Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Η απόφαση Ντράγκι εκθέτει κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Π. Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ εγγυητές σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας
  • [03] Γ. Παπανδρέου: Να πουν «ναι» ή «όχι» στο δημοψήφισμα
  • [04] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
  • [05] Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 83-65
  • [06] Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 39-29 στο ημίχρονο

  • [01] ΚΚΕ: Η απόφαση Ντράγκι εκθέτει κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

    «Η απόφαση Ντράγκι, ότι η αγορά κρατικών ομολόγων θα συνοδεύεται απαραίτητα με την ύπαρξη "προγράμματος", δηλαδή με αντιλαϊκούς όρους, εκθέτει τόσο την κυβέρνηση όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, που όλες αυτές τις μέρες κοροϊδεύουν το λαό ότι η ποσοτική χαλάρωση στην ΕΕ σηματοδοτεί θετική εξέλιξη υπέρ του» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του σχετικά με τις αποφάσεις της ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων.

    «Είναι σαφές πλέον ότι είτε με τη σημερινή περιοριστική είτε με την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης οι μόνοι ωφελημένοι μέσα στην ΕΕ είναι τα μονοπώλια και χαμένοι πάντα οι λαοί. Ο λαός στις εκλογές να καταδικάσει την ΕΕ και τα κόμματα που την υπηρετούν, δυναμώνοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

    [02] Π. Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ εγγυητές σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας

    Με σύνθημα «όλοι μαζί για την ανατροπή», και με βαρείς χαρακτηρισμούς αλλά και υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης και των στελεχών της, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος πραγματοποίησε απόψε την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Αιγάλεω.

    «Κάθε ψήφος στη ΝΔ είναι χαμένη ψήφος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος, η διαφορά έχει εκτιναχθεί πάνω από τις 8 μονάδες» είπε ο κ.Καμμένος τονίζοντας ότι το κόμμα του είναι «το αναγκαίο καλό» και ο «εγγυητής σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας», ενώ αναφέρθηκε στις βασικές πτυχές του προγράμματός του για την οικονομία, την ανεργία, και τον αγροτικό τομέα.

    Επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για την «μνημονιακή πολιτική της» που, όπως είπε, δημιούργησε εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, απεγνωσμένους Έλληνες, νέους μετανάστες, και εξαθλιωμένους πολίτες, και δεσμεύθηκε ότι θα αγωνιστεί για να ανατρέψει αυτή την πραγματικότητα.

    «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και καμία κατάσχεση σπιτιού από τις 25 του μηνός» είπε ο κ.Καμμένος, έκανε λόγο για «ληστεία των μικροομολογιούχων», είπε ότι «τελειώνουν οι εκβιασμοί από 25 Ιανουαρίου», εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους κατοίκους στις Σκουριές Χαλκιδικής «που πολεμούν την εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός"» και κατηγόρησε τον κ.Σαμαρά για «εξαπάτηση των εργαζομένων».

    [03] Γ. Παπανδρέου: Να πουν «ναι» ή «όχι» στο δημοψήφισμα

    Να πουν «ναι» ή «όχι» στο δημοψήφισμα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, ζήτησε απόψε από το Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, και κάλεσε τους Κρητικούς να δώσουν δύναμη στο Κίνημα, λέγοντας «η νίκη θα έλθει και πάλι από την Κρήτη».

    Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για κινητοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, υπενθυμίζοντας ότι «αυτά λέγαμε πριν από τρία χρόνια, τα ίδια λέμε και τώρα».

    Επίσης, ανέφερε ότι «εμείς προτείναμε ελληνικό σχέδιο και δημοψήφισμα. Ακούσατε κανέναν άλλο να μιλάει γι' αυτά; Ακούσατε κανέναν άλλο να μιλάει για την ανάγκη να φτιάξουμε δικό μας ελληνικό σχέδιο για τις μεγάλες τομές σε αλλαγές σε κράτος και οικονομία; Κανένας άλλος να λέει ότι πρέπει επιτέλους να εμπιστευθούμε τους πολίτες, την κρίση τους, μέσα από ένα δημοψήφισμα; Κάνουν ότι δεν ακούν. Κάνεις άλλος δεν μιλάει εκτός από το Κίνημα μας».

    Στη συνέχεια είπε ότι ρωτάει τις τελευταίες ημέρες τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα να πουν «ναι» ή «όχι» στο δημοψήφισμα και ρώτησε: «Γιατί φοβούνται τον ελληνικό λαό; Οι πολίτες ζητούν να τους εμπιστευθούμε, γιατί τους φοβούνται τα άλλα κόμματα;»

    Αναφερόμενος στο ελληνικό σχέδιο, διευκρίνισε θα περιέχει δομικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα τεθούν σε δημοψήφισμα .

    [04] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 6 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία GPO, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA».

    Ειδικότερα, στο ερώτημα «αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε;», το 32,5% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 26,5% ΝΔ.

    Στην τρίτη θέση εμφανίζεται «Το Ποτάμι» με 5,8%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με (από) 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,4% κα το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 3%. Ο ΛΑ.Ο.Σ συγκεντρώνει 1,4% και οι Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ 1%. «'Αλλο Κόμμα» 1,6%. Λευκό/'Ακυρο 0,4%. Αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 10% των ερωτηθέντων.

    Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 40,1% και τον Αλέξη Τσίπρα το 38,2% των ερωτηθέντων. Κανένας απάντησε (αυθόρμητα) το 19,6%.

    Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20-22 Ιανουαρίου 2015.

    [05] Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 83-65

    Ο Παναθηναϊκός των πολλών απουσιών και των 22 λαθών δεν άντεξε στη Μαδρίτη, όπου και υπέστη τη δεύτερη ήττα στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας.

    Οι «πράσινοι» έχασαν 83-65 από τη Ρεάλ για την 4η αγωνιστική του 5ου ομίλου, με τους Ισπανούς να κάνουν το «τέσσερα στα τέσσερα».

    [06] Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 39-29 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 January 2015 - 21:30:22 UTC