Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν θα είναι υποψήφιοι οι Χάρης Καστανίδης και Δημήτρης Ρέππας, οι οποίοι στηρίζουν το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
  • [02] «Άνοιγμα» επιχειρεί η ΝΔ με τα ψηφοδέλτιά της
  • [03] Δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές ο Α. Σπηλιωτόπουλος - Με τη ΝΔ κατεβαίνει ο Γ. Χατζημαρκάκης
  • [04] Ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα
  • [05] Τον Αντώνη Λιβάνη πρότεινε ως μάρτυρα υπεράσπισής του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος
  • [06] SZ: Η βαρύτερη πολιτική ήττα της Αγγ. Μέρκελ, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη
  • [07] Γκ. Χαρδούβελης: Δεν είναι πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη
  • [08] Επίθεση στη Charlie Hebdo: Βέβαιη για τον εντοπισμό των δραστών η γαλλική κυβέρνηση
  • [09] Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της χθεσινής επίθεσης στο Παρίσι
  • [10] Αμφίπολη: Βρέθηκαν και άλλες αρχαίες κατασκευές

  • [01] Δεν θα είναι υποψήφιοι οι Χάρης Καστανίδης και Δημήτρης Ρέππας, οι οποίοι στηρίζουν το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

    Δεν θα είναι υποφήφιοι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου οι πρώην υπουργοί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Χάρης Κατσανίδης και Δημήτρης Ρέππας, οι οποίοι, όπως έκαναν γνωστό με ανακοινώσεις τους, στηρίζουν το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, που ίδρυσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Χάρης Καστανίδης προέβη σε διευκρίνιση -λόγω σύγχυσης που υπήρξε- ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

    [02] «Άνοιγμα» επιχειρεί η ΝΔ με τα ψηφοδέλτιά της

    «Άνοιγμα» επιχειρεί η ΝΔ με τα ψηφοδέλτια -που παρουσιάζει σήμερα- όπου περιλαμβάνονται πολλά πρόσωπα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ανανέωση αγγίζει το 55%.

    Ο πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία και στη Β΄ Θεσσαλονίκης θέλοντας να συμβολίσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα όχι μόνο στους τομείς της οικονομιας και της ανάπτυξης, αλλά και στα εθνικά θέματα.

    Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος Νταβρής από τους ΑΝΕΛ θα είναι υποψήφιος στην Άρτα και η Μίκα Ιατρίδη στη Ρόδο.

    Ο Θανάσης Λιούτας που είχε κατέβει στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ θα είναι υποψήφιος στην Καρδίτσα.

    Υποψήφιοι θα είναι ο πρώην δήμαρχος Λαμίας, Γιώργος Κοτρωνιάς, στη Φθιώτιδα, όπως και ο Θανάσης Τζανακούλης πρώην δήμαρχος Λάρισας, στο νομό Λάρισας.

    Στην Αχαΐα ο Ανδρέας Κατσανιώτης και στην Κοζάνη ο Γιώργος Κασαπίδης.

    Ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα θα υποψήφιος στις Σέρρες. Στον Έβρο ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης.

    Στην Αρκαδία η κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Εύη Τατούλη.

    Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας.

    Ο Κώστας Μαρκουίζος, γνωστός ως Ιαβέρης, στη Β΄ Αθηνών, όπου, επίσης, θα είναι υποψήφια η Ντόρα Πετραλιά.

    Στην Α' Πειραιά, η Νόνη Δούνια.

    [03] Δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές ο Α. Σπηλιωτόπουλος - Με τη ΝΔ κατεβαίνει ο Γ. Χατζημαρκάκης

    Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος της ΝΔ για τον δήμο Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος.

    Σε ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στόχος είναι η συγκρότηση πλατιάς εθνικής συνεργασίας. «Αυτό επιβάλλει η λογική και το εθνικό συμφέρον. Στο μέτρο που με αφορά αυτά έθετα πάνω από προσωπικούς στόχους. Αυτό πάντα έκανα και αυτό πάντα κάνω. Στις ώρες ευθύνης δεν χωρά προσωπικό όφελος» υπογραμμίζει και υπενθυμίζει ότι αυτό έδειξε με την πρόσφατη απόφασή του οικειοθελώς και ως μη όφειλε να παραιτηθεί από το αξίωμα του βουλευτή για να δώσει τη μάχη για τον δήμο Αθήνας.

    Επίσης, τη συμπόρευσή του με τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αποφάσισε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο πρόεδρος του κόμματος των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών, «για να ακουστεί η φωνή της μεσαίας παραγωγικής τάξης με τον πιο ουσιαστικό τρόπο».

    [04] Ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

    Ενώπιον των δικαστικών Αρχών αναμένεται να οδηγηθεί ο δεύτερος δράστης της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα σήμερα.

    Πρόκειται για τον 29χρονο Ρουμάνο υπήκοο Γκοσμίν Γκαϊτάν (Gosmin Gaitan) ο οποίος παραδόθηκε στις Αρχές και ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, μαζί με 25χρονο ομοεθνή του δολοφόνησαν στις 5 Δεκεμβρίου τον συγγραφέα με σκοπό να τον ληστέψουν.

    Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο 25χρονος κατηγορούμενος για το έγκλημα.

    Σε βάρος των δύο αλλοδαπών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού και απόπειρα ληστείας από κοινού. Ο νεαρότερος δράστης βαρύνεται επιπλέον και με την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής.

    [05] Τον Αντώνη Λιβάνη πρότεινε ως μάρτυρα υπεράσπισής του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος

    Τον Αντώνη Λιβάνη, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενό συνεργάτη του ιδρυτή του κόμματος Ανδρέα Παπανδρέου, πρότεινε ως μάρτυρα υπεράσπισής του, στη δίκη για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος.

    Ο πρώην υπουργός, στη σημερινή συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζεται με τους συγκατηγορούμενούς του για την υπόθεση των «μιζών» έδωσε στο δικαστήριο δια των συνηγόρων του κατάλογο των μαρτύρων που προτείνει ως μάρτυρες υπεράσπισης του. Μεταξύ αυτών ήταν και ο γνωστός εκδότης Αντώνης Λιβάνης, τον οποίο δεν είχε προτείνει στην πρώτη δίκη για την υπόθεση και ο οποίος είναι μόνο πολιτικό πρόσωπο που προτείνει ο κ. Τσοχατζόπουλος, ως μάρτυρά του.

    Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συνήγοροί του επανέφεραν στο δικαστήριο το αίτημα του πρώην υπουργού να κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση των αγορών των υποβρυχίων και των TOR-M1 από το υπουργείου Άμυνας, τα μέλη του ΚΥΣΕΑ των επίμαχων χρονικών περιόδων. Όπως τόνισε στο δικαστήριο, θεωρεί αδήριτη την ανάγκη τής μαρτυρίας των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, ώστε το δικαστήριο να καταλήξει σε ασφαλή δικανική κρίση για τις επίμαχες αγορές όπλων, οι οποίες αποφασίστηκαν από το ΚΥΣΕΑ.

    Η δίκη θα συνεχιστεί στις 16 Ιανουαρίου 2015, οπότε και αφού προτείνει η εσαγγελέας θα αποφασίσει το δικαστήριο επί του αιτήματος του πρώην υπουργού για την κλήτευση ή μη των τότε μελών του ΚΥΣΕΑ.

    [06] SZ: Η βαρύτερη πολιτική ήττα της Αγγ. Μέρκελ, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

    Ως τη «βαρύτερη πολιτική ήττα της θητείας τής Μέρκελ» περιγράφει η Sueddeutsche Zeitung ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να ομολογήσει ότι η πολιτική της ήταν λανθασμένη και είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια δισεκατομμυρίων για τους Γερμανούς φορολογούμενους. Ο αρθρογράφος είναι δε βέβαιος ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, αλλά η καγκελάριος θα διαπραγματευτεί ακόμη και με τον Αλέξη Τσίπρα, εάν γίνει πρωθυπουργός. «Συχνά, η πολιτική σημαίνει ότι πρέπει κανείς να διαλέξει μεταξύ επιλογών οι οποίες είναι όλες εξίσου δυσάρεστες... Εδώ και περίπου πέντε χρόνια, (η Άγγελα Μέρκελ) προσπαθεί, με ένα μείγμα καρότου και μαστιγίου, να φέρει τους Έλληνες στον δρόμο της Αρετής. Δανειακή βοήθεια έναντι οικονομικών μεταρρυθμίσεων, είναι η συνταγή ή, με τα δικά της λόγια, αλληλεγγύη έναντι σταθερότητας. Αυτό το σκεπτικό διακυβεύεται εάν ο αρχηγός της Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου», αναφέρει ο αρθρογράφος, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας απορρίπτει κατ' αρχήν την επιβολή λιτότητας και μεταρρυθμίσεων.

    [07] Γκ. Χαρδούβελης: Δεν είναι πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

    Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να ανασχεθεί, εάν η χώρα εισέλθει σε περίοδο παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας και έρθει σε ρήξη με τους διεθνείς πιστωτές της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal.

    Ο υπουργός τόνισε ότι είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να υπάρξουν μαζικές αναλήψεις καταθέσεων (bank run) και ότι δεν είναι πιθανή μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

    Από τις αρχές Δεκεμβρίου, αναφέρει το δημοσίευμα, όταν η Ελλάδα εισήλθε σε μία περίοδο πολιτικής αναταραχής με αφορμή τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής που ήταν άκαρπη, οι επιχειρήσεις πάγωσαν τις επενδύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις σταμάτησαν και οι εισπράξεις εσόδων έχουν μειωθεί. Εάν η αβεβαιότητα αυτή δεν λυθεί σύντομα, δήλωσε ο υπουργός, μπορεί να χαθούν μήνες για την ανάπτυξη της οικονομίας.

    Αν δεν υπάρξει συμφωνία, αυτό θα υπονόμευε περαιτέρω την οικονομία, δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης. «Δεν χρειάζεται απλώς να σχηματισθεί γρήγορα μία σταθερή κυβέρνηση. Χρειάζεται μία κυβέρνηση με μία προωθημένη πολιτική» πρόσθεσε. Ο υπουργός, δήλωσε ότι δεν είναι πιθανή μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. «Οι πολιτικές σε μία χώρα ακολουθούν τις βαθιές επιθυμίες του πληθυσμού και βαθιά επιθυμία του (ελληνικού) πληθυσμού είναι να μείνει στη Δύση. Αυτή συνδέεται με την παραμονή στην Ευρωζώνη» σημείωσε.

    Ο κ. Χαρδούβελης επισήμαντε ότι τους δύο τελευταίους μήνες έχουν μειωθεί οι καταθέσεις κατά περίπου 3 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι μικρό - σε σύγκριση με τα περίπου 70 δισ. ευρώ που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία πέντε χρόνια -, συνέχισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι κάποιες από αυτές τις εκροές μπορεί να οφείλονται στους αυξημένους φόρους που έπρεπε να πληρωθούν. «Η πιθανότητα ενός bank run είναι πολύ μικρή. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς. Ωστόσο, είναι ακόμη η αρχή και πρέπει να παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τη συμπεριφορά των καταθετών».

    [08] Επίθεση στη Charlie Hebdo: Βέβαιη για τον εντοπισμό των δραστών η γαλλική κυβέρνηση

    Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είναι σχεδόν βέβαιος ο εντοπισμός των δύο καταζητούμενων δραστών της επίθεσης στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι σε βιομηχανική μονάδα της βόρειας Γαλλία, όπου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές βρίσκεται σε εξέλιξη υπόθεση ομηρίας.

    «Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι αυτά τα δύο άτομα βρίσκονται μέσα σε αυτό το κτίριο» δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό iTELE ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ.

    Οι δύο αδελφοί Κουασί, γάλλοι υπήκοοι αλγερινής καταγωγής, διαφεύγουν τη σύλληψη μετά την επίθεση με τους 12 νεκρούς στην εφημερίδα και σύμφωνα με την αστυνομία είναι «οπλισμένοι και επικίνδυνοι».

    Νωρίτερα σήμερα, πηγή της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος είναι όμηρος στα χέρια των αδελφών Κουασί σε τυπογραφείο που βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη της πόλης Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων βορειο-ανατολικά του Παρισιού.

    Προηγήθηκε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια καταδίωξης κλεμμένου οχήματος στο οποίο επέβαιναν δύο ύποπτοι, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

    [09] Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της χθεσινής επίθεσης στο Παρίσι

    Ο άνδρας που φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης με πυρά στην περιοχή Μονρούζ νοτίως του Παρισιού κατά την οποία μια αστυνομικός σκοτώθηκε, ταυτοποιήθηκε και δύο πρόσωπα του πολύ στενού περιβάλλοντός του συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, έγινε γνωστό από πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

    «Ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε. Δύο συλλήψεις έγιναν από το πολύ στενό του περιβάλλον» σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών είχε κάνει λόγο νωρίτερα για πρόοδο της έρευνας για την επίθεση αυτή με πυρά, η οποία στοίχισε τη ζωή μιας αστυνομικού και προκάλεσε τον βαρύ τραυματισμό ενός δημοτικού υπάλληλου την επόμενη της τρομοκρατικής επίθεσης στην εφημερίδα Charlie Hebdo.

    [10] Αμφίπολη: Βρέθηκαν και άλλες αρχαίες κατασκευές

    Αντιστατικές δομές, οι οποίες πιθανόν να είναι αρχαίες κατασκευές, εντοπίστηκαν, σύμφωνα με τη γεωλογική χαρτογράφηση του λόφου Καστά που διεξάγει ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, υπό τον καθηγητή Γρηγ. Τσόκα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σύμφωνα ανακοίνωση «από τη σύγκριση του προσομοιώματος με τη σημερινή κατάσταση και την κατάσταση πριν από τις πρόσφατες ανασκαφές, προέκυψε ότι το μεγαλύτερο μέρος του λόφου συνίσταται από φυσικούς σχηματισμούς. Το προσομοίωμα αναμένεται να γίνει πληρέστερο μετά την ενσωμάτωση στοιχείων από τις γεωτρήσεις, που θα διανοιχθούν για γεωτεχνικούς σκοπούς. Οι απεικονίσεις του εσωτερικού του λόφου, μέσω των ηλεκτρικών τομογραφιών, εντόπισαν αντιστατικές δομές, οι οποίες πιθανόν να είναι αρχαίες κατασκευές. Επομένως, τα σημεία, στα οποία αυτές εμφανίζονται χρειάζονται αρχαιολογική διερεύνηση. Δυτικά της θόλου, και σχεδόν παράλληλα, σε οριζόντια τομή, που προέκυψε από τις τομογραφίες και απεικονίζει την κατανομή της ειδικής ηλεκτρικής αντίστασης, εντοπίστηκε περιοχή υψηλών τιμών, η οποία πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω με ανασκαφική διερεύνηση».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 January 2015 - 11:30:28 UTC