουν καλύτερα την κερδοφορία των μονοπωλίων και τη μεταξύ τους αντιπαράθεση να απευθύνεται πρώτα απ' όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου αυτό να διαλέξει διαπραγματευτή, και με τον λαό να περιμένει να διαλέξει «ποιος και με ποιο τρόπο θα αποτελειώσει τα δικαιώματα, τη ζωή του».

    «Γιατί κέρδη για το κεφάλαιο και ζωή με δικαιώματα για το λαό, δεν συμβιβάζονται. Αυτή είναι η αλήθεια» πρόσθεσε, τονίζοντας στη συνέχεια ότι «διαπραγμάτευση σημαίνει συμφωνία με όρους, και, ανεξάρτητα πώς θα την ονομάσουν, οι όροι της θα είναι από χέρι αντιλαϊκοί και θα συνοδευτεί με νέα μέτρα, που θα προστεθούν στα παλιά, που θα γίνουν μόνιμα».

    [04] Α. Μέρκελ: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να επιδεικνύει το ίδιο αίσθημα ευθύνης

    Πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να επιδεικνύει το ίδιο αίσθημα ευθύνης σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις της, εμφανίστηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός και τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει η ευρωπαϊκή αρχή «αλληλεγγύη έναντι ιδίας ευθύνης».

    «Ακούμε από την Ελλάδα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και από την αρχή της κρίσης έλεγα πάντα ότι όλα όσα κάνουμε πολιτικά έχουν ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», δήλωσε η κα Μέρκελ, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «πρέπει να υπάρχουν δύο πράγματα: πρέπει να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη, μαζί με την ετοιμότητα για ανάληψη ιδίας ευθύνης. Είμαι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να δείχνει αυτό το αίσθημα ευθύνης».

    Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις μετά τις εκλογές της Κυριακής, η κα Μέρκελ σημείωσε ότι «το τι θα γίνει μετά τις εκλογές είναι κάτι που θα το συζητήσουμε τότε», αλλά, όπως είπε, «η εμπειρία στην κρίση του ευρώ, δείχνει ότι πάντα βρίσκουμε μια ευρωπαϊκή λύση, βασιζόμενοι σε αυτές τις δύο όψεις του νομίσματος - αλληλεγγύη και ιδία ευθύνη».

    [05] ΔΝΤ: Δεν θεωρούμε πιθανό ενδεχόμενο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν θεωρεί ως «πιθανό ενδεχόμενο» την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, όπως τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ, απαντώντας σε ερωτήσεις για την Ελλάδα, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

    Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν το ΔΝΤ έχει εξετάσει τις επιπτώσεις της πιθανότητας της Grexit, είπε:

    «Δεν το θεωρούμε ως πιθανό ενδεχόμενο».

    Ο κ. Μάρεϊ ανέφερε, ότι το ΔΝΤ «σέβεται πλήρως» την εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι δεν επιθυμεί να προβεί σε δηλώσεις που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως «ανάμιξη» στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 January 2015 - 19:30:27 UTC