Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
  • [02] Π. Μοσκοβισί: Τώρα χρειάζονται δομικές μεταρρυθμίσεις
  • [03] Ερντογάν: Η ΕΕ να ασχοληθεί με τα δικά της προβλήματα
  • [04] Τρεις νεκροί στην επιχείρηση για τον τερματισμό της ομηρίας

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,2% έναντι της ΝΔ (24,2% έναντι 21%) στην πρόθεση ψήφου, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, δείχνει δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και όπως διευκρινίστηκε έγινε μετά την επίσπευση της προεδρικής εκλογής. Η διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων φτάνει στο 4,1% στην εκτίμηση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει το 30,8% και τη ΝΔ το 26,7%.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 24,2%, η ΝΔ το 21% και τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Ποτάμι με 5,7%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,0%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,8%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,8% και η ΔΗΜΑΡ με 1,5%. Άλλο κόμμα ψηφίζει το 6,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 21,4%.

    Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30,8% έναντι 26,7% της ΝΔ και ακολουθούν: Ποτάμι 7,3%, ΠΑΣΟΚ 7,0%, Χρυσή Αυγή 5,7%, ΚΚΕ 6,4%, ΑΝΕΛ 3,6%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2,3% και ΔΗΜΑΡ 1,9% (Άλλο Κόμμα 8,3%).

    [02] Π. Μοσκοβισί: Τώρα χρειάζονται δομικές μεταρρυθμίσεις

    Για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί τους τελευταίους 18 μήνες στη δημόσια διοίκηση, με έμφαση στην αξιολόγηση, τόσο των δομών όσο και του προσωπικού, αλλά και τις στοχευμένες ενέργειες για τη μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς και για τη μεταρρυθμιστική ατζέντα 2014-2016, ενημέρωσε απόψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί.

    Ειδικότερα, όσον αφορά τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της διοικητικής μεταρρύθμισης 2014 - 2016, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, την περαιτέρω μείωση των διοικητικών βαρών, την ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης, το νέο σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων, την εσωτερική αγορά εργασίας (μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας), την ενίσχυση των ΚΕΠ, καθώς και την επέκταση και αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε τον Έλληνα υπουργό «αποτελεσματικό παράγοντα» για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς πολλά έχουν επιτευχθεί στον τομέα αυτόν». Τώρα χρειάζονται δομικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο Π. Μοσκοβισί.

    [03] Ερντογάν: Η ΕΕ να ασχοληθεί με τα δικά της προβλήματα

    Στο δικαστικό σώμα και σε άλλους κρατικούς θεσμούς πρέπει να υπάρξει «κάθαρση από τους προδότες» δήλωσε οπρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνμετά τη σύλληψη δεκάδων δημοσιογράφων και άλλων που οι Αρχές θεωρούν ότι πρόσκεινται στο τάγμα Χιζμέτ του αυτοεξόριστου, από το 1999, ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

    Νωρίτερα, ο Ερντογάν επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η επικεφαλής της διπλωματίας της οποίας επέκρινε τις συλλήψεις δημοσιογράφων που αντιτίθεται στην κυβέρνησή του και απαίτησε οι Ευρωπαίοι «να ασχολούνται με τις δικές τους υποθέσεις».

    «Φωνάζουν για την ελευθερία του Τύπου, αλλά (οι έφοδοι της αστυνομίας και οι συλλήψεις) δεν έχουν καμιά σχέση με αυτήν... Δεν έχουμε καμιά ανησυχία για το τι μπορεί να πει η ΕΕ, για το εάν και κατά πόσον μας αποδέχεται ως (υποψήφιο προς ένταξη) μέλος ή όχι, δεν έχουμε καμιά τέτοια ανησυχία. Παρακαλώ να κρατήσετε τη σοφία σας για τον εαυτό σας» είπε ο Ερντογάν.

    [04] Τρεις νεκροί στην επιχείρηση για τον τερματισμό της ομηρίας

    Οι αστυνομικές Αρχές της Αυστραλίας επιβεβαίωσαν απόψε ότι τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνταν σε ένα καφέ στο Σίδνεϊ επί σχεδόν 16 ώρες.

    Ο ύποπτος, ένας άνδρας 50 ετών, χτυπήθηκε από σφαίρες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα άλλα δύο θύματα είναι δύο από τους ομήρους, ένας άνδρας 34 ετών και μια γυναίκα 38 ετών.

    Συνολικά, μέσα στο καφέ Lindt, στο κέντρο του Σίδνεϊ υπήρχαν 17 όμηροι. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός και μια γυναίκα που δέχτηκε έναν πυροβολισμό στον ώμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 December 2014 - 21:30:29 UTC