Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Μαρούσι
  • [02] Πυρκαγιά σε πολυκατοικία, στο Μαρούσι
  • [03] Μπ. Κερέ: Παράνομη τυχόν αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων
  • [04] Σε εξέλιξη υπόθεση ομηρείας από τους υπόπτους για τη σφαγή στο Charlie Hebdo
  • [05] «Η τρομοκρατία που αξιολογείται με δύο μέτρα και δύο σταθμά, δεν καταπολεμάται»
  • [06] Ο τέλειος παίκτης πόκερ, που δεν κάνει λάθος και νικάει πάντοτε, είναι ένα νέο πρόγραμμα λογισμικού

  • [01] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Μαρούσι

    Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην οδό Χρυσοστόμου, στο Μαρούσι. Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

    [02] Πυρκαγιά σε πολυκατοικία, στο Μαρούσι

    Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε πολυκατοικία στην οδό Χρυσοστόμου, στο Μαρούσι. Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

    [03] Μπ. Κερέ: Παράνομη τυχόν αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων

    Ενδεχόμενη αναδιάρθρωση των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, τα οποία κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), θα ήταν παράνομη, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της, Μπενουά Κερέ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε, επίσης, ότι «δεν έχει νόημα» η συζήτηση σχετικά με ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και ότι οι ελληνικές εκλογές δεν αποτελούν λόγο για να καθυστερήσει η ΕΚΤ την απόφασή της σχετικά με την εφαρμογή μίας πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης.

    «Η Ελλάδα χρειάζεται το ευρώ, η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα. Υπάρχει πολύ ισχυρή δέσμευση από την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης για τη διασφάλιση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης» τόνισε χθες ο κ. Κερέ σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό France 24.

    Η ΕΚΤ κατέχει το 8% των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και έχει δεσμευθεί να δέχεται ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο για την παροχή χρηματοδότησης, παρά το γεγονός ότι αυτά δεν έχουν επενδυτική διαβάθμιση από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης, εφόσον η χώρα παραμένει σε πρόγραμμα που προβλέπει τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Η ΕΚΤ δήλωσε χθες ότι η στάση της αυτή δεν θα αλλάξει.

    [04] Σε εξέλιξη υπόθεση ομηρείας από τους υπόπτους για τη σφαγή στο Charlie Hebdo

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, στη γαλλική κωμόπολη Νταμαρτέν-αν-Γκελ, όπου νωρίτερα πληροφορίες έφεραν τους δύο υπόπτους για το μακελειό στην εφημερίδα Charlie Hebdo, να κρατούν ομήρους. Ωστόσο, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Παρισιού διαψεύδει την πληροφορία που μεταδόθηκε πριν από λίγο, σύμφωνα με την οποία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών στο Νταμαρτέν-αν-Γκελ.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, επιβεβαίωσε ότι η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το επίκεντρο των ερευνών. «Έχουμε ενδείξεις για την παρουσία εκεί των τρομοκρατών που θέλουμε συλλάβουμε», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

    Πέντε ελικόπτερα υπερίπτανται της γαλλικής κωμόπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Figaro, οι ύποπτοι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο Renault Clio και έκλεψαν ένα όχημα μάρκας Peugeot. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πόλη.

    [05] «Η τρομοκρατία που αξιολογείται με δύο μέτρα και δύο σταθμά, δεν καταπολεμάται»

    «Καταδικάζουμε την τρομοκρατία. Η Κούβα έχει δείξει την απέχθειά της στις τρομοκρατικές ενέργειες» τόνισε ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, από την Αθήνα, όπου βρίσκεται, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Το τίμημα της ισχύος-η αυτοκρατορία του τρόμου» που κυκλοφόρησε στα ελληνικά από την εταιρεία διανομής New star. Σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, χθες, ο 50χρονος γιος του ηγέτη της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, σχολίασε την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι σημειώνοντας πως «υπάρχουν δύο μετρα και δύο σταθμά στην αξιολόγηση της τρομοκρατίας, γεγονός που, όπως τόνισε, δεν επιτρέπει την ουσιαστική καταπολέμησή της».

    Απόψε στις 19:00 θα παραστεί σε εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ κουβανικού κινηματογράφου για την 56η επέτειο της κουβανικής επανάστασης, σε συνεργασία με τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης.

    [06] Ο τέλειος παίκτης πόκερ, που δεν κάνει λάθος και νικάει πάντοτε, είναι ένα νέο πρόγραμμα λογισμικού

    Το ένα μετά το άλλο πέφτουν τα «κάστρα» της ανθρώπινης νοημοσύνης και στο μέλλον καλά θα έκαναν τα καζίνα να απαγορεύσουν την πρόσβαση όχι μόνο στους ανήλικους, αλλά και στα ρομπότ - παίκτες. Ο καλύτερος παίκτης πόκερ, που δεν κάνει ποτέ λάθη, είναι ένα νέο πρόγραμμα λογισμικού που δημιούργησαν Καναδοί επιστήμονες και βασίζεται σε ένα εξελιγμένο αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάικλ Μπόουλινγκ του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science» σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Ρόιτερς και το «Nature» δήλωσαν ότι ο αλγόριθμος του πόκερ ακολουθεί μια τόσο τέλεια στρατηγική παιγνιδιού στην ηλεκτρονική «τσόχα», που δεν μπορεί να νικηθεί, ακόμη κι αν ένας άνθρωπος παίζει όλη του τη ζωή εναντίον του (πρόκειται για πόκερ που παίζεται με δύο μόνο άτομα). Ό,τι φύλλο κι αν έχει ο άνθρωπος-παίκτης, όποια τακτική κι αν ακολουθεί, στο τέλος θα νικήσει ο υπολογιστής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, κάνει ουκ ολίγες μπλόφες!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 January 2015 - 9:30:26 UTC